Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-05-09, 11:02 PM   #426
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 代官 查看文章
田村寫得比依家的龍虎好wo
田村第一期係好~
但第二期真係好鬼電波~(講緊個男主角)

舊 02-05-09, 11:27 PM   #427
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
引用:
田村係寫得好,但第2期真係冇完嘅感覺
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-09, 11:38 PM   #428
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
田村始終只係短篇作品,角色關係都只係一對二
但龍虎要寫既關係太多,變得有d講太多,有d又少提到
其實到e+為止,都只知老虎同minori既立場
亞美,北村同龍兒既真去向都仲係未明確
佢寫既手法比之前多左,有好有壞啦
但我覺得佢寫得最好都仲係描述角色既心情剖白

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-09, 11:56 PM   #429
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
實乃梨喊著叫高須君果幕好心翕
仲以為佢要表白..

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-09, 02:05 AM   #430
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
10期完 這作者好懂得見好就收 這道理?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-09, 02:09 AM   #431
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: GN00508771 查看文章
10期完 這作者好懂得見好就收 這道理?
十期有冇講晒所有主角O既線先?
十期覺得好似快左少少...

舊 02-06-09, 02:16 AM   #432
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
不懂答你-.-自己都未追哂

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-09, 02:21 AM   #433
忍者

引用:
作者: GN00508771 查看文章
不懂答你-.-自己都未追哂
我都係睇到第三本...

舊 02-06-09, 02:42 AM   #434
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
如果連普通的校園故事都講到成20幾本小說,咪話唔驚..我自己出本自傳都無可能

到底實乃梨係度煩乜鬼...睇通晒既亞美又唔出手,吊癮
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-09, 02:47 AM   #435
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: Van仔 查看文章
如果連普通的校園故事都講到成20幾本小說,咪話唔驚..我自己出本自傳都無可能

凡事無絕對o既, マリア様がみてる個故事平淡到咁都可以出左三十幾本小說啦

舊 02-06-09, 03:15 AM   #436
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
個棒球可以打爆玻璃再射中個聖誕樹兼倒下

舊 02-06-09, 03:02 PM   #437
御社神
Crazy Gamer

引用:

只為了大河
御社神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-09, 03:52 AM   #438
Van仔
Game Master
輸了就課金..

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
凡事無絕對o既, マリア様がみてる個故事平淡到咁都可以出左三十幾本小說啦
但會唔會覺得有悶場先
舊 02-07-09, 04:01 AM   #439
忍者

引用:

我睇到第4本,講到第9集
睇呢度D人講...大家姐單野已經係第6本完
即係到最新呢集都係第7本O既事
10本完....
仲有8,9,10,三本究竟可唔可以講晒MINORI同埋亞美呢?記住仲要埋尾喎

睇完小說覺得動真係做得好好
簡潔明快又冇漏任何重要情節

小說多左好多內心,細節描寫(呢個理所當然啦)

舊 02-07-09, 11:27 AM   #440
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 忍者 查看文章

但之前好似有人話動畫cut晒亞美d戲份?
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-09, 01:06 PM   #441
羽真麟牙
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
XBox Live GamertagTALES%20GURREN
引用:
作者: 紫月  查看文章
但之前好似有人話動畫cut晒亞美d戲份?
講北村反叛果2話的確係CUT晒亞美d戲份

此篇文章於 02-07-09 01:09 PM 被 羽真麟牙 編輯。
羽真麟牙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-09, 02:21 PM   #442
weinky
Crazy Gamer

引用:
作者: 忍者 查看文章
我睇到第4本,講到第9集
睇呢度D人講...大家姐單野已經係第6本完
即係到最新呢集都係第7本O既事
10本完....
仲有8,9,10,三本究竟可唔可以講晒MINORI同埋亞美呢?記住仲要埋尾喎

小說多左好多內心,細節描寫(呢個理所當然啦)
講到埋尾,我怕個作者真係會好似田村咁樣完得勁吊隱
跟住係後記寫句"就是這樣,とらドラ的故事在此完結了"  
舊 02-07-09, 05:11 PM   #443
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: harry 查看文章
由衣
但係首歌太快都唔知睇得邊樣...

引用:
作者: mikemike 查看文章
個樣死老豆咁款喎
個人口味

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-09, 07:05 PM   #444
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
麻耶 做乜畫到成個 超電磁砲 咁.

奈奈子等龍兒同亞美獨處會唔會太刻意呢???

今集三位女角內心戲俾足感情加晒分.

點算?!!!動畫版進度要追過小說中文版...

咁我睇唔睇好呀....

另外PSP會出GAME....

此篇文章於 02-07-09 07:28 PM 被 KENSNAKE 編輯。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-09, 05:44 AM   #445
Van仔
Game Master
輸了就課金..

自從上集開始,老師多左戲份,而且萌左
舊 02-10-09, 09:00 PM   #446
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
3月發售

とらドラ10!
著/竹宮ゆゆこ   イラスト/ヤス
定価 536円
超弩級ラブコメ、感動の完結編! 竜と虎の生き様を目に焼きつけろ!
春。衝撃の出会い。
ラブレター。共同戦線。電柱キック。
偽乳特戦隊。2DK根性。かぶせたティアラ。
エンジェル大河。くまサンタ。雪山の告白──
そして、雪舞い落ちる二月。
手を取り合って逃げ出した竜児と大河。
それぞれの想いを胸に、二人はともに未来を切り拓こうとする。
立ちはだかるのは、ままならない世界。

ぎりぎりの状況に立たされた竜児の下す決断とは。
竜児と大河の、実乃梨、亜美、北村の、それぞれの想いの行方は──。

舊 02-10-09, 09:50 PM   #447
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
作者: money 查看文章
3月發售

とらドラ10!
著/竹宮ゆゆこ   イラスト/ヤス
定価 536円
超弩級ラブコメ、感動の完結編! 竜と虎の生き様を目に焼きつけろ!
春。衝撃の出会い。
ラブレター。共同戦線。電柱キック。
偽乳特戦隊。2DK根性。かぶせたティアラ。
エンジェル大河。くまサンタ。雪山の告白──
そして、雪舞い落ちる二月。
手を取り合って逃げ出した竜児と大河。
それぞれの想いを胸に、二人はともに未来を切り拓こうとする。
立ちはだかるのは、ままならない世界。

ぎりぎりの状況に立たされた竜児の下す決断とは。
竜児と大河の、実乃梨、亜美、北村の、それぞれの想いの行方は──。

好吊引既預告做咩要手拖手逃走
龍兒究竟會點揀呢,好鬼心急想知,最驚佢又係個d唔講清楚就玩完

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-09, 07:39 PM   #448
星旅人
Senior Gamer
星の旅人

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDDreamsfb
小說後期真係一本比一本好
第8期呀
角川快手d啦
星旅人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-09, 11:12 PM   #449
weinky
Crazy Gamer

封面個大河好怪,唔多似ヤス畫咁
舊 02-12-09, 01:30 AM   #450
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
今集大河線全開

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
士郎正宗「攻殻機動隊 新劇場版」6月20日公開決定!丨主題歌:坂本真綾 コーネリアス 歌絲˙暮斯 日本動漫畫討論版 484 02-01-24 05:04 PM
[動畫] 高畑 勲「かぐや姫の物語」2013年秋公開決定丨ジブリ「もののけ姫」と「猫の恩返し」が12月4日にBD化 money 日本動漫畫討論版 65 06-24-15 08:47 AM
BD 播放 capture 圖 jaycom 手機資訊/電腦軟硬討論 16 09-11-11 06:43 PM
松下將推出PC用BD燒錄機產品支援雙層BD光碟讀寫功能 kevinhty 手機資訊/電腦軟硬討論 50 04-26-06 03:27 PM
[ETC]BD 陣營預定明年推出小型 BD 光碟產品 neo2046 電視遊戲討論版 0 10-08-04 12:28 AM

現在的時間是 06:22 AM

手機版 | APP版