Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-26-16, 09:37 AM   #2501
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: ShinDou 查看文章
今日CC果邊幾好彩,抽多幾下凸爆左水母,見咁好彩就抽下機戰,10抽3月飛中射鐵甲,不過好似好廢下
同其他無翼既鉄甲比較,呢隻已算最好,範圍技加燃燒
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 11:11 AM   #2502
clie

全部變成海A終於入到第三WAVE,大佬出大絕就被秒,第五次失敗
出大絕時有無倒數??
舊 03-26-16, 11:16 AM   #2503
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
作者: clie 查看文章
全部變成海A終於入到第三WAVE,大佬出大絕就被秒,第五次失敗
出大絕時有無倒數??

基本上兩下熱血逆轉拳+一下魂ファンネル已經可以Ko隻Boss

舊 03-26-16, 11:36 AM   #2504
clie

引用:
作者: fufufu123456 查看文章

基本上兩下熱血逆轉拳+一下魂ファンネル已經可以Ko隻Boss
出3次逆轉拳得唔得?熱血唔知夠唔夠時間

仲有想問係咪等班射卒出埋黎先開大絕?但隻BOSS走得好快,我驚到時已埋到身出唔到逆轉拳

此篇文章於 03-26-16 11:38 AM 被 clie 編輯。
舊 03-26-16, 11:48 AM   #2505
Crazy Gamer

引用:
出3次逆轉拳得唔得?熱血唔知夠唔夠時間

仲有想問係咪等班射卒出埋黎先開大絕?但隻BOSS走得好快,我驚到時已埋到身出唔到逆轉拳
小弟會將クシャトリヤ放第3行,boss一出黎就沖過去擋住佢前進
然後アクエリオン拉後,後面四隻射機一出就要立即用逆轉拳,兩下就可以Ko哂
因為你アク得二突,我諗與其用逆轉拳,不如用fd4突魂ファンネル可能對boss仲有效

舊 03-26-16, 12:49 PM   #2506
clie

引用:
因為你アク得二突,我諗與其用逆轉拳,不如用fd4突魂ファンネル可能對boss仲有效
THX~我等FD隻凸爆MAX技創聖浮上面先敢玩,我搵隻JS鉄壁頂上去應該都得
舊 03-26-16, 04:55 PM   #2507
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
全拳隊裝左2個海UP,成隊有海B,去到WAVE3隻LV1性戰艦仲有9成血,不過1開波唔記得取消AUTO,冇頂住隻大佬,俾佢凸破左,仲開技秒左隻艦,不過打多次應該S到,下次用沙剎比開定魂等佢1出即刻開浮遊砲,唔衝埋去,卒1出就2連熱血逆轉拳應該OK

遲下整定堆海UP宇UP先,費事又打得咁辛苦
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 07:03 PM   #2508
clie

係呀,隻大BOSS一出就用強沙封住佢,之後就有時間校炮
岩岩借到MAX Z魂斬兩下,打多幾拳終於過版,打左7次
但開得兩個箱。。。。。。。
舊 03-27-16, 11:19 PM   #2509
ShinDou

第1次用飛抽到SSR,不過只係盾EXIA,冇乜用,第3隻SSR盾機
舊 03-28-16, 04:48 PM   #2510
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
四月好多作品參戰
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 05:41 PM   #2511
ShinDou

4月初進擊EVENT: 交響詩篇,裝甲騎兵,OVERMAN

4月中: 巨靈神,???????,EVA序,破

4月尾: 期間限定參戰EVENT

4月中係主線﹖

進擊3套都係真實系,希望派果隻係拳機,呢隻GAME除左拳之外真係唔知可以點用,除左俾人限出其他機既版之外真係用唔著

此篇文章於 03-28-16 05:44 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-28-16, 10:49 PM   #2512
clie

50抽0 SSR,仲有近排啲一鑽一抽三鑽兩抽全炒,計落都用咗幾十粒,俾着係平時既10連都已經中咗
舊 03-29-16, 12:49 AM   #2513
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
10 張 event 券都係0 SSR...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 02:06 PM   #2514
yorkyork

註冊日期: May 2010
官網新登場作品堆????放係唔同位,
可以估係乜
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 02:17 PM   #2515
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
我反而喜歡終於不再是強敵,進擊好打好多

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 08:31 PM   #2516
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

想知有冇人中到新o個隻主角機?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 08:50 PM   #2517
clie

引用:
作者: 書仔 查看文章
我反而喜歡終於不再是強敵,進擊好打好多
GUNBASTER個進擊難打到嘔,J ARK嗰次可能唔會再有
舊 03-29-16, 08:57 PM   #2518
ShinDou

J又真係易得濟,1日凸爆左,果陣仲以為有強J

進擊仲有度好,唔1定要打得晒D版,就算打打下唔夠打,可以打番D易版,有水就可以狂拍1樣凸得爆,不過GUNBUSTER果次我岩岩打冇資源又唔齊腳所以得凸2,果陣自己得1隻SSR就係JS

今次齊晒仲有1千S CHIP係度可以換水,點都凸爆到啦,係睇下部野有冇用,如果唔係拳機唔會同佢爆水衝,等自然回打算,凸得爆就凸,唔強求

此篇文章於 03-29-16 09:01 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-29-16, 09:11 PM   #2519
Crazy Gamer

引用:
GUNBASTER個進擊難打到嘔,J ARK嗰次可能唔會再有
完全同意,小弟入坑後第1個ev就系撞著gunbuster
話說gunbuster應該都算系呢隻game其中一個大轉捩點,好多第1日開始打既師兄都系gunbuster棄坑

舊 03-29-16, 09:20 PM   #2520
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
完全同意,小弟入坑後第1個ev就系撞著gunbuster
話說gunbuster應該都算系呢隻game其中一個大轉捩點,好多第1日開始打既師兄都系gunbuster棄坑
當你見到唔係特效機打30版隻BOSS, 連80LV全改嘅任何機體連開幾下超必都打唔過半嗰個種絕望感.
之後打一般版即使係特效機開必都唔可以一下殺啲大怪......
我可以玩到家下其實都真係唔明點解.
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 09:24 PM   #2521
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
當你見到唔係特效機打30版隻BOSS, 連80LV全改嘅任何機體連開幾下超必都打唔過半嗰個種絕望感.
之後打一般版即使係特效機開必都唔可以一下殺啲大怪......
這個POST的人都係意志力LV9的強者
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 11:12 PM   #2522
ShinDou

ALLIN晒30張99難S拎既飛,0SSR,係咪SR UP池黎
舊 03-30-16, 12:09 AM   #2523
王蛇
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
實際唔只這些問題:

換的獎品垃圾,要求分數又極高(只是EXP而已
排行獎品都一樣

真係打完最後兩部gunbuster就心灰意冷

舊 03-30-16, 12:57 AM   #2524
元首KFC
Senior Gamer
炸鷄好吃

註冊日期: Oct 2015
引用:
當時高登就有人發現用吹飛技可斷BOSS必殺,
然後又可用全拳自殺流無雙一般版

當時無BOSS的必殺倒數時間顯示又未掌握到斷技大法, 所以我食石過BOSS ,
但一般版我本身沒特效, 借隻40幾LV的EVA都可AUTO高速刷49關

後來打強沙有BOSS的必殺倒數時間顯示, 用斷技大法輕鬆打, 所以如果gunbuster果時官方拍條斷技片等人知道用乜招在哪個時間點可斷技, 肯定人人無石過boss
元首KFC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-16, 09:13 AM   #2525
ShinDou

原來吹飛技可以斷技咁正?而家先知,咁沙殺比又多樣勁

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 07:24 PM

手機版 | APP版