Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 03-17-13, 01:29 AM   #426
Corex
God of Gamer
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
好正
下次要再買前d+1

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 01:31 AM   #427
美堂蠻
Ultimate Gamer
蛇夫座的使者

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: ammms 查看文章
咁好明顯我老過你
因為佢 d 新歌我都係呢幾日聽返先識
覺得 Hot Girls, In The Spotlight, Damage, Big Boys Cry 呢幾首好聽
其他真係仲未入腦
但開幕一爆即刻 Body Feels EXIT 真係 d 記憶番哂黎
因為 10 幾年前陪我成長o既就係安室奈美惠第一隻大碟
記憶中有:
You' re my sunshine
Don' t wanna cry
a walk in the park
SWEET 19 BLUES
Chase the Chance
TRY ME ~私を信じて~
太陽の SEASON
CAN YOU CELEBRATE?

我前後都有人識唱

早幾年記得睇 Coke Zero 有佢 d 廣告
我好鍾意首 Wild
仲有洗頭水廣告
不過可能又唔夠新呢批歌咁新
經典又唔夠上面果堆經典
所以編唔到落 concert
我同你一樣,d舊歌特別投入
不過一開始Body Feels EXIT好明顯睇到佢應該係身體有d唔舒服,多次轉身咳同面有難色
不過之後慢慢唱番個狀態番黎,真係好專業,不愧係天后!!!
仲執到佢D金色帶,開心死~~~

ps: 我坐block 3 L行

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 01:45 AM   #428
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
睇完good show食完野返來。
未睇之前覺得真係好貴,但睇完發覺完全值回票價!!
安室好勁啊
GOOD SHOW
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 02:02 AM   #429
namieling
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: kachai 查看文章
官方個啦啦球…到數果時就比我fing爆咗…
好化學呀!成一百蚊一個!

不過我無諗過香港站有得買因為之前台灣站無得賣,所以同朋友一早喺淘寶入咗貨拎入去玩!!
namieling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 02:04 AM   #430
namieling

引用:
作者: 美堂蠻 查看文章
我同你一樣,d舊歌特別投入
不過一開始Body Feels EXIT好明顯睇到佢應該係身體有d唔舒服,多次轉身咳同面有難色
不過之後慢慢唱番個狀態番黎,真係好專業,不愧係天后!!!
仲執到佢D金色帶,開心死~~~

ps: 我坐block 3 L行
我同你同區e行!!
舊 03-17-13, 02:05 AM   #431
namieling

good show超正!

無諗過坐block 3有驚喜!我覺得好過坐block a 同 b果d位!

我朋友坐c區坐佢隔離係佘詩曼!
舊 03-17-13, 02:06 AM   #432
namieling

引用:
作者: Corex 查看文章
好正
下次要再買前d+1
希望下次有機會喺香港睇佢既演唱會。
舊 03-17-13, 02:51 AM   #433
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
咁好明顯我老過你
覺得 Hot Girls, In The Spotlight, Damage, Big Boys Cry 呢幾首好聽
其他真係仲未入腦
但開幕一爆即刻 Body Feels EXIT 真係 d 記憶番哂黎
記憶中有:
太陽の SEASON

我前後都有人識唱

我好鍾意首 Wild
仲有洗頭水廣告
經典又唔夠上面果堆經典
咁我都認, 年資比較短

fast car, make it happen, can't sleep can't eat I am sick 三首都係玩 LOLITA, 自 PLAY TOUR 開始都有唱.

60/70/80 係三首一次過演出, 幾有話題.

大部份歌都有重新編過 INTRO, 改出來既效果又好夾

ANYWAY, 我都睇得好開心.

引用:
作者: 飲勝萬能俠 查看文章
其實我覺得安室啲唱功無進步過

不過佢啲歌好聽同舞台設計好正

而無唱啲近幾年啲歌,又無乜問題
今次演唱會個名我嚮信和地牢見係叫安室老歌演唱會嘛
係囉, 舊歌 show.

開始狂播舊 mv 時我都估到
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 03:19 AM   #434
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
直頭係近年睇過嘅show中最正嘅一個,雖然安室有小小甩嘴,同場地所限舞台scale down 咗
不過佢超水準唱功+跳極仲有氣+場細聲效反而好好,仲要今場氣氛都唔錯
真係想個show never end
甩嘴情有可願啦, 又跳又唱足全場,小小甩嘴透氣小不免
我同我d朋友 親戚 個個都服左佢, 香港無一個可以做到無廢話而又跳又唱足全場, 笑果下真係sweet到爆,原本無乜聽佢的朋友都話high到爆 good show!!!!

舊 03-17-13, 03:24 AM   #435
無賴男
復仇勇者

引用:
咁好明顯我老過你
其他真係仲未入腦
記憶中有:
太陽の SEASON

我前後都有人識唱

我好鍾意首 Wild
仲有洗頭水廣告
經典又唔夠上面果堆經典
記憶中有:
太陽の SEASON

全部都係我中學時代聽開的歌
依隻181920大碟 我果時成日loop
真係勁正呀 睇到安室的live,,,,

希望安室like hk , 會有下次

引用:
作者: namieling 查看文章
good show超正!

無諗過坐block 3有驚喜!我覺得好過坐block a 同 b果d位!

我朋友坐c區坐佢隔離係佘詩曼!
上面的前段英文行仲正過下面a b c d 我都覺,,,一目了然又不會易比人遮到
我坐block 13 正正正!

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
爆煙花果個位非常之震撼, 雖然果首舊歌我唔識 .... (我係由 put em' up 嘗試轉型時開始聽安室)
let's go 中段有 laser 組成倒三角圍住佢時我真係睇到呆左, 嘩左一聲, 之後就爆絲帶, 好感動.
再之後 break it 幾個噴煙既位就已經估到.
let's go 中段有 laser 組成倒三角圍住佢, 我當時諗起 v gundam個三角防護罩,好型
怪唔之得佢話由日本演唱會d 器材運過黎....所以成本都好貴,d爆煙花場景真係好有效果

one piece 段片好正!!!!

此篇文章於 03-17-13 03:35 AM 被 無賴男 編輯。
無賴男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 04:46 PM   #436
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
到場果刻真係好後悔買正中, 又遠又俾人遮住哂
買左右兩邊仲好
安室真係笑得好甜, 邊有人一路唱一路跳仲笑得咁甜, 仲要咬唇
最開心有新single聽仲要無cut歌, 睇得出安室唱得幾開心, 希望佢會再黎啦
不過唔好再搵g music做

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 05:28 PM   #437
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: W!LL 查看文章
到場果刻真係好後悔買正中, 又遠又俾人遮住哂
買左右兩邊仲好
安室真係笑得好甜, 邊有人一路唱一路跳仲笑得咁甜, 仲要咬唇
最開心有新single聽仲要無cut歌, 睇得出安室唱得幾開心, 希望佢會再黎啦
不過唔好再搵g music做
一向覺得 AW Arena 後面 riser 仲好過 ground 後半
我座990巳經睇得好開心, 再loop下隻BD睇番啲大頭close up, 原來BD果場只做到一次同步勃頭髮
安室甜到漏笑容+賣力演出, 睇到連啲擬似派飛位觀眾都感染到, 全場enjoy真係好野
想仲有下次就去佢 official FB page from staff 留言支持下啦
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 08:59 PM   #438
半人馬-RigiL-
Game Master

有無人有昨晚的rundown?
舊 03-17-13, 09:48 PM   #439
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
有無人有昨晚的rundown?
個rundown同剛出果隻DVD演唱會一様
係多左首big boy cry

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 10:08 PM   #440
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
原來係咁
舊 03-25-13, 02:15 PM   #441
namieling

引用:
作者: 無賴男 查看文章
記憶中有:
太陽の SEASON

全部都係我中學時代聽開的歌
依隻181920大碟 我果時成日loop
真係勁正呀 睇到安室的live,,,,

希望安室like hk , 會有下次

上面的前段英文行仲正過下面a b c d 我都覺,,,一目了然又不會易比人遮到
我坐block 13 正正正!

let's go 中段有 laser 組成倒三角圍住佢, 我當時諗起 v gundam個三角防護罩,好型
怪唔之得佢話由日本演唱會d 器材運過黎....所以成本都好貴,d爆煙花場景真係好有效果

one piece 段片好正!!!!
你坐BLK 13都唔錯喎!佢行出小舞台應該睇得幾清楚!!
舊 03-25-13, 02:17 PM   #442
namieling

引用:
BIG BOYS CRY先啱....哈哈
舊 03-25-13, 02:19 PM   #443
namieling

引用:
一向覺得 AW Arena 後面 riser 仲好過 ground 後半
我座990巳經睇得好開心, 再loop下隻BD睇番啲大頭close up, 原來BD果場只做到一次同步勃頭髮
安室甜到漏笑容+賣力演出, 睇到連啲擬似派飛位觀眾都感染到, 全場enjoy真係好野
想仲有下次就去佢 official FB page from staff 留言支持下啦
我都有去留言!有好幾人位FANS都有LIKE,哈哈!
舊 03-25-13, 02:59 PM   #444
無賴男
復仇勇者

引用:
作者: namieling 查看文章
你坐BLK 13都唔錯喎!佢行出小舞台應該睇得幾清楚!!
佢一行出CATWALK舞台就睇得好清楚了, 就咁睇座位表真係無乜覺咁近的

舊 03-25-13, 10:03 PM   #445
namieling

引用:
佢一行出CATWALK舞台就睇得好清楚了, 就咁睇座位表真係無乜覺咁近的
咁就good喇!
舊 04-13-13, 11:16 AM   #446
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
新架波果場竟然搞到要cancel, 係咪要慶幸香港主辦單位原來唔算咁差
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-13, 12:18 PM   #447
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
好彩有好多大陸人接收 d 免費飛

不過講真, 我諗都好唔係易 sell.

有舊同學以前坐我車時成日同我聽安室, 都 ok 中意. 當初內子話唔去時, 第一個搵佢, 佢第一當日有事(得果一場, 多唔多少唔少), 第二都覺得太貴 (我話貼 d 俾佢, 不過都無用, 去唔到).

安室起日本以外都無賓賓咁大號召力, 台灣應該算第二吧.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-13, 03:45 PM   #448
無賴男
復仇勇者

引用:
新架波果場竟然搞到要cancel, 係咪要慶幸香港主辦單位原來唔算咁差
無乜人買飛?

人地可能足夠宣傳但SINGAPORE FANS唔夠,
但香港主辦單位係本身唔夠宣傳同時間公佈得遲,價錢亦賣得高了點令人卻步

此篇文章於 04-15-13 03:51 PM 被 無賴男 編輯。
無賴男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-13, 05:55 PM   #449
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
引用:
無乜人買飛?

人地可能足夠宣傳但SINGAPORE FANS唔夠,
但香港主辦單位係本身唔夠宣傳同時間公佈得遲,價錢亦賣得高了點令人卻步
睇果邊主辦個fb,好多SG飯都係鬧唔夠宣傳、賣飛太遲同票價太貴
睇黎情況同香港差唔多

http://www.facebook.com/midaspromoti...35649573118314

舊 04-15-13, 11:54 PM   #450
無賴男
復仇勇者

引用:
作者: URA 查看文章
睇果邊主辦個fb,好多SG飯都係鬧唔夠宣傳、賣飛太遲同票價太貴
睇黎情況同香港差唔多

http://www.facebook.com/midaspromoti...35649573118314
好似無講原因...fans們想向Avex 了解咩事

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:46 PM

手機版 | APP版