Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 18 68 108 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 128  ... 最後
日本動漫畫討論版>TVアニメ「ドラゴンボール超」2015年7月放送開始!丨ストーリー原案:鳥山明
Shirley Sheila 01:05 AM 02-23-18
跟手一個屈尾十駁返入GT就好笑
Dom031059 03:30 PM 02-23-18
作者: Shirley Sheila:
老燒托世既東界王神都分返體,應該搏唔到落GT既
HON HON 05:09 PM 02-23-18
作者: Shirley Sheila:
雖然悟空都識講大話, 但應該唔會駁返去GT, 依家咁樣分開黎賺錢仲爽...
怪盜小G 07:52 PM 02-25-18
漫畫爽快過動畫D垃圾劇情太多
Rance 09:39 PM 02-25-18
但係快得濟...
好似個阿特拉星人咁講下其他宇宙都有都好,瞬移都未出就飛左出街其實畫個阿特拉星人都多餘
Dr.KOF 02:35 PM 02-26-18
漫畫都有問題。例如悟空點會識招破壞,佢應該未見過。
HON HON 03:49 PM 02-26-18
作者: Rance:
但係快得濟...
好似個阿特拉星人咁講下其他宇宙都有都好,瞬移都未出就飛左出街其實畫個阿特拉星人都多餘
畫黎FOR動畫既啫, 好似當年蛇道嗰2隻紅藍鬼差, 漫畫都無用架, 動畫就用黎做故仔, 咁至多野搞下麻.

作者: Dr.KOF:
漫畫都有問題。例如悟空點會識招破壞,佢應該未見過。
唔多記得悟空有無响破壞神消滅扎馬C嗰場入面有出現過, 如果有就即係見過...

不過都無所謂, 因為之後實講得返合理既.
gilbertluis 09:59 AM 02-27-18
作者: HON HON:
雖然悟空都識講大話, 但應該唔會駁返去GT, 依家咁樣分開黎賺錢仲爽...
GT仲有超17號篇, 本以為規則下無人會死, 但他自爆了. 要駁返去GT記得復活佢.
次期Cekehe 02:16 PM 03-04-18
一句撒亞人會不斷突破就大晒,
悟空完全無任何契機下越打越強,
相比之下,GT變超4真係順眼得多......
hitsu 02:52 PM 03-04-18
下集預告吉連成個大隻版惡布歐咁款...
赤武神 02:54 AM 03-05-18
作者: hitsu:
下集預告吉連成個大隻版惡布歐咁款...
我係聯想到菲利100%對悟空
Rance 03:50 AM 03-05-18
完全無人記得重有個人訓係場到....
Dyhalt Rushifar 10:02 AM 03-05-18
刻意唔提啫,雖然佢地咁炸場法應該冇咩可能詐到死
不過仲兩集三集就玩完,會唔會成為真‧伏線?又或者「我們的戰鬥現在才…」

傳聞好似話仲會玩落去,不過玩法已經由少年公式(修練/憤怒/集氣)變成無啦啦極限突破,咁都仲要繼續拖?
fortel 10:16 AM 03-05-18
如果真係因為大王咁樣贏左,真係點搵理由唔比佢返生
psidef 10:50 AM 03-05-18
希望我嘅估計唔會成真, 扎馬斯已經唔算係靠自力打贏, 唔係咁希望今次只係贏人數.
mario0606 04:57 PM 03-05-18
作者: Dom031059:
老燒托世既東界王神都分返體,應該搏唔到落GT既
同人有人幫超同GT搵接點
如果官方有心打面可能會接
HON HON 05:01 PM 03-05-18
作者: fortel:
如果真係因為大王咁樣贏左,真係點搵理由唔比佢返生
有理由出到超呢個故事, 要俾個理由令佢返生又有幾難呢...
qhxu 05:04 PM 03-05-18
魔童叔叔 比達叔叔 黎多個菲利叔叔…?
Rance 06:03 PM 03-05-18
可能悟直兩個打平手一齊跌出街,菲利重喺度咁咪贏左
1515 09:26 AM 03-06-18
無聊預測:
悟空、吉連一同跌出場外,菲利獲勝
為了得到一眾破壞神歡心,趁機加入神行列,
菲利許願:所有消失或死亡的戰士,以及所屬宇宙都全數復活
之後所有戰士、界王神、破壞神,17號及他自己都復活。

菲利心想:嗯,先得到大家信任,趁機會反擊,
我這個天才只要學到自在極意功,就可打敗比魯斯

大神官:兩位全王大人,你倆不打算清理一下多餘宇宙?

現任全王:不了,力之大會很精彩呀,消滅宇宙就無法看了,精彩精彩
未來全王:不了,下次又舉行大會,之後才消滅宇宙,期待期待

比達: 我不返地球,想看看第六宇宙的比達星

悟空:吉連,究竟你的仇人是誰?很強嗎?
吉連:他非常強!
悟空:各位,我想暫時跟大家話別,我想看看吉連星球發生什麼事。
悟空臨走前,吉連說:「你這種極意武功,我曾見過的!」
之後等年底劇場版, 極意對極意!
次期Cekehe 07:27 PM 03-06-18
作者: 1515:
無聊預測:

比達: 我不返地球,想看看第六宇宙的比達星

悟空:吉連,究竟你的仇人是誰?很強嗎?
吉連:他非常強!
悟空:各位,我想暫時跟大家話別,我想看看吉連星球發生什麼事。
悟空臨走前,吉連說:「你這種極意武功,我曾見過的!」
之後等年底劇場版, 極意對極意!
悟空離開是很正常,但比達總會先回到地球跟家人交待一句吧......
zzzdx 08:59 PM 03-06-18
我係覺得之前集集都走出黎頂唔到一分鐘又訓番好鬼多餘,完全無幫助,應該一早要潛水

作者: qhxu:
魔童叔叔 比達叔叔 黎多個菲利叔叔…?
無咩所謂啦,龍珠絕大部分敵人唔死都係做左自己友
qwe 10:11 AM 03-12-18
出左預告,大家沒有意外地估中
supermanlady 01:46 PM 03-13-18
【映画情報解禁】
映画「ドラゴンボール超」12月14日(金)公開決定!
今度の映画は、今テレビで放映されているアニメの次のストーリー!
悟空のビジュアル&鳥山明先生のコメントも到着!
http://www.dbmovie-20th.com/
作者: :

鈴蘭 10:28 PM 03-13-18
最近都係覺得 都係搵番套GT出黎睇開心好多
標籤:ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠
第一 ... 18 68 108 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 128  ... 最後

返回主題版面