Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-26-17, 04:46 PM   #526
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其實邊個做有咩分別
香港體制之中最無權既官員黎喎
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 04:51 PM   #527
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: Kain 查看文章
其實邊個做有咩分別
林鄭 > 高層會出現好多陳茂波呢類級數嘅人,尤其佢熟悉官僚體制
曾 > 下面班人會好樣少少
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 04:57 PM   #528
david
The One

註冊日期: Mar 2002
「紅衫軍」撐邊個都唔知 散場後即收錢走人

引用:
特首選戰關鍵日,投票場外出現「紅衫軍」。數十名年輕人在外衣上套上統一紅色長袖衫,由一身穿皮褸男子帶領,在國旗前拍照,並有人大叫「要見頭見樣」,疑似用作點人數以作核實。紅衫軍在散場後再次拍照,其中數人走到瑞安中心後巷,有人手持一疊百元鈔票點算。記者上前追問是否影相收錢,其中兩人即拉起連帽衛衣,並拔足狂奔。

記者向穿皮褸男子查詢,他自稱「福建嘅」,但未能回答是甚麼團體。記者再問他們是撐哪位候選人,他邊搔頭邊答「唔記得咗個名」,問是哪一個號碼及認為甚麼政綱幫到他們,同樣不回答,最後僅稱「避雨先」藉詞走開。

片:http://hk.apple.nextmedia.com/realti...70326/56480515
茄呢啡都係搵食O者,犯法呀?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 05:14 PM   #529

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: Kain 查看文章
其實邊個做有咩分別
起碼品客做,你唔會見到劏房波同唔得掂有機會留低先啦。
前者好大機會續留低做財爺,將d錢亂駛哂出去,後者可能調任去其他部門做首長。
品客做,呢班人一定講88。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 05:19 PM   #530
LTKS

註冊日期: Jan 2011
而且林鄭係個"咨詢"都唔識做嘅人
更唔好話做到港中意思疏通
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 05:45 PM   #531
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
林鄭好識咨詢架
不過唔係咨詢你之嘛

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 06:05 PM   #532
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
邊個做無分別的話,叫返689黎做

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 06:09 PM   #533
winsonhei
三防

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDRX-78_GP-03
睇嚟上帝想消滅香港
winsonhei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 06:40 PM   #534
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
引用:
作者: winsonhei 查看文章
睇嚟上帝想消滅香港
77:7, 難道主要永遠丟棄我、 不再施恩麼
應該係

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 07:03 PM   #535
Hunter

註冊日期: Jan 2002
https://zh.wikipedia.org/wiki/777

在基督教中,7是完美的數字,故777是神的數字。見「tre-ne-sette」。

https://en.wikipedia.org/wiki/777_(number)

Christianity
Christian denominations consider seven to be a holy number because Genesis says that God rested on the 7th day and man was created on the 6th day.[4] Because God rested on the 7th day, that is the reason for the observance of the Hebrew Sabbath on the last day of the week. The 7th day of the week is indicated on the Hebrew Lunar calendar containing 13 months of four weeks each. According to the American publication, the Orthodox Study Bible, 777 represents the threefold perfection of the Trinity.[5] The Watcher Community uses it as a reference to the 7 angels, 7 trumpets, and 7 bowls of wrath from the Book of Revelation.

================================

神呀, 快下跪吧

Hunter 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 07:11 PM   #536
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
請容我大膽猜測神既旨意
佢要消滅香港,直接掉一舊隕石就可以
有冇睇過聞一多既死水?
我估上帝家陣同我一樣係睇住你地hihi
佢從來都唔比香港有天災
佢由得呢個最低賤既物種黎開墾
睇下醜惡既港豬創造出一個咩世界

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 08:23 PM   #537
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
創世紀7:7
詩篇77:7

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 09:42 PM   #538
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
係咪講上帝唔保證做好事就有好果子果個故仔,現代用左黎借代比喻宇宙宏大,唔可以用個人觀點觀察萬物規則。

問左google,唔係。。。

此篇文章於 03-26-17 09:48 PM 被 liar 編輯。
liar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 09:56 PM   #539
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
香港最慘係有太多人自當神機妙算諸葛亮
自當最識捉鬼天師鍾馗,唔知其實只係麥玲玲

覺得自己妙算習大大係好皇帝,薯片曾又會係好官
就算佢都係擁831,推23條,總之all in佢就會幫你搞掂
自由唔洗自己爭取爭餐死,放棄原則就可以俾好皇帝給予和諧安定繁榮

搞對抗搞屎棍既,糧油係鬼,長毛又鬼,胡官都鬼,總之人人都可以係鬼
邊個出黎都可以好有道理唔幫,力量係沙散

明眼人眼前大大個現實
就係中共大大力掌大家一巴,佢只要有下面果班識舉手識投票,林病就高票當選
唔洗理你咩民望,唔洗神機妙算咩習大大上風梁粉收皮
共產黨就係共產黨
再望有好皇帝,再衰幾多次先覺得應該自己爭取話事權,獨立自主

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 10:05 PM   #540
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
雜總就點睇都問題起源黎架嘞,期待佢收中聯辦皮不如期待佢收土共皮,可能性上差唔到好遠
不過在下更加唔期待港獨,成班友齊齊淨講理念唔駛食飯,要自殺既一把刀已經夠,駛咩搞咁多野

舊 03-26-17, 11:21 PM   #541
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: Shirley Sheila 查看文章
創世紀7:7
詩篇77:7
難道主要永遠丟棄我,不再施恩嗎?

聖經密碼

舊 03-26-17, 11:21 PM   #542
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

唔係話因為我已經人在美國先至喺呢度講風涼說話,
以前仲喺香港果陣仲以為香港九七之後一定好,
甚至屋企人話要移民過嚟我都心有一百萬個不願,
但係大家睇下九七果陣啲英國佬走左之後香港依家變成乜野鬼樣?!!
香港比班港共攪到幾咁污煙瘴氣?!!
遠嘅我唔講, 淨係一個陸捌狗同佢啲低智高官仲唔夠玩謝香港呀?!!!
依家仲嚟個 Jackpot 柒柒柒, 你估淋病他日上位之後真係會咁 Lucky?!!

真係唔可以唔講我同家人過左嚟美國早走早著,
我仲覺得佢地真係有見地,
依家香港咁嘅鬼樣, 真係走得就走啦,
依家仲話香港好? 不如懷愐下九七之前嘅香港仲好啦,
唔好再對香港有任何夢想啦!!!

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 11:24 PM   #543
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Super Bus 查看文章
但係大家睇下九七果陣啲英國佬走左之後香港依家變成乜野鬼樣?!!
遠嘅我唔講, 淨係一個陸捌狗同佢啲低智高官仲唔夠玩謝香港呀?!!!
依家仲嚟個 Jackpot 柒柒柒, 你估淋病他日上位之後真係會咁 Lucky?!!

OFF TOPIC,

我想問下C兄你洗唔洗交OBCARE?如果要交的話係咪好貴?仲要唔包眼/牙?
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 11:38 PM   #544
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: harakuma 查看文章
OFF TOPIC,

我想問下C兄你洗唔洗交OBCARE?如果要交的話係咪好貴?仲要唔包眼/牙?
我當然要啦, 只有 Citizen 先至有得 Join in Obamacare 買保險,
不過我喺加州, 所以喺 Covered CA 買保險,
貴唔貴就要睇下你入邊個 Plan,
同埋係唔包眼/牙, 但係有 Option 可以買埋牙保,
但係係分開比錢, 係 Optional 嘅

舊 03-26-17, 11:46 PM   #545
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:

…其實有錢既話,香港一D問題都冇
問題係冇錢你想走都走唔到

舊 03-26-17, 11:48 PM   #546
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
…其實有錢既話,香港一D問題都冇
問題係冇錢你想走都走唔到
所以我都話, 想移民美加? 如果你身無分文真係唯有認命啦...

https://topick.hket.com/article/1726...AA%BB?r=cpsdfb

舊 03-26-17, 11:57 PM   #547

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
香港最慘係有太多人自當神機妙算諸葛亮
自當最識捉鬼天師鍾馗,唔知其實只係麥玲玲

覺得自己妙算習大大係好皇帝,薯片曾又會係好官
就算佢都係擁831,推23條,總之all in佢就會幫你搞掂
自由唔洗自己爭取爭餐死,放棄原則就可以俾好皇帝給予和諧安定繁榮

搞對抗搞屎棍既,糧油係鬼,長毛又鬼,胡官都鬼,總之人人都可以係鬼
邊個出黎都可以好有道理唔幫,力量係沙散

明眼人眼前大大個現實
就係中共大大力掌大家一巴,佢只要有下面果班識舉手識投票,林病就高票當選
唔洗理你咩民望,唔洗神機妙算咩習大大上風梁粉收皮
共產黨就係共產黨
再望有好皇帝,再衰幾多次先覺得應該自己爭取話事權,獨立自主
我又覺得佢地唔係唔知,香港人平均智商係全球最高,仲要俾班死新移民拖低左,但都唔好睇小佢地同自己。
好似我阿爸呢d剩係識搵錢,同支持開建制團體都識得插柒柒柒係中共欽點。
問題係佢地眼中,普選改變制度都仲係未大過搵食搵錢,呢種DNA係由英國殖民政府紮根落黎。
你要佢地識得爭取一D本來屬於自己的野又要犧牲唔係禁容易。
佢地只係希望大家用一個和平係體制內爭取。
只係佢地唔會明白同一個唔講道理的政權講左20年其實都證明係冇用呢個道理。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 12:10 AM   #548
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
90年代果時個個都覺得97香港末日架

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 12:10 AM   #549
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
我當然要啦, 只有 Citizen 先至有得 Join in Obamacare 買保險,
不過我喺加州, 所以喺 Covered CA 買保險,
貴唔貴就要睇下你入邊個 Plan,
同埋係唔包眼/牙, 但係有 Option 可以買埋牙保,
但係係分開比錢, 係 Optional 嘅
因為我見有個移民美國加州既港人,
佢影比人睇佢兩公婆每個月交1800USD,
睇落都幾金,
美國特有既"健康稅",

雖則香港都差唔多嚟緊, 交咗垃圾稅先,
一樣一樣嚟.
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 12:14 AM   #550
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 001015 查看文章
我又覺得佢地唔係唔知,香港人平均智商係全球最高,仲要俾班死新移民拖低左,但都唔好睇小佢地同自己。
平均智商高, 高分低能亦好普遍
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
特首選舉

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:38 PM

手機版 | APP版