Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-19-15, 10:31 AM   #426
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我只求到時出黎隻錫生有kh2個隻既戰力而唔係一個大絕就收佢皮(?

話時話依家諗返,個個都話佢係經典boss但實際佢只係kh2有過boss級實力
KH版個雲哥都勁過本傅啦XD
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-15, 09:06 PM   #427
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
不可以和cloud一起嗎(雖然對不起鈴村夫婦啦)
CC既影響
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-15, 09:09 PM   #428
littleyip
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDlittleyip
XBox Live Gamertagyip616
我覺得賣花女會返生,之後出隻新外傳賣花女的故事
littleyip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-15, 10:39 PM   #429
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
佢想比得上當年嘅銷量,
唔該加返IF路線,不過以今時今日嘅做法
就算真係有,都係DLC.......

舊 06-19-15, 10:46 PM   #430
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我覺得IF真係唔好做 呢個角色既死已經係佢既一部份...
反而係應該要加多D戲比Vincent同Yuffie...或者係艾雅麗絲死之前加多D戲比佢

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 01:42 AM   #431
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: littleyip 查看文章
我覺得賣花女會返生,之後出隻新外傳賣花女的故事
與其放佢落水,點解唔用Phoenix Down (フェニックスの尾)番生?
戰鬥down都用架啦,用晒咪賺錢去買…

舊 06-20-15, 01:46 AM   #432
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

戰鬥不能同死既分別

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-20-15, 02:03 AM   #433
HM

我反而想將ABCD丟晒佢...
舊 06-20-15, 02:12 AM   #434
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
唔得
我重期待緊可以正路地出賣花女第4招技架

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 02:37 AM   #435
zero22
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
隻FF7唔好改係PS5到出就好啦
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 02:55 AM   #436
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
FF4 NDS版劇情係咪有改
我唔記得左

Aerith唔死個劇情好容易出事
DLC/隱迷比人爆機後有得用就算啦

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 03:31 PM   #437
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
無鳥山求亂入既話,野村基本上從來唔收返派出去既便當

連賣兒童向既KH都係殺無赦

我覺得隻GAME其實應該已經整起左20-30%左右,唔係依家既SE唔會夠膽玩咁大放聲氣出黎

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 03:43 PM   #438
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
其實個戰鬥係,rpg咁,還是即場斬?

同埋,睇片,個城市細致左好多,如果真係可以行晒的話,只係果個城都夠整隻遊戲了…(當然應該唔會…)

舊 06-20-15, 03:49 PM   #439
HM

引用:
作者: ZOMA 查看文章
FF4 NDS版劇情係咪有改
我唔記得左

Aerith唔死個劇情好容易出事
DLC/隱迷比人爆機後有得用就算啦
NDS FF4無改劇情
係重要劇情用左動畫形式表現

反而係系統大改
由手機版發出
舊 06-20-15, 07:23 PM   #440
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
賣花女必須死只係希望唔使中段就死姐
拖到打鍚生前先死就得啦

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 07:31 PM   #441
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我覺得IF真係唔好做 呢個角色既死已經係佢既一部份...
反而係應該要加多D戲比Vincent同Yuffie...或者係艾雅麗絲死之前加多D戲比佢
早前提過劇情有變更應係指二人強制加入
ED movie無佢兩個好寂寞
雖然雲遜先生LB唔好用但性格同有型搭夠
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 07:32 PM   #442
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
與其放佢落水,點解唔用Phoenix Down (フェニックスの尾)番生?
戰鬥down都用架啦,用晒咪賺錢去買…
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
戰鬥不能同死既分別
你去問FFT反骨仔就明
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 08:46 PM   #443
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
FF7係E3發報都係好事 要班死忠等想問仲可以等幾耐先 新果批又未必識呢個系列
如果要做好 叫班粉等到PS5.6 都仲可以 但唔好再拖太耐啦 熱情一過 就乜都唔值租
其實呢D重製既GAME一向唔睇好 因為之前好多人玩過 同埋係唔係真係大熱~呢

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 11:41 PM   #444
Nichiki
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
無鳥山求亂入既話,野村基本上從來唔收返派出去既便當

連賣兒童向既KH都係殺無赦

我覺得隻GAME其實應該已經整起左20-30%左右,唔係依家既SE唔會夠膽玩咁大放聲氣出黎
KH冇死亡概念
KH3D入面幾個初期十三機關成員已吐便當

Btw,如果賣花女唔死的話連AC,DC都要重制,所以呢part應該唔會改

此篇文章於 06-20-15 11:43 PM 被 Nichiki 編輯。
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-15, 12:15 AM   #445
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我唔希望唔洗死
不過覺得可以後期加多d戲份,回憶呀顯靈呀之類
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-15, 12:20 AM   #446
細路翔
The One

賣花女死左先開始威能全開架喎

你睇銀髮基佬鑊鑊都比佢婊到九彩w

kh3同ff15應該1-2年內出貨架啦,就算單純用做生意角度睇攬住幾件大project拖長搞對se自己個荷包都好q大鑊w

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-21-15 12:22 AM 被 細路翔 編輯。
舊 06-21-15, 12:31 AM   #447
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
FF15真係SE既一個奇葩~

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-15, 02:09 AM   #448
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
賣花女死左先開始威能全開架喎

你睇銀髮基佬鑊鑊都比佢婊到九彩w

kh3同ff15應該1-2年內出貨架啦,就算單純用做生意角度睇攬住幾件大project拖長搞對se自己個荷包都好q大鑊w
其實仲講得FF15唔知幾時先有得玩既 除左抽水我諗唔到其他理由架啦
根本而家點睇都係呢一年/下年內就出到既節奏黎

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-21-15, 08:14 AM   #449
HM

引用:
作者: Nichiki 查看文章
KH冇死亡概念
KH3D入面幾個初期十三機關成員已吐便當

Btw,如果賣花女唔死的話連AC,DC都要重制,所以呢part應該唔會改
就係覺得ABCD唔ok想當佢唔存在
舊 06-21-15, 08:32 AM   #450
細路翔
The One

野村都講左當年剩低三件製作人有兩件仲有幾年就到退休年齡

改組後既SE應該未低能到搞唔清楚隻重製想唔炒車需要咩條件

所以招大絕依家唔用,就真係再無咩機會用出黎仲可以發揮80%以上既效果

英國說大家抱團死

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 01:19 AM

手機版 | APP版