Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 02-07-18, 10:55 PM   #751
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
okc次次對住gsw都著火

引用:
作者: Penny仔 查看文章
其實勇士個狀態都不容忽視,差到不能再差
連入3年final, 可能真係有d惰性走出黎
由手機版發出
可能個個holiday mood等all star game...

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
好過CAV都無用喇, 打OKC打到咁, HOU又強, SAS雖然又之前兩三年咁好但都不容忽視
金塊同JAZZ係屬性上又有D相剋, 東岸仲有BOS......,咁打落去唔掂嫁........
西岸好似真係無上年實力差距咁大
上年得sas有機阻到gsw, 今年hou sas okc den都真係有機贏到

東岸寶麗龍都好似大翻身, d防守同bench都好左好多
唔係playoff又腳軟可能都有機會

此篇文章於 02-07-18 10:57 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 03:03 PM   #752
6eo
美波様!

http://sports.ltn.com.tw/news/breakingnews/2336441

呢個FOUL CALL簡直係今季球證既寫照
舊 02-09-18, 02:13 AM   #753
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
騎士大換血

騎士將IT+FRYE+自己首輪(保護) 換湖人clarkson + larry nance

騎士將Wade 換去熱火一個2020保護二輪, 應該有同wade 溝通過的

騎士, kings, jazz 三方交易
騎士得rodney hood, george hill
kings 得joe johnson, shumpert, 熱火2020保護二輪
jazz 得jae crowder, rose

此篇文章於 02-09-18 02:33 AM 被 不是藍星人 編輯。
不是藍星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 06:40 AM   #754
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
Rose比Jazz裁左

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 02-09-18, 08:56 AM   #755
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
騎士換得幾好
後場防守力提升,而且高度上亦有優勢
以而家人手可以架空jr smith

前場多左隻lance,可以配合打小球
由手機版發出
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 10:32 AM   #756
6eo
美波様!

睇人腳上直頭騎士賺哂, 有番哂活力同高度, pg位有個有經驗既hill又有個有活力既clarkson
問題係Lue既用人... 加上得番1/3季磨合, 唔太睇好...

Jazz同Lakers就應該係為左清cap, 尤其Lakers估係清黎為2019舖路(PG/LBJ?)
可憐IT同Rose只係成為搭單比人清cap既存在...

Wade會唔會掛衫退休...
舊 02-09-18, 11:21 AM   #757
Penny仔

排面上強左, 雖然要用時間去夾
但反正舊班底都冇默契可言架啦, 所以睇落又冇咩所謂
舊 02-09-18, 11:41 AM   #758
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
Rose 攪到咁,不如提早收山

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 12:24 PM   #759
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
有傳Rose去Wolves

其實Rose係咪貶值得太快?上年0係KNICKS都18ppg…俾多d上陣時間佢,佢不至於無用…
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 12:37 PM   #760
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
好明顯夾唔到...
而家上軌道既隊伍唔缺呢類人
重建緊又唔需要你

舊 02-09-18, 02:24 PM   #761
6eo
美波様!

引用:
排面上強左, 雖然要用時間去夾
>> 但反正舊班底都冇默契可言架啦, 所以睇落又冇咩所謂
你岩

引用:
作者: Sar8 查看文章
好明顯夾唔到...
而家上軌道既隊伍唔缺呢類人
重建緊又唔需要你
係... 加上又唔合當代籃球既PG潮流
一係射程廣拉得空入面又可以打無球, 一係好剷得爆發力好強或者打到組織既,
無左速度既Rose就慘在幾不像定位好微妙...
仲要驚你一陣又傷過停半季咁, 睇怕都係會變浪人...

難得wolves肯招手
可能諗住搵佢同crawford一齊做bench暴徒?

此篇文章於 02-09-18 02:27 PM 被 6eo 編輯。
舊 02-09-18, 04:00 PM   #762
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
Wade甘既情況下還巢堅係樣衰到爆,
友情價入Cavs半季就打包送番Heat,仲要只值個2nd pick,
自己攞嚟賤

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 04:13 PM   #763
Sar8
The One

外媒寫wade係要求返去
其實都好,熱火班後生搵個人返去拉佢地一把都好

舊 02-09-18, 04:52 PM   #764
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
Wade甘既情況下還巢堅係樣衰到爆,
友情價入Cavs半季就打包送番Heat,仲要只值個2nd pick,
自己攞嚟賤
教父又贏
放你出去cap水,之後換你返黎贏盡掌聲
由手機版發出
舊 02-09-18, 06:06 PM   #765
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
基本上騎將今個夏天換返黎既人全部換返走晒
上半季白過了

舊 02-09-18, 07:06 PM   #766
Penny仔

引用:
作者: kin~kin 查看文章
有傳Rose去Wolves

其實Rose係咪貶值得太快?上年0係KNICKS都18ppg…俾多d上陣時間佢,佢不至於無用…
我覺得問題正正就係比多D上陣時間佢, 佢就會承受唔到
所以rose情況好尷尬, 佢要球權先發揮到
但佢身體健康程度又承受唔住
Rose而家情況一場出25min 以下就最理想
舊 02-09-18, 07:27 PM   #767
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
教父又贏
放你出去cap水,之後換你返黎贏盡掌聲
由手機版發出
Reliy真係睇得好透,由Heats 3兄弟解體開始Wade真係已經忘記左點做大佬同走下坡,
而家仲低價吸番返黎,掌聲又贏錢又慳左大筆

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 07:53 PM   #768
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
我覺得問題正正就係比多D上陣時間佢, 佢就會承受唔到
所以rose情況好尷尬, 佢要球權先發揮到
但佢身體健康程度又承受唔住
Rose而家情況一場出25min 以下就最理想
我覺得20-25min合理,但近來佢好多時係單位數
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 10:34 PM   #769
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
點解DERRICK ROSE會咁樣,唉……

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 10:06 AM   #770
Penny仔

引用:
作者: kin~kin 查看文章
我覺得20-25min合理,但近來佢好多時係單位數
有限出場時間下,我諗nba可能得馬刺會識點用佢
但馬刺已經有parker
由手機版發出
舊 02-10-18, 06:06 PM   #771
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
有限出場時間下,我諗nba可能得馬刺會識點用佢
但馬刺已經有parker
由手機版發出
恐怕Rose去大陸CBA都打唔掂

唔知 Timberwolves 最後會唔會簽佢呢?
若事成,可改名做 Minnosota Bulls...

我從使用 Tapatalk 的 MI MAX 發送
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 08:02 PM   #772
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
Iso Joe 傳聞會加盟 Rockets
若果成真,Rockets 在 Playoff 更有把握了
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-18, 11:57 AM   #773
Sar8
The One

吾王新隊友立即就炒左綠軍

舊 02-13-18, 10:30 PM   #774
Penny仔

Steve Kerr 今日叫ai,david west,green負責畫戰術板,結果照炒太陽4x分

賽後部份太陽球員覺得steve kerr 唔尊重

......乜你地知醜既咩?
由手機版發出
舊 02-14-18, 10:39 AM   #775
6eo
美波様!

引用:
Steve Kerr 今日叫ai,david west,green負責畫戰術板,結果照炒太陽4x分

賽後部份太陽球員覺得steve kerr 唔尊重

......乜你地知醜既咩?
由手機版發出

D球隊成日輸波就搵D野黎酸, 根本就同之前巫師建寧公主推mcgee單野一樣
一陣又話人地入樽呀, 射3分又唔尊重, 好心啦
如果呢場係太陽贏波既睇下會唔會話人地唔尊重丫

即刻有記者抽Lue水
https://udn.com/news/story/7002/2986...elatednews_ch2

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 10:25 PM

手機版 | APP版