Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-08-17, 11:28 PM   #751
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
順便問問...其實係咪盾反空翻呢d防技唔精就冇得玩......

事關打左兩隻神獸...根本都冇用過呢d防技......
但係打完後睇番GW...佢仲講到唔用就唔駛玩咁款......
有ancient arrow 就冇有怕

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 12:15 AM   #752
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
順便問問...其實係咪盾反空翻呢d防技唔精就冇得玩......

但係打完後睇番GW...佢仲講到唔用就唔駛玩咁款......
我有睇 ...果度明明用炸燀就好輕鬆攪掂 真係比佢玩死 本野方競爭下求x其hey 出

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 01:39 AM   #753
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
我有睇 ...果度明明用炸燀就好輕鬆攪掂 真係比佢玩死 本野方競爭下求x其hey 出
與其話hea出...本童子覺得更加似係條友拋書包扮有料......
但係又唔諗下唔係個個都操得熟呢d進階技巧......
衰d講句...身手有咁勁招招都咁熟0既玩家仲使鬼睇你篇野咩......

所以胡老鼠有睇到的話麻煩同太郎講聲......
呢個級數0既大作就咪鬼搵個二打六新仔亂寫一通啦...做壞招牌架......

<-----到而家打寨都仲係附近搵個山頭幾十個炸彈係咁掟落去......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 08:40 AM   #754
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:

吃力D姐,又未至於唔洗玩

如果打主線既話你可以放2萬個心,夠野食既話唔反唔一閃都一定爆到機

之不過整裝會辛苦D,因為馬人、古代兵器唔用反/一閃真係打好耐
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 10:12 AM   #755
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
打馬人我著 野蠻人裝 ,食+3防食物
都叫穩.. 小心佢爆氣之後一下爆炸...
大劍儲氣 loop
執左佢把5發弓,顏射好大力

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 10:31 AM   #756
fortel
Game Master

引用:
作者: 信長 查看文章
打馬人我著 野蠻人裝 ,食+3防食物
都叫穩.. 小心佢爆氣之後一下爆炸...
大劍儲氣 loop
執左佢把5發弓,顏射好大力
之但係野蠻裝本身就係要用馬人D 料升,你著得野蠻裝都等如打左幾次馬人

希望DLC之後把MS會勁D,我升爆套WILD裝先發現個BEAM UP有同無無分別
舊 05-09-17, 01:24 PM   #757
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
與其話hea出...本童子覺得更加似係條友拋書包扮有料......
但係又唔諗下唔係個個都操得熟呢d進階技巧......
衰d講句...身手有咁勁招招都咁熟0既玩家仲使鬼睇你篇野咩......

所以胡老鼠有睇到的話麻煩同太郎講聲......
呢個級數0既大作就咪鬼搵個二打六新仔亂寫一通啦...做壞招牌架......

<-----到而家打寨都仲係附近搵個山頭幾十個炸彈係咁掟落去......
但D素材會炸爛, 所以我通常炸到扣左大半血就落去打
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 01:30 PM   #758
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: fortel 查看文章
之但係野蠻裝本身就係要用馬人D 料升,你著得野蠻裝都等如打左幾次馬人

希望DLC之後把MS會勁D,我升爆套WILD裝先發現個BEAM UP有同無無分別
升野蠻裝最難係龍角,
特定時間地點, 藍龍我重未找到
馬人夠野食實打到
舊 05-09-17, 10:30 PM   #759
fortel
Game Master

引用:
作者: lodoss 查看文章
升野蠻裝最難係龍角,
特定時間地點, 藍龍我重未找到
馬人夠野食實打到
D龍係固定地點固定時間,其實好易

反而最難係流星,改左BUG搵到喊
舊 05-09-17, 11:28 PM   #760
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
野蠻人裝 加五蕉攻撃増加有加成嗎 5000血人馬跌流星的

舊 05-09-17, 11:41 PM   #761
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

講起搵龍......
之前初玩左半個月左右試過見住條火龍響正面前飛過......
但係果陣唔知有野執冇出到手......
而家搵極都搵唔到(就算見到都係明顯響攻擊範圍外)......
反而冰龍就已經執左兩次鱗......

再反而星之碎片早兩日先執到塊......
(呢d其實叫死好命...0岩0岩響中央平地打完隻ガーデーアン得番半條人命之時睇住粒流星飛落前面樹林...乜都唔理即刻狗衝過去......)

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 05-09-17, 11:54 PM   #762
lodoss
Crazy Gamer

引用:
講起搵龍......
之前初玩左半個月左右試過見住條火龍響正面前飛過......
但係果陣唔知有野執冇出到手......
而家搵極都搵唔到(就算見到都係明顯響攻擊範圍外)......
反而冰龍就已經執左兩次鱗......

再反而星之碎片早兩日先執到塊......
(呢d其實叫死好命...0岩0岩響中央平地打完隻ガーデーアン得番半條人命之時睇住粒流星飛落前面樹林...乜都唔理即刻狗衝過去......)
火龍起大化石骨(入/下面D怪拿大火劍及火劍)附近出,
爬上後面D高山, 從大骨果邊直飛過來

冰龍係唔係要打左山上果條龍先會出? 等左幾日夜晚都唔見
舊 05-10-17, 12:19 AM   #763
ZERO NEKO

火龍在左上雪山塔早上山谷出現
冰龍在參道東口早上出現

舊 05-10-17, 03:31 AM   #764
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
冰龍係唔係要打左山上果條龍先會出? 等左幾日夜晚都唔見
好大機會係......
本童子都係上山打完之後先見有冰龍出沒......

引用:
但D素材會炸爛, 所以我通常炸到扣左大半血就落去打
一dd啦......
豬同蜥蜴通常都吹飛得幾遠下可以繼續掟......
係牛冇得吹飛就麻煩d......

死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 05-10-17 03:37 AM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
舊 05-12-17, 11:56 AM   #765
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
https://www.youtube.com/watch?v=fS8m...t=648s&list=WL

我話過有無限LOOP龍素材片,當時無反應....
轉頭又見咁多人問,都係貼吓喇

雷>冰>火,係可以同一晚LOOP,地圖右下>右>右上發生,
睇完就覺得打龍素材,其實非常容易,星之碎片就有困難
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 01:05 PM   #766
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226

碎片好似只會面向方向出現,好似佢咁高位等

舊 05-12-17, 03:00 PM   #767
fortel
Game Master

引用:

碎片好似只會面向方向出現,好似佢咁高位等
流星之前有BUG,可以無限刷

無左個BUG搵到想喊
舊 05-12-17, 04:49 PM   #768
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: fortel 查看文章
流星之前有BUG,可以無限刷

無左個BUG搵到想喊
其實有幾多套衫要用流星片碎來升?
舊 05-12-17, 06:20 PM   #769
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
我亂玩無玩主線,
開晒所有塔同完整大地圖之後先掂返主線,
(定之後仲會有其他地區呢?)
玩主線Locked Mementos果個主線任務…(即係研究所…"6歲囡"果度)
啱啱先升級咗基本的技能同埋開咗個相機、相片集功能。

我想問下,佢好似可以用相機影下D物件、材料(例如蘋果)>加入資料庫>之後可以開一個雷達功能去偵測附近有無果件東西。

行近相關物件會有響音,想問點取消返呢個雷達功能,
我搵到可以轉搜尋偵測東西,但唔識取消但唔知完全關閉咗佢。

舊 05-12-17, 07:19 PM   #770
信長
The Flash

按- 開地圖,Y 可改只搜索 shrine 或off
主線你睇番任務表.. 都係得幾項,唔多,
開晒地圖先會好D, 之後慢慢選擇周圍遊山玩水

舊 05-12-17, 11:09 PM   #771
ZERO NEKO

真係想送本比GW 比佢知道甚麼做攻略
睇佢攻略重難過自己打

此篇文章於 05-12-17 11:11 PM 被 ZERO NEKO 編輯。
舊 05-13-17, 12:09 AM   #772
lodoss
Crazy Gamer

引用:

睇佢攻略重難過自己打
香港出既質素係咁啦,本身都會買埋日版攻略書,
對佢冇寄望,不過我都低估左佢
本來都只係要個種子MAP,但都列唔齊900粒

現在找到890粒...差10粒, 有9粒知道位置, 重欠1粒, 等埋日版攻略書到手再對返

另日版我都係簡左厚果本買
舊 05-13-17, 03:35 AM   #773
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
按- 開地圖,Y 可改只搜索 shrine 或off
主線你睇番任務表.. 都係得幾項,唔多,
開晒地圖先會好D, 之後慢慢選擇周圍遊山玩水
成功了,THX~!

舊 05-13-17, 12:02 PM   #774
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
其實有幾多套衫要用流星片碎來升?
話多唔多,4裝、4頭飾,坐底38粒
山頂等到悶,我都係洗白銀算⋯
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-17, 12:21 PM   #775
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:

睇佢攻略重難過自己打
人地有官方數據,贏硬

話時話邊本有用d
2ch果邊話ファミ通攻略有實際數字方便d
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 02:42 AM

手機版 | APP版