Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-24-07, 02:37 AM   #26
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
你係d咁o既時間出冇錢買喎......

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-07, 02:42 AM   #27
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 冰月天 查看文章
企最前個修女咩人...
點解我對佢一D印象都冇...
兩個字 新人...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-07, 02:48 AM   #28
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: GN00508771 查看文章
兩個字 新人...
3個字 新角色
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-07, 02:54 AM   #29
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
引用:
企最前個修女咩人...
點解我對佢一D印象都冇...
想知嗎?
update最新版SC更新檔把劍帝打贏就知道了

舊 03-24-07, 05:11 AM   #30
bluesman830
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
到底psp會唔會出第二集呢~
bluesman830 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-07, 10:46 AM   #31
Gashapon™
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
隻SC放左咁耐都係時候玩
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-07, 01:24 PM   #32
冰月天
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Hallucino 查看文章
想知嗎?
update最新版SC更新檔把劍帝打贏就知道了

有更新檔?
死囉
我之前format左save都冇埋

Life Goes On - 點此進入
冰月天 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-07, 01:47 PM   #33
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
好野~有第3集
考完會考有得玩
不過希望不要用一個只有補CP作用的人做主角
我要オリビエ做主角

看來要upgrade電腦了...orz(電腦慢到玩SC時用了一個月)

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-07, 10:06 PM   #34
xima
Game Master
待機男

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDxi-ma
無陰公呀
部死人電腦癈左武功唔玩得game
隻2nd都未玩
有game都無得玩真的灰到爆
xima 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-07, 10:46 PM   #35
Sandalphon
Ultimate Gamer
Arc Angel

註冊日期: Mar 2002
Estella 同Joshua出黎做最強npc?
系統估佢都唔會點做大改動,比較期待個故事...
係sc個ending d謎團有好多.....

Why in moments of crisis do we ask God for strength and help?
As cognitive beings, why would we ask something that may well be a figment of our imaginations for guidance?
Why not search inside ourselves for the power to overcome?
After all, we are strong enough to cause most of the catastrophes we need to endure.

-Bill Schell-
Sandalphon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-07, 11:09 PM   #36
shield
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
3DS Friend Code1633 4520 6340
我等 SC隻繁體版等到頸都長..... 呢隻.... 要等幾多年
shield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-07, 11:41 PM   #37
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: shield 查看文章
我等 SC隻繁體版等到頸都長..... 呢隻.... 要等幾多年
我相信你學日文再玩日文版比較快 (拖走
woodlcw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-07, 04:12 PM   #38
小嘉
The One

引用:
作者: 夜貓 查看文章
好野~有第3集
考完會考有得玩
不過希望不要用一個只有補CP作用的人做主角
我要オリビエ做主角

看來要upgrade電腦了...orz(電腦慢到玩SC時用了一個月)
我不嬲當王女係女主角

同埋ANELACE 希望唔好出場咁少,最好有得長用

唔知有無RENNE用呢
舊 03-25-07, 05:17 PM   #39
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
我不嬲當王女係女主角

同埋ANELACE 希望唔好出場咁少,最好有得長用

唔知有無RENNE用呢
咦?我好像沒有提到王女...
只有補CP作用的人=Kevin
有RENNE用的話就太屈機了

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-07, 08:36 PM   #40
冰月天
Crazy Gamer

引用:
作者: 夜貓 查看文章
咦?我好像沒有提到王女...
只有補CP作用的人=Kevin
有RENNE用的話就太屈機了
有得用時就會被適當地弱化

舊 03-25-07, 08:48 PM   #41
Sandalphon
Ultimate Gamer
Arc Angel

註冊日期: Mar 2002
引用:
有得用時就會被適當地弱化
全畫面即死可能去到最後幾場先升夠lv用到...仲要對boss無效化....

Why in moments of crisis do we ask God for strength and help?
As cognitive beings, why would we ask something that may well be a figment of our imaginations for guidance?
Why not search inside ourselves for the power to overcome?
After all, we are strong enough to cause most of the catastrophes we need to endure.

-Bill Schell-
Sandalphon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-07, 01:15 AM   #42
Gnosis
グノーシス

新消息

引用:
作 者:ikarus (凱特)
標 題:[情報]修女的名字
時 間:Sun Mar 25 12:42:52 2007

看到2ch在討論演唱會提供的情報
演唱會看來有發佈Demo和歌曲的資料

那個修女叫做莉絲=艾傑特(リース=アルジェント)
是星盃騎士團的從騎士(也就是說不是正式的騎士)

然後Demo影片的內容大致如下:

先看到發出妖媚光芒的レクトス之箱
然後看到類似帝國的城市,接著出現Advenced Chapter的字樣
進行禮拜的地方有看到莉絲的數個Cut,這時候出現上面的資料和職業
接著場景轉到機場然後凱文登場,然後簡述星盃騎士團的相關資料和職位

然後看到小星星和黑貓還有蕾恩、李察的胸像

接著場景移轉到帝國豪華客船路莉塔尼亞號裡面,在喝著酒的凱文被奇怪的面具給襲擊
然後是凱文和莉絲來回在船內奔跑並且作戰的畫面
看來莉絲也會使用鞭子

然後提到謎樣的古代遺物-レクトス之箱
接著背景轉到狀態畫面其中第三位角色是奧利維亞(造型是皇太子造型)
接著看到從路莉塔尼亞號上破窗而出的凱文跳到山貓號之上

接下來是角色們的連環必殺技展示(凱文->莉絲->大佐),大佐的必殺技漢字很多

然後看到似乎有持著外之理的傢伙,但是沒有看到臉是誰
接著看到和莉絲同髮色的女子,說不定是露斐娜?
最後提到一些和過去的記憶關係的東西

*後面有人提到戰鬥畫面有看到亞涅拉絲和茱賽特
*蕾恩依舊是拿著大鐮刀攻擊
*遊戲畫面中沒有看到小星星和黑貓
3的角色設計和前作是同個人,然後遊戲插圖的部份SC有用到開發FC時的角色設計插圖
 另外開發是先開發SC(遊戲製作途中分成三個組)這樣
即係仲係椎名優做人設 ?
非常好

另外, 主題曲的名稱是 "Cry for me Cry for you"

此篇文章於 03-26-07 01:36 AM 被 Gnosis 編輯。
Gnosis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-07, 02:02 AM   #43
冰月天
Crazy Gamer

引用:
作者: Hallucino 查看文章
新消息

即係仲係椎名優做人設 ?
非常好

另外, 主題曲的名稱是 "Cry for me Cry for you"
搵唔搵到邊到有得DL

舊 03-26-07, 07:35 AM   #44
Gnosis
グノーシス

引用:
搵唔搵到邊到有得DL
邊會咁快有
等Falcom放demo movie啦

舊 03-26-07, 09:16 PM   #45
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
完全估佢唔到會出第三輯
之前又話完

舊 03-26-07, 09:29 PM   #46
小嘉
The One

引用:
作者: jaycom 查看文章
完全估佢唔到會出第三輯
之前又話完
點會估唔到
SC個ED根本就話你知會有3RD
舊 03-26-07, 09:45 PM   #47
Gnosis
グノーシス

睇黎真係神父做主角

舊 03-26-07, 09:51 PM   #48
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
性杯騎士團..
神父都唔靚仔
比番小約我

鈐番番出黎喇喎
無機械人跟身既?

理查點解仲係度?
叛完國仲可以留係度?

幾時隻2nd有中文版出呀
今集有無得去其他國家呢??

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

此篇文章於 03-26-07 09:55 PM 被 House 編輯。
House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-07, 09:53 PM   #49
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
好彩人設冇變..
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-07, 09:57 PM   #50
House