Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 728 1228 1628 1678 1718 1722 1723 1724 1725 1726 1727 1728 1729 1730 1731 1732 1733 1734 1738 1778  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
the fool 03:16 AM 12-06-18
作者: psidef:
寶具都用埋, 仲點會唔知.
係喎,佢個寶具名有佢個朵o係度
但其實想問好耐,如果隻鯖本身無知名度,有無機會出左寶具對方都唔知佢係邊個?(但咁樣果隻鯖就真係悲慘d)
作者: GN00508771:
美人原來都有辦法唔解BUFF咁出寶具⋯⋯⋯
水着2018件魔術禮裝!
佢本身技2都有強化解除耐性
the fool 03:24 AM 12-06-18
潛左成個禮拜水,終於打完第3章,成章都好難打,尤其係衛士長,成隊術同佢打都差d炒車(其實可能係無留意佢d buff有得解除)
不愧係虛淵寫,今次故事超精彩
劇透注意
唯一比較失望係估到扶桑樹就係空想樹呢點(因為發音相近)
赤兔講果句名言好明顯係虛淵故意惡搞,同埋佢成日唔理場合d發言都好好笑
最初見成個中國好和平,以為算係一個幾理想o既世界,但一見到下賜d野係"藥"就知出事,而統治者對知識o既反應亦都好唔正常,不過都算符合歷史中o既秦始皇
另外,雖然都大概估到,但原來コヤンスカヤ就係妲己(傳說中九尾狐化身之一),同時奇怪點解佢係AE,咁即係CM果隻殺唔係佢

今次登場角色大部分都喜歡:
項羽:成章最鍾意就係佢,小弟一向都好喜歡果d願意一個背負所有罪惡去成全大義o既角色,而最後佢為左守護虞美人安息o既中國而同我地打,
見到佢防禦力下降同每Turn減氣,諗返起佢最初出場係幾咁暴力,令我好心痛
始皇帝:軍事見解同政治都係超一流,而佢同荊軻o既對話亦都好發人深省,所以我同佢打時為表示敬意,決定用最高戰力攞黑貞出o黎
(基本上除左高難我都好少用黑貞,打Ruler通常用狼王算)
虞美人:流浪左咁耐就係為左見返自己o既愛人,但估唔到佢係四星(仲以為PU2殺書文4星>之後會有PU3佢係5星)
蘭陵王:雖然覺得佢唔係好勁,但對主君o既忠義加左唔少分
スパルタクス:本來對佢頗為反感(造形上),但見佢照顧細路咁溫柔加返唔少分

gingq7 09:44 AM 12-06-18
虞姬最大問題係白值ATK太低, 得7900, 仲要殺職再0.9,
令到寶具自帶50%魔放都補唔返條數

不過向好方面諗就係之後應該很有機會強化,
畢竟佢地位實在太特殊, 以後應該有很多機會再出場

其實佢又係真祖, 又係第一個由A team過黎, 唔係以文西/老福/紫苑那種主線劇情的方式加入, 而係抽卡方式加入, 反而令我意外
psidef 10:18 AM 12-06-18
作者: the fool:
係喎,佢個寶具名有佢個朵o係度
但其實想問好耐,如果隻鯖本身無知名度,有無機會出左寶具對方都唔知佢係邊個?(但咁樣果隻鯖就真係悲慘d)
睇劇情點寫遮, 寫到文西老福呢啲見人地講兩句就知係乜水咁都得嘅.
Sar8 09:54 PM 12-06-18
係咪冬祭先有聖誕情報
the fool 01:52 AM 12-07-18
作者: gingq7:
畢竟佢地位實在太特殊, 以後應該有很多機會再出場

其實佢又係真祖, 又係第一個由A team過黎, 唔係以文西/老福/紫苑那種主線劇情的方式加入, 而係抽卡方式加入, 反而令我意外
應該無機會出場
抽卡加入原因
第3章佢已經失去左肉體,可以召到佢o既原因係俾始皇帝說服佢加入抑止力

作者: psidef:
睇劇情點寫遮, 寫到文西老福呢啲見人地講兩句就知係乜水咁都得嘅.
我印象中設定上係話d鯖被召出o黎會有一定程度現代智識,但包唔包括寶具(基本上寶具係英靈o既代名詞)?比較特殊o既情況(如エミヤ係未來人)又點計?
GN00508771 02:35 AM 12-07-18
作者: Sar8:
係咪冬祭先有聖誕情報
唔可以講100%但都9成架啦⋯
冇情報仲驚
Sar8 02:55 AM 12-07-18
唔可以講100%但都9成架啦⋯
冇情報仲驚
冇就可以抽始皇

...

不過會冇既機會太低
gingq7 11:12 AM 12-07-18
應該無機會出場
抽卡加入原因
第3章佢已經失去左肉體,可以召到佢o既原因係俾始皇帝說服佢加入抑止力
吓? 活動出場的從者9成都係死人喎
主線的文西和老福都係死人
Hextor 01:15 PM 12-07-18
2.3組應該會係d搞笑event有好多出場機會
我唔介意下年係朕朕祭

但係芥應該唔會係主線故事出現
the fool 01:58 AM 12-08-18
作者: gingq7:
吓? 活動出場的從者9成都係死人喎
主線的文西和老福都係死人
原來你講緊event
如果event開放條件唔洗過左2.3就應該當佢係一隻普通鯖(避免劇透),但我覺得event同主線故事無乜關係,就算佢出場應該都唔會有太多特別野可以講
另外,老福仲在生的...
鈴蘭 02:30 AM 12-08-18
好想睇朕同法老王同囉著ipad既賢王吹水

スパさん既原設定係虛淵
所以某程度上,呢個先係真正既スパさん
digiharuka 09:13 AM 12-08-18
原來你講緊event
如果event開放條件唔洗過左2.3就應該當佢係一隻普通鯖(避免劇透),但我覺得event同主線故事無乜關係,就算佢出場應該都唔會有太多特別野可以講
另外,老福仲在生的...
不用講遠, 你都忘了2 .2老福吃西格那一幕了?
gingq7 02:07 PM 12-08-18
估佢唔倒, 送Ruler羽蛇神
GN00508771 02:36 PM 12-08-18
即係主線2.4需要ルーラー既情況會好多咁解啦下話w
T.K. 02:40 PM 12-08-18
竟然唔係1部3章角w
鈴蘭 03:11 PM 12-08-18
即係主線2.4需要ルーラー既情況會好多咁解啦下話w
朕既大活躍
Sar8 03:41 PM 12-08-18
是我大姐姐だ
細路翔 04:31 PM 12-08-18
我隻朕仲係60LV

睇黎要餵埋佢玩玉朕玉

所以聖誕活動隻石抽角係乜....?
Sar8 12:00 AM 12-09-18
たかが箱一つ、スパルタクスで押し出してやる!
鈴蘭 01:12 AM 12-09-18
叛逆者は伊達じゃない!
the fool 01:58 AM 12-09-18
完全無法想像羽蛇神大姐主演o既聖誕會係點o既樣
作者: digiharuka:
不用講遠, 你都忘了2 .2老福吃西格那一幕了?
佢係受左重傷je,2.2尾都有出o黎講野,2.3佢仲未好返所以無戰力
細路翔 07:09 AM 12-10-18

新年呃錢角?

上杉?
gingq7 12:24 PM 12-10-18
作者: 細路翔:

新年呃錢角?

上杉?
我估都肯定會實裝
但應該唔會咁快, 如果係一月就出, 反而唔會有圖公開
Sar8 01:17 PM 12-10-18
邊有咁快
希望
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 728 1228 1628 1678 1718 1722 1723 1724 1725 1726 1727 1728 1729 1730 1731 1732 1733 1734 1738 1778  ... 最後

返回主題版面