Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-17-17, 04:54 PM   #2326
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
諗諗下,其實自從黃金菲利篇,連傑紐都可以一個人就打贏悟飯+魔童+地球戰士,
已經知道呢套野唔可以用常理去理解,總之佢話邊個勁就邊個勁啦......
引用:
作者: ayane123 查看文章
點可能,17號以前同魔童打成平手炸
引用:
作者: Sar8 查看文章
因為每過一章,全部NPC都會自動LV UP
好明顯超個設定已經偷偷改左為有修練和無修練係差超遠 (雖然Z已經成日強調要練, 但撤亞人以外係點練都差幾皮)
- 傑紐
- 被未升級大杜秒殺的菲莉, 練一練就可以和超藍打
- 大杜和Black打了幾年(?)就升級到和只差超藍少少(起碼勁過超3) (不過大杜係武學奇才,悟空學魔封波要用一晚,大杜睇一睇片就速成 )
- 悟飯瘋狂回塘, 連無閑都打唔過....(雖然有取巧成份)
- 仲有龜仙人無厘頭Lv up...悟空和悟飯討論選邊10個人時,悟空一提就係龜仙人,而悟飯係完全無反對但反對無閑,即係悟飯根本覺得龜仙人>無閑

唯一比較奇怪的是魔童...心態最正常係佢, 但練黎練去都無料到

等睇仲未出場的天津飯,可能已經變到超勁

此篇文章於 04-17-17 04:57 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-17, 05:00 PM   #2327
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
擺明想同一隊3個光頭一齊出太陽拳之後打哂對手出場
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-17, 11:28 PM   #2328
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
點解唔俾阿樂參戰, 龜仙人徒弟得阿樂無份
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-17, 11:38 PM   #2329
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
作者: 阿Wing 查看文章
打完棒球果個經典死樣仲出到場?而且招式上都太雞肋

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-17, 01:14 AM   #2330
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
睇龍珠唔好用個腦去睇
咪係,都唔知咁認真計數做咩,D劇情好睇咪得
佢話大LIN頭練到全平行宇宙最強我都唔會覺得有問題

舊 04-18-17, 08:25 AM   #2331
gingq7

引用:
作者: 阿Wing 查看文章
由上娜美星開始已經無阿樂和餃子份了吧?
反而天津飯打斯路時威左一次, 今次可以期待(?)
舊 04-18-17, 10:01 AM   #2332
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
由上娜美星開始已經無阿樂和餃子份了吧?
反而天津飯打斯路時威左一次, 今次可以期待(?)
上娜美星前死哂嘛

舊 04-18-17, 08:24 PM   #2333
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
合體比古洛確定唔係動畫原創
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-17, 10:51 PM   #2334
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
睇龍珠唔好用個腦去睇
引用:
作者: Rance 查看文章
咪係,都唔知咁認真計數做咩,D劇情好睇咪得
佢話大LIN頭練到全平行宇宙最強我都唔會覺得有問題
之前比達唔夠小雲打時,已經講過搞笑漫畫的角色用常理係行唔通、根本沒法解決。
龍珠也算是搞笑漫畫吧?咁認真咪揾自己笨!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-17, 11:18 PM   #2335
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
本月漫畫超

超藍比古洛登場
耳環合體為1小時時限
因為扎馬斯未成為正式界王神,因此也有1小時限制

扎馬斯未爛臉 比古洛就已經分體

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-17, 04:40 PM   #2336
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: GN00508771 查看文章
本月漫畫超

超藍比古洛登場
耳環合體為1小時時限
因為扎馬斯未成為正式界王神,因此也有1小時限制

扎馬斯未爛臉 比古洛就已經分體
漫畫起碼解決左智力問題,就係合完體先食仙豆
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-17, 05:01 PM   #2337
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
睇龍珠唔好用個腦去睇
唔用腦來看的話
GT好看個超

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-17, 05:05 PM   #2338
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
唔覺,GT一味爆D野出黎打,超又有笑料,D角色又有描寫
好似比達家庭,悟空無閑友情,重有杜拉格斯同舞愛情線呢D龍珠無O既情節

舊 04-19-17, 05:16 PM   #2339
fortel
Game Master

引用:
好似比達家庭,悟空無閑友情,重有杜拉格斯同舞愛情線呢D龍珠無O既情節
超係好睇在D日常姐,GT就用返晒舊時龍珠D 套路,一尾鬥大戰鬥力

至於超入面D戰鬥力暴走呢.....等幸太郎係漫畫版FIX啦
舊 04-19-17, 05:35 PM   #2340
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
睇龍珠唔好用個腦去睇
引用:
超真係只係得日常
而且為左寫呢D日常制造更多不合理出來
悟空無閑一個已經變到超藍,一個仲係普通地球人你強行寫佢地一齊修練一齊打擂台又有什麼意思?
GT最後結局打邪惡龍呢點肯定好過你打扎馬斯和多重宇宙一武道大會......

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-17, 11:08 PM   #2341
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: fortel 查看文章
漫畫起碼解決左智力問題,就係合完體先食仙豆
但都係極快分體
漫畫版比古洛實力設定

東界王神表示比古洛藍髮比比魯斯更強
而且比古洛藍髮係完虐合體扎
即係暫時有機會比古洛藍髮>比魯斯>合體扎>藍髮悟空比達

舊 04-20-17, 06:34 AM   #2342
gingq7

引用:
作者: exiazero 查看文章
但都係極快分體
漫畫版比古洛實力設定

但破壞神有特殊能力(消對手氣?), 真係打的話藍比古洛應該無乜優勢, 而且藍比古洛仲有時間限制;
不過點睇呢一戰都唔會發生, 破壞神已經完全成為友方角色
舊 04-20-17, 09:46 AM   #2343
fortel
Game Master

引用:
作者: gingq7 查看文章
但破壞神有特殊能力(消對手氣?), 真係打的話藍比古洛應該無乜優勢, 而且藍比古洛仲有時間限制;
不過點睇呢一戰都唔會發生, 破壞神已經完全成為友方角色
其實只係final kamehameha既力量勁過破壞神姐,不過點勁都無用,根本就係一招射唔出既招式

比起超藍比古洛,我反而想睇比古洛神多D
舊 04-20-17, 11:03 AM   #2344
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: exiazero 查看文章
但都係極快分體
漫畫版比古洛實力設定

分左體就用步法合

舊 04-20-17, 11:21 AM   #2345
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
漫畫版合理性高D
但成篇都動畫篇好睇同爽好多
而龍珠其實唔駛點合理,爽咪得

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-17, 12:24 PM   #2346
Dr.KOF
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
漫畫打兩下就退場,仲要射唔出。。。
Dr.KOF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-17, 11:34 AM   #2347
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

今集動畫算唔算有BUG

17號知道魔人布歐 但戈陣唔係叫神龍消除哂d人既記憶咩⋯

舊 04-23-17, 12:11 PM   #2348
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
獲獲有衰野就過俾界王, 復活就唔記得佢,真係陰公

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-17, 12:20 PM   #2349
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: GN00508771 查看文章
今集動畫算唔算有BUG

17號知道魔人布歐 但戈陣唔係叫神龍消除哂d人既記憶咩⋯
力量大過神既就影響唔到

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-17, 01:22 PM   #2350
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: T.K. 查看文章
力量大過神既就影響唔到
我仲以為只係變回人戈件事無能為力⋯

但拆彈又得⋯

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 11:02 PM

手機版 | APP版