Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-24-09, 09:22 AM   #51
皇家馬爹里
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
XBox Live Gamertagzackchau3331
引用:
作者: HIM 查看文章
單失都唔夠要攪到自己變雙失!? 除非補錢即走啫, 唔係都要捱一個月架啦, 捱到一個月, 都唔爭在捱多幾個月啦, 捱到幾個月, 都無事啦
我都系幾個月後先走,留系度好難捱。

舊 05-24-09, 01:15 PM   #52
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
overall 我始終唔贊成辭職.. 好多人想搵工都搵唔到呀而家..
為左個女人無左前途, 唔值得..

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-09, 05:04 PM   #53
Ayumania

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 皇家馬爹里 查看文章
我都系幾個月後先走,留系度好難捱。
可能隔幾個月後你會諗通/適應左呢
唔好一時之氣, 亦都無謂同$$, 同埋自己既前途鬥氣
除非你好肯定搵得返咁上下既工, 唔係既話第時諗返轉頭你會怨自己笨

既然佢唔係可以陪你走埋下半生既人, 咪放開D囉
男兒當自強!

Ayumania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-09, 05:49 PM   #54
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: irismong 查看文章
大家都係咁講, 爬下文先好QUOTE人

唔駛針對我一個喎, 哈

同埋究竟係唔係只係食同屙既關係嘛, 只係比喻而已

幹嗎要猜想那麼多

樓主都無出聲, 又跟你們有什麼關係?

不過可以即管繼續 =W= 睇下有冇機會上天台
你既言論令到我好不安
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-09, 11:28 PM   #55
Diana

註冊日期: Aug 2002
唔好辭職,應該甘講,甘好為呢件事而辭工,
連呢關你都過唔到,甘你將來又點做大事呢... ...

而且,三思後行,而家找工真係好難,找到人工都唔會高... ...
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-09, 01:33 AM   #56
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
唔好辭職,應該甘講,甘好為呢件事而辭工,
連呢關你都過唔到,甘你將來又點做大事呢... ...

而且,三思後行,而家找工真係好難,找到人工都唔會高... ...
水姐,或者咁講,人人既諗法唔同
有人會求名成利就,但亦有人只求三餐一宿

同樣,有人會求大富大貴,亦有可能有人只求天天安樂。

所以如果樓主決定冇眼屎乾淨盲,我諗我會尊重佢既決定
因為佢應該係呢個topic度搵到大家既意見,亦都諗清諗楚先會有呢個決定。

但我最後提醒樓主既係,唔該唔好貿貿然辭工
真係可以搵到後路先好走,你要記住,而家時勢唔好,隨時會朝不保晚。
你可能仲需要養家,如果因為一個女人而令你屋企三餐不繼,是為不孝。
希望你能明白自身苦況先好再做決定。

舊 05-25-09, 02:55 AM   #57
c_fu
Game Master
3陪達人

註冊日期: Aug 2002
理性上都會建議樓主唔會衝動

但係自己都係過來人
日日仲要見住真係好難頂
可幸自己果個唔係工作圈子內既人
有時真係要暫時離開一下
等時間去沖淡下

舊 05-25-09, 07:41 PM   #58
cyberfox
凡骨

註冊日期: Nov 2002
那你要活得比她更好!!!

將這種意願化成上進的動力,

令她覺得放棄你是最後悔的決定

你避..........只會令人覺得你無面見人,身有屎

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-09, 10:36 PM   #59
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
拍拖啫?食咩?痀咩?

大家講到拍拖就叫搵食?分手就叫痀?咁大家曾經痀過幾多前任男友/女友?

食過幾多唔同地方識番黎既另一伴又走去第二度痾咗佢地?

係工作地方拍拖啫,唔駛講到又咩食食痀痀,一係就教埋樓主日後邊度食邊度痀最乾淨。

等時間沖淡一切,既然分手就分手啦,時間總會沖淡,日子總要過去。
不嬲都有呢個講法架啦, 唔係iris自己作架
唔好自己未聽過就針對人地先得架

我都試過喎, 分左手後仲要日日享學校見到
真係幾難面對的
不過佢享學校無第二個, 好在唔同班, 兜口兜面撞到都扮唔識…

不過我好快又同左第二個同學一齊, 督眼督鼻果個可能係佢

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-09, 10:59 PM   #60
鐵拳浪子

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: KammyKammy 查看文章
不嬲都有呢個講法架啦, 唔係iris自己作架
唔好自己未聽過就針對人地先得架

我都試過喎, 分左手後仲要日日享學校見到
真係幾難面對的
不過佢享學校無第二個, 好在唔同班, 兜口兜面撞到都扮唔識…

不過我好快又同左第二個同學一齊, 督眼督鼻果個可能係佢
咁樣就叫針對?咁樣就叫未聽過?

佢只係回得最早0個個而又引用佢啫!

咁你個情況咪係個度食完又痾,痾完又係個度搵野食?

另外,講一講樓主,你望一望出面世界你覺得你真係搵到既,咪走囉!

不過你真係望真d喎!個市幾爛我諗你都應該好清楚,受下d苦,當磨練下自己啦!

此篇文章於 05-25-09 11:04 PM 被 鐵拳浪子 編輯。
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-09, 11:02 PM   #61
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
咁樣就叫針對?咁樣就叫未聽過?

佢只係回得最早0個個而又引用佢啫!

咁你個情況咪係個度食完又痾,痾完又係個度搵野食?
你d態度好令人覺得好惡意囉

學生時代, 大家都係果度食果度痾

塘水滾塘魚

美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 05-25-09, 11:10 PM   #62
鐵拳浪子

引用:

塘水滾塘魚
咁咪係囉!有咩大不了?

駛乜話係邊度拍拖就唔好係邊度分手?

大家點知0個個係咪你最後一個?

我覺得樓主放得低既話,往後更加大屈辱都唔係問題。
舊 05-25-09, 11:17 PM   #63
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
咁咪係囉!有咩大不了?

駛乜話係邊度拍拖就唔好係邊度分手?

大家點知0個個係咪你最後一個?

我覺得樓主放得低既話,往後更加大屈辱都唔係問題。
我果陣同ex無樓主同佢ex咁耐
一齊三年, 仲要一分手就同第二個一齊
自己點面對? d同事會點睇? (肯定食哂花生 )

又唔知佢地公事上仲有冇接觸, 又可唔可以平心去處理?

其實分手初期真係唔見好過見, 而家仲要日日咁對住都明白好痛苦下

無咩野既, 樓主自己都快手搵過個, 一齊閃光彈八卦咁邪番住佢互射啦~

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 05-25-09, 11:29 PM   #64
鐵拳浪子

引用:
我果陣同ex無樓主同佢ex咁耐
一齊三年, 仲要一分手就同第二個一齊
自己點面對? d同事會點睇? (肯定食哂花生 )

又唔知佢地公事上仲有冇接觸, 又可唔可以平心去處理?

其實分手初期真係唔見好過見, 而家仲要日日咁對住都明白好痛苦下

無咩野既, 樓主自己都快手搵過個, 一齊閃光彈八卦咁邪番住佢互射啦~
d同事咩情況下都大把花生食啦!

反而我覺得同事間既友誼真係唔好睇得太認真,因為太多利害關係好易見真章。

樓主情況都係0個句,搵到先走未遲,你前女友最多放下閃光彈間接傷害你,但

係將來有d同事係放手榴彈直接傷害你,咪當磨練下自己。
舊 05-26-09, 01:02 AM   #65
ying

註冊日期: Jan 2005
樓主, 我都一樣, 建議你留一留係公司度.
我都知你難受, 但你無錯wor.
why 要唔做份工呢 ? just 因為佢 ?
咁佢米仲開心....

我唔係主張報復, 但覺得如果真係捱唔到,
咁不如 set 個 timming 卑自己, 當係卑個自己一個寬限期又好, 考考自己又好...咩都好la,
首先記低而家有幾痛, 之後到那個 timming 時, 睇下情況又點.

祝樓主盡快平伏心情, 微笑面對.
(希望我都係一樣la) ~

舊 05-27-09, 02:54 AM   #66
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:

塘水滾塘魚
所以都會有麻煩/要更耐既時間去get it over with....

=========

同埋好似有少少誤會左「呢度食呢度屙」既意思 @@"

唔係o係邊度識o係邊度分手既問題...

而係... 唔好o係自己搵食 (番工) 既地方搵男/女朋友...

因為真係會有好多問題.. 唔單單只係分手既問題...

我身邊有朋友就黎因為呢個問題俾人炒

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG

此篇文章於 05-27-09 02:58 AM 被 irismong 編輯。
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-09, 10:00 AM   #67
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
放長雙眼睇下佢地幾時完結
通常你同佢點分,佢下次都會因為同樣事情而分

舊 05-29-09, 06:32 PM   #68
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
男人有2樣,
一樣女
一樣錢

唔好煩哂2樣

舊 05-30-09, 01:29 AM   #69
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: irismong 查看文章
同埋好似有少少誤會左「呢度食呢度屙」既意思 @@"

唔係o係邊度識o係邊度分手既問題...

而係... 唔好o係自己搵食 (番工) 既地方搵男/女朋友...

因為真係會有好多問題.. 唔單單只係分手既問題...

我身邊有朋友就黎因為呢個問題俾人炒
好明顯,錯哂

補充一句,其實唔只係返工既...我諗同公職有關係既野都算
散左當然影響團隊士氣,有時有d位置,如果唔散仲影響士氣.....

我眼到有活生生例子就係咁死法,嚴重到失民心個種

論壇跳轉

現在的時間是 04:48 PM

手機版 | APP版