Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-12-09, 10:25 AM   #51
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
依套野同3DAYS有關係!?
搞到好有興趣睇

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-09, 10:49 AM   #52
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 雷霆崖 查看文章
依套野同3DAYS有關係!?
搞到好有興趣睇
雪子的表姊(定係親戚之類)係3DAYS入面某位角色。
學姊既流派(!?)中有位前輩退魔師(!?)係3DAYS既男主角。
BOSS好似係3DAYS入面既BOSS所在既某德國組織阿頭。

其他野就好似完全無關ga啦
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-09, 11:03 AM   #53
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
家陣先留意返呢個topic

引用:
作者: ty1106 查看文章
即係如果唔似今次咁穿肚而係穿心一樣可以領便當?
引用:
作者: Asurada 查看文章
我覺得仲屈過士郎+劍銷喎
其實唔係好勁, 你當成玩game時有個被動skill係 高速回復
即係不停回血, 但係咪一樣俾人打死...

引用:
作者: GGGG 查看文章
雪子的表姊(定係親戚之類)係3DAYS入面某位角色。
學姊既流派(!?)中有位前輩退魔師(!?)係3DAYS既男主角。
BOSS好似係3DAYS入面既BOSS所在既某德國組織阿頭。

其他野就好似完全無關ga啦
1. 月子, 與其講親戚, 倒不如係姐姐既存在, 不過動畫cancel左
2. 正確應該係草壁家族先岩, 不過整體設定除左係陰陽師之外, 我覺得冇關係
3. 除左呢點之外, 仲有補完一下呢個系列既寶具(沒誤?)

如果係因三日而有興趣睇, 一定失望.........
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-09, 02:58 PM   #54
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Nicklaus 查看文章
其實唔係好勁, 你當成玩game時有個被動skill係 高速回復
即係不停回血, 但係咪一樣俾人打死...
即係你有100hp,每turn補10hp但人地一野扣你50果種?a
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-09, 07:15 PM   #55
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: GGGG 查看文章
有玩PC版會知男主隻眼唔係單單預知眼咁簡單,但相應要付出既代價都好大。
至於能力係咩建議去玩PC版/XBOX版吧。

還沒看動畫不知道有沒有像GAME那樣有那些CROSS OVER的過去回憶呢?
第六話已經唔多唔少提到驅隻金眼0既秘密
玩Game就會知得更清楚咁解
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-09, 09:07 PM   #56
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
做咩菊理入左赤夜仲得閒換衫?

舊 11-16-09, 12:13 AM   #57
HM

DVD/BD特典有好野出(不過18禁所以唔好post link,以免lock topic)
又要諗為唔為左美鈴姐姐買頹動DVD
舊 11-18-09, 01:30 PM   #58
HM

同美鈴姐姐對望個黑騎士係乜水真係講得好明顯下...

ゆか原來係ヤンデレ,有壞掉眼,會唔會多左班人鍾意佢呢?
舊 11-18-09, 05:26 PM   #59
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: クロエ 查看文章

ゆか原來係ヤンデレ,有壞掉眼,會唔會多左班人鍾意佢呢?

+1

不過個特殊能力係大範圍特殊能力無效化?
咁好似自己友個邊麻煩o的喎

舊 11-18-09, 07:13 PM   #60
HM

引用:
作者: Asurada 查看文章

+1

不過個特殊能力係大範圍特殊能力無效化?
咁好似自己友個邊麻煩o的喎
雪子唔駛靠再生能力仲可以好好打
其他人的確可以企埋一邊睇戲
舊 11-18-09, 11:35 PM   #61
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
咁樣就壞了
點解好似d無乜還手之力既女主角都係要壞下先得……

雪子好似俾上身咁
唔會係結花除咗大彈外還有另一種能力呀?

推測一下劇情
黑騎士會唔會係正義朋友,n年前因某些事變成黑騎士,然後就守護水晶等魔女出唔到黎?
而主角班人就係擁有魔女某部份能力/魔女曾經認識的人轉世

另外唔著小褲褲的那位唔會係花瓶黎吧

舊 11-18-09, 11:42 PM   #62
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
推測一下劇情
黑騎士會唔會係正義朋友,n年前因某些事變成黑騎士,然後就守護水晶等魔女出唔到黎?
其實我成日以為主角見到對方係怪物樣,
其實相反對方自己睇自己係人樣,
見到主角陣營先睇成班怪物樣~(主角個邊則相反)

舊 11-18-09, 11:47 PM   #63
HM

引用:
咁樣就壞了

雪子好似俾上身咁

推測一下劇情

你唔係玩過game咩?

國內討論區太多人劇透,我都中左唔少
所以都係唔等psp版,用玩pc算...
舊 11-18-09, 11:52 PM   #64
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
咁樣就壞了

雪子好似俾上身咁

推測一下劇情

雪子有二重人格 佢自小就係殺人機器 有自我回復的能力 被人當作怪身看待
果班人(除左男主角)係魔女既虛無的欠片黎
果六個其中一個係書架而唔係男主角
只不過男主角隻眼係同虛無之欠片同質既魔石所以偶爾一齊進入左結界

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-09, 11:56 PM   #65
House
里村★紅葉

引用:
見到佢出現我已經準備去訂美鈴枕啦

有雪子同賢久兩個已經好好揪,根本唔輪到美鈴姐出場
yuka最高~

Get

Get 周防天音!

舊 11-18-09, 11:59 PM   #66
House
里村★紅葉

引用:
應該唔只預知能力
原本把刀斬左等於無斬
一開眼即刻一刀兩斷
要發動劫之眼真正能力要跟所有靈魂同化變成永遠的存在

Get

Get 周防天音!

舊 11-19-09, 07:16 AM   #67
RPG之鬼

引用:
你唔係玩過game咩?

國內討論區太多人劇透,我都中左唔少
所以都係唔等psp版,用玩pc算...
冇呀
近排多野搞所以停咗
現在先去到講不良既身世

追加
乜個故事原來咁複雜架……(終於去到解開世界之謎)
睇黎動畫都係cut吧
另外dvd/bd的bonus是講魔女嗎?佢應該都有好多嘢講架喎

此篇文章於 11-19-09 04:54 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-09, 07:16 PM   #68
ty1106
Game Master
おれいも

而家得番兩個最強0既0係度... 其他都領晒便當

現時最吸引人0既應該係美鈴0既對手
照咁睇 最後三話左右應該會同劫之眼有關0既多
舊 11-19-09, 07:58 PM   #69
RPG之鬼

精彩呀
game裡面個結局好掂
而且真真真真真正boss係……估不到真係估不到
即使唔玩遊戲crossview一定要睇!!!!

dvd/bd追加crossview內容咁就正囉

舊 11-20-09, 01:19 AM   #70
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
DVD/BD特典有好野出(不過18禁所以唔好post link,以免lock topic)
又要諗為唔為左美鈴姐姐買頹動DVD
日本叫15 港台叫18
美鈴都算 Yuka先誇張...
而且內容竟然同TV版相差咁多......
舊 11-20-09, 01:23 AM   #71
HM

引用:
作者: ty1106 查看文章
日本叫15 港台叫18
美鈴都算 Yuka先誇張...
而且內容竟然同TV版相差咁多......
好明顯其實係好得,不過平時包實晒唔覺眼果類型
舊 11-20-09, 12:08 PM   #72
RPG之鬼

其實原作係咪一定食硬結花?
昨天只完成學姊線……
不過那張童顏巨乳真係好掂,超犯規
一副好似想被吃的樣

動畫版要加的內容實在太多了
不會是每一張dvd/bd都有追加內容吧

此篇文章於 11-20-09 01:42 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-09, 02:22 PM   #73
HM

終於都開始玩,感覺上節奏相當慢,日常生活部分好多但唔有趣
不過畫面,特效同BGM幾好
美鈴先輩初初出場既CG好掂,但立繪就頹,好在聲優加分

希望可以係下一集動畫播出前先清咁一條線
舊 11-20-09, 03:44 PM   #74
RPG之鬼

引用:
終於都開始玩,感覺上節奏相當慢,日常生活部分好多但唔有趣
不過畫面,特效同BGM幾好
美鈴先輩初初出場既CG好掂,但立繪就頹,好在聲優加分

希望可以係下一集動畫播出前先清咁一條線
開始時節奏真的很慢很慢
要入多幾次赤夜先明快
要說遊戲最大缺點就是這處

舊 11-20-09, 11:54 PM   #75
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
好明顯其實係好得,不過平時包實晒唔覺眼果類型
隱藏巨乳... ← 講緊某豬頭女僕?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
6/7 angela Live Tour 2015 in 香港 開催決定 money 日本動漫畫討論版 160 06-08-15 09:38 PM
河森正治 「ノブナガ・ザ・フール」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 135 12-05-14 10:37 AM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
(再次減價)急售我的朋友很少漫畫(1-3)$30+11eyes(1-3)$30 MT1951 買賣專區 6 12-31-12 12:52 PM

現在的時間是 06:31 AM

手機版 | APP版