Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-20-17, 09:52 PM   #1101
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 赤武神 查看文章
DQH1+2好明顯都係cheap quick port~~一比之下火炎無双比較發揮到下機能

其實做到隻Super Mario Odyssey咁既質素仲要拿到出街真係冇咩可挑剔

Mario Kart 8 wii u版本身已經叫好靚720p 59fps ,switch版行埋1080p 60fps都算完美
WiiU版MK8我記得係出到1080p,唔係720p???(有錯請指正)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 01-20-17, 09:55 PM   #1102
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: wong0622 查看文章
買機其實就一定要買驚,無咩過分~唔通買番去擺咩。不過有d鋪講實要食幾多隻,心理上無咁舒服咁解。我琴日再去188想訂埋驚,佢話無實價唔比訂住,但Zelda限定已無quota。

我自己就因為買黎同屋企人玩,Zelda , 12switch ,額外手制基本係膽,所以先唔怕食骨衝頭批。屋企部PS4都無咩合家歡野
哦!你咁講都啱!

PS:食Game方面,暫時係咪間間都要Zelda同12switch,定間間唔同??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 01-20-17, 09:56 PM   #1103
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: mrk 查看文章
WiiU版MK8我記得係出到1080p,唔係720p???(有錯請指正)
Wiiu mk8原生720P
ayane123 目前離線  
舊 01-20-17, 09:56 PM   #1104
mrk

引用:
作者: lkw2005 查看文章
驚hit冇偷步掛,頭先打去問都係話聽日
訂機名單唔係冇驚hit咩??

mrk 目前離線  
舊 01-20-17, 09:57 PM   #1105
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
Wii U Mario Kart 原生720p
Wii U大亂鬥 原生1080p

引用:
師兄真係一言驚醒, 我 Wii U 都 十幾隻 D/L Game.....

不過 NS 依家唔支援 Harddisk,上 price.com 睇原來一張好d既 microSDXC 都唔平....
前排幫部電話買左張 scandisk 200GB $5百尾,可以諗諗
http://www.price.com.hk/product.php?p=213388

再唔係平平地入張128GB先,等SD CARD跌價再諗

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 01-20-17 10:01 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 01-20-17, 10:01 PM   #1106
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 奇妙的藍鬚子 查看文章
冇睇前面,NS家機表現方面及唔及得上ps4、XB1?
我覺得手提Mode做到XBOX 360年代720p 高水平Game的質感已經好滿意。
都無謂拎嚟同PS4、XBOX ONE比較,始終佢市場定位都唔同。

舊 01-20-17, 10:02 PM   #1107
lkw2005
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
引用:
訂機名單唔係冇驚hit咩??
前兩頁有人問過驚HIT話係漏左,而我今日都打過落去問得到既答覆都係聽日開訂
不過奇就奇在list有既涼粉入去問佢有冇得訂反而佢唔知發生咩事咁
lkw2005 目前離線  
舊 01-20-17, 10:18 PM   #1108
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
港任唔知點揀D代理商,

連果間 BUY XXX 2都受, 呢間一開口已經高過2340,

今朝雅苦見都佢係259X, 依家加到269X,

3月3日通街無貨的話3999都似,

之前PS4 PRO/VR, 呢間嘢已經係炒價商, 港任仲要派比佢, 有眼無珠.
harakuma 目前離線  
舊 01-20-17, 10:20 PM   #1109
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我都唔熟SD卡,SPAWN WAVE 講過128G 經濟實用...

信長 目前離線  
舊 01-20-17, 10:25 PM   #1110
lkw2005

引用:
作者: harakuma 查看文章
港任唔知點揀D代理商,

連果間 BUY XXX 2都受, 呢間一開口已經高過2340,

之前PS4 PRO/VR, 呢間嘢已經係炒價商, 港任仲要派比佢, 有眼無珠.
Send信插, 未開賣就炒定先係咩玩法
最好插到老任將佢blacklist將D貨比返賣正價既鋪頭
舊 01-20-17, 10:33 PM   #1111
wong0622
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
Wii U IDwong0622
3DS Friend Code3265 5713 2783
引用:
作者: 赤武神 查看文章
Wii U Mario Kart 原生720p
Wii U大亂鬥 原生1080p

前排幫部電話買左張 scandisk 200GB $5百尾,可以諗諗
http://www.price.com.hk/product.php?p=213388

再唔係平平地入張128GB先,等SD CARD跌價再諗
多謝推介
我見又 Ultra / Untra Plus / Extreme / Extreme Pro, 價錢差好遠
到時等多D人試卡睇下個 loading 差得遠唔遠
wong0622 目前離線  
舊 01-20-17, 10:33 PM   #1112
harakuma
Game Master

引用:
Send信插, 未開賣就炒定先係咩玩法
最好插到老任將佢blacklist將D貨比返賣正價既鋪頭
最驚個個到時學埋d衰招,

e.g. 分到200部一個舖, 賣50部正價, 之後話:賣晒!!!, 不過.....2799就有, 要唔要呀?!

你吹佢賬呀. 邊個知佢賣咗幾多部正價呀.

你水貨賣幾錢都無問題, (雖則炒價都係黑人憎), 行貨都炒??!!
舊 01-20-17, 10:40 PM   #1113
IDGAF
The One

引用:
港任唔知點揀D代理商,

http://www.nintendo.com.hk/hardware/switch/store/

睇NS個表,睇嚟唔係主力銷售PS4的"藍營"店鋪都優先加入NS吧?

但唔到無百貨公司、電器舖、CD舖等大型零售商,
睇嚟3月開賣之後有排炒~!
我諗過咗暑假先會變返正常供貨吧?

舊 01-20-17, 10:43 PM   #1114
lkw2005

引用:
最驚個個到時學埋d衰招,

e.g. 分到200部一個舖, 賣50部正價, 之後話:賣晒!!!, 不過.....2799就有, 要唔要呀?!

你吹佢賬呀. 邊個知佢賣咗幾多部正價呀.

你水貨賣幾錢都無問題, (雖則炒價都係黑人憎), 行貨都炒??!!
你炒水貨或者開賣後先炒我唔理你,因為唔知你貨源邊度黎
但係而家講緊攞正牌炒首批官方貨源既貨就人人得而誅之
舊 01-20-17, 10:50 PM   #1115
harakuma
Game Master

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
http://www.nintendo.com.hk/hardware/switch/store/

睇NS個表,睇嚟唔係主力銷售PS4的"藍營"店鋪都優先加入NS吧?

但唔到無百貨公司、電器舖、CD舖等大型零售商,
睇嚟3月開賣之後有排炒~!
我諗過咗暑假先會變返正常供貨吧?
到時大家斗炒囉,

所以訂咗寫明2340既朋友, 唔好太開心住,

尤其排位後既人,

係商家面前, 訂金VS炒價差價,

係人都識揀啦, 退返訂金比你囉.

引用:
你炒水貨或者開賣後先炒我唔理你,因為唔知你貨源邊度黎
但係而家講緊攞正牌炒首批官方貨源既貨就人人得而誅之
你估佢唔識講: 唉吔, D正價我地賣晒啦, 我呢D2999貨係同其他行家入架, 唔係攢你好多架

仲有, 如果日水炒到暈, 港行一定炒得仲貴過日水, 好簡單, 因為多兩年保用

此篇文章於 01-20-17 10:54 PM 被 harakuma 編輯。
舊 01-20-17, 10:54 PM   #1116
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
到時睇下香港唱片會唔會有機賣先,希望係正價

信長 目前離線  
舊 01-20-17, 10:56 PM   #1117
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
買行機其實有冇分紙嫁?定係而家已經冇曬?
任仔 目前離線  
舊 01-20-17, 10:57 PM   #1118
lkw2005

引用:
到時大家斗炒囉,

所以訂咗寫明2340既朋友, 唔好太開心住,

尤其排位後既人,

係商家面前, 訂金VS炒價差價,

係人都識揀啦, 退返訂金比你囉.

你估佢唔識講: 唉吔, D正價我地賣晒啦, 我呢D2999貨係同其他行家入架, 唔係攢你好多架

仲有, 如果日水炒到暈, 港行一定炒得仲貴過日水, 好簡單, 因為多兩年保用
我呢幾年對驚hit觀感都幾好,希望唔好中伏. 因為呢次都唔算係官方預訂
之前淨係試過經PlayStation係佢地度預訂過PSVR
舊 01-20-17, 10:59 PM   #1119
信長
The Flash

引用:
作者: 任仔 查看文章
買行機其實有冇分紙嫁?定係而家已經冇曬?
無分紙機制了,個CLUB 散左

信長 目前離線  
舊 01-20-17, 11:08 PM   #1120
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
師兄真係一言驚醒, 我 Wii U 都 十幾隻 D/L Game.....

不過 NS 依家唔支援 Harddisk,上 price.com 睇原來一張好d既 microSDXC 都唔平....
你望番VITA果張 就會覺得好平好平好平
你PS4 換SSD 256GB都5舊水啦

如果佢DL GAME Server速度ok 你又唔係住村屋8M頹線
真係唔洗買碟
izumo 目前離線  
舊 01-20-17, 11:10 PM   #1121
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 信長 查看文章
之前買部mini famicom有分紙code,入code落my nintendo變金色con

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 01-20-17, 11:18 PM   #1122
IDGAF
The One

引用:
作者: 信長 查看文章
其實我覺得好似Ubisoft咁,
玩GAME同時透過Uplay或Ubisoft Club回贈數碼下載的DLC(武器、追加MODE)、OST、迷你畫集等,
人人可以直接受惠的,好過儲分換禮品,同埋佢D分紙都會到期的。

舊 01-21-17, 12:09 AM   #1123
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
日本AMAZON仲未開訂.....睇黎要到朝早8點先開了
lineage19 目前離線  
舊 01-21-17, 12:48 AM   #1124
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2006
其實有沒有提及手掣的體感是如何偵測動作?
WII有一條棒去做偵測,switch什麼都不用?
想簡單了解原理
112914 目前離線  
舊 01-21-17, 12:56 AM   #1125
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 112914 查看文章
其實有沒有提及手掣的體感是如何偵測動作?
WII有一條棒去做偵測,switch什麼都不用?
想簡單了解原理
我覺得其實係同手機一樣只係用陀螺儀做吧
就好似PS MOVE一樣
lineage19 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5810 04-11-24 11:55 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 02:31 PM

手機版 | APP版