Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
Neo Music UNIVERSE>尋找周杰倫 EP (CD+VCD) 11/11/2003
popstars 12:08 AM 11-06-03
尋找你的,尋找我的周杰倫!Jay首次在影壇跨刀創作之樂曲—《尋找周杰倫》EP!
《尋找周杰倫》EP是與同名電影作為結合的一張EP專輯,收錄了主題曲「軌跡」、插曲「斷了的弦」及其卡拉OK版本。為了感謝Jay歌迷一直的支持,隨EP特別加送他上一張專輯《葉惠美》11首MV之VCD,讓歌迷可以完整收藏Jay的每一首歌曲!

愛情就像一張遺失的唱片,在這齣《尋找周杰倫》電影裡,那是一張神秘的周杰倫唱片,說它神秘,是因唱片裡面藏有一首神秘的歌曲,當整張唱片所有曲目播完時,才會突然出現的「hidden track」,它沒有名字,沒有封面說明,只收錄在周杰倫首張專輯的500張限量版中!

「軌跡」︰周杰倫的曲,黃俊郎的詞,深情唱出戀人在分手後,依循過去的痕跡找尋想念的身影,在忘記之前、直到看不見……
「斷了的弦」周杰倫的曲,方文山的詞,失去相愛的感覺,就像斷掉的弦,彈不出先前的優美音色,唯有相愛的兩人,才能有最美的旋律。
「hidden track」︰曾經伴著片中的女主角的初戀一起燃燒過,失戀後的她為了找回那種燃燒的感覺,於是展開一次《尋找周杰倫》的旅程……
W!LL 12:29 AM 11-06-03
買硬....
而且又會有三年二班MV,超抵死
JACKY 01:48 AM 11-06-03
簡介:
周杰倫遇上電影的第一次,創造出絕美的情歌!現
推出《尋找周杰倫》EP,輯錄電影《尋找周杰倫》
主題曲<軌跡>及插曲<斷了的弦>,還附送VCD
,輯錄11首專輯《葉惠美》的MV!

資料來源:樂悠網, YESAIA.COM

http://www.layoyo.com/cgi-bin/ncomme...251&LANGUAGE=2

Metal Gear NT 07:39 AM 11-06-03
主菜係MV
買硬

p.s.我唔係好明三年二班個MV,最後o個球對手剎個波埋黎都未碰球桌,點解會係Jay輸?(雖然佢自己想輸)
Osmosis 07:50 AM 11-06-03
good ar!!!!
must buy!!!
勇小朋友 10:11 AM 11-06-03
ANOTHER MUST BUY ITEM....
god... why do you guys always release CD when i am out of money??!!
馬馬 10:46 AM 11-06-03
又黎啦
今次又去買返隻先
Osmosis 10:14 PM 11-11-03
just listen to 軌跡 and 斷了的弦....軌跡 is better when i first listen to it....but both sounds pretty good~~
kurama 08:53 PM 11-12-03
杰倫~
隻碟好似更有創意?諠
『庭』 08:54 PM 11-12-03
隻hidden track 點呀 ?
冇名 ? 好唔好聽?
我搵到隻叫看著你...話係隻ep既hidden track..真的嗎 ?
OROCHI 09:02 PM 11-12-03
hidden track...首五百隻先有..又冇名冇info.. :@_@":

超屈機
『庭』 09:14 PM 11-12-03
有冇人聽過隻hidden track ?
YeeeSSS 10:54 PM 11-12-03
咁樣都唔知佢賣幾多$........-______-"
URA 11:07 PM 11-12-03
作者: :
Originally posted by 『庭』 :
冇名 ? 好唔好聽?
我搵到隻叫看著你...話係隻ep既hidden track..真的嗎 ?
隻ep冇hidden track嫁....:@_@":
kaworu 01:57 AM 11-13-03
買左
2首新歌都好正
一流之作~
Metal Gear NT 08:38 AM 11-13-03
Originally posted by 『庭』 :
冇名 ? 好唔好聽?
hidden track?!
唔係《尋找周杰倫》套戲入面先有o既情節咩......
Osmosis 11:32 AM 11-13-03
Originally posted by Metal Gear NT :

hidden track?!
唔係《尋找周杰倫》套戲入面先有o既情節咩......
當整張唱片所有曲目播完時,才會突然出現的「hidden track」,它沒有名字,沒有封面說明,只收錄在周杰倫首張專輯的500張限量版中!

is it actually a song? i want to hear what is it about..
藍染 11:39 AM 11-13-03
軌跡好正呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!
應該會買!!!!!!!!!!!
藍染 11:40 AM 11-13-03
Originally posted by yourmother :

當整張唱片所有曲目播完時,才會突然出現的「hidden track」,它沒有名字,沒有封面說明,只收錄在周杰倫首張專輯的500張限量版中!

is it actually a song? i want to hear what is it about..
我都想知係未真...........
Metal Gear NT 03:36 PM 11-13-03
Originally posted by yourmother :

你呢句說話好熟......
係啦,《尋找周杰倫》劇情簡介中見過......
W!LL 04:31 PM 11-13-03
劇情黎姐....
真既話就真係好屈機....不過應該實有mp3係網上流存啦....
Rosicky 04:33 PM 11-13-03
唔知KIM個度有冇得賣呢
『庭』 05:05 PM 11-13-03
Originally posted by 小恐 :
劇情黎姐....
真既話就真係好屈機....不過應該實有mp3係網上流存啦....
我搵到一首叫看著你既mp3
寫住係jay 新ep 既hiddentrack ...
唔知係咪真 
唔好記住我 05:29 PM 11-13-03
快d搵人証實下啦!!!!
Metal Gear NT 05:31 PM 11-13-03
我用WinMX搵過
又dl左
但係首歌都好似唔係周杰倫唱o既......(把聲有d似胡彥斌)
1 2 

返回主題版面