Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-20-16, 02:17 AM   #351
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 真!DC 查看文章
有中文冇日文行?
次次都大把貨冇奶油賣曬架
由手機版發出
係架
所以話中文版GAME對我黎講係害惡
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 08:57 AM   #352
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Kain 查看文章
係架
鋪頭入水日只入一水賣哂就算,冇訂嘅話就要出去搶
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 09:03 AM   #353
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
鋪頭入水日只入一水賣哂就算,冇訂嘅話就要出去搶

唔會入多啦..
水日來貨太貴..
老細話根本無什麼錢賺..
賣不完隨時變死貨..
(正常人見到行貨中文賣 4XX 水日賣5XX.的話90%會買行中啦)
除非對日版有愛@@
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 09:58 AM   #354
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
這是一個愛日版無人權的時代

舊 08-20-16, 12:45 PM   #355
yorkyork

註冊日期: May 2010
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...24488&subbsn=0

神犬你又咪一樣係為撐而撐

引用:
作者: Kain 查看文章
係架
而且依家日廠仲慢慢為左易D中文化,
賺台灣仔錢,
簡化遊戲內容
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-16, 12:51 PM   #356
yorkyork

註冊日期: May 2010
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...84138&subbsn=0

神犬挑釁錯人比人怒插,
佢眼中好似唔比人話toz,
一句都唔得
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-16, 01:27 PM   #357
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: yorkyork 查看文章
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...84138&subbsn=0

神犬挑釁錯人比人怒插,
佢眼中好似唔比人話toz,
一句都唔得
>20週年的TOZ比TOX好一點至少還算能玩但仍是垃圾

我覺得tox好過toz囉

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-16, 01:32 PM   #358
superworm12

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDLEO_JUDAS
馬場慣性 一集冀作續集良創
第一日買左水日, TOB係幾好玩, 準備俾人圍插
死神 瞬移魔法>DOWN技>R2 好好玩
女主 特技>R2>特技>R2 x N...
マギルゥ >霊揺 x N......
superworm12 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-16, 02:05 PM   #359
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
最驚佢又出加強版, 比多2 個人你用 , 好似 TOV 同TOGI 咁

我見佢menu 人物排位仲可以放多2格咁........
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-16, 02:07 PM   #360
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
最驚佢又出加強版, 比多2 個人你用 , 好似 TOV 同TOGI 咁

我見佢menu 人物排位仲可以放多2格咁........
我覺得你諗出多集點繼續接落糞z好過啦

舊 08-21-16, 06:45 PM   #361
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
TOB 2 , 加返 TOZ D 人物 , 反正同一個世界觀 =__=
d 模又可以再用 , 正呀喂
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-16, 07:48 PM   #362
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實睇完幾集動畫的確有D衝動想買,不過一諗起TOZ D精華片段,都係乖乖睇動畫算

舊 08-21-16, 08:47 PM   #363
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
而家外海探索可以改系統時間來刷野
唔知會唔會patch
要買快

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 11:22 PM   #364
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
睇左end同多少少劇情,感覺好似起碼仲想出多集甘

END劇透

end同z世界觀有d出入甘?可能睇太少劇情,但炮姐最後同弟弟沉睡,但z又無出現
然後同伴小孩變成光龍甘正義,但又失蹤無出現過
死神哥哥點變成龍都係無講(預左既,無可能又黎多次死左同伴插入同伴甘既事)
等睇馬場點無限擴展Z既世界

Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-16, 07:32 AM   #365
sunnylau

如果能以TOB的遊戲系統基礎上重制TOZ一次(TOZ 2.0?)
我是不介意再買一次TOZ

TOB玩了1X小時
劇本喜不喜歡見人見智
戰鬥爽快
伙伴間的互動也不錯

比起看別人實況
自己玩一次會更好
(如果想來個客觀評論)
舊 08-23-16, 08:13 AM   #366
野良猫
肥倫

引用:
作者: sunnylau 查看文章
如果能以TOB的遊戲系統基礎上重制TOZ一次(TOZ 2.0?)
我是不介意再買一次TOZ

TOB玩了1X小時
劇本喜不喜歡見人見智
戰鬥爽快
伙伴間的互動也不錯

比起看別人實況
自己玩一次會更好
(如果想來個客觀評論)
劇情唔討論,因為冇睇過

但戰鬥片我睇咗好多,今集戰鬥系統真係幾爽快
學埋派生直頭可以一鍵連技,見同伴唔夠血又可以幫佢即場換人,我睇片嗰個係幫同伴換多過自己換
舊 08-23-16, 09:32 AM   #367
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: Lamsze 查看文章
睇左end同多少少劇情,感覺好似起碼仲想出多集甘

END劇透

end同z世界觀有d出入甘?可能睇太少劇情,但炮姐最後同弟弟沉睡,但z又無出現
然後同伴小孩變成光龍甘正義,但又失蹤無出現過
死神哥哥點變成龍都係無講(預左既,無可能又黎多次死左同伴插入同伴甘既事)
等睇馬場點無限擴展Z既世界

死神

死神變龍的原因要看支線,支線有說

此篇文章於 08-23-16 10:15 AM 被 wang2009hk 編輯。
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-16, 09:39 AM   #368
野良猫
肥倫

入嚟就中鎗
舊 08-23-16, 10:10 AM   #369
sunnylau

引用:
入嚟就中鎗
上邊說死神的...
應該是劇透吧=,=?
舊 08-23-16, 02:11 PM   #370
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
其實to係唔係已經返唔到轉頭,好想要番以前普攻再加自己set術技鍵...
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-16, 02:42 PM   #371
野良猫
肥倫

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
其實to係唔係已經返唔到轉頭,好想要番以前普攻再加自己set術技鍵...
TO一向都不斷改戰鬥系統,好難行番轉頭吧

自己SET術技制一向都係架啦
舊 08-23-16, 02:58 PM   #372
jeffyen83

引用:
TO一向都不斷改戰鬥系統,好難行番轉頭吧

自己SET術技制一向都係架啦
好似toz為例甘,連普攻都冇左
術技係一套set死比你,以前上下前後鍵果種連段自由度冇晒
(Togf果套,個人都係麻麻地)
我唔係好識表達,即係以前連段有種格鬥爽快感
例如:普攻xN>術技>術技>變化技>奧義>術技>loop
(當中用既招,可以因人而異)

Tob雖然Demo術技設定自由番,但d技下下大範圍,好似無雙化左甘
舊 08-23-16, 03:57 PM   #373
野良猫
肥倫

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
好似toz為例甘,連普攻都冇左
術技係一套set死比你,以前上下前後鍵果種連段自由度冇晒
(Togf果套,個人都係麻麻地)
我唔係好識表達,即係以前連段有種格鬥爽快感
例如:普攻xN>術技>術技>變化技>奧義>術技>loop
(當中用既招,可以因人而異)

Tob雖然Demo術技設定自由番,但d技下下大範圍,好似無雙化左甘
TOZ就算啦

TOB技大範圍係因為戰鬥變咗全方位,如果唔整大啲範圍會好難打
尤其可以拉兩個敵人一齊開戰(敵人強度高咗同埋死一隻會即時番生一隻),唔係咁肯定個個打到媽媽聲
舊 08-23-16, 04:43 PM   #374
sunnylau

引用:
TOZ就算啦

TOB技大範圍係因為戰鬥變咗全方位,如果唔整大啲範圍會好難打
尤其可以拉兩個敵人一齊開戰(敵人強度高咗同埋死一隻會即時番生一隻),唔係咁肯定個個打到媽媽聲
如果TOB無改成現在這樣..
我想我3小時就可能關了機=,=
管你劇本再好
如果戰鬥沒有爽度
你的有限耐性很快會耗盡

TOX >TOX2>TOZ>TOB

除了TOX2 沒有買
其他直接買日版

就只有TOB可以一直玩下去
沒有中途關機

PS:只有硬派玩家喜歡的設定很難撐起遊戲的銷量吧?我想這次改動已經平衡兩邊的意見
舊 08-23-16, 06:41 PM   #375
jeffyen83

引用:
作者: sunnylau 查看文章
如果TOB無改成現在這樣..
我想我3小時就可能關了機=,=
管你劇本再好
如果戰鬥沒有爽度
你的有限耐性很快會耗盡

TOX >TOX2>TOZ>TOB

除了TOX2 沒有買
其他直接買日版

就只有TOB可以一直玩下去
沒有中途關機

PS:只有硬派玩家喜歡的設定很難撐起遊戲的銷量吧?我想這次改動已經平衡兩邊的意見
故事無所謂,但今集戰鬥系統好玩?
Tox同toz,差到都可以算係捱完去
如系統ok,就要做認衰仔入番隻><

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[An, iOS] Tales of Asteria テイルズ オブ アスタリア ( ゚ω゚)? 手機平板遊戲討論版 22 03-16-23 06:59 PM
[PS4] Tales of Zestiria money 電視遊戲討論版 1958 01-22-23 08:43 AM
[PSV] テイルズ オブ ハーツR money 手提遊戲機討論版 196 02-05-14 09:19 PM
テイルズ オブ エクシリア(TALES OF XILLIA) 好評発売中 Vol.2 money 電視遊戲討論版 951 08-12-13 11:12 PM
[多機種] (PS3/Wii)Tales Of Graces f - テイルズ オブ グレイセス f - 攻略討論區 fantasy俊仔 攻略及心得交流區 566 09-12-11 02:54 PM

現在的時間是 04:24 PM

手機版 | APP版