Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 01-16-06, 01:14 PM   #551
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: 新堂愁一
睇下你買咩multi啦
一般黎講買個GT-8或者GT-5咁都夠晒用...質素都夠

不過要求高既通常會買好多地雷仔, pedal同 pre-amp自己砌
金錢上唔容許我咁做....我而家只求有隻GT-8已經好開心了
你地講得好PRO呀......幾乎答唔到咀
我都係用MULTI EFFECT.....咩牌子要睇返先知.......不過我仲用緊跟結他BOXSET0個D雞AMP
砌地雷仔好似好複雜.......都係唔想研究住.....
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-06, 01:17 PM   #552
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: HaKu
請問係咩effect黎咖??
我近排都想買番個行d ge OD 用
始終amp果個build-in唔夠勁
都係MULTI EFFECT......要睇返先知.....
我想買下你個AMP BUILD-IN得多唔多種聲?
我用個雞AMP雞到得拆聲同清聲兩種
舊 01-16-06, 01:19 PM   #553
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

想問下你地有無係通利學過?
有D想係0個度學.......不過幾貴下
舊 01-16-06, 01:52 PM   #554
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
我連GT-8都冇$$去搞個番黎
買地雷又冇$$去買野boost行佢
真係過埋個年先搞搞佢先..
我都無錢...GT-8好貴呢
我個yamaha DG-stomp都係d fd果時送既生日禮物
不過果時都未認真研究過就打左柴|||

舊 01-16-06, 01:52 PM   #555
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: frankieccc
想問下你地有無係通利學過?
有D想係0個度學.......不過幾貴下
我以前都係響通利學~

舊 01-16-06, 02:20 PM   #556
HaKu
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagHaKuHK
引用:
我以前都係響通利學~
咁宜家呢 ?

>Frankie
我個AMP都係得clean同拆
平野黎!不過都有25W,開得夠大聲的話,個build-in OD都見得下人咖!
可惜就係衰在唔開得大聲

砌地雷就梗係複雜啦
前後設置同要boost行佢就已經有排搞..!
如果我真係買..都係諗住買個BOSS OD算
HaKu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-06, 02:28 PM   #557
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
咁宜家呢 ?
講出黎有辱師門....等我遲d唔會失禮阿sir再話你知

舊 01-16-06, 02:43 PM   #558
HaKu

引用:
講出黎有辱師門....等我遲d唔會失禮阿sir再話你知
等我仲諗住入你門下添
我諗都就黎轉~宜家個呀sir雖然真係好鬼勁!!
但係勁同埋識教係兩樣野黎
舊 01-16-06, 02:50 PM   #559
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
等我仲諗住入你門下添
我諗都就黎轉~宜家個呀sir雖然真係好鬼勁!!
但係勁同埋識教係兩樣野黎
Exactlyb
所以我覺得自己之前唔俾心機浪費左幾年好白痴rz
日日都後悔緊rz

舊 01-16-06, 02:56 PM   #560
HaKu

引用:
Exactlyb
所以我覺得自己之前唔俾心機浪費左幾年好白痴rz
日日都後悔緊rz
即係宜家已經搵到好歸宿咯
快d講黎聽下啦!再唔係你收我為徒都得
好在我都唔係學左好耐~未到達後悔ge階段
舊 01-16-06, 03:01 PM   #561
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
即係宜家已經搵到好歸宿咯
快d講黎聽下啦!再唔係你收我為徒都得
好在我都唔係學左好耐~未到達後悔ge階段
等我升多幾個lv先話你知
咪玩啦......我手他....哈哈哈

好想今年年尾可以去考試...

舊 01-16-06, 03:51 PM   #562
HaKu

引用:
等我升多幾個lv先話你知
咪玩啦......我手他....哈哈哈

好想今年年尾可以去考試...
rock school試?
考幾多級先
舊 01-16-06, 04:29 PM   #563
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
rock school試?
考幾多級先
我無錢
所以我一考就想考8級

舊 01-16-06, 04:35 PM   #564
HaKu

引用:
我無錢
所以我一考就想考8級
都arm ge!Rock School個試唔係考8級就冇咩意義
努力啦咁~考完就即係升左7個lv咯
到時仲點會有辱師門~不過我記得呢個8級試好似要考埋free jam咖喎
係咪果個試??
舊 01-16-06, 04:40 PM   #565
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
都arm ge!Rock School個試唔係考8級就冇咩意義
努力啦咁~考完就即係升左7個lv咯
到時仲點會有辱師門~不過我記得呢個8級試好似要考埋free jam咖喎
係咪果個試??
仲有ear test. sight reading, 樂理同樂器知識 etc.etc..../\
所以我所講既今年內其實係指年尾

舊 01-16-06, 04:52 PM   #566
HaKu

引用:
仲有ear test. sight reading, 樂理同樂器知識 etc.etc..../\
所以我所講既今年內其實係指年尾
要考sight reading咁大獲
努力!我知你得ge

armarm我又睇左d資料!原來外國d人玩單effect,唔係用amp黎boost
係用番個effect黎boost amp個build-in OD
舊 01-16-06, 04:56 PM   #567
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
要考sight reading咁大獲
努力!我知你得ge

armarm我又睇左d資料!原來外國d人玩單effect,唔係用amp黎boost
係用番個effect黎boost amp個build-in OD
好彩下個sem個timetable都ok空閒~唔駛好似呢個sem咁..
我盡人事啦........

我而家淨係用緊個amp果d ODja
好彩都算夠力

不過呢排都係掛住練歌多....好少練書同Scale..

此篇文章於 01-16-06 04:59 PM 被 新堂愁一 編輯。
新堂愁一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-06, 05:43 PM   #568
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

真係好.......卒之多左人氣......雖然得我地三個.......
不過都可以一齊研究下
P.S. 我個呀SIR都OK.....雖然唔算勁........不過教得麻麻同埋太好人(我覺得缺點黎.......因為縱容我懶散)
舊 01-16-06, 05:49 PM   #569
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
真係好.......卒之多左人氣......雖然得我地三個.......
不過都可以一齊研究下
P.S. 我個呀SIR都OK.....雖然唔算勁........不過教得麻麻同埋太好人(我覺得缺點黎.......因為縱容我懶散)
第時如果有多d人玩唔同樂器既話好似k區果邊咁定邊搞下meeting玩下歌仔應該幾happy

舊 01-16-06, 06:26 PM   #570
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
第時如果有多d人玩唔同樂器既話好似k區果邊咁定邊搞下meeting玩下歌仔應該幾happy
咁多支結他一人彈幾句 ?
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-06, 06:37 PM   #571
HaKu

引用:
作者: 鎖鏈怪
笑!呢個一直都係重點黎
如果我有你地咁高lv就話可以玩jam姐..!可惜我...
舊 01-16-06, 08:02 PM   #572
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: 鎖鏈怪
咁唔駛一路由頭彈到尾姐
一人講隻歌出黎先~大家事先講好邊個玩邊隻邊part
練完先再出黎當夾野咁有得玩又有得睇~
唔好咩?

舊 01-17-06, 12:15 AM   #573
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

再唔係一係試下beginner一個meeting, 高手又一個meeting.........第日如果成績唔錯
再join埋........
舊 01-17-06, 12:17 AM   #574
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
咁唔駛一路由頭彈到尾姐
一人講隻歌出黎先~大家事先講好邊個玩邊隻邊part
練完先再出黎當夾野咁有得玩又有得睇~
唔好咩?
一人負責一part好處係可以迫到人地同自己練
舊 01-17-06, 12:19 AM   #575
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
再唔係一係試下beginner一個meeting, 高手又一個meeting.........第日如果成績唔錯
再join埋........
其實搵一隻歌大家一齊彈同一隻都得架
音樂呢家野只要一齊玩就會覺得好開心

好似佢地咁
http://www.youtube.com/w/X-live-at-E...&search=X%2092

臨尾果度見倒佢地一大堆人玩得咁開心我都睇到好開心

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:51 PM

手機版 | APP版