Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-31-19, 01:32 AM   #1
安安
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
Call of Duty: Modern Warfare︱2019 reboot

https://twitter.com/CallofDuty
https://www.gamesradar.com/the-call-...hty-dog-heart/
The Call of Duty: Modern Warfare 2019 reboot is an Infinity Ward game with a Naughty Dog heart

安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-19, 09:44 AM   #2
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 安安 查看文章
https://twitter.com/CallofDuty
https://www.gamesradar.com/the-call-...hty-dog-heart/
The Call of Duty: Modern Warfare 2019 reboot is an Infinity Ward game with a Naughty Dog heart
正!必買!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-19, 09:45 AM   #3
RCHK
Junior Member

註冊日期: Feb 2006
Nintendo Switch ID4881-9071-2428
XBox Live GamertagMLW RC
Bravo Six, going dark

舊 05-31-19, 10:51 AM   #4
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
Captain Price今集到佢死未...

舊 05-31-19, 11:03 AM   #5
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
利申﹕影片是美好的。我從沒有玩過此系列,印象中bugs好像不小....

舊 05-31-19, 11:21 AM   #6
Rance
The One
ガハハ

咁你個印象一D都唔正確

舊 05-31-19, 11:28 AM   #7
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
Captain Price今集到佢死未...
獎獎同皂皂都要出場啊

舊 05-31-19, 11:32 AM   #8
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: darkvolver 查看文章
利申﹕影片是美好的。我從沒有玩過此系列,印象中bugs好像不小....
我諗你記錯左第二個系列.

舊 05-31-19, 12:15 PM   #9
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
我唔清楚個背景,這係同之前plus送既mw1既reboot 版?

舊 05-31-19, 12:44 PM   #10
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: holsety 查看文章
我唔清楚個背景,這係同之前plus送既mw1既reboot 版?
個隻叫REMASTER,呢隻係REBOOT

有可能係REBOOT隻REMASTER

又可能遲D出隻RE-REMASTER REBOOT REMASTER
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-19, 01:08 PM   #11
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
官方話有跨平台連線
姐係要同PC班外掛狗一齊玩?
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-19, 01:33 PM   #12
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 血之淚 查看文章
官方話有跨平台連線

應該可以揀掛
一齊死硬啦

不過cod近年已經熱情冷卻, 好耐冇買

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-19, 01:57 PM   #13
Rance
The One
ガハハ

咁難得有返現代戰爭點都買黎玩單機啦

舊 05-31-19, 04:41 PM   #14
wing
格鬥低手

引用:
作者: holsety 查看文章
冇錯~~~

舊 05-31-19, 04:41 PM   #15
wing
格鬥低手

引用:
作者: 血之淚 查看文章
官方話有跨平台連線
跨平台連線game應該會有filter, 放心.

舊 06-01-19, 11:34 AM   #16
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1187604.html

有翻譯,有發售日期 ?

Activision、「Call of Duty: Modern Warfare」正式発表日本でも高い人気を集めた「モダン・ウォーフェア」が再始動

10月25日発売予定
価格:未定

Activisionは5月30日、「Call of Duty(コール オブ デューティ)」シリーズ最新作となる「Call of Duty: Modern Warfare(コール オブ デューティ モダン・ウォーフェア)」を正式発表し、プレイステーション 4、Xbox One、Windows PC向けに10月25日に世界同時発売することを明らかにした。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-19, 12:26 AM   #17
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
現代戰爭應該會買
不過又要對住班打左十幾年都未進化既滅聲ghost

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-19, 12:04 PM   #18
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
相隔咁多年,終於出返現代戰爭既新作!(唔計MWR個隻)
唔使再見到極之嘔心既高達跳跳跳、超科技技能等。
動視衰左咁多年,希望今次真係唔好再令人失望。
係值得期待之餘,亦需要抱觀望態度先。

PS. COD其中一個最大賣點,就係玩法自己配搭,包括槍既配件、技能等。
如果對手用滅聲器就應付不來,就只能怪自己技不如人了。
另外,真係希望COD原有既特色元素都會回歸,例如自動回血系統。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-19, 05:44 AM   #19
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

其實我自己都經歷過滅聲ghost既時期
講返轉頭真係要多謝parco
佢係我XB360既fd list入面
有次唔知點解反左面
佢D到冇野好D,話我好用滅聲ghost
咁又難怪既,我唔camp唔狗唔賤唔趴地
要喺我既game play度搵位入我係好難
我比佢D完又真係試下唔用
開頭試下唔用其中一樣,好唔慣,但打打下又慣左
又試下兩樣都唔用,開頭又唔慣,但後尾又慣左
成個過程完全feel到自己係level up左
以前滅聲ghost剩係識攻
唔用之後學識埋點樣守
我開槍殺人現左紅點
係可以read埋敵人點樣嚟搵我
然後再嚟一個敵一動我先動,殺埋嚟搵我既人
基本上就係咁loop,結果仲殺得多過滅聲ghost

咁的確好講技術既
冇滅聲ghost就直頭skip左唔玩既
咪繼續停留喺嗰個level囉
好似BF渣飛機殺百幾隻死零隻
以為自己好勁擺上youtube
我就會問佢,係架飛機勁係你勁?
同樣道理,冇滅聲ghost就唔識玩既
係你勁定個裝勁?

光明頂講左膠
舊 09-14-19, 03:53 PM   #20
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

Beta已出
係我熟悉既call of duty

即係on79垃圾線game
日本仔把槍明顯有stopping power
又係下下瞬殺,面對面鬥射輸九成
甚至我join一隊贏緊既team
佢地會即刻跌晒watt輸返轉頭
明顯又係我條線拖累佢地

我send message 比個日本仔讚佢勁線
佢回返我係咪關條線事關足一世
我真係駁佢唔到
佢前世肯定做好多好事
今世有幸投胎做日本人
而我喺佢個畫面只係一個企定定
唔識郁唔識開槍等佢殺既傻仔

同埋今集最on9係冇地圖
要有人開uav先有地圖
個map連行都唔知點行
即係本身勁,勁線嗰隊會更勁更屈

光明頂講左膠

此篇文章於 09-14-19 04:37 PM 被 女裝少年 編輯。
舊 09-15-19, 02:29 AM   #21
權愛真

本來就不應該改動小地圖的設定!簡直是腦殘的決定!
一直都有很多玩家投訴和反映。

沒有小地圖,令很多玩家玩得更保守 (Camp)、更依賴AUV、更依賴GHOST、
更難上手、又令到玩家很難知道隊友的位置,從而影響團隊合作性等。
這樣的改動,令很多玩家的玩法也被迫變得更加側重,整件事根本是本末倒置!

另一重點就是,本來就有HQ模式給喜歡沒小地圖的玩家,
這樣又何必強迫大家都不能有小地圖的設定?那HQ模式還有甚麼存在意義?
一款經典的遊戲,無論如何革新和進化,當中具有的特色也不該隨便改掉的。
例如,COD已存在很多代的回血系統,今集也正式回歸。
很簡單、很容易理解的邏輯和道理!

若然正式版也落實小地圖回歸的設定,佔大部分的玩家都會絕對歡迎!
(官方那個投票總共有11萬多人投票,結果有高達83%玩家支持小地圖回歸!
事實證明一切!)

另一個今代很有爭議性的問題就是,今次極大部分的槍械的配件也會有負面效果!
除了本來的正面效果,增加一點負面效果給玩家取捨其實也無不可,
但現在最大問題就是極大部分的負面效果都是 - 增加ADS(Aim Down Sight)的時間!
官方你們真的沒事吧?增加ADS的時間的數量真的過多了!
(今代的槍械的後座力也明顯大幅增大,所以基本上不能避免要裝上那些配件。)

我是打法不算太激進類型的玩家也完全理解…
為何有那麼多玩家投訴這些設定根本是針對激進型玩家!
不知道官方會否也在這方面調整一下,不好那麼重手打壓吧。

事隔多年,千呼萬喚始出來的「現代MW」系列,真的希望官方別再令大家失望。

此篇文章於 09-15-19 02:56 AM 被 權愛真 編輯。
舊 09-15-19, 10:06 AM   #22
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

啱啱玩又有返小地圖

同埋可以10打10有進步

光明頂講左膠
舊 09-15-19, 09:30 PM   #23
fmwp167

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDfmwp167
見返好多熟悉既ID...
真係幾感動
時間真係過得快
由我最初玩COD 到依家都唔知過左幾多年啦

由飛來飛去開始已經好唔鍾意玩COD
到今集終於返樸歸真...做返一隻好玩又比較貼地既槍GAME

Alpha 玩落麻麻地
但一到Beta 個感覺真係幾正

今集應該會買黎玩啦
fmwp167 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-19, 12:58 PM   #24
權愛真

今天看了很多外國知名玩家和官討分析今作的「連線配對系統」竟然是「Skill Based Match Making」? (SBMM)
和早前無故取消小地圖一樣,變為SBMM配對根本是本末倒置和腦殘的決定!
絕對腦殘!已經很多玩家在怒罵!連線Ping才是最重要啊!

很多知名玩家也有提到,加入SBMM會破壞大家遊戲體驗。
更多高手玩家配豬隊友?高手配高手隊友的機會大幅減少
為何要令玩家可以預計到自己的隊友和對手會是甚麼水平?等。
還有最重要的是,有甚麼理由玩FPS(COD)不是以PING數高低來配對?
這個是線上FPS遊戲,並不是甚麼電競打Rank遊戲。用甚麼SBMM?

只要懂得正常邏輯的玩家就會知道,COD絕對不適合用SBMM!
官方與其花時間想這些腦殘改動,不如花點時間去弄好連線質素吧!
大家可以去官方Twitter/FB投訴。
「我寧願是完全Random的配對,也絕對不要SBMM配對!」
很簡單一句話「連線PING數一定是首要、優先甚至是唯一的配對條件!」

請回歸「Connection Based Match Making」(CBMM)!說完。

現在便等看IW會否清醒。
若果官方最後也不改變這個決定的話,我和很多玩家一樣,真的不會去玩!

PS. IW也學習了TI社的腦殘手段?玩過Beta的玩家會有把Shotgun。今次又準備大量DLC?
Pay to win?

此篇文章於 09-18-19 05:36 PM 被 權愛真 編輯。
舊 10-09-19, 03:49 PM   #25
權愛真

今次用SBMM而不用以Ping為首的CBMM來配對,已經令好多玩家不滿!而且又出課金廂,隨時又出現PTW!
現在Activision Blizzard更是奶共暴雪,不了!果斷抵制!

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty: Modern Warfare 3 簡.. 電視遊戲討論版 876 12-18-12 09:53 PM
Call of Duty Modern Warfare 3 - cod mw3 vita ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 2 08-14-11 02:26 PM
Call of Duty 4: Modern Warfare 神祕人1號 電視遊戲討論版 599 05-26-10 11:30 AM
Call of Duty 4: Modern Warfare Demo 飛燕 PC電腦遊戲討論版 11 10-14-07 11:44 PM

現在的時間是 07:31 AM

手機版 | APP版