Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 球會討論區

主題工具 顯示模式
舊 09-14-19, 09:37 PM   #901
digiharuka
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
DG1
M5
L2
Y18
W29
M8
M31
M39
R10
J21
P15

Substitutes
R22
J4
F17
T38
G28
C44
G26

預感會是 clean sheet
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-19, 10:10 PM   #902
digiharuka

8'
R10 PK 1:0
舊 09-14-19, 11:52 PM   #903
digiharuka

控球對手多但真的clean sheet 完場
繼續打4231 就一定不會入多波
舊 09-16-19, 12:00 PM   #904
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
仲係咁高水 曼聯迷求尹佩斯回歸

曼城周四(12號)為今夏離隊嘅高柏尼舉行紀念賽,由曼城明星隊迎戰擁有多位曼聯名宿坐鎮嘅英超明星隊,呢場波曼城開波2分鐘就有保加利亞翼鋒馬田柏杜夫先開紀錄,英超明星隊之後有尹佩斯精彩背身助攻畀羅比堅尼追平,換邊後呢位荷蘭前鋒再喺禁區頂射入靚波反超前,不過曼城前鋒馬華路禾尼喺完場前1分鐘力壓加歷查頂入,最終兩隊踢成2比2和氣收場。

英超明星隊今場有傑斯、史高斯、加利尼維利、尹佩斯、卡域克、雲達沙同畢特等前曼聯球員壓陣,而最受注目嘅就係尹佩斯,呢位荷蘭前鋒今場擔任中鋒光芒四射,助攻同入波都係歎為觀止。今夏宣布退休嘅尹佩斯依家只係36歲,上季仍然為飛燕諾上陣31場入18球,今場賽後大批曼聯球迷表態,話尹佩斯依家踢中鋒嘅表現仍然好過拉舒福特,呼籲曼聯簽番尹佩斯番嚟幫手!

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-19, 12:02 PM   #905
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【東體爭議】堅尼怒插馬古尼防守唔掂當!

曼聯上月以破後衛轉會費世界紀錄8,500萬鎊簽入中堅哈利馬古尼,唔少球迷期望佢可以好似利物浦嘅華基爾雲迪積克一樣咁有影響力,令「紅魔鬼」防線脫胎換骨,不過曼聯自開鑼戰之後,近3場波都未能保持清白身,哈利馬古尼個人雖然冇乜大錯,但同球迷想佢領導防線嘅期望仍有好大落差,周三(11號)哈利馬古尼喺英格蘭國家隊嘅嚴重「蝦碌」,更加引起球迷質疑,有網民更直指佢係「菲爾鍾斯2.0」、「貴價版菲爾鍾斯」,話佢防守嗰陣勁騰雞。

唔止球迷怒插,曼聯傳奇球星堅尼日前亦公開質疑:「馬古尼暫時表現OK,大家都講緊佢用波能力有幾好,但係講到防守能力啦喎......我有1至2個問號畀佢。馬古尼嘅轉身速度一直令我好擔心,記得對水晶宮失嘅第1球,佢連幫中堅拍擋補位嘅基本工作都冇做到,佢依家已經26歲,如果仲有呢啲錯畀人捉出嚟,的確係令人擔心。」

舊 09-16-19, 12:03 PM   #906
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

又變?迪基亞續約依家搞成咁

續約變變變呀!早幾日英國《太陽報》爆出,話曼聯嘅西班牙門神迪基亞最終決定唔同「紅魔鬼」續約,實行等出年夏天自由身簽約加盟祖雲達斯,去同C朗做隊友咁話。不過,今日輪到一向公信力較佳嘅《衞報》出手,佢哋話呢位28歲門左思右想之後,又決定同番曼聯續約,而且雙方商討進展勁理想,迪基亞份新約周薪將會去到29萬鎊,喺智利球星阿歷斯山齊士離隊之後,迪基基將會拍住保羅普巴成為曼聯陣內最高薪球星!

迪基亞由2011年加盟曼聯至今,為球隊已經效力8季,出場366次,贏過英超、足總盃、聯賽盃、歐霸盃。上季開始,呢位西班牙門神表現稍見下滑,不過講到底,佢始終都仲係世界級門神,家陣如果推出市場,外間估計至少都值8,000萬鎊。有唔少球迷質疑迪基亞上季跌Watt其實係同分心續約問題有關,希望依家真係搞掂一切,可以畀番曼聯球迷以前神救不絕嘅迪基亞啦!

舊 09-16-19, 12:05 PM   #907
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

多蒙特證曼聯開價 「辛祖會議」絕密曝光

曼聯希望收購英格蘭新星查頓辛祖嘅傳聞一直甚囂塵上,隨住呢位19歲翼鋒今季喺多蒙特同國家隊繼續爆發,佢嘅人氣亦進一步爆升。

勢估唔到喺呢個風頭火勢時候,由Amazon攝製嘅多蒙特紀錄片,竟然曝光多蒙特舉行嘅一次「辛祖會議」,片中多蒙特體育總監索斯親口證實曼聯提出斟介。

呢套紀錄片係由今年3月攝製,最新一集喺今個月初播出,片中「辛祖會議」除咗有索斯之外,仲有森馬、基爾同主席華斯基等多蒙特高層,索斯表示:「關於查頓辛祖同曼聯,係依家最熱話題。我可以證實曼聯嘅會面有發生過,但無論曼聯出幾多錢,多蒙特都唔會放人,同時查頓辛祖亦都表明,呢個暑假冇打算行呢一步(加盟曼聯)。」

不過,英國傳媒指曼聯仍然未死心,想喺明年1月份轉會窗再次提出收購,傳聞開價高達1億英鎊!

舊 09-16-19, 02:51 PM   #908
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

蘇帥砌掂曼聯防線 計時炸彈續約加人工

曼聯蘇斯克查全力重建球隊,防線算係打造完成,《太陽報》報道,蘇帥決定與瑞典25歲中堅域陀連迪路夫續約4年,人工加雙倍至周薪15萬鎊,希望先穩住後防4人,打好根基重建球隊。

報道指,連迪路夫前年以3100萬鎊由賓菲加轉投曼聯,與曼聯尚餘3年合約,到2022年約滿,依家蘇斯克查畀多4年合約至2026,再加佢人工,希望佢好好同另外3位後防拍檔哈利馬古尼、勞基梳爾及雲比沙卡合作,共同鎮守防線。

曼聯剛經歷安達靴里拉約滿離隊嘅影響,嚟緊仲有門將迪基亞唔肯續約,蘇斯克查實在唔想球隊再有動蕩,所以希望後防主力4人都簽好至少5年長約,有固定嘅防線,球隊先有條件衝擊更好成績。

睇番曼聯幾位後衞合約年期,新加盟嘅哈利馬古尼及雲比沙卡合約至2025年,勞基梳爾亦剛續約至2024年,只要連迪路夫答應續約,防線基本人腳就齊晒。蘇斯克查表示:「當球員安定落嚟,球隊才會有更好表現,唔失波係球隊爭好成績嘅基礎,一支好球隊,往往都有鞏固防線。」

連迪路夫效力曼聯初期,經常被批評多甩漏,係防線其中一夥計時炸彈,不過佢同哈利馬古尼拍檔幾場,表現看來有進步,希望蘇帥今次冇睇錯人,佢真係幫到球隊。

舊 09-16-19, 02:57 PM   #909
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯排尾二 最低一隊眾望所歸

曼聯今季踢4場英超,已經先後有保羅普巴、拉舒福特射失12碼,根據英國《每日郵報》報道,近10年英超球隊12碼命中率,曼聯只有70.7%,排尾二,最低一隊係諾域治,只有62.8%。

曼聯近10年英超獲得58個12碼,射入41球,射失17球,命中率為70.7%,當中前隊長朗尼就有5次宴客。 不過,紅魔鬼球員又唔使太失望,因為仲有一隊墊底,就係諾域治,佢哋43射僅27中,命中率只有62.8%。

至於命中率最高一隊竟然係韋斯咸,40射35中,命中率達87.5%,修咸頓(84.4%)及錫菲聯(83.3%)分別排第2同第3位。 另外,曼城近10年獲得68個12碼,入咗54個,命中率為79.4%,雖然三甲不入,但已經係Big 6球隊之中最高。

舊 09-16-19, 02:59 PM   #910
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

恐怖新星身價8.7億!曼聯曼城爭住要

夏季轉會市場剛結束冇幾耐,但各大豪門已經為明年1月冬季轉會市場做準備,根據英國《每日郵報》爆料,曼聯同曼城不約而同睇中賓菲加中場費羅倫天奴,爭住用9000萬鎊(約8.7億港元),直接買斷呢位20歲葡萄牙小將。

費羅倫天奴今年2月先至首次為賓菲加一隊上陣,迅速冒起,佢身高1米84,司職防守中場,踢法非常全面,有「八爪魚」之稱,比喻佢多才多藝,更被譽為係保羅普巴同尼高路簡迪嘅混合體,包括有前者嘅高大身型,以及後者嘅頑強鬥志同體力。

因此,即使費羅倫天奴出道唔夠1年,亦未入選過葡萄牙大國腳,但曼市雙雄都在所不惜,準備用9000萬鎊買斷佢份合約。

賓菲加今夏以1.27億歐元出售「新C朗」祖奧菲歷斯畀馬體會,表現出色,令各大豪門對賓菲加出品,充滿信心,費羅倫天奴勢必掀起另一場爭奪戰。

舊 09-16-19, 03:10 PM   #911
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

艾拉教曼聯U18

曼聯傳奇左閘艾拉7月宣布退休之後,曾經表示想做教練,近日重返曼聯做「實習生」,成為U18教練團成員,擔任助教,學習做教練,以便將來考取教練牌照。

艾拉早前已經喺社交網上載一張身穿曼聯訓練波衫嘅自拍相,話:「無法形容現時感受,只係着呢件訓練波衫,已經令我成為世界上最快樂嘅人。」桑馬達更加留言話:「好高興再次見到你,艾拉教練。」可見艾拉已經加入曼聯教練團,不過係教U18青年軍。

事實上,以往唔少曼聯名宿掛靴之後,都從事教練工作,包括現任主帥蘇斯克查,佢做教練初期,都係先教曼聯預備組,睇來艾拉有意從低做起,將來同蘇斯克查爭飯碗。

舊 09-16-19, 03:12 PM   #912
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯7壯士受傷 蘇B:有2個或能復出

曼聯傷兵極多,保羅普巴同安東尼馬迪爾2大主力肯定缺陣,但領隊蘇斯克查就表示,高價新將雲比沙卡同連格,或有機會趕及復出。

現時曼聯傷兵名單好似水蛇春咁長,普巴、馬迪爾、勞基梳爾、達洛治、艾歷拜利、雲比沙卡同連格都大有機會缺陣,蘇斯克查咁講:「傷兵真係好多,我依家都未知有冇球員可以趕及上陣。雲比沙卡同連格可能可以,不過我都唔敢保證。普巴就一定唔得,除非佢一夜間發生奇迹。我希望佢同馬迪爾,可以喺下輪對韋斯咸時出場。」

舊 09-16-19, 04:26 PM   #913
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

普基膺英超8月最佳 曼聯1月簽佢?!

諾域治今季升上英超後成績差勁,依家排喺尾2位置,不過陣中芬蘭射手迪姆普基就光芒四射,8月份4場英超交出5個入波同1次助攻,令佢擊敗史達寧、阿古路等巨星贏得每月最佳球員獎項,而8月最佳領隊就由利物浦主帥高普贏得。

迪姆普基喺英超平地一聲雷,自然會引嚟大球會垂青,最估唔到係XX公司Coral發言人約翰希爾表示:「迪姆普基開季表現相當出色,如果佢Keep住呢種表現,轉去大球會係必然嘅事,曼聯目前係大熱。」

值得留意嘅係,迪姆普基依家已經29歲,曼聯新嘅轉會政策係盡量避免簽入已經過高峰期嘅球員,除非「紅魔鬼」喺明年1月面臨嚴重入球荒,否則迪姆普基呢類「短線投資」未必係曼聯心水。

舊 09-16-19, 04:29 PM   #914
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

數據真係唔呃人?保羅普巴統治力歐洲第1

曼聯開季成績唔理想,法國中場保羅普巴好自然成為頭號「箭靶」,雖然佢嘅表現的確未如人意,但亦絕對唔係一無是處!根據今季嘅統計數字,保羅普巴有27次搶波贏得控球權嘅紀錄,係歐洲5大聯賽之中最高嗰位,其次係車路士中場佐真奴費路(26次),般尼茅夫中場謝法臣拿馬就排第3位(23次)。

凡事都要睇多幾面,保羅普巴今季同時錄得90次失去控球權紀錄,不過佢掂波次數高達380次,如果計失去控球權比率,保羅普巴(23.7%)係比奇雲迪布尼(26%)、羅拔圖法明奴(27%)同穆罕默德沙拿(34%)仲要低,可見保羅普巴未必係曼聯問題嘅核心所在。

舊 09-16-19, 04:31 PM   #915
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【東體爭議】曼聯今季目標要保住第6位?

曼聯貴為英超台柱級勁旅,上季排第6位已經令球迷非常失望,隨住李斯特城、愛華頓等球會不斷增強實力,唔少球迷更相信「Big 6」壟斷局面有可能被打破!曼聯周六(14號)主場迎戰李斯特城前,曼徹斯特市中心一塊交通資訊電子板,竟然公開寸爆曼聯今季只係爭第6位!

呢塊交通電子板上面寫住:「第6位爭逐!曼聯對李斯特城」。球迷將呢一幕影低放上網後,立即引嚟網民熱烈討論,有球迷認為當日曼徹斯特交通消息報道嘅揸弗人係曼城球迷,但亦有唔少網民覺得曼聯實力今非昔比,今季保住前6位踢歐洲賽資格,屬於「合理期望」。

舊 09-16-19, 04:33 PM   #916
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

強隊天下 福仔生性曼聯贏波

英超今晚上演連場大戰,大部份都係強隊天下,除咗早場利物浦反勝紐卡素之外,曼聯都憑住「福仔」拉舒福特生性射入12碼,主場以1比0小勝李斯特城,終止3場不勝走勢,幫主帥蘇斯克查減吓壓。同晚,林柏特嘅車路士都打場爭氣波,憑住譚美阿巴謙連中三元,作客以5比2大破狼隊,而熱刺都喺主場以4比0大炒水晶宮,南韓球星孫興民梅開二度。

講番曼聯場波,「紅魔鬼」開賽8分鐘就有拉舒福特禁區內被侵犯,搏到12碼,由佢親自操刀,一射中鵠,先開紀錄。值得一提,「紅魔鬼」今季搏到勁多12碼,但之前3個有2球唔入,「福仔」都曾經衰過宴客,好彩今次佢爭口氣射入。之後李斯特城都攞番唔少攻勢,好彩曼聯門將迪基亞有好演出,而「福仔」比賽末段曾有罰球射中楣角,最後曼聯保住1比0戰果完場,取得今季第2場勝仗。

舊 09-16-19, 04:35 PM   #917
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【東體爭議】犀利!曼聯12碼佔英超4成!

曼聯周六(14號)憑拉舒福特射入12碼,一箭定江山擊敗李斯特城全取3分。英超開季以來,曼聯喺5場賽事入面拎到4個12碼,更誇張嘅係,全個英超今季暫時只係出現過10個12碼,即係話「紅魔鬼」一隊就包辦40%,考慮到曼聯上季同樣係英超最多12碼球隊(12次),可見佢哋博12碼嘅功力已經去到爐火純青境界!

客觀分析,曼聯嘅進攻踢法係以快速滲透為主,拉舒福特、丹尼爾占士以及後上嘅連格、保羅普巴等,都係擅於走位同靈活嘅球員,要阻止曼聯進襲就好容易犯規。

舊 09-16-19, 04:40 PM   #918
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

要做英超最佳後衞 雲迪積克唔及佢囉

比利時名將高柏尼日前搞咗場紀念賽,呢位前曼城隊長今夏告別英超,回歸祖家重返安德列治。提起高柏尼,相信勁多人會同意,佢絕對係英超史上其中一位最出色守將,不過究竟邊個先係英超史上No1後衞?英國著名嘅《天空體育》揀選咗8個英超經典守將,邀請球迷進行投票對決,結果高柏尼喺4強比拚不敵利物浦嘅上屆歐聯最佳球員華基爾雲迪積克。不過更令大家估唔到嘅係,最終VVD喺決賽都要輸畀另一位經典,呢個就係曼聯傳奇中堅尼曼查維迪!

《天空體育》安排咗高柏尼喺8強對撼前曼聯光頭中堅史譚,結果係多達約一萬三千人投票之下,高柏尼獲得52%支持票擊退咗史譚,闖入4強。其餘「戰果」,包括VVD打敗咗阿當斯,里奧費迪南就殺退蘇甘保,而維迪就同泰利鬥到幾乎平頭,僅以點數取勝。

4強戰線同樣夠激,VVD以51%選票對49%踢走咗高柏尼,而維迪就係曼聯內訌中,輕鬆淘汰老拍檔里奧費迪南。最後去到決賽,估唔到嘅係上季喺英超同歐聯都係贏盡讚賞嘅VVD,反而不敵維迪,後者拎到55%選票,贏得英超史上最佳之名。當然,大家都唔使為VVD不忿,事關呢位利物浦中堅家陣先得28歲,仲有大把世界,將來佢贏得更多獎盃,要超越維迪都唔係冇可能啦!

舊 09-17-19, 09:16 AM   #919
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

搞掂後防又到中場失火 馬迪要脅離隊

執掂後防之後,曼聯領隊蘇斯克查下一步就要解決中場問題,核心所在當然係保羅普巴,但呢個時候有傳聞尼曼查馬迪受到祖雲達斯挖角,而且馬迪對於近期失去正選感到不滿,睇嚟一波未平一波又起。

報道指,馬迪今季約滿,如果曼聯再唔續約,祖記就會出手,明年夏天以自由身簽入呢位塞爾維亞國腳,而且薪酬條件唔會太差;與此同時,馬迪於蘇帥麾下並非必然正選,此安排令馬迪大感不滿。

上仗擊敗李斯特城一役,馬迪雖獲正選上陣,但未有踢足全場,下半場由費特洛迪古斯入替,佢同《天空體育》講:「我被換出或退居後備係球隊嘅決定,但我認為呢個決定係錯嘅。」

舊 09-17-19, 09:17 AM   #920
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

搞掂迪基亞 曼聯重建防線大功告成

經過蘇斯克查一番努力,曼聯後防骨幹全部續晒長約,包括迪基亞4年+1、勞基梳爾5年、域陀連迪路夫6年、哈利馬古尼及雲比沙卡6年,曼聯未來至少4年都係呢幾個人撐住,可以安心為球隊打拚,爭取佳續。

曼聯近年成績不穩,問題源於防線,前領隊摩連奴一直想簽中堅,無奈簽唔成,依家由蘇斯克查接手,佢成功以重金簽入哈利馬克尼之後,又輪到迪基亞扭計,幸好28歲嘅迪基亞回心轉意,唔再諗住巴黎聖日耳門同皇馬嘅利誘,揮筆簽約,蘇帥嘅後防重建大計先至大功告成。

舊 09-17-19, 09:23 AM   #921
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

官宣!迪基亞續約4年 成最高人工門將

曼聯宣布同門將迪基亞續約至2023年,之後仲有1年延長合約條款,據悉呢位28歲西班牙鋼門獲得35萬鎊周薪,成為世界最高人工門將。

曼聯同門將迪基亞續約一事,搞咗大半年,過程不斷轉變,呢位西班牙國腳一時想續約,一時又想走人,總之就彈出彈入,好難捉摸。 早前英國《泰晤士報》已經指曼聯同迪基亞達成續約協議,以4+1形勢續約,4年新約屆滿後,可以自動續約1年。

據悉,最關鍵係合約內有新條款,就算曼聯打唔入歐聯,迪基亞都唔需要減人工。曼聯之前同球員合約規定,冇得參加歐聯,需要減薪25%,迪基亞「免減條款」令佢安心留隊。 之前有傳迪基亞認為曼聯無力爭標,甚至難以取歐聯資格,而打算轉會,但講到尾都係怕被減人工。曼聯下季可唔可以重返歐聯仲未知,但迪基亞嘅新合約起碼有保障,唔使怕減薪,所以佢終於肯落筆簽約。

舊 09-17-19, 09:26 AM   #922
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

馬古尼之後 曼聯再斟2位李城兵

曼聯今夏以破後衞最高身價嘅8000萬鎊收購李斯特城中堅哈利馬古尼之後,又準備再向「狐狸兵團」埋手,準備一次過簽入李斯特城2位中場尼迪迪同占士麥迪臣。

曼聯領隊蘇斯克查一向好欣賞占士麥迪臣,甚至認為呢位22歲英格蘭新星更勝熱刺中場基斯甸艾歷臣。 李城上場對曼聯,占士麥迪臣有37次傳球,成功率達86.5%,有3次射門,5次過人,仲有4次鏟波,令蘇B更加想將佢有歸旗下,認為占士麥迪臣就係紅魔鬼缺少多年嘅中場指揮官,據悉佢身價已升至8000萬鎊。

至於尼迪迪屬於防守中場,呢位22歲尼日利亞國腳上場對曼聯,貢獻5次鏟波,2次搶截,43次傳球,成功率達86.5%。曼聯防中尼曼查馬迪走下坡,尼迪迪係合適嘅替代人選,佢身價達5000萬鎊。 換言之,如果曼聯要一次過買晒尼迪迪同占士麥迪臣,就要用1.3億鎊(約12.7億港元),李斯特城真係多謝晒佢哋。

舊 09-20-19, 02:06 PM   #923
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯官宣!連迪路夫續約到2024+1

周四晚就要打歐霸盃嘅曼聯官方宣布,與25歲瑞典中堅域陀連迪路夫完成續約手續,年期延長至2024年,加1年續約選項,英國傳媒報道,連迪路夫周薪將會加至到15萬鎊,據說加咗雙倍人工。

連迪路夫於前年由賓菲加來投,轉會費4500萬歐元,為曼聯上陣74場入1球,加盟初期表現偶然有甩漏,曾被球迷嘲笑為後防計時炸彈,今季與世界最高新價中堅8000萬鎊轉會費來投嘅哈利馬古尼合作,開季5仗全部正選上陣,被視為防線核心。

難得蘇斯克查咁信佢,連迪路夫喺官方訪問中表示:「呢兩季我進步好多,感謝球會每一個人,希望能幫助球隊捧盃嚟報答佢哋。」

舊 09-20-19, 02:10 PM   #924
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

普巴復操!但唔踢歐霸盃

曼聯中場保羅普巴喺8月尾英超對修咸頓一役受傷之後,一直缺陣,幸好呢位法國國腳已經冇大礙,仲喺社交網上載一張着波鉢,重返球場嘅相片,話自己已經復操。

保羅普巴因為足踝受傷,唔止缺陣上場英超對李斯特城,亦無緣為法國出戰歐國盃外圍賽。雖然保羅普巴已經傷愈,但領隊蘇斯克查並冇打算要佢出戰周五(20日)凌晨歐霸盃主場對艾斯坦拿。如無意外,保羅普巴將於周日(22日)晚英超復出,作客對韋斯咸。

另外,曼聯長期傷兵艾歷拜利原本預計要聖誕節先至可以復出,但依家康復進度比預期好,有望11月就可以上陣。

舊 09-20-19, 02:41 PM   #925
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

17歲神童一箭定江山 勁破曼聯紀錄

美臣格連活動個人表演精華:https://bit.ly/2kvM59m 

曼聯今季降格踢歐霸盃,周五(20日)凌晨分組賽首輪主場迎戰艾斯坦拿,半力出擊下小勝1比0,建功者格連活特年僅17歲打破拉舒福特紀錄,成為曼聯歐戰入球最年輕球員。

今仗蘇斯克查輪換9人,只有拉舒福特及尼曼查馬迪繼續正選,平均年齡只有24歲145日,係7年來最年輕嘅陣容,其中20歲以下多達3人,計有格連活特、鍾塔西及高美斯。

曼聯今場雖然只能小勝,但攻勢一面倒,開賽初段即有費特洛迪古斯中楣,攻到下半場73分鐘,費特洛迪古斯助攻,格連活特左路接應扭落底線附近窄位起腳,射破「大細龍門」入網,曼聯領先1比0,格連活特以17歲353日創下曼聯歐戰最年輕入球紀錄。

領先後曼聯繼續攻,可惜連格射門中柱,最終曼聯小勝1比0完場。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
曼聯躉紅魔鬼地帶[VOL.93] ~Closed~ Busconcamp 球會討論區 1003 05-13-19 10:53 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.89][英超聯]~CLOSED~ Busconcamp 球會討論區 1013 09-13-15 02:28 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.88][英超聯]***CLOSED*** Busconcamp 球會討論區 1000 04-19-15 12:03 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.83] ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1000 11-25-13 01:33 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.73 ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1040 03-05-12 02:03 AM

現在的時間是 07:35 PM

手機版 | APP版