Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-22-19, 01:26 PM   #1051
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
九月十三號會有The Chef Show 第二部

廿七號 The Good Place 最一季開始播。

舊 08-23-19, 12:20 PM   #1052
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Mindhunter S2
亞特蘭大案既政治+種族問題,
再加埋Bill既家庭問題,
可能因為劇情已經泥沼級狀態,
所以新老板後來冇乜出場加壓

舊 08-25-19, 12:51 PM   #1053
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 斯羅 查看文章
套黑色星期5, 真係吾知第一集無jason既出現, 好辛苦咁挨到ENDING
真係...
對比halloween第一集, 真係吾明點解呢套都會出名同拍到咁多集
係囉,
我仲以為第一集就出曲棍球面具Jason,
原來到第三集先出現…

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%9D...A3%AE%E9%AD%94

引用:
作者: Eking 查看文章
friends 重有得睇呀
我覺得我會睇唔切o姐…

舊 08-28-19, 03:13 AM   #1054
肉羊哩咖
griffin611

其實出咗幾日但唔見有乜人講 —— 傳就傳咗好耐,而家有個期喇:Breaking Bad 大電影! El Camino: A Breaking Bad Movie

今年十月卄一號上!

舊 08-29-19, 11:57 PM   #1055
肉羊哩咖
griffin611

Bill Gates,怕且無人唔識佢,呢個紀錄片前前後後都好有來頭:

三部曲,九月廿號上

—————-
另外,為咗回應大導演史匹堡啲吐糟,由下個月開始,有成十套「藝術成份好高」嘅片,會有限咁先嚮美國戲院上咗,再輪到 Netflix 咱家播,詳情如下:

The Laundromat​
Sept. 27th (theatrical), Oct. 18th (Netflix

Dolemite Is My Name
Oct. 4th (theatrical); Oct. 25th (Netflix

The King
Oct. 11th (theatrical); Nov. 1st (Netflix

The Irishman​
Nov. 1st (theatrical); Nov. 27th (Netflix

Earthquake Bird
Nov. 1st (theatrical); Nov. 15th (Netflix

Marriage Story
Nov. 6th (theatrical); Dec. 6th (Netflix

Klaus​
Nov. 8th (theatrical); Nov. 15th (Netflix

I Lost My Body
Nov. 15th (theatrical); Nov. 29th (Netflix

Atlantics
Nov. 15th (theatrical); Nov. 29th (Netflix

The Two Popes
Nov. 27th (theatrical); Dec. 20th (Netflix

《愛爾蘭佬》出咗預告,另一部近日都有 trailer 嘅係 The Two Popes,嘩!兩大影帝呀喂!

舊 08-30-19, 12:22 AM   #1056
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
https://www.netflix.com/hk/title/80095697

Disenchantment(崩壞夢王國)有第二季~!
希望呢套唔會又比Netflix硬cut啦…

Disenchantment | Part 2 Teaser | Netflix

Good heavens! That voice sounds so familiar...
Disenchantment Part 2 arrives September 20.

https://www.youtube.com/watch?v=Fnvw_LRdyVA

舊 08-30-19, 05:18 PM   #1057
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
app通知9月1日上架:

Carole & Tuesday
火星異種真人電影
哥斯拉 (應該係幾年前荷里活果套)
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 11:02 PM   #1058
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
亀速看完eva TV版, 果然19話以後就停不了
找不到以前相關的資料了, 暫時這個link的描述比較接近當時的情況

https://www.cinemacafe.net/article/2.../28/26927.html

こうして「新世紀エヴァンゲリオン」が製作されTVシリーズとして放送されたが、庵野監督はこの日、上映された『新世紀エヴァンゲリオン劇場版 Air/まごころを、君に』に触れつつ「TVシリーズの第弐拾伍話と最終話の2話は、時間がなかったこともあり、最初に考えていたものにならなかった」と述懐。そこから、この2話を練り直した本作が制作されたわけだが、当初は劇場版としてゼロから全く違う新作も製作する予定だったという。

庵野最出色嘅始終係快速嘅剪接同精密嘅對白呢

此篇文章於 08-30-19 11:35 PM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-19, 03:49 PM   #1059
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ahleung 查看文章
app通知9月1日上架:
Carole & Tuesday
睇返啲西文報導,呢部嘢好有睇頭,係渡辺信一郎(Cowboy Bebop)做導演嘅,早前4月嚮日本 Ultra+ 嘅深宵播,第一部十二話,咦,擺呢部嘢一要睇咗先。

舊 09-01-19, 06:18 PM   #1060
肉羊哩咖
griffin611

(回返自己)上面講嘅 The Laundromat,原來都出咗預告

根據哄動一時嘅「巴拿馬文件」事件改編,幕前幕後都勁卡士,睇條片好似幾過癮咁噃。十月廿八上架。

------
【高妹正傳】Tall Girl,睇條片係啲「變天鵝」嘅青春喜劇,唔知又係唔係就咁玩老梗~

此篇文章於 09-01-19 06:26 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-19, 12:08 AM   #1061
肉羊哩咖
griffin611

火星上嘅 @17

Carole and Tuesday 第一部共十二話,半粒鐘一話,故仔發生嚮未來嘅火星,講一個政治家個女為咗音樂而出走,和另一個音樂少女相遇。加個廢中經理人同個打雜,一齊樂壇奮鬥嘅故仔。

故仔情節輕鬆簡單,可以講甚至乎,未到最後果兩三話,都好似魂遊緊,無乜嘢發生咁滯,好處係唔會好似其他渡辺信一郎啲嘢咁有沉重感。每一話都起碼一隻新歌,不過同個故仔關係不大(可能本人領悟力低下),老老實實幾有少女漫畫風,但作畫超認真,尤其係玩音樂時候嘅身體動作超像真細緻,分鏡仍然一流,城市嘅設定好似 Cowboy Bebop,應該唔係同一個宇宙入面。要挑骨頭,火星比地球離太陽遠好多,日頭無可能咁光猛,其實唔止 Cowboy Bebop,其實鐵孤都有呢個毛病。

歌啱唔啱聽好個人,不過好多都OK嘅,唔係菅野洋子搞嘅就多多少少有啲失望,而唱嗰個同個聲優把聲爭咁遠嘅?真係「幕後代唱」噃。而每一話個標題都係一首經典嘅歐西流行曲/Rock,但又係同是話個故仔無關~

而家只係第一部,第二部未有聲氣幾時上。

聽下 OP 先,幾正㗎,好多時唔 skip 聽晒:

舊 09-10-19, 07:39 PM   #1062
肉羊哩咖
griffin611

Mindhunter S2 比上一季豐富咗好多,除咗招牌殺手訪問,仍然好正之外,亦講多咗各主角嘅生活,而今話亦有單大案主線,吸引在背景不但止複雜,仲好有爭議性。雖然部份情節都根據真人真事,但導演旨在講個故仔,唔係畀個評論。入面飾演啲連環殺手似足真人,啲對白都係咁正,尤其係 Charles Manson 嗰度,真係句句都頂心頂肺。呢套仲係適合慢火長煲。

雖然而家 Netflix 乜都唔過三(季),據報大衛芬查想拍到四季以上,尤其呢兩季都神出鬼沒嗰位神秘大叔(唔透,你求其查兩嘢知咩人嚟),可以玩得好長㗎。

舊 09-12-19, 06:09 AM   #1063
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-19, 08:39 AM   #1064
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-19, 01:21 PM   #1065
ahleung
The One
Bannnned

HK上左 甲鐵城的卡巴內里 海門決戰
舊 09-17-19, 06:35 AM   #1066
肉羊哩咖
griffin611

今年小金人最佳電影好鬼死多片好似好有機,除咗《愛爾蘭佬》同《兩位教宗》之外,仲有呢套 -- Black Widow 大戰 Kylo Ren 嘅 Marriage Story,各有各嘅預告:

舊 09-18-19, 10:38 PM   #1067
肉羊哩咖
griffin611

Carmen Sandiego S2 嚟緊啦

舊 09-19-19, 09:02 PM   #1068
肉羊哩咖
griffin611

冇咗啲受歡迎電視劇,搵過第二啲補數。有報指「宋飛」2021年上架。

喂,冇興趣噃,咁 Pacific Rim 點先?!

舊 09-20-19, 11:06 PM   #1069
肉羊哩咖
griffin611

「前事頭婆」 The Crown S3,十一月十七號上

舊 09-23-19, 12:23 PM   #1070
肉羊哩咖
griffin611

繼續吊你癮, El Camino : A Breaking Bad Movie 放另一條 teaser 出嚟:

舊 09-23-19, 02:30 PM   #1071
肉羊哩咖
griffin611

第七十一屆艾美獎

(可能今年各位老細都非常煩忙,無人為艾美獎開楝樓,本人胆粗粗去各個台/節目講返啲成績,冒犯之處,見諒)

今屆 Netflix 埋數排第二,有成 27 個獎。爭第一嘅 HBO 成7個咁多,但拋離 APV 成 12 個。

單作品計以 Love, Death & Robots 拎最多,都有成 5 個。而 Black Mirror Bandersnatch 有兩個,拎咗最佳電視電影最巴閉;Russian Doll 都有三個。另一個好多人讚,但本人都係未肯去睇嘅 Ozark,都有兩個,最佳女配角同最佳導演。

唔敢講 Netflix 睇小金人重啲定呢個重啲,不過首先唔該執正啲宣傳,唔係你揼幾多銀両拍得幾正都無人知。

此篇文章於 09-23-19 03:03 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-25-19, 12:54 AM   #1072
肉羊哩咖
griffin611

話咁快出埋條正式預告~~~

舊 09-25-19, 08:27 AM   #1073
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
(可能今年各位老細都非常煩忙,無人為艾美獎開楝樓,本人胆粗粗去各個台/節目講返啲成績,冒犯之處,見諒)

今屆 Netflix 埋數排第二,有成 27 個獎。爭第一嘅 HBO 成7個咁多,但拋離 APV 成 12 個。

單作品計以 Love, Death & Robots 拎最多,都有成 5 個。而 Black Mirror Bandersnatch 有兩個,拎咗最佳電視電影最巴閉;Russian Doll 都有三個。另一個好多人讚,但本人都係未肯去睇嘅 Ozark,都有兩個,最佳女配角同最佳導演。

唔敢講 Netflix 睇小金人重啲定呢個重啲,不過首先唔該執正啲宣傳,唔係你揼幾多銀両拍得幾正都無人知。
希望愛死機械人會添食
舊 09-25-19, 08:49 PM   #1074
肉羊哩咖
griffin611

內有吐糟,不喜勿入

見到 Breaking Bad 套電影就上,就有人講到,呢套對電視業界可以話係影響力極大,全世界都好多 fans 嘅電視劇集,再加上呢套電影係緊接電視版結局,唔洗點諗應該會好哄動。實情係出面好多 BrBa 嘅 fans ,唔似本人呢類咁「得閒」,日日望住個 Youtube 同開住個 Netflix 䏲嘅,根本唔知 Netflix 就嚟會上。佢個孖劇亭(如果有),真係非常失敗。

唔好講第二度,齋係睇佢最大對家,滴住嚟噴(Disney Plus) 點做?佢個 MCU Phase 4 有咩戲碼,幕前幕後有咩人馬,恐怕唔係跟開嘅,稍為留恴吓娛樂新聞嘅都知。但好嘢在好多戲其實只係埋咗班,連鏡都未開,真真正正未出發先興奮。啲嘢連講乜都未知就已經係 talk of the town。

咁你就知 Netflix 呢方面有幾唔掂。起碼啲大牌開戲之前放啲風出嚟等人期待吓先,有好多正嘢唔到出預告都唔知,離譜嘅就係上咗,有人講先知咁失敗。

唔洗好似啲對家咁,揼大量蚊年,年年搞個咩節目巡禮,早啲得閒放啲風,保持返個注目度,有咩 con 就派你啲好戲出去見吓人,搏吓宣傳都好吖。你個櫃入面有咁大棚好嘢,又有咁多茄殊,好好搞故噃,唔係太多正嘢失驚無神突然殺出嚟好難留客咯。

唉,老老實實,部 Pacific Rim 電視版仲係咪有得睇㗎?

此篇文章於 09-25-19 08:58 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-26-19, 11:43 PM   #1075
肉羊哩咖
griffin611

《愛爾蘭佬》正式預告,啲返老技術睇落唔錯:

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:34 PM

手機版 | APP版