Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 01-06-07, 11:06 PM   #701
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
大家好,我係一個一路都有玩(/學)小提琴既人
屈指一算,我都已經玩左7年喇

但係....我得二級

兩年前考左五級樂理諗住(/比阿媽逼)考五級小提琴,但最尾都無考到
其實之前係因為有段時間比屋企人逼搞到我好憎小提琴,好彩e家鐘意番
但就因為嗰段時間太懶搞到我d琴技e家唔三五四
仲有d震音同換靶位都唔好

另外,最近發現自己睇譜有d問題,F睇做A,E睇做B...總之係同一行既音符判斷有問題
以前未試過發生,有無人可以打救我

舊 01-07-07, 10:22 PM   #702
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
大家好,我係一個一路都有玩(/學)小提琴既人
屈指一算,我都已經玩左7年喇

但係....我得二級

兩年前考左五級樂理諗住(/比阿媽逼)考五級小提琴,但最尾都無考到
其實之前係因為有段時間比屋企人逼搞到我好憎小提琴,好彩e家鐘意番
但就因為嗰段時間太懶搞到我d琴技e家唔三五四
仲有d震音同換靶位都唔好

另外,最近發現自己睇譜有d問題,F睇做A,E睇做B...總之係同一行既音符判斷有問題
以前未試過發生,有無人可以打救我
我其實都唔太識睇五線譜,但都係想講下
sight reading......都係practice吧
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-07, 08:04 AM   #703
daikoko
Crazy Gamer
Kenneth大哥哥

註冊日期: Feb 2005
其實我都有學結他,不過而家係學緊用pick 掃嗟…

舊 01-24-07, 09:14 AM   #704
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
都唔記得gaf有依個topic添
想問問有冇朋友同我一樣都係彈bass架??
交流一吓心得丫

舊 01-24-07, 09:25 AM   #705
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: kohta 查看文章
都唔記得gaf有依個topic添
想問問有冇朋友同我一樣都係彈bass架??
交流一吓心得丫
有txl大師

舊 01-24-07, 09:45 AM   #706
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
有txl大師
大師好似唔係成日入依區…
好想睇吓大師隊新BAND既LIVE呢

舊 01-25-07, 12:34 AM   #707
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

呢排都有攞返支野出黎彈
但發覺自己原來仍然係三個月beginner貨仔......唉
所以話學樂器真係要好有恆心
舊 02-13-07, 11:55 PM   #708
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
引用:
大師好似唔係成日入依區…
好想睇吓大師隊新BAND既LIVE呢
大咩師,咪又係新仔一名...

有咩好睇....咪又係咁....
live就無,llnr就有既
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-07, 06:53 PM   #709
tinggy
Junior Member

註冊日期: Mar 2007
little violin and 古箏

舊 03-19-07, 02:22 AM   #710
txl

Just finish UST AP performance.

Here is some clips of that night, Hope you guys enjoy it.

Complicated - Re Arrangement Version
http://www.youtube.com/watch?v=Yj0CkLuBGAs

Numb
http://www.youtube.com/watch?v=ba4Epd_2cc8

Someone Else
http://www.youtube.com/watch?v=L4K_Hl2xnrw

落日之後
http://www.youtube.com/watch?v=z5CWv9AZqEM

I hope can see you in our next performance.
舊 03-20-07, 06:59 PM   #711
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: txl 查看文章
Just finish UST AP performance.

Here is some clips of that night, Hope you guys enjoy it.

Complicated - Re Arrangement Version
http://www.youtube.com/watch?v=Yj0CkLuBGAs

Numb
http://www.youtube.com/watch?v=ba4Epd_2cc8

http://www.youtube.com/watch?v=L4K_Hl2xnrw

落日之後
http://www.youtube.com/watch?v=z5CWv9AZqEM

I hope can see you in our next performance.
去睇吓先
有機會既真係想現場睇吓

舊 03-27-07, 08:43 PM   #712
Tomoyo
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
我想問下如果cool緊牙係咪唔可以學flute?
對吹氣方面有冇影響??
我想學flute丫~~
pls help~~~
P.S我係一個完全冇音樂底既人
thzz
Tomoyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-07, 11:35 PM   #713
新堂愁一
男人三寶無樣有

有無人有睇今晚套鏗鏘集........阿ben佢地講d野真係聽到我好有感觸...
睇到我眼濕....差d想喊....

舊 04-04-07, 09:54 PM   #714
txl

網上重溫左

講真,真係幾灰
舊 04-09-07, 02:45 PM   #715
Mr.Children!_!
Junior Member

註冊日期: Apr 2007
hi,我係學吉他的,自學左幾個星期....一日練一個鐘咁

舊 04-18-07, 04:11 PM   #716
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

我剛剛響信和搵左間鋪幫我響日本果面訂左支bass
就快就可以多一支bass用喇

舊 04-18-07, 05:06 PM   #717
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
我剛剛響信和搵左間鋪幫我響日本果面訂左支bass
就快就可以多一支bass用喇
wt's the brand??

舊 04-22-07, 06:43 PM   #718
txl

信和...有咩?印像中果度d野唔太信得過,小心d好
舊 04-23-07, 12:51 AM   #719
新堂愁一
男人三寶無樣有

我都係覺得樂器呢家野要親手落手試過先可以決定買唔買....

舊 04-23-07, 08:13 AM   #720
txl

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
我都係覺得樂器呢家野要親手落手試過先可以決定買唔買....
兩睇吧,有時都係靠博...有d brand HK無,靠睇review...手感就真係睇彩數

我而家用緊果支都係外國d site度買,咁岩女友過美國幫我拎番黎,慳番shipping
但果支平野就無咩所謂,貴的話真係最好試下先
舊 05-22-07, 10:09 AM   #721
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
我想問一個已經24歲既人而家先去學玩bass會唔會太遲?

舊 05-22-07, 01:09 PM   #722
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: 零式 查看文章
有心真的不怕遲
我都成24先學結他,可惜唔夠恒心.........學下停下
最緊要係KEEP到個HEART,唔好怕難
舊 05-23-07, 01:29 AM   #723
txl

引用:
作者: 零式 查看文章
唔會,bass呢樣野好快上手。
我都係新仔黎,大家多多交流下
舊 05-24-07, 11:09 PM   #724
txl

Hello All, 我地係Fistiwave,
http://music.llnr.biz/band.php?i=fistiwave

組成大約半年多,可以話沒有什麼特定既風格,喜歡什麼就寫什麼。
希望大家喜歡我們所做的音樂。

黎緊星期六o係IVE HW有Show,係我地第二次正式玩既show,
對上一次係IMNET既UST AP。
我地呢次將係第三隊,約四點附近,會玩五首歌,其中兩首是剛剛完成。
希望大家有時間黎捧下場。

07 HW IVE Muso Explosion
日期Date: 2007年5月26日 (星期六)
時間Time: 3:00pm - 11:00 pm

下面係之前UST AP既Live Clip Wink

Numb

落日之後

P.S. 先感謝IVE HW MUSO給我們這次表演的機會,
另外,我們四個都曾是IVE的學生,亦是因為IVE所以認識的。

We are willing to have live performances to gain experiences. Please feel free to contact us in any time. You can reach us by email tfortxl@gmail.com

or MSN: tfortxl@gmail.com

See you guys at SAT
舊 05-24-07, 11:10 PM   #725
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: txl 查看文章
唔會,bass呢樣野好快上手。
我都係新仔黎,大家多多交流下
你都係新仔...唔好玩啦
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:07 AM

手機版 | APP版