Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-17-05, 04:21 AM   #1
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
[PSP]Monster Hunter Portable [發售中]

HOMEPAGE http://www.capcom.co.jp/monsterhunter/P/

http://psp.ign.com/articles/614/614460p1.html

引用:
- Looks awesome
- Based on Monster Hunter G
- No online
- 4 players ad-hoc
http://www.famitsu.com/game/event/20...39153,0,0.html

▲人気シリーズがPSPに! 『モンスターハンター ポータブル』だ。
基本は『G』からの移植ながらも、数々の新要素も!

http://www.famitsu.com/game/event/20...39157,0,0.html
単なる移植に終わらない! PSP『モンスターハンターポータブル』
●シングルプレイでも楽しめるように、PSPならではの遊びを提案したい

此篇文章於 11-28-05 01:50 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 11:04 AM   #2
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
引用:
作者: neo2046
又來移植
Monster Hunter 之前PS2冇上網,冇玩~!
試下PSP四打都好

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 11:05 AM   #3
alexc
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
估唔到會出o係PSP~ 買硬
alexc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 12:40 PM   #4
q^__^p
God of Gamer
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
超絕期待~~!!!
畫面好正咁喎,唔知有咩新要素呢
不過沒有右analogue桿,操控感可能會較差

P.S. 希望到時有機會再跟繪夢兄一同狩獵

此篇文章於 05-17-05 12:46 PM 被 q^__^p 編輯。
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 05:30 PM   #5
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
我PS2隻都冇爆到友出....

舊 05-17-05, 08:05 PM   #6
空調 X 太狼
Insane Gamer
我係新手,但我歷史悠

PS2果隻我無玩,不過D FD話勁正!~
出晌PSP的話,我多數會買喇,不過都係睇多D畫面先,始終PSP機能上同PS2比都係差左少少.....
如果畫面表現有八成以上都可以接受了.

~RR,the chaos tower,無雙,煉獄,電車GO!,TOE,捉馬騮P,三國志V,wipeout pure,FIFAsoccer,Untold Legends,嗶啵猴學苑!,Coded Arms,天誅忍大全!GundamBT!MHP!GTA_LCS!KARAKURI,スーパーロボット大戦MX,SFZ3↑↑,CCC,僕の私の塊魂,新‧牧場物語,鉄拳,Ultraman,bounty hounds,GundamBR,MGS OPS,MHP2,Gundam Seed,FFVII-CC,GundamBC,Slient Hill 0,無双OROCHI,MHP2G,機戰A,KOF,GVG,God of war
NDS~伍佑衛門,牧場物語,JSS!,押忍!鬥!應援團!,Lost in Blue,StarwarsIII,惡魔城,Tetris凸田罒,Elite beat agents,牧場物語 君と育つ島
空調 X 太狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 08:45 PM   #7
Tassadar
Crazy Gamer
Fire!!!

註冊日期: Nov 2004
小弟無玩開PS2

有無可以話俾我聽隻game玩乜

THX

Life is always hard...
Tassadar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 09:13 PM   #8
q^__^p
Hobby收集者

引用:
作者: Tassadar
小弟無玩開PS2
有無可以話俾我聽隻game玩乜
THX
超一流的動作online game,以狩獵怪獸為主
有各式各樣的武器、防具供選擇,角色動作豐富(包括滾地、加速)、敵人設計美觀,絕對是PS2上最佳遊戲之一。
舊 05-17-05, 09:26 PM   #9
WAL1

註冊日期: Oct 2002
http://www.capcom.co.jp/monsterhunter/P/

有片!!
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 09:27 PM   #10
WAL1

註冊日期: Oct 2002
不過睇完覺得唔岩手提機玩....
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 09:43 PM   #11
MΛkubeX

註冊日期: Apr 2003
實LOAD死
MΛkubeX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 10:14 PM   #12
ゆり

好似幾好玩

舊 05-17-05, 10:15 PM   #13
ianbbhoho
Crazy Gamer

PSN  IDiancat
好無誠意下
又用返個d 地方同怪物
我估又係加武器再出過隻新
呢期Capcom 真係唔掂
咩Game 都狂返抄
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 10:16 PM   #14
Tassadar
Crazy Gamer
Fire!!!

引用:
作者: q^__^p
超一流的動作online game,以狩獵怪獸為主
有各式各樣的武器、防具供選擇,角色動作豐富(包括滾地、加速)、敵人設計美觀,絕對是PS2上最佳遊戲之一。
聽落好吸引
不過要有英文版先考慮玩

Life is always hard...
Tassadar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 10:20 PM   #15
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 元氣小MAXMAX
實LOAD死
我都係咁話...
依家除左隻TOE 之外~
咩PSP game 都load 得勁慢...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 10:43 PM   #16
須滕京一
Game Master

註冊日期: Jun 2002
呢隻係咪好似pso咁一路行一路打...有rare item儲架?
須滕京一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-05, 11:20 PM   #17
繪夢
長谷部 繪夢

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDbarryhasebe
引用:
超絕期待~~!!!
畫面好正咁喎,唔知有咩新要素呢
不過沒有右analogue桿,操控感可能會較差

P.S. 希望到時有機會再跟繪夢兄一同狩獵
如果佢加多D新要素我都會超期待
最怕佢冇咩野加

一齊出黎用PSP狩獵都幾正,唔使打字,可以直接講野溝通
繪夢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-05, 03:47 AM   #18
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

homepage opened
http://www.capcom.co.jp/monsterhunter/P/
Trailer added
舊 05-18-05, 10:34 AM   #19
q^__^p
Hobby收集者

引用:
作者: Tassadar
聽落好吸引
不過要有英文版先考慮玩
係呀,超好玩~我前後花了共900小時在Monster Hunter及G上
引用:
作者: ianbbhoho
好無誠意下
又用返個d 地方同怪物
我估又係加武器再出過隻新
呢期Capcom 真係唔掂
咩Game 都狂返抄
可以拎出街打我經已好滿足了
(當然...加新龍就perfect喇 )
引用:
作者: 須滕京一
呢隻係咪好似pso咁一路行一路打...有rare item儲架?
都似?鵅A不過動作性比PSO高好多 (我本身都係PSO fans )
主要在怪物(?)屍身上割寶物作武器、防具的素材

引用:
作者: 繪夢
如果佢加多D新要素我都會超期待
最怕佢冇咩野加

一齊出黎用PSP狩獵都幾正,唔使打字,可以直接講野溝通
寫話"数々の新要素も!",我估都有扑s劍新甲掛

係呀,唔打指用口講爽好多呀,實情...我同卯riends經已係咁做 (同時開PS2及xbox的chatroom )
舊 05-18-05, 10:38 AM   #20
須滕京一
Game Master

註冊日期: Jun 2002
引用:

都似?鵅A不過動作性比PSO高好多 (我本身都係PSO fans )
主要在怪物(?)屍身上割寶物作武器、防具的素材

呢隻game出的話又可以攪psp meeting喎
須滕京一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-05, 03:01 PM   #21
elac
Crazy Gamer

我實買硬!!!

舊 05-18-05, 10:26 PM   #22
newagedreams
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
有無人知香港版幾時出呀?

仲有~ 呢隻game如果對打係咩型式ga?
會係限時hunt得多為勝?
or 合力hunt野?
如果係合力就正喇
newagedreams 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-05, 12:17 AM   #23
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

HP updated

舊 05-26-05, 12:23 AM   #24
Kenny10071110
Crazy Gamer
~肯 尼 王~

PSN  IDKeNnYaN_HK
正呀,p2冇玩,呢隻玩梗,好期待

舊 05-27-05, 01:23 AM   #25
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

http://media.psp.ign.com/media/744/744247/imgs_1.html

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP]Daxter圖片及影片 神祕人1號 手提遊戲機討論版 4 05-17-05 02:08 AM
PSP book READER download!! mark603 手提遊戲機討論版 0 05-16-05 08:54 PM

現在的時間是 12:14 AM

手機版 | APP版