Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-25-09, 08:32 PM   #26
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
打比喻遮~ 唔係話人地一定未試過
什麼比喻.
戀愛經驗和佢講個D野有咩關係.
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
我相信樓上想講『如果以樓主邏輯推論落去,......』云云
冷靜d先.....
兩樣野差十萬8千里吧!?
真想知道是什麼邏輯.

此篇文章於 07-25-09 08:34 PM 被 Avelcain 編輯。
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-09, 09:44 PM   #27
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: 碧咸廿三 查看文章
變左毒男揮手區咁既~
揮手//

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-09, 09:48 PM   #28
Seamty2
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
2字頭
同樣0戀愛經驗

其實出左黎做野
日日都係放工,返工
可以點樣/有機會識女仔
Seamty2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-09, 10:18 PM   #29
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
我都係廿歲0戀愛經驗
但係我覺得有時緣份既野唔駛睇得咁緊既
係你總係你架啦,唔係既強求都冇用
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-09, 11:20 PM   #30
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
二十過半報到/
但冇諗過專登去識女, 亦唔迷2次元女角(鍾意acg不過唔會"愛"角色)<>

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-09, 12:34 AM   #31
綾風祐希
Insane Gamer
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
我覺得真是無咩女性緣……
學校又認識不到可以Match自己的女性

還是一個基本問題,有無女性可以給你接觸先……
綾風祐希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-09, 01:30 AM   #32
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN

http://komica.dyndns.org/wiki3/?%E7%...B3%95%E5%B8%AB

忍唔住一貼....

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-09, 02:15 AM   #33
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: funnyfun 查看文章
什麼比喻.

真想知道是什麼邏輯.
就係因為差十萬八千里遠,所以佢先會話『以呢個邏輯推論的話,咁樣咪仲奇怪?』

或者我會錯意,但希望閣下唔係為尋仇而回POST啦......

舊 07-26-09, 10:30 AM   #34
如月釋臣
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
雖然我對戀愛這種意識很低,
但一想到自己而家成ニ十多歲唔知點解有種"唔知點"不安感......
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-09, 06:27 PM   #35
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
就係因為差十萬八千里遠,所以佢先會話『以呢個邏輯推論的話,咁樣咪仲奇怪?』

或者我會錯意,但希望閣下唔係為尋仇而回POST啦......
尋咩仇 我都唔識佢.
只係樓主講緊戀愛經驗 佢冇那那講其他野 唔知點解姐~

此篇文章於 07-26-09 06:33 PM 被 Avelcain 編輯。
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-09, 08:57 PM   #36
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 大懶財 查看文章
呢個笑點關李+X咩事?a
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-09, 10:17 PM   #37
House
里村★紅葉

PSN  IDHouse544
你大概自覺不吸引 找不到戀人
你大概路過望別人一個個熱吻

餐店中 完全竇氣氛
偏你卻是單身 令你不合群
可憐人 從沒有愛侶相擁一吻
你大概自尊心不再 再不敢出來
你大概害怕到未來 一世也沒被人愛
請看開 看別人甜蜜也許是意外
不只你 和自卑比賽

*明日或者相愛變傳奇
但是你必先好好生活爭氣
生命似在垂死 只會被嫌棄
在這殘酷世紀 不斷別離
能自愛別與世間去比
讓自信優雅地哪愁沒運氣
上天總找到你
來日註定愛的總愛你*

你大概未搞清真愛 要等等不來
你驟看 幸福的一對
不見背後漸忘愛
請看開 每段情其實也經歷苦海
不只你 有這種感慨

REPEAT**

如約愛在世間總愛你

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-09, 11:38 PM   #38
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
我2字加4....唔知算唔算拍過拖...只係得幾日...唉~~~~

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 10:40 PM   #39
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: funnyfun 查看文章
什麼比喻.

真想知道是什麼邏輯.
此比喻應該關係到演繹推理的問題........

佢的著眼點唔係指戀愛經驗同嫖賭飲吹
而係指 1) 已經2字頭 +2) 冇做過某d野 所以 3) 好古怪......
唔知你明唔明我up乜

e.g.
1) 2字頭 2) 未去過旅行 3) 好古怪
1) 2字頭 2) 未試過出trip 3) 好古怪
1) 2字頭 2) 未食過臭豆腐 3) 好古怪

(以上的e.g.的答案全部皆"否"啦應該........)
炸彈馬騮係想叫樓主隨緣而唔係話佢試過嫖賭飲吹 or 想嫖賭飲吹

Lost In Paradise

此篇文章於 07-27-09 10:53 PM 被 藍莓咖啡 編輯。
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 11:35 PM   #40
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
此比喻應該關係到演繹推理的問題........

佢的著眼點唔係指戀愛經驗同嫖賭飲吹
而係指 1) 已經2字頭 +2) 冇做過某d野 所以 3) 好古怪......
唔知你明唔明我up乜

e.g.
1) 2字頭 2) 未去過旅行 3) 好古怪
1) 2字頭 2) 未試過出trip 3) 好古怪
1) 2字頭 2) 未食過臭豆腐 3) 好古怪

(以上的e.g.的答案全部皆"否"啦應該........)
炸彈馬騮係想叫樓主隨緣而唔係話佢試過嫖賭飲吹 or 想嫖賭飲吹
搞乜宜家d後生腦筋咁死

舊 07-28-09, 02:15 PM   #41
LonelyBlue

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
樓主失縱了?
其實某程度上,零戀愛經驗都唔算得咩
反而冇女性朋友仲大獲.......

我個邊返工得D大嬸, 返學就人地已經一個圈子, 好難介入
愈黎愈想轉工
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-09, 03:03 PM   #42
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 斯羅少尉 查看文章
愈黎愈想轉工
有時[果度食、果度屙]會仲多問題

難聽o左,請見諒

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-09, 03:18 PM   #43
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
呢個笑點關李+X咩事?a
翻譯:

男生呢,只要過了25歲還是處男的話就可以使用魔法喔
不過我都係學近距離格鬥術比較適合

舊 07-28-09, 03:21 PM   #44
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
等左呢d定期番生topic好耐
仲有兩年就做魔法師.........
揮手...
我仲有3年就識魔法
引用:
作者: John5 查看文章
當你有果時, 就會好想無..
當你無果時, 就會好想有..
唔好太執著~ 平常心之餘都要出去識下朋友, 唔好下下以為識朋友=溝女呢種壞念頭..
+1... 人就係咁犯賤
我有女個fd成日話比條女管到好慘, 好想變番自由身
我同d冇女ge fd就話佢放閃光彈...

引用:
作者: 綾風祐希 查看文章
還是一個基本問題,有無女性可以給你接觸先……
引用:
樓主失縱了?
愈黎愈想轉工
我都係.....
讀U個時女同學唔岩口味
返工個D個個都一係名花有主一係就唔岩...
真係好想識多D女仔... 希望遲D讀書會見多D啦...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-09, 06:44 PM   #45
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
我都係2字頭
只拍過1次拖
近期覺得好dry想再戀愛
但可惜身邊乜對象都冇

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-09, 08:55 PM   #46
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
揮手...
我仲有3年就識魔法
X2
由外國返來咩人都唔識更慘...

舊 07-28-09, 09:33 PM   #47
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
揮手,都都仲有3年就識魔法~~~~
大家共勉之~~~~

舊 07-28-09, 10:47 PM   #48
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
回返POST 先......
我冇某D 意思的....我思想點會咁
諗到唔會諗到咁遠
怪的是呢種年紀,同其他朋友比真係好似冇經驗....好正常的男女經驗而已

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-09, 10:52 PM   #49
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
幾多歲先叫"識魔法"? 唔好意思...唔係好識lee類用詞...-_-""""

雖然我唔係2x歲都冇拖拍0既人, 但將心比己, 我都明白大家0既感受. 其實2x歲未有拖拍0既人大有人在, 亦唔係咩怪事.

我個人認為有2個原因令到一d人難以結交伴侶:

1)今時今日科技發達, 人好多時透過機器已經可以同其他人溝通. 咁樣雖然係方便, 但反而令到人0既溝通變得有隔膜, 當面對面0既時候可能會變得膽怯, 不知所措...

2)亦有可能係識唔到人0既問題, 始終戀愛0既野唔係話得就得, 都要撞岩自己喜歡先可以.

以下係我觀察到0既解決方法:

試下做多d野擴闊社交圈子, 例如義工....
同時做多d主動(約人又好, 識人又好, 撩人傾計都好...), 唔一定係對女仔, 對任何朋友都係....社交圈子係透過一連串主動結識朋友以及維繫友誼0既行動所累積而漸漸擴大的....同時當係練下膽囉!

另一方面亦要注意一下自己0既嗜好, 唔係話女仔一定唔喜歡男仔打機儲figure睇動漫之類(其實車呀, 影音呀果d咪一樣!), 而係要取得平衡. 就算唔係為女仔, 當係為自己都係一件好事黎. 無論任何事情, 太過"單一化" 都唔係好事...
同時先行一步, 表示尊重對方0既嗜好及願意了解, 當對方感受到你的包容和尊重, 自會也想試試了解你的想法和喜好. 同時展示嗜好時亦可更有技巧, 例如透露一些有關該嗜好的"知識" 或 "趣事" 等對方可以事先對果樣野有好印象 (或一洗之前的壞印象)

最後當然要好好咁裝備以及打扮一下自己...
裝備0既意思係指內涵, 點樣去同人溝通最為自然, 點樣令到對方感到安心, 放心等等...(這個亦是講求平衡, 太過火只會令人覺得你做作). 同樣地太怕醜亦會惹人反感, 而且既然你咁怕醜, 可能對象從來都冇留意你...

打扮就好明顯吧~ 唔係要好型, 但至少唔好著到毒男咁款啦. 第一個印象好重要, 第一下已經對你打左折扣的話, 有可能之後做乜都補唔番. 就算補得番, 都一定要花好大0既努力先得...

其實我講0既野相信大家都知, 但都希望幫到大家.

此篇文章於 07-28-09 10:57 PM 被 kin~kin 編輯。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-09, 10:20 AM   #50
loser
Game Master
......

引用:
作者: John5 查看文章
當你有果時, 就會好想無..
當你無果時, 就會好想有..
唔好太執著~ 平常心之餘都要出去識下朋友, 唔好下下以為識朋友=溝女呢種壞念頭..
下!?

乜唔係 0 就想 1, 1 就想 2, 2 就想 3.....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:05 AM

手機版 | APP版