Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-13-08, 01:10 PM   #126
SamTse
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDSamars4160
XBox Live GamertagSamars
小弟諗住買返個headphone聽歌用
budget 1000蚊左右
音源係ipod classic
多數聽rock同埋pop music

暫時target左ES7
想請問下各位有無其他好推介
SamTse 目前離線  
舊 05-13-08, 07:47 PM   #127
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: SamTse 查看文章
小弟諗住買返個headphone聽歌用
budget 1000蚊左右
音源係ipod classic
多數聽rock同埋pop music

暫時target左ES7
想請問下各位有無其他好推介
GRADO SR-80

ATH Pro700

DENON AH D-1001

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 05-13-08, 11:08 PM   #128
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
想買入耳式earphone, budget 最好$800內
用ipod nano聽,
唔聽rock, 主要聽純音樂同pop music,
有冇邊隻推介? thx
~ViVi~ 目前離線  
舊 05-13-08, 11:52 PM   #129
s3b21
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: s3b21 查看文章
有誰知道那兒有賣 jvc dx1000,萬分感謝
無人知
s3b21 目前離線  
舊 05-14-08, 08:55 PM   #130
SamTse
Ultimate Gamer

PSN  IDSamars4160
XBox Live GamertagSamars
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
GRADO SR-80
ATH Pro700
DENON AH D-1001
thanks
係金X試左一陣
最後都買左ES7
SamTse 目前離線  
舊 05-14-08, 09:05 PM   #131
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: ビスケット 查看文章
響隻唔要的Mouse條線度Cut一節出黎~
然後劏開,包落去就是了~

呢期睇電腦散電D玩意發現有樣o野叫熱縮膠~
用佢黎包可能仲好D,不過要熱縮我唔係好夠薑......
包落去但有條劏開既痕...咁唔會甩出黎架咩?

熱縮膠我一直都有諗過
但搵唔到d可以套入去既直徑

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線  
舊 05-14-08, 10:46 PM   #132
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: SamTse 查看文章
thanks
係金X試左一陣
最後都買左ES7
我最初去買iem/hp 都冇諗住買邊款.. 都係試o岩先買
點知最後試中左隻ES7

一小英口 目前離線  
舊 05-18-08, 07:40 PM   #133
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
急求可以大幅增加C351阻抗既方法,部新MP3機好惡
Whirlwind 目前離線  
舊 05-18-08, 07:58 PM   #134
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
試左fd隻10仔...
聽完依家聽自已隻3仔好大獲

anyone 目前離線  
舊 05-19-08, 12:26 AM   #135
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Whirlwind 查看文章
急求可以大幅增加C351阻抗既方法,部新MP3機好惡
P轉S頭................不過自己去試下先好~~~

http://www.mingo-hmw.net/product/pro...ea8ed8fd3785fc

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 05-19-08, 05:25 PM   #136
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
P轉S頭................不過自己去試下先好~~~

http://www.mingo-hmw.net/product/pro...ea8ed8fd3785fc
啲人話連PK1(150ohms)都推得郁(12-13/15)
睇黎我可以放心整
舊 05-21-08, 10:13 AM   #137
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
er4p 定 SE420 好?
SOURCE: IPOD TOUCH
HK/TAIWAN POP,HIP HOP都有D,女聲為主多~!
我上亦軒TRY 左SE420 D人聲好似前D,CONCERT D 包圍感闊D,BASS 就應該差吾多...

ANYONE HAVE SUGGESTION?

THX

20:26PM
7.23LB

此篇文章於 05-21-08 10:18 AM 被 DARK ANGEL 編輯。
DARK ANGEL 目前離線  
舊 05-26-08, 11:54 PM   #138
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
星期六用左2350買左隻sony MDR-DS7000
我係新手,所以想問下我應該用什麼disc來堡下好d?
stephen1980 目前離線  
舊 05-27-08, 07:27 AM   #139
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: stephen1980 查看文章
星期六用左2350買左隻sony MDR-DS7000
我係新手,所以想問下我應該用什麼disc來堡下好d?
7.1耳筒不用刻意burn in 的了...............

返正7.1耳筒的優劣主要是音場定位,信號強弱而非音質..............

平時多d用來打下機睇下戲,音質久而久之就會有所改善的了............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 05-27-08, 10:45 PM   #140
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
我都見到sony隻7.1平左~
不過唔知點解想買sony有線的5.1,可能因為我只用來打下機,又好少用來headphone看戲和聽cd.
我想問下個隻5.1真係聽到5.1嗎??和其他的5.1headphone比質數如何?是否一樣??還是和stereo headphone差不多?
那bass呢?和stereo的dj style headphone比,它的bass夠嗎??

我對影音智識好差,我想問下一些問題:
其實其他有線和無線的5.1/7.1係唔係只係依靠個m來做模擬出來?
我見個5.1只有一個光纖line,其他有無一些平平地的幾合一插頭?(還是每次用不同機(pc,ps3,和360)時,每次插來插去比較好?
還有就係如果只有一個光纖line,有方法改到紅白線轉光纖嗎??(我知7.1那個有2光纖in out和紅白in)

其實我只係覺得唔想用2千~三千買個headphone,所以先選5.1,而且又不介意有線;
不過如果7.1那隻效果真係比5.1好好多,也請比下意見,thanks

此篇文章於 05-27-08 11:39 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線  
舊 05-28-08, 12:49 AM   #141
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
Sony MDR-EX52 得唔得架?
有冇人試過??

唔該大大

F/GO 834697628
NexTony 目前離線  
舊 05-28-08, 08:07 AM   #142
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: AiStudio 查看文章
我對影音智識好差,我想問下一些問題:
其實其他有線和無線的5.1/7.1係唔係只係依靠個m來做模擬出來?
市面上絶大部份5.1/7.1耳筒都係用amp 拉寛音場來模擬出立体感

但的確有5.1 耳筒直係内置多個發音單元來做出立体感

不過香港唔覺有賣............

引用:
我見個5.1只有一個光纖line,其他有無一些平平地的幾合一插頭?(還是每次用不同機(pc,ps3,和360)時,每次插來插去比較好?
光纖有selection 買的............

引用:
還有就係如果只有一個光纖line,有方法改到紅白線轉光纖嗎??(我知7.1那個有2光纖in out和紅白in)
紅白色訊號線input係比 Pro Logic 2 (模擬5.1)用的...............

引用:
作者: Gestapo 查看文章
Sony MDR-EX52 得唔得架?
有冇人試過??

唔該大大
$200 内有更多更好的選擇.............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 05-28-08, 12:20 PM   #143
ai.
RELEASED

引用:
市面上絶大部份5.1/7.1耳筒都係用amp 拉寛音場來模擬出立体感

但的確有5.1 耳筒直係内置多個發音單元來做出立体感

不過香港唔覺有賣............
明白,原來有的,只係香港不見~
我另外想問下aac在headphone上有甚麼用?
我見在logo上sony隻6000比1000多了個aac logo,其實沒有了差在甚麼地方?
引用:
光纖有selection 買的............
原來有的~不過是不是好貴?

引用:
紅白色訊號線input係比 Pro Logic 2 (模擬5.1)用的...............
sorry,原來隻野analog入的~你當我無問~ha

ai. 目前離線  
舊 05-28-08, 12:38 PM   #144
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
明白,原來有的,只係香港不見~
我另外想問下aac在headphone上有甚麼用?
我見在logo上sony隻6000比1000多了個aac logo,其實沒有了差在甚麼地方?
aac decoder < 音訊格式的一種

至於是否用得着就因人而異了

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 05-28-08, 08:41 PM   #145
ai.
RELEASED

引用:
aac decoder < 音訊格式的一種

至於是否用得着就因人而異了
原來係音訊格式一種,thanks

ai. 目前離線  
舊 05-29-08, 01:45 AM   #146
tommy1987
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDxeno1987
新手一問~
想買個重bass earphone 聽開rock 同metal
ipod 直出~around 500 有咩好介紹?
tommy1987 目前離線  
舊 06-06-08, 07:56 PM   #147
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
隻UE耳筒比雨淋完後~
攪到一邊好細聲~
唔知佢地CEHCKR吾CEHCK到?
佢保唔保GA?

DC 97 目前離線  
舊 06-08-08, 11:38 PM   #148
taichu2
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
大家好...

代友人問...預算是$1000
買ear phone...有無什麼推介呢?

聽流行曲多.
taichu2 目前離線  
舊 06-08-08, 11:52 PM   #149
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: taichu2 查看文章
大家好...

代友人問...預算是$1000
買ear phone...有無什麼推介呢?

聽流行曲多.
UM1
SF3
大路選擇
舊 06-10-08, 01:09 AM   #150
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
HAKAIDER 大大

想問你隻SQ5 點解可以用under 500就入到

我見到日本官網個價都接近10000yen既.兌番都應該要七百
Kris 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
雙星體育新聞(永久集中區)30-5-02 龍寶寶 體育版 0 05-17-02 10:57 AM

現在的時間是 11:39 PM

手機版 | APP版