Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-11-08, 10:53 PM   #251
用戶名稱
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: comipa 查看文章
唔該晒兩位師兄!!
搵搵個窿...再入去殺過!

等我仲成日睇緊點打死晒佢地....我玩開係全滅.....係今次咁麻煩
THX
同志
唔殺晒佢地硬係覺得贏得唔光采
用戶名稱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-08, 10:57 PM   #252
comipa
Junior Member
なし

引用:
作者: 用戶名稱 查看文章
同志
好累, 都係熄機先...
俾條女打死左幾次....loop左我半日
下次開機之時, 就係過關之日
comipa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-08, 10:59 PM   #253
用戶名稱
Crazy Gamer

要好好享受俾セリベリア折磨的日子啊
舊 05-11-08, 11:02 PM   #254
comipa
なし

引用:
唔想見到佢喇, 見一次俾佢屈機一次
見到佢, 只係諗緊點先可以死少d....
舊 05-11-08, 11:03 PM   #255
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
唔該晒兩位師兄!!
搵搵個窿...再入去殺過!

等我仲成日睇緊點打死晒佢地....我玩開係全滅.....係今次咁麻煩
THX
滅哂佢地先佔領不就可以嗎

引用:
希望有dl 資料可以讓我們用她........
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-08, 11:08 PM   #256
comipa
なし

引用:
作者: pet3 查看文章
滅哂佢地先佔領不就可以嗎

因為架戰車捱唔到1round....

希望有dl 資料可以讓我們用她........
呢個真!! 有冇得dl 啊!!
舊 05-11-08, 11:10 PM   #257
pet3
The One

引用:
呢個真!! 有冇得dl 啊!!
只限希望啦

未別有了

不過佢出我一定買

就算唔係ヴァルキュリア之力也可以
佢支機槍好好玩
舊 05-11-08, 11:13 PM   #258
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
2turn
邊個莉莉 感覺上就算每發中頭都係手榴彈扣得多

code geass?

2turn太難,
所以我只用1 turn.........
先用煙幕彈射去boss度,(其實可能唔駛射都得,但射o左就行得安全o的)
之後用兩個反戰車兵主要打發射站(包括最遠o個個),
開集體潛力引發,再行兩個有連續攻擊o既突擊兵(裝備連射35發o既槍),
第一個射一次,第二個行埋去再射一次(一齊射再連續攻擊)
佢好似已經冇咗大半血,之後到第一個再射,又係一齊射再連續攻擊,boss再多血都唔夠死,
1 turn攪掂,
所以,我唔知boss係會暴走,會出全體攻擊,係睇你地講先知...................
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-08, 11:23 PM   #259
用戶名稱
Crazy Gamer

引用:
作者: 貓太部 查看文章
2turn太難,
先用煙幕彈射去boss度,(其實可能唔駛射都得,但射o左就行得安全o的)
開集體潛力引發,再行兩個有連續攻擊o既突擊兵(裝備連射35發o既槍),
佢好似已經冇咗大半血,之後到第一個再射,又係一齊射再連續攻擊,boss再多血都唔夠死,
1 turn攪掂,
所以,我唔知boss係會暴走,會出全體攻擊,係睇你地講先知...................
wow... 估唔到last boss可以未有機會郁就死左...

要等升晒武器同potential先有機會試
舊 05-11-08, 11:27 PM   #260
貓太部
Crazy Gamer

引用:
wow... 估唔到last boss可以未有機會郁就死左...

所以打完我仲以為佢會有第二次變身.......

隻game真係好正~
舊 05-11-08, 11:30 PM   #261
用戶名稱
Crazy Gamer

Machine gun 升發射數比升火力好嗎
計落 攻擊力x發射數 數字上好似差唔多

係囉 有好多唔同戰法
玩幾週目都唔會悶
舊 05-11-08, 11:36 PM   #262
貓太部
Crazy Gamer

引用:
Machine gun 升發射數比升火力好嗎
計落 攻擊力x發射數 數字上好似差唔多

係囉 有好多唔同戰法
玩幾週目都唔會悶
我一向都係升攻擊力,
但之後見最後一級(連射)去到35發,
即時轉呔........
我諗住近距離射到(致命一擊)機會大d掛~
舊 05-12-08, 12:54 AM   #263
神祕人1號
Moderator
網上自由人

註冊日期: Jan 2002
·《戰場的女武神》全勳章獲得一覽+全能力解釋
來源: 小晶(levelup.cn版主) 時間:2008-5-6 編輯: 尼亞
http://www.levelup.cn/news/NewsDetai...-6/28419.shtml

來源:http://bbs.levelup.cn/showtopic-620006.aspx
轉載請註明以上信息。
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 02:38 AM   #264
pet3
The One

引用:
作者: 貓太部 查看文章
2turn太難,
1 turn攪掂,
他大約HP45%下就會第2模式

你一次攻擊過到咁多?

我用4個突擊兵合擊都係一次攻擊扣40%.....
打2次扣左80%HP後
佢都係會變第2模式......
舊 05-12-08, 09:55 AM   #265
comipa
なし

開戰中~ 祝我好運吧 ><
舊 05-12-08, 10:34 AM   #266
gengartse

註冊日期: Jan 2007
XBox Live Gamertagkakachu
引用:

呢隻game出得真係幾好, 好多版除左正攻法, 仲有d特別既方法可以快速完成
例如打セリベリア(第15-2章)都可以1 turn kill

以下係我的全S rank戰績, 除左少量版懶得save load搏出到potential外, 應該大部份都係極速完成, 可以參考下
gengartse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 10:37 AM   #267
comipa
なし

再求救.....我而家上左最後一個據點
打爆左架重戰車, 但係都唔俾我占領??
why?
舊 05-12-08, 10:40 AM   #268
gengartse

註冊日期: Jan 2007
XBox Live Gamertagkakachu
引用:
作者: pet3 查看文章
他大約HP45%下就會第2模式

你一次攻擊過到咁多?

我用4個突擊兵合擊都係一次攻擊扣40%.....
打2次扣左80%HP後
佢都係會變第2模式......
第一次攻擊唔用order, 扣佢40%左右
第二之用order, 全力攻擊+貫通射擊/等 (睇住CP來揀一d來用)
可以用有対人攻撃の極み的角色, 或者有連続攻撃+order 覺醒來做第2次攻, 就可以埋佢單
通常最難係第一下要就到扣得佢多佢又唔退後, 第二下反而唔難

初步試過未做到一下就KO佢, 最多試過4人合擊+対人攻撃の極み的角色+一堆order, 扣80%左右, 如果全部人裝マグス M30R或者ZM MP 5(g)可能得既, 不過懶得整咁多支鎗番來試
gengartse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 10:47 AM   #269
comipa
なし

終於過到
好難打
進入第14章!

此篇文章於 05-12-08 11:33 AM 被 comipa 編輯。
舊 05-12-08, 11:17 AM   #270
Ninstation
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDHupyi
引用:
同志
我都係用自己的方法全部殺晒的玩法,所以通常都得B及C,雖然見到法米通的S打法,但我都唔會跟去打S(第二週可能會試),慢慢自己去玩好d,所以玩得好慢,而且入來時要非一d野唔睇,哈哈!!
Ninstation 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 05:26 PM   #271
comipa
なし

終於到第15章(2).....
D電梯都未開, 點上去啊......
舊 05-12-08, 06:50 PM   #272
用戶名稱
Crazy Gamer

引用:
作者: gengartse 查看文章
呢隻game出得真係幾好, 好多版除左正攻法, 仲有d特別既方法可以快速完成
例如打セリベリア(第15-2章)都可以1 turn kill

以下係我的全S rank戰績, 除左少量版懶得save load搏出到potential外, 應該大部份都係極速完成, 可以參考下
セルベリア 都可以1turn kill就更估唔到
應該得 偵察兵 可以行到上去
用 偵察兵 令佢轉身 再響下面用 狙擊兵?

果關個開始位置已經俾 セルベリア 同架 驅逐戰車 掃射 好爽啊
轉個camera方向仲聽到清脆既銃聲哩面移向果面

除左攻略法之外 個地圖都設計得好好
我有幾關到二週目先知有第二條路行或搵到Ace

二章 果位Ace..
搞到我套帝國軍槍械少咁一枝

引用:
作者: Ninstation 查看文章
我都係用自己的方法全部殺晒的玩法,所以通常都得B及C,雖然見到法米通的S打法,但我都唔會跟去打S(第二週可能會試),慢慢自己去玩好d,所以玩得好慢,而且入來時要非一d野唔睇,哈哈!!
一周目果時我都唔敢入來
自己摸索下仲好玩

引用:
終於到第15章(2).....
D電梯都未開, 點上去啊......
要搵人行樓梯上去開電源
上層有突擊兵 狙擊兵 對戰車兵 駐守

此篇文章於 05-12-08 07:07 PM 被 用戶名稱 編輯。
舊 05-12-08, 07:12 PM   #273
comipa
なし

引用:
セルベリア 都可以1turn kill就更估唔到
應該得 偵察兵 可以行到上去
用 偵察兵 令佢轉身 再響下面用 狙擊兵?

果關個開始位置已經俾 セルベリア 同架 驅逐戰車 掃射 好爽啊
轉個camera方向仲聽到清脆既銃聲哩面移向果面

除左攻略法之外 個地圖都設計得好好
我有幾關到二週目先知有第二條路行或搵到Ace

二章 果位Ace..
搞到我套帝國軍槍械少咁一枝

一周目果時我都唔敢入來
自己摸索下仲好玩

要搵人行樓梯上去開電源
上層有突擊兵 狙擊兵 對戰車兵 駐守

用戶名稱兄! 多謝你啊
如果唔係你. 我而家仲係下面週圍行, 搵電箱.....
舊 05-12-08, 07:16 PM   #274
用戶名稱
Crazy Gamer

引用:
用戶名稱兄! 多謝你啊
如果唔係你. 我而家仲係下面週圍行, 搵電箱.....
睇地圖由深淺色可以知道係邊層
之前打裝甲列車果時都有少少混淆了
舊 05-12-08, 07:25 PM   #275
comipa
なし

引用:
睇地圖由深淺色可以知道係邊層
之前打裝甲列車果時都有少少混淆了
終於搵到個電制喇....呢關勁老屈
第一round已經死左3個, 俾d狙擊手圍住黎射, セルベリア 又無限遠機槍....用order先可以捱上到去開電梯, 不過已經冇左大半血

用煙幕彈, 俾人吹兩下就冇埋, 又係死路一條...
玩得我好灰.....點解難玩成咁....

此篇文章於 05-12-08 08:40 PM 被 comipa 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:59 PM

手機版 | APP版