Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-24-17, 09:55 AM   #351
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我剩係留意到上集小太陽出寶具時同fgo一樣有bug

明明設定上把槍就係用黃金甲變成,點解寶具解放時小太陽身上仲著住件甲...(ry
應該係把槍可以加黃金甲上去越變越長
CCC件甲去晒ジナコ度佢咪一樣係囉支槍出黎劈你 只係因為無左件甲支槍短到好似劍咁之嘛
咁理論上都係可以出緊果時有件甲既

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-17, 12:03 PM   #352
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
紅蓮之聖女!!

我對她的戲份:「a???」

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-17, 12:34 PM   #353
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
最少不用擔心齊格實裝的問題,今集的表現足夠成為英靈了

終於最終回了,怎也會看完的

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 10:07 AM   #354
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: the fool 查看文章
可能聽得唔係太明,點解天草會認為全人類變哂做精神體就係救贖?
永久賢者mode(強制

咁就無交打啦(天草視線

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 02:11 PM   #355
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
見到9S咁熱血突然唔係咁慣
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 04:19 PM   #356
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
齊格的能力係英靈吸收乎?係佢附近退場就會被吸?

舊 12-25-17, 04:22 PM   #357
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
最後齊格打天草做得唔錯
我覺得好睇過印度佬打齊格飛

舊 12-25-17, 05:57 PM   #358
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
紅蓮之聖女太沒迫力吧?

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-17, 12:36 PM   #359
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
齊格吸左芙蘭能力好聽叫奇蹟,
其實就係硬吹,
倒不如直接話齊格個魔術回路優秀到可以接近英靈級仲正常D(畢竟人造人唯一優點就是魔術回路)
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-17, 04:41 AM   #360
the fool
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
其實最後ジーク去左邊?世界裏側即係點(唔知有無聽錯)
同埋點解アストルフォ仲可以留o係度?

舊 12-31-17, 09:25 AM   #361
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
天草夫婦最後能在一起太好了,放心一定會讓你們在我家重縫的!

偉伯果然心中一直都有歡樂王

結尾我知很多人不滿啦,但我完全收貨,只是希望他日真是來個ap聯動能再搞好那些大問題就好了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-17, 02:13 PM   #362
細路翔
The One

不要懷疑你的神奇東出

仲有女帝最後幾幕畫得特別精細,果然新年卡池除左村正爺爺仲要先行出女帝....(誤

英國說大家抱團死
舊 12-31-17, 02:18 PM   #363
比卡SP
Game Master
祭...

有冇深度粉可以解答一下
我睇過人地既劇情整理, 據說FATE AP等劇情是由聖杯第三戰中分歧出黎既平行世界 ?
亦即係話呢條世界線當中應該係未發生過第四戰(FATE ZERO)既事情先岩?
點解偉伯會有召喚過征服王既記憶??
到底AP係發生係咩世界線既咩時間線?

舊 12-31-17, 02:30 PM   #364
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
其實最後ジーク去左邊?世界裏側即係點(唔知有無聽錯)
同埋點解アストルフォ仲可以留o係度?
https://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=3593822

引用:
【地球生命們居住的環境】

行星表面上有著各種生命,而生命的居住區大至分為兩區,在地表之上被劃分成「表側世界」與「裏側世界」。

表側是現今被人類文明所支配的場所,有著適合人類生存的物理法則。裏側則已超脫時間的束縛並保有是神代的環境,幻想種們理解神代結束後讓出地上,遷居到了這裡。

由內而排序,最中心是「行星地表」,包覆其上的是幻想種居住的「裏側世界」,而在最外層的就是「表側世界」,也就是人類世界。

但要注意的是,表側與裏側並不是物質上的相連,所以即使由地面往下挖也不會因此挖進裏側,想要從表側前往裏側需要的是穿梭次元、境界這類能力。
裏則世界可以當係一個一般人類見唔到,接觸唔到嘅平行時空。當人類人口不斷增加後,所有喺神代(神話故事)嘅魔獸怪物通通搬晒去嗰邊住,除非被召喚過嚟,否則佢哋已經唔能夠再干涉到人類嘅社會。

相反亦係一樣,齊格變身成邪龍將大聖杯搬去裏則世界,已經被天草啟動咗嘅第三魔術術式就唔會影響到外側世界嘅人類。

不過Master同Servant嘅契約唔會受兩者身在唔同世界嘅限制,只要齊格仍然生存,阿福就會繼續存在,成為不老不死嘅美少年。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-18, 02:53 AM   #365
the fool
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
https://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=3593822

裏則世界可以當係一個一般人類見唔到,接觸唔到嘅平行時空。當人類人口不斷增加後,所有喺神代(神話故事)嘅魔獸怪物通通搬晒去嗰邊住,除非被召喚過嚟,否則佢哋已經唔能夠再干涉到人類嘅社會。

相反亦係一樣,齊格變身成邪龍將大聖杯搬去裏則世界,已經被天草啟動咗嘅第三魔術術式就唔會影響到外側世界嘅人類。

不過Master同Servant嘅契約唔會受兩者身在唔同世界嘅限制,只要齊格仍然生存,阿福就會繼續存在,成為不老不死嘅美少年。
謝解答,不過咁又想吐糟一句:點解裏側果邊得ジーク一個,應該會見到好多牛鬼蛇神先o岩

舊 01-01-18, 10:13 AM   #366
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
其實A1改編得幾好

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-18, 01:23 PM   #367
Game Master

引用:
謝解答,不過咁又想吐糟一句:點解裏側果邊得ジーク一個,應該會見到好多牛鬼蛇神先o岩
咁裏測嘅世界同外側一樣咁大,而可能咁啱齊格同貞德再會嗰個草原喺嗰個時候冇乜牛鬼蛇神呢? (同埋齊格身為一隻邪龍,一般牛鬼蛇神都怕咗佢啦)

此篇文章於 01-01-18 11:18 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 01-01-18, 09:33 PM   #368
細路翔
The One

應該只係D牛鬼蛇神唔想做KY電燈膽之後比藍卡猩猩女毆打先自動讓個場出黎(?

英國說大家抱團死
舊 01-24-18, 10:36 PM   #369
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

「みんなのくじ Fate/Apocrypha」2月24日より順次発売!ルーラーの旗のバスタオルや、描きおろしお風呂ポスターなどがラインナップ!

http://hobby.dengeki.com/news/515871/
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-18, 10:08 PM   #370
Game Master

引用:
作者: 事丫娃些 查看文章

「みんなのくじ Fate/Apocrypha」2月24日より順次発売!ルーラーの旗のバスタオルや、描きおろしお風呂ポスターなどがラインナップ!

http://hobby.dengeki.com/news/515871/
貞德 + 比堅尼...... 嗚呀! 殺傷力太強大了。

希望會陸續推出女帝,科學怪人,貓女同姐姐水着寫真。

不過更加熱烈期待嘅係阿福比堅尼水着寫真

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TYPE-MOON「Fate/Grand Order 終局特異点 冠位時間神殿ソロモン」アニメ化決定!| 第六特異点 前編 8月15日公開! supermanlady 日本動漫畫討論版 225 06-28-23 07:43 PM
sell TYPE-MOON ANIPLEX Fate/stay night Saber~10th 10周年紀念婚紗版 1/7 全新未開 PORTABLE 買賣專區 3 01-06-16 02:44 PM
Type-Moon綜合スレ Vol.2「Fate/ hollow ataraxia」発売中(゚∀゚) [ネタバレ注意] Neloth H-GAMEの部屋 1012 03-10-06 11:16 PM
/TYPE-MOON綜合thread / Fate/stay 熱賣中 / fate人氣人物投票中 Hayami H-GAMEの部屋 1003 11-24-04 09:48 PM
TYPE-MOON「Fate / stay night」公式page公開 Hayami H-GAMEの部屋 2 08-02-03 07:57 PM

現在的時間是 06:13 PM

手機版 | APP版