Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-21-16, 11:08 PM   #2001
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
初級裏 16朱 unique 金紙
中級裏 30朱 unique 1糖
上級裏 90朱 Boss 1糖 unique 2金紙
極級裏 45朱
超級裏 45朱 unique 金紙
神級裏 135朱
甘級裏 36朱 Boss 1糖
A挑戰 55朱 Boss 1糖

帶南瓜Boss前探索,可以開甘級裏同A挑戰unique箱。
A挑戰有特效fd必秒Boss。

此篇文章於 10-22-16 01:45 AM 被 minazuki 編輯。
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-16, 02:54 PM   #2002
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
其實南瓜第1招有咩用﹖攻擊時災厄起,LV5發動100%,唔覺佢上到狀態
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-16, 03:08 PM   #2003
ShinDou

仲以為好易,求其搭隻廢FD,南瓜扣得9萬1下,爭少少先殺到,費事煩爆1次石過左佢算
舊 10-22-16, 03:18 PM   #2004
minazuki

引用:
作者: ShinDou 查看文章
仲以為好易,求其搭隻廢FD,南瓜扣得9萬1下,爭少少先殺到,費事煩爆1次石過左佢算
Boss打人大唔大力?
我未見過佢出招
配技1特效fd,再加自己buff+決技同特大係絕對夠秒
如果配技5特效fd,淨係出fd已夠殺
舊 10-22-16, 03:43 PM   #2005
ShinDou

第1TURN大佬上罩,加魔力BUFF,之後打幾下,俾佢扣左萬幾,得番幾千血

第2TURN俾佢打死左,之後我復活

跟住唔知點解佢開始COUNT DOWN唔打人,由2開始

未COUNT完岩岩殺到佢

佢加完魔力我見仲有我之前落既DEBUFF藍LOGO以為仲有效所以冇再降多次,可能再降洗番佢BUFF會冇咁痛

我隊野隻隻都得LV40幾50度,得3萬零戰力
舊 10-22-16, 07:02 PM   #2006
ShinDou

FD特效杖技5真係好屈,1下50幾萬,基本上自己唔駛出手已經殺左 XD

ANOTHER挑戰好似差唔多必跌糖﹖
舊 10-22-16, 08:05 PM   #2007
ShinDou

換番黎果把6星儀杖好廢,得大DAM,又係用黎做SUB算,而家咁多武都唔知會唔會升佢
舊 10-24-16, 11:22 AM   #2008
rhgab
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDrhgabriel
XBox Live Gamertagrhgabriel
46 層過唔到了.
rhgab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-16, 08:01 PM   #2009
ShinDou

3張銀紙中癒杖,特大回復同奶弓1樣﹖技1補得少少冇用﹖
舊 10-24-16, 08:59 PM   #2010
minazuki

31回開始又係有屬性耐性

31 無
32 闇
33 光
34 炎
35 氷
36 ?
37 無
38 闇
39 光
40 炎
41 ?
42 ?
43 無
44 闇
45 光
46 炎
47 ?
48 ? 狂暴後弱點變為炎屬?
49 無 出護盾後氷.炎.光.闇傷害半減、但無就變返正常?
50 無

灰字轉自2ch

此篇文章於 10-24-16 09:06 PM 被 minazuki 編輯。
舊 10-25-16, 02:45 AM   #2011
minazuki

輕鬆打完41層

40層應該同之前果隻一樣,唔可以出雷屬
要小心隻野血量唔低,fd唔好隨便搵
ok大力,先生1600防,淨buff每下扣6千幾,三二回行動
我岩岩好用蘿神儲夠決技3turn內ko左佢
可以上咒

41層耐冰,血量一樣唔低,搵左隻4千幾攻技5獄劍fd都幫唔倒幾多
會出counter.自己強化,唔知count完會點
一樣三二回行動,自己強化唔計行動數
好彩佢最後1turn 3下全部用物攻打我黑騎﹐3400防,淨buff每下扣2千幾
如果佢打蘿神一定死硬

之後果的等多的資料先再打

睇返原來我頭先打41層黑蘿係冇裝到1把Sub

此篇文章於 10-25-16 02:52 AM 被 minazuki 編輯。
舊 10-25-16, 06:09 PM   #2012
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
越改越難。
上次40層隻鐵戒已經打唔到,今次仲要43層先有鐵戒,唔使打
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-16, 06:49 PM   #2013
minazuki

戒指夠有突
未係防衛戰換過
差loki未換,但仲有兩隻鐵戒同兩隻木戒
舊 10-26-16, 07:29 PM   #2014
ShinDou

原來凸爆智杖有成2千1攻,仲未升鍛
舊 10-26-16, 08:07 PM   #2015
ShinDou

塔好似易過以前,打到48,47都幾難,打左幾次要搭癒杖FD先過到

48隻4手狂戰士化左之後超硬,完全打唔入,基本上要第1TURN秒到佢先得,要夠多特大仲要升好多技LV先得

隻野耐雷,狂戰士化之後驚火但火都係扣好少,主要因為佢加能力加太多

放棄,去打下鍛先

此篇文章於 10-26-16 08:27 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-27-16, 02:07 AM   #2016
minazuki

有個fd 99lv frey 6400魔,技5特效杖
1野打64萬,隻Boss即時死左
舊 10-27-16, 05:37 PM   #2017
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
半周年紀念3500石抽x3日
D咁既啅頭真係好令人擔心

三日用10500石,好彩有D儲備…

此篇文章於 10-27-16 05:43 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-16, 05:46 PM   #2018
minazuki

抽normal要3500都少貴
不過今次應該會抽晒3次
雖然冇pick up好擔心會抽倒垃圾
舊 10-27-16, 05:49 PM   #2019
神人ではない!新人だ

引用:
作者: minazuki 查看文章
抽normal要3500都少貴
不過今次應該會抽晒3次
雖然冇pick up好擔心會抽倒垃圾
唔驚!有PICK在下一樣可以抽到垃圾(ドヤ顔

舊 10-28-16, 02:13 PM   #2020
神人ではない!新人だ

DAY ONE 爛大劍

舊 10-28-16, 03:16 PM   #2021
rhgab
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDrhgabriel
XBox Live Gamertagrhgabriel
中左絕大冰杖, 光 defbuff 杖.
rhgab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-16, 03:43 PM   #2022
minazuki

新6星有pickup都算有良心

中左2把晶劍
原來係絕大同大劍黎
得我仲以為係劍開心左一陣
大劍我大把貨啦
舊 10-28-16, 04:29 PM   #2023
ShinDou

淨係夠射1次,中晶劍同戒劍
舊 10-28-16, 04:35 PM   #2024
神人ではない!新人だ

見到各位既戰績真係非常期望世界末日及早降臨

舊 10-28-16, 04:57 PM   #2025
minazuki

仲有兩次機會比大家鬥慘

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 05:48 AM

手機版 | APP版