Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
收藏品討論版>Magic: The Gathering 討論交流區 第九回 ~ Dragons of Tarkir 發售中~
ammms 08:50 PM 10-24-13
你問去開果間咭鋪
應該可以訂到
今次 d 貨應該夠
而且仲有幾水
問題係散買有機會貴
利申: 自己o係日本訂左貴貨
mgsyfw 09:24 AM 10-25-13
暫定星期六戰modern/edh
地點LC對面SB
人 我 河馬 A大亂入
河馬OK?
相信騎士大大會o係附近,有方法contact既話可能叫到佢黎XD
ammms 01:59 PM 10-25-13
作者: mgsyfw:
地點LC對面SB
人 我 河馬 A大亂入
河馬OK?
相信騎士大大會o係附近,有方法contact既話可能叫到佢黎XD
我應該只玩到一陣
希望聽日黎到
Cancer 03:03 PM 10-25-13
地點LC對面SB
人 我 河馬 A大亂入
河馬OK?
冇問題〜
2點ok?
mgsyfw 03:17 PM 10-25-13
作者: Cancer:
冇問題〜
2點ok?
冇問題,可以早到食野,聽聞除A大再有2位 BOSS 亂入
Cancer 06:07 AM 10-28-13
剛剛那個星期五砌的edh:

1:大將:lovisa coldeyes
http://tappedout.net/mtg-decks/lovis...es-27-10-13-1/

2:大將:Ezuri, Renegade Leader
http://tappedout.net/mtg-decks/ezuri...er-25-10-13-1/

3:大將:Radha, Heir to Keld
http://tappedout.net/mtg-decks/radha-ld-1/

4:大將:Animar, Soul of Elements
http://tappedout.net/mtg-decks/animar-27-10-13-1/

5:大將:Vorel of the Hull Clade
http://tappedout.net/mtg-decks/vorel...de-27-10-13-1/

計埋之前的deck
Norin
Azusa
Xiahao Dun
Murder King
Maelstorm wanderer

有10副了lol

commander 2013 release後 應該會再多好幾副lol
etwithme 12:36 PM 10-28-13
暫定 星期五晚 MTG 活動 , 現統計人數 有興趣可以與我聯絡
Cancer 10:48 PM 10-29-13
今個星期6有冇人出~?
地點:mk lc
時間:2點
如果星期5個日都未有人reply...咁個聚會就取消了
mgsyfw 10:51 PM 10-29-13
星期六會出現
繼續打modern XD
ammms 11:37 PM 10-29-13
星期六會出現
繼續打modern XD
呢兩個星期出唔到
不過上次同無口打得好刺激
SB 人多我地上左 LC 玩
如果唔係大家就可以目睹無口用 Mana Leak counter 我支 Condescend o既英姿
david 05:38 PM 11-03-13
想問O下你O地用邊隻牌子咭套?幾錢有幾多個?同O係香港邊到買?
ammms 06:23 PM 11-03-13
最常見好似係日本卡通咭套?
Ultra Pro 都有用過
Quality 比以前退步了
KMC 透明果 d 都幾好
david 11:22 PM 11-03-13
作者: ammms:
最常見好似係日本卡通咭套?
Ultra Pro 都有用過
Quality 比以前退步了
KMC 透明果 d 都幾好
KMC呢隻?

同呢隻比邊個好O的?

香港賣幾錢一PACK?多買有無得平?

我呢邊無KMC賣,得ULTRA-PRO MATTE,個閃閃LOGO好刺眼...
ammms 11:15 AM 11-04-13
其實 ultra pro 唔係粗暴咁洗的話
我覺得可以接受
KMC 要買透明
因為外國有 report 佢隻金屬色咭套會甩色
長期用的話你張咭底會變色

另外原來 Yellow Submarine 終於番左 C13 貨了
英日都有得 order
不過價錢就 ....
david 11:43 AM 11-04-13
其實ULTRA PRO我睇REVIEWS SO FAR真係唔差,只係個閃閃LOGO真係呢...

A大你係用HYPER MATTE CLEAR?香港賣幾錢一包?有無一箱/條咁賣O架?
ammms 01:20 PM 11-04-13
我要番去睇睇先
我唔係買過好多
但有一隻 Hard, 硬身的咭套好厚好好用
不過要慢洗
如果唔係會界損手
etwithme 02:22 PM 11-04-13
暫定 星期五晚 MTG 活動 , 現統計人數 有興趣可以與我聯絡
附上星期 commander 2013金礡圖~~

Gary_Token 07:27 PM 11-04-13
to david

我好多時會去長沙灣天悅買卡套
果邊大多數賣動漫卡套,大概60至80蚊不等
如果係淨色卡套都好似差唔多價錢,但係有100個
最平係透明,平到10蚊有交易
但我只會用黎包雙套用
Cancer 12:14 AM 11-05-13
作者: etwithme:
附上星期 commander 2013金礡圖~~
我今個星期pass 了
星期6 我都唔得~
下星期見(?)~~~
簡.. 02:10 AM 11-06-13
2013年初卡套經驗

KMC 我只會用matt, 其他生產線用多了會黏, 而且不好洗牌

Ultra Pro同樣只推matt或磨沙光面. Matt是較貴只有5隻色那個, 其他一般銷售線就有些奇怪色那些還好(紫/橙). 透明可以用有雷射標誌的那面做卡背, 不過我覺得材料和一般生產線的非常不同. 而Ultra Pro近年出名是爆邊, 但如果洗牌不是非常粗暴其實沒有很大問題.

動漫/ACG繪圖卡套就主要由武士道和耶菜推出, 不過就要留意大小, 有賣比較小是另一條完全不同的生產線. 白說質素一般, 主因印彩圖所需的材料和墨都是特別/不同/有限的, 加上是預了你用兩層不想弄花卡套圖所以外層的還是最重要.

另外有一隻叫Dragon Shield但比較小見或要上網訂而且算貴, 但不論洗牌和耐用都是知名的. 只是質素控制上一般, 卡套剪裁有時參次, 因為是小型公司生產的關係.

ammms 08:45 PM 11-06-13
簡大有冇買 Commander 2013?

黎緊新產品
無口最愛 playmat:

數字兄最愛咭套:

我其實想入:

個設定根本就犯規了吧
簡.. 09:20 PM 11-06-13

**Dragon's Crown卡套**
個設定根本就犯規了吧
Commander 2013沒有買, 只對一組有興趣.

Dragon's Crown我還沒玩(汗, 不過卡套的圖確實是不錯.
mgsyfw 02:22 AM 11-07-13

黎緊新產品
無口最愛 playmat:

數字兄最愛咭套:

我其實想入:

個設定根本就犯規了吧
不愛巨J啊,冇咁重口味
如果揾到有畫師畫既R18 PLAYMAT/套(男性向,謝絕以任何男角為主物) 其實都想入非MAGIC畫既野(毆
ammms 10:00 AM 11-07-13
買巨 J playmat
再加好男人咭套
對面即刻投降
mgsyfw 04:59 PM 11-07-13
買巨 J playmat
再加好男人咭套
對面即刻投降
睇黎我就係投降果個
好男人卡套就有印象
A大你唔係講緊某今個星期出唔到黎既玩家咩?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面