Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-14-12, 03:55 PM   #1
walker3600
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
好耐無見, 突然想約她出來, 怎樣做才不會太過唐突?

第一次係情版出post.
她是舊同學, 以前有一段時間大家間唔中會搭同一巴士返工或放工, 不過之後她搬了office

就沒有再見面而且沒有再聯絡. 當時對她有少少好感, 但感覺不是太強. 之後有時都會想

下她. 之後都有同事介紹女仔給我識, 但都無疾而終. 最近有長輩話介紹女仔給我識, 知

道對方一些背景資料後, 覺得對方是另一世界既人, 突然覺得與其去火星識人, 不如近近地好過. 所以就有這個想約她出來的想法. 我只有她的msn同fb, 怎樣做才不會太過唐突? (本人冇約女仔經驗) 謝謝各位先
walker3600 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-12, 04:01 PM   #2
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
咁你知唔知佢有冇拍拖先?

舊 03-14-12, 04:16 PM   #3
walker3600

其實唔知她有沒有拍拖. 但從她的fb上看覺得是沒有. 我覺得她的生活圈子和內向性格,沒有拍拖的機會率都幾大
舊 03-14-12, 04:47 PM   #4
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
首先唔好咁快約她出來住,先用msn同fb當一個好耐無見朋友咁講吓自己近況又問吓對方近況,講吓啲無謂嘢咁...

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-12, 08:06 PM   #5
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
或者問返你自己係一個點樣既人呢?

因為唔同既方法需要配合唔同人自己既性格.....

例如你係大膽又唔避忌既話, 大可以msn直接約佢食飯....

當然la, 如果亦知佢個人係點就梗係唔好太過衝動, 無謂嚇親佢.

不過最緊要都係你想先了解佢而慢慢決定, 還是你認定左想同佢一齊當然又唔同la....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-12, 11:07 PM   #6
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
個人經驗
如果佢想見你
個藉口麻麻都約得到出黎

當然都要睇下兩個人既性格係點而有唔同既行動

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 12:26 AM   #7
walker3600

我的性格屬於內向慢熱,而她是文靜讀書型
今日好彩地佢有on MSN, 傾咗陣近況, 知道佢現在讀緊書, 忙緊功課, 無得閒
我估繼續MSN下先. 不過有個問題佢不常MSN而且FB無野POST. 幾難keep住contact.
我估她冇拍拖掛, 她好像著仲工作和學業
舊 03-15-12, 12:57 AM   #8
二伍

註冊日期: Sep 2002
仲有人用msn?
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 01:02 AM   #9
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 二伍 查看文章
仲有人用msn?
有架
我同舊同學有時會玩下MSN

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 06:41 AM   #10
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
冇msn/whatsapp /facebook 傾開計?
大家又有冇d共同興趣/話題?

我試過之前有d異性friend 都係鐘意某d 類型音樂 / 睇戲 之類
有時msn傾下計 熟d有電話就whatsapp

得閒星期五都會問下佢出唔出黎飲野 當然出到黎都係傾下計而已
但如果你對佢有意思 咁樣會容易d了解佢/令佢了解你 又可以多個朋友 有機會發展
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-12, 10:03 AM   #11
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
見佢FB有貼新野讚個好留個言先吧

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-12, 03:35 PM   #12
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
從前有無試過約出黎
有就直接問佢好耐無見,一唔一齊出黎敍舊
無就真係要靠下msn 熟絡下先

不過我有個問題想問,如果你無俾人迫,你想唔想拍拖
我感覺你係反正要我去見個火星人,不如我是但搵過地球人返黎交差咁
如果係你好難有動力去

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:04 AM

手機版 | APP版