Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-15-11, 12:07 AM   #326
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
男人女人都係人者...無需要格外神化或者矮化...

而且每個人都有軟弱之時,咁又係咪事必要語氣咁硬呢施主~_~
咁又唔係呀...
講來講去, 我睇咁多頁都只係話係個女仔返左教會之後變左
又話個女仔可以唔念在幾多幾年既感情
就咁分手允允...
原來自己有出過軌
今次我支持Rotagen既說法呀~

引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
有親過是不該,但總算臨崖勒馬
比起他女友頭都不回,我比較挺前者
何況相識八年,多小謊言不能盡數
二伍兄以後再愛,相信會有更好的底線
sorry, 唔係個個都會咁
好多情侶既關係都可以好健康

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
似係想用結婚留住條女o者
由頭到尾都feel唔到出自真心
乜都好突然,突然信教突然告解
我一早講左啦 [挖鼻屎]

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-11, 12:47 AM   #327
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: irismong 查看文章
咁又唔係呀...
講來講去, 我睇咁多頁都只係話係個女仔返左教會之後變左
又話個女仔可以唔念在幾多幾年既感情
就咁分手允允...
原來自己有出過軌
今次我支持Rotagen既說法呀~
錫左一啖衫都未除算唔算出軌?
4年前識左幾星期就分別算唔算出軌?
夜晚趕住同你收線然後同第二個傾兩個鐘算唔算出軌?
同朋友食完晚飯明知我去接佢都偷偷地去見"他"算唔算出軌?

再次澄清我一d恨都沒有,o係我心目中佢仍然係一個好女仔,只不過最後一段日子變化得太快吧
佢打黎問候我係出自真心,我亦多謝佢

此篇文章於 10-15-11 01:00 AM 被 二伍 編輯。
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-11, 01:03 AM   #328
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: 二伍 查看文章
究竟錫左一啖算唔算出軌?

再次澄清我一d恨都沒有,o係我心目中佢仍然係一個好女仔,只不過最後一段日子變化得太快吧
究竟「出軌4問」用意何在?
引用前人說話「即使100分裡你有98分,但我要的2分你沒有」…呢2分隨時超越時間~

灑脫點吧~
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-11, 01:03 AM   #329
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
錫左一啖衫都未除算唔算出軌?

當你肉體冇出軌
但精神上有出軌喎

舊 10-15-11, 01:08 AM   #330
二伍

引用:
作者: 麥C 查看文章
當你肉體冇出軌
但精神上有出軌喎
所以從此之後已經多加警愓
有女埋身已經馬上會話自己有一個8年o既女朋友
舊 10-15-11, 01:09 AM   #331
二伍

引用:
作者: 玄武 查看文章
究竟「出軌4問」用意何在?
引用前人說話「即使100分裡你有98分,但我要的2分你沒有」…呢2分隨時超越時間~

灑脫點吧~
會慢慢放下的
吸取經驗看將來吧
舊 10-15-11, 01:30 AM   #332
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
原來你係感情上早有問題,如果你早講,我會叫你早早分手
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-11, 03:06 AM   #333
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
我比較確信的是每個人都有其不可告人之事
坦言承認的我欣賞,但知不知道錯終究只有自己知道

至於我個人看法,思想上不忠反而不重要
交往中的男人會看美女,看A片或者幻想
交往中的女人一樣會看帥哥或者會對其他人有憧景
但到最後有沒行動才是人的真實一面

如果親過一次,就要落得如此下場
報應未免都太大
當然,親過一次己經是錯,但沒大罪到需要評擊吧?

兩人相愛之中,可能會看到身邊有更好的選擇
但這樣不代表要更換更好,愛就是如此
二伍有更好的選擇,但他堅持忠誠
他女友有更好的選擇,而他否定了忠誠
能不能夠放棄一段感情,是看自己責任心
所為有感覺和沒感覺只是借口
因為你只要有心不讓自己有新一段感情發展
多麼有感覺都不可能影響你的決定

到最後,我明白各人思想不同,以上都只是我個人看法
我只是希望大家可以以和平與平心靜氣去討論
畢竟,這段感情二伍和他女友都受創
他們是開心不開心,我們沒人可以正確定論
無謂再用文字令他們更難過,希望二伍可以早日收搭心情吧
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-11, 11:04 AM   #334
二伍

引用:
他們是開心不開心,我們沒人可以正確定論
overall 8年來說,大家都好開心,有互相付出同支持
只係在結婚問題上有分歧吧
有愛情卻沒有好結果是令人失望的,不過大家都學到d野
舊 10-15-11, 11:05 AM   #335
Norm
=_="""""

我覺得樓主有冇出軌同今次分手重點不大,只不過係樓主一直都不太了解佢女友既諗法先至係重點

舊 10-15-11, 11:05 AM   #336
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
兩人相愛之中,可能會看到身邊有更好的選擇
但這樣不代表要更換更好,愛就是如此
二伍有更好的選擇,但他堅持忠誠
他女友有更好的選擇,而他否定了忠誠
能不能夠放棄一段感情,是看自己責任心
所為有感覺和沒感覺只是借口
因為你只要有心不讓自己有新一段感情發展
多麼有感覺都不可能影響你的決定
在我眼中,感情事從來冇「好唔好」只有「適合/唔適合自己」…
毫無因由去堅守忠誠,同盲婚啞嫁有乜分別?

當初2個人可以走埋一齊,有幾多對唔係感覺話事?
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-11, 11:07 AM   #337
Norm
=_="""""

引用:
overall 8年來說,大家都好開心,有互相付出同支持
只係在結婚問題上有分歧吧
有愛情卻沒有好結果是令人失望的,不過大家都學到d野
如果你女友真係開心,就唔會分手啦....

"Everything ends badly, otherwise it wouldn't end."

舊 10-15-11, 11:25 AM   #338
二伍

引用:
作者: Norm 查看文章
如果你女友真係開心,就唔會分手啦....

"Everything ends badly, otherwise it wouldn't end."
咁即係我累左佢
然後佢突然醒覺
咁客觀上來說我已經賺左了
舊 10-15-11, 12:47 PM   #339
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
8年, 即係我都見過你gf wor

8年當中好多時係大家發展不停步
你有追求既野, 佢唔認同, 倒轉都會有一樣既情況

我第一個gf一齊7年, 佢教識左我呢樣野, 另到我依家變左一個better man
相信你都一樣

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-11, 01:03 PM   #340
二伍

引用:
作者: jlai 查看文章
8年, 即係我都見過你gf wor

8年當中好多時係大家發展不停步
你有追求既野, 佢唔認同, 倒轉都會有一樣既情況

我第一個gf一齊7年, 佢教識左我呢樣野, 另到我依家變左一個better man
相信你都一樣
好像1年前尖東打波見過了吧?
我諗我都會變得更好的
舊 10-16-11, 03:51 AM   #341
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
我比較確信的是每個人都有其不可告人之事
坦言承認的我欣賞,但知不知道錯終究只有自己知道

至於我個人看法,思想上不忠反而不重要
交往中的男人會看美女,看A片或者幻想
交往中的女人一樣會看帥哥或者會對其他人有憧景
但到最後有沒行動才是人的真實一面

如果親過一次,就要落得如此下場
報應未免都太大
當然,親過一次己經是錯,但沒大罪到需要評擊吧?
嘴埋落去都唔叫無實質出軌同不忠wwwwwwwwwwwww
唔摸到棒棒洞洞就唔算對不對呀
嘴落去係咪大錯,不妨叫當事人問下佢ex意見睇下點啦,反正講到好似咁細兜
雖然我估佢ex知道後就一定拍哂手覺得自己飛得正確

引用:
作者: Norm 查看文章
我覺得樓主有冇出軌同今次分手重點不大,只不過係樓主一直都不太了解佢女友既諗法先至係重點

YES,單純只係報應
唔係唔報,時辰未到

此篇文章於 10-16-11 03:55 AM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-11, 11:31 AM   #342
二伍

引用:
作者: Rotagen 查看文章
雖然我估佢ex知道後就一定拍哂手覺得自己飛得正確
最後她是知道的
不過冇你咁o既反應
因為分手根本唔關lee件事

況且真係要數的話,根本係扯平了
舊 10-16-11, 11:35 AM   #343
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
過咗去就算啦....數來做乜

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-11, 11:38 AM   #344
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
乜都要斤斤計較已經唔算係愛情啦
樓主都係算把啦,過左去就算

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-11, 11:39 AM   #345
二伍

引用:
作者: jason_kasim 查看文章
乜都要斤斤計較已經唔算係愛情啦
樓主都係算把啦,過左去就算
冇錯,我諗已經recovered
可以重新上路了
舊 10-16-11, 12:25 PM   #346
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
25在感情上有不少缺失

舊 10-16-11, 12:35 PM   #347
二伍

引用:
作者: darkvolver 查看文章
25在感情上有不少缺失
正在尋找o者
舊 10-16-11, 02:18 PM   #348
genius_chan
Junior Member

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 玄武 查看文章
在我眼中,感情事從來冇「好唔好」只有「適合/唔適合自己」…
毫無因由去堅守忠誠,同盲婚啞嫁有乜分別?

當初2個人可以走埋一齊,有幾多對唔係感覺話事?
講講下引申出愛情o既最大矛盾統一論。

所謂適唔適合,咪又係相對o者。
適合,總會發覺有更適合;
唔代表原先一段感情係唔好。

毫無因由去堅守忠誠?
咦個好難講,
要因由o既話,對方o既一個笑容,都可以係因由。
要不堅守忠誠的話,對方打個乞嚏唔掩口,都可以係唔適合。

或者,「當初」與「後來」應該是有分別的。
至少不能再靠太多「感覺」來「話事」。

http://geniuschan.mocasting.com
genius_chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-11, 02:50 PM   #349
二伍

引用:
作者: genius_chan 查看文章
或者,「當初」與「後來」應該是有分別的。
至少不能再靠太多「感覺」來「話事」。
所以多數人拍拖幾年就結婚了
舊 10-16-11, 07:22 PM   #350
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
最後她是知道的
不過冇你咁o既反應
因為分手根本唔關lee件事

況且真係要數的話,根本係扯平了
唔通笑到出面咩
做呢d野分就一定扣左,咁大個人咪咁傻
無人話直接關呢件事,大家都講係你報應o者

此篇文章於 10-16-11 07:32 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:32 PM

手機版 | APP版