Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-11-10, 03:04 PM   #1
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
Lightbulb <<敍情.聚情>>#4

有時候,我們有一些心情與感受,
不知道該怎麼向別人表達,或是不想讓對方知道;
可是又想記錄下來,做個憑證,或是等對方某天無意中發現。
例如暗戀的對象做了些讓你高興大半天的事情,你想要答謝對方;
例如你的另一半有心或無意地令你傷心或氣餒,你想宣洩那些感受;
例如朋友做錯了事甚至一錯再錯,你想責備朋友卻又怕傷害大家感情;
例如你喜歡了一個不應該去喜歡的人,但你想偷偷對她表露自己的心意......

把這些在你心中的感覺分享出來吧~
將那些不知怎樣去開topic 的小事盡情post 出來吧~
我們就聚起來敍述心底的衷情吧

(此吹水區域topic 只保留最近兩期,敍情者請先參閱「情誡」topic,本topic 不設搶千。)

My BlogFacebook微博

此篇文章於 08-14-10 04:16 PM 被 Middle 編輯。
Middle 目前離線  
舊 08-11-10, 03:15 PM   #2
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
有2個月無同佢講過野...
俾佢突然一句 「想搵你出去食餐飯而已」打沉左
我明白自己未放低晒但都無任何幻想...
只係諗左半分鐘我就答應左...我真犯賤 ..........

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線  
舊 08-11-10, 03:27 PM   #3
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Eclair 查看文章
只係諗左半分鐘我就答應左...我真犯賤 ..........
就出去吃一頓飯有什麼好犯賤的
因為「而已」嗎?「而已」都需要勇氣啊。
我想,這個「而已」不可能完全沒幾分在乎的。

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-11-10, 03:54 PM   #4
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
引用:
你係因為覺得自己犯賤先係犯賤者(好似無講野咁)。
食個飯者,咪當面對一下囉。

舊 08-12-10, 12:21 AM   #5
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
人就係一種感性大過理性的生物

舊 08-12-10, 12:48 AM   #6
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
半分鐘都好了,以前我都試過,我諗我諗左半秒倒... 到食果時仲百感交集,好似倒帶甘

舊 08-12-10, 10:27 AM   #7
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 拉迪-史加羅 查看文章
人就係一種感性大過理性的生物
我對住佢時係理性大過感性
私底下我似乎係感性大過理性...

引用:
作者: ~Tsz~ 查看文章
半分鐘都好了,以前我都試過,我諗我諗左半秒倒... 到食果時仲百感交集,好似倒帶甘
百感交集...(點頭
有時去D以前同佢去過既地方都會

而家唯有催眠自己平常心...平常心

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線  
舊 08-12-10, 10:32 AM   #8
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
有冇男既係醉翁之意 i dun care
我只係出離吹水食野

舊 08-12-10, 12:08 PM   #9
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

引用:
作者: Seppie 查看文章
有冇男既係醉翁之意 i dun care
我只係出離吹水食野
好似有啲火喎。

舊 08-12-10, 01:14 PM   #10
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: beagleflash 查看文章
好似有啲火喎。
係好似有d野

舊 08-12-10, 05:00 PM   #11
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: beagleflash 查看文章
好似有啲火喎。
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
係好似有d野
冇野wor, 你地諗多左
咁呢個的確一直係我既作風wor @@

舊 08-13-10, 09:36 AM   #12
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
開新thread啦~4x頁好遠呀

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-13-10, 05:49 PM   #13
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
HI, 其實一直都有黎情版睇大家的POST... 不過只是沒有留言...
很想找個地方舒發一下最近的故事和心情...
不想開新POST... 因為她也有GAF的ACCT... 雖然, 我諗她應該已經好少來GAF的了...

她去了外國讀書, 今年底就會畢業, 但因為是最後一個學期...
她既要返parttime, internship 和上課...所以都一直很忙...

兩個月前, 她提出大家冷靜一下, 她要思考...
經過兩個月的追追逐逐...

三個星期前... 我向她提出分手了...

因為我知道我對她來說... 我已經不再重要了... 我不想成為她的一個負累... 成為她的絆腳石... 所以我選擇退出... 讓她自由...

她也說明了現在她只想集中在自己的前途和學業...
她在思考將來的前途... 在考慮畢業後要不要回來香港, 還是留在當地發展...

雖然, 經過了兩個月的冷靜期... 我也預計到會演變成這個結果...
但是, 到真的要發生的時候... 還是會很心痛... 眼淚還是會不能自制地流下來...

人生好像留了一片空白... 無論怎樣去使自己很忙碌... 那還是空白... 還是會感覺到一片空虛...
kita 目前離線  
舊 08-14-10, 04:08 PM   #14
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: kita 查看文章
HI, 其實一直都有黎情版睇大家的POST... 不過只是沒有留言...
不想開新POST... 因為她也有GAF的ACCT... 雖然, 我諗她應該已經好少來GAF的了...

她去了外國讀書, 今年底就會畢業, 但因為是最後一個學期...
她既要返parttime, internship 和上課...所以都一直很忙...

因為我知道我對她來說... 我已經不再重要了... 我不想成為她的一個負累... 成為她的絆腳石... 所以我選擇退出... 讓她自由...

她在思考將來的前途... 在考慮畢業後要不要回來香港, 還是留在當地發展...

雖然, 經過了兩個月的冷靜期... 我也預計到會演變成這個結果...
但是, 到真的要發生的時候... 還是會很心痛... 眼淚還是會不能自制地流下來...

人生好像留了一片空白... 無論怎樣去使自己很忙碌... 那還是空白... 還是會感覺到一片空虛...
你其實可以這樣想,
你放手了,是給了你自己自由,
因為人是個體戶,而且她也不是賣了給你,
kita你還小,你的人生將來必定更會精彩,
這一小點的純愛,就當是年輕時一個回憶(不要定終身...),將來你一定回味無窮
Diana 目前離線  
舊 08-15-10, 12:04 AM   #15
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
-SKIP-
相己放上FaceBook,自己去睇

舊 08-15-10, 12:50 AM   #16
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
作者: kita 查看文章

現實就係甘多呢d問題,有時兩個人要行既路差太遠真係几無奈,不過無方法解決唯有接受,同埋旁觀者點都係清d

舊 08-15-10, 02:37 AM   #17
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
你其實可以這樣想,
你放手了,是給了你自己自由,
因為人是個體戶,而且她也不是賣了給你,
kita你還小,你的人生將來必定更會精彩,
這一小點的純愛,就當是年輕時一個回憶(不要定終身...),將來你一定回味無窮
嗯... THX ^^
我明白... 只是... 我需要點時間去整理自己...
I'll be OK =]

引用:
作者: ~Tsz~ 查看文章
現實就係甘多呢d問題,有時兩個人要行既路差太遠真係几無奈,不過無方法解決唯有接受,同埋旁觀者點都係清d
YES...
人生無常... 有D事情要發生... 真係唔可以自己控制得到...
現實有太多無奈... 也只可以接受...
kita 目前離線  
舊 08-15-10, 01:57 PM   #18
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
相己放上FaceBook,自己去睇
但我唔知邊個是你...
Diana 目前離線  
舊 08-16-10, 12:20 AM   #19
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
但我唔知邊個是你...
FB我比左個PM你,有埋個連結啦

舊 08-16-10, 04:37 PM   #20
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

d 相甜到冇朋友

舊 08-16-10, 05:45 PM   #21
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
有咩相睇?@@

舊 08-16-10, 06:29 PM   #22
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

我好似知係咩相,我都有興趣睇下。

舊 08-16-10, 08:00 PM   #23
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
我都想睇@_@
下雪邊界 目前離線  
舊 08-16-10, 10:33 PM   #24
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
我都想睇@_@
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
有咩相睇?@@
已SET,你地應該可以睇到啦

此篇文章於 08-16-10 10:46 PM 被 龍寶寶 編輯。
龍寶寶 目前離線  
舊 08-16-10, 11:47 PM   #25
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

相片已暫時收起

論壇跳轉

現在的時間是 05:13 PM

手機版 | APP版