Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-02-10, 01:35 PM   #76
Home
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
唔駛靚仔
顯出個性自己吸引到人

俾人話白痴仔都好啊,製造到話題
好過平平凡凡冇野俾人講到
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
白痴仔只會成為別人茶餘飯後既笑柄...
要搵食就唔好做白痴仔啦...
做賤男仲好
莫講話做賤男,就算只係變得壞少少都好都要一定程度既資質
如果冇咁資質,勉強去做只會成為他人笑柄.....
成為人地眼中既「白痴仔」

樓主既行為只係比較極端
但除左佢覺得「個女仔想收我做兵」之外
唔覺得有咩值得恥笑既地方,搞到好似網上欺凌行為
俾我既感覺就好似某類人,「天生没有戀愛既本錢」,如何努力都無用

此篇文章於 07-02-10 02:00 PM 被 Home 編輯。
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-10, 05:21 PM   #77
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Home 查看文章

樓主既行為只係比較極端
俾我既感覺就好似某類人,「天生没有戀愛既本錢」,如何努力都無用
其實好多, 真係好多男人
本來係好男人的男人, 又或者應該講係「純情」的男人
比女人重重HURT完之後, 由冇資質變成技術高超的專業玩家
因為傷過後豁出去了......

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-10, 06:21 PM   #78
Home

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
當然亦唔排除當一個男人被人Hurt過幾次之後會「吸取經驗」變成「專業玩家」
但有更多人受過幾次傷害之後變得憤世嫉俗,對女性甚至任何事都異常憤恨,
例如經常「港女前港女後」,又指「女人無個信得過」之類既言論

資質既野點會有得變?
你相信樓主會吸取教訓而改變佢自己?
但我見以上部份回覆建議出家,戀物,BL之類......
比我既感覺得好似「你都係放棄啦,戀愛既野唔啱你嫁」

見樓主之前既 Post, 傷心過後,今次「豁出去了」甚至「豁得太盡」,但結果.....
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-10, 06:25 PM   #79
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
當然亦唔排除當一個男人被人Hurt過幾次之後會「吸取經驗」變成「專業玩家」
但有更多人受過幾次傷害之後變得憤世嫉俗,對女性甚至任何事都異常憤恨,
例如經常「港女前港女後」,又指「女人無個信得過」之類既言論

資質既野點會有得變?
你相信樓主會吸取教訓而改變佢自己?
但我見以上部份回覆建議出家,戀物,BL之類......
比我既感覺得好似「你都係放棄啦,戀愛既野唔啱你嫁」

見樓主之前既 Post, 傷心過後,今次「豁出去了」甚至「豁得太盡」,但結果.....
轄乜鬼呀轄.......順其自然啦,咁刻意去搵你反而搵唔到呀老友。

舊 07-02-10, 06:29 PM   #80
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
我又唔覺得佢特別豁,同之前差唔多......
至於資質,我相信人係會進步的
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
轄乜鬼呀轄.......順其自然啦,咁刻意去搵你反而搵唔到呀老友。
首先唔係轄,第二就係你到底有冇睇人地個post?

舊 07-03-10, 12:33 AM   #81
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
我反而認為,唔刻意去搵既話
有機會成世做寡佬..

或者經歷不到[年輕時談戀愛]
講真,做人既野今日唔知聽日事.唔想生命留下遺憾,我建議真係努力d追求自己想得到既野..不好以為自己年輕就可以有本錢浪費時間..
雖然我講的同實際做的相反....所以目前為止我的人生都係充滿遺憾+毫無目標...
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-10, 01:42 AM   #82
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
香討轉貼
http://forum1.hkgolden.com/view.aspx?message=2416755

舊 07-03-10, 02:14 AM   #83
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
有機會成世做寡佬..

講真,做人既野今日唔知聽日事.唔想生命留下遺憾,我建議真係努力d追求自己想得到既野..不好以為自己年輕就可以有本錢浪費時間..
雖然我講的同實際做的相反....所以目前為止我的人生都係充滿遺憾+毫無目標...
含淚揮手。
忽然感慨,各位靚仔靚女,唔好習慣寂寞,寂寞會吃了你的。
屋主,狠狠地去溝女吧!
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-10, 02:38 AM   #84
綾小路雷太

引用:
我又唔覺得佢特別豁,同之前差唔多......
至於資質,我相信人係會進步的

首先唔係轄,第二就係你到底有冇睇人地個post?
其實我回應樓上home個post者,至於點解咁講,詳見下文。
引用:
有機會成世做寡佬..

其實,講真
女呢回事,我同意有時係要刻意主動出擊先有多d機會

好,我當你有一個好機會,但你本身唔係一個好既容器去盛載呢個機會先?
就算俾你有多多機會,你可以把握到嗎?你可以珍惜到嗎?你敢保證,你自以為把握到、珍惜到的時候,你不會搓陀彼此的人生嗎?
當然,我們很多時自以為自己可以,但往往事實正是事與願違!

樓主既然講到同一個問題係自己既人生度不停咁loop緊
其實會唔會係你心入面有d人生觀或者觀點與角度影響左你既行動模式?以致影響到你既交際生活?
有說性格主宰命運,並非空穴來風。(哪怕空穴來風也未必無因!)與其你要轄出去不斷地尋找機會,倒不如在了解自己之前,先隨遇而安,待搞清楚狀況再fix好阻礙你與異性建立親密關係的絆腳石後,再慢慢找尋機會也不遲,我相信會比你現在「不斷去追尋但遍尋不獲然後不斷自嘆懷才不遇之後直到永遠阿門」更有效率!
(藍妹可能妳覺得我唔係咁對題...不過呢段野係我留意樓主既post 咁耐既感想而已,有錯勿插咁大力sosad)
引用:
作者: 2dn 查看文章
含淚揮手。
忽然感慨,各位靚仔靚女,唔好習慣寂寞,寂寞會吃了你的。
屋主,狠狠地去溝女吧!
講真,如果而家有得揀,我寧願選擇「寧缺勿濫」sosad

舊 07-03-10, 07:39 AM   #85
Noyeah
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
其實我回應樓上home個post者,至於點解咁講,詳見下文。

樓主既然講到同一個問題係自己既人生度不停咁loop緊
講真,如果而家有得揀,我寧願選擇sosad
其實人一生既命運真係總有相似但略有不同....要睇下你自己點決擇....
雷太....點解我成日都覺得你...........「寧X勿X」 既....?
Noyeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-10, 10:26 AM   #86
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: Noyeah 查看文章
其實人一生既命運真係總有相似但略有不同....要睇下你自己點決擇....
雷太....點解我成日都覺得你...........「寧X勿X」 既....?
什麼xx?
寧濫勿缺?
舊 07-03-10, 12:01 PM   #87
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
你堤起我的第1沖擊後的改變....XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-10, 03:03 PM   #88
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
引用:

樓主既行為只係比較極端
我同意如果無資質, 真係想壞都壞唔到
所以最緊要清楚自己性格特點, 改造自己
好好先生都一定有優勢的, 唔通老實人就一定無女友咩, 不過切忌過猶不及就是了
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-10, 05:10 PM   #89
綾小路雷太

引用:
就係因為我以前「寧x勿x」我先講得出上面既勸言吹咩?

舊 07-03-10, 08:40 PM   #90
Chiasuka

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDChiasuka_Aki
XBox Live GamertagChiasuka Aki
學習點去做兵, 其實都唔係壞事。
吸取下失敗既經驗, 學下點樣戴眼識人
到遇到真正合適既對象, 自然會識得點應對。

舊 07-04-10, 11:32 PM   #91
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
唔爬文
剩睇頭果一個post只覺得樓主太熱情

一向唔拒絕你唔代表一個食哂你要求
你做法似AVG GAME,唔得架~

舊 07-05-10, 09:54 AM   #92
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
引用:
什麼xx?
寧濫勿缺?
/\

引用:
作者: Wayne L 查看文章
我同意如果無資質, 真係想壞都壞唔到
所以最緊要清楚自己性格特點, 改造自己
好好先生都一定有優勢的, 唔通老實人就一定無女友咩, 不過切忌過猶不及就是了
我都好想變壞 "'orz

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
你堤起我的第1沖擊後的改變....XD
可否分享一下? 我好有興趣

舊 07-05-10, 10:27 AM   #93
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
我依家學壞緊,不過比想像中難。我諗係我既資質所限。

自己做兵同時又要收兵。原來都幾花精神。

最重要係原來咁多年比人地既外在感覺係好花心……

舊 07-05-10, 12:38 PM   #94
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: beagleflash 查看文章
我依家學壞緊,不過比想像中難。我諗係我既資質所限。

自己做兵同時又要收兵。原來都幾花精神。

最重要係原來咁多年比人地既外在感覺係好花心……
如果我冇記錯你個樣, 你一d都唔花心喎 (睇上去)
學壞最難的係過自己果關......
你係過唔到關定能力不足?

舊 07-05-10, 12:47 PM   #95
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

引用:
如果我冇記錯你個樣, 你一d都唔花心喎 (睇上去)
學壞最難的係過自己果關......
你係過唔到關定能力不足?
多謝你記得我個樣(希望無記錯),最小都有個好印象。

從我比較親密既朋友口中判斷係有足夠能力但過唔到關。
因為我係可以比較容易同人傾計嗰種人,正常見三次面可以有晒聯絡方法。

舊 07-05-10, 01:25 PM   #96
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: beagleflash 查看文章
多謝你記得我個樣(希望無記錯),最小都有個好印象。

從我比較親密既朋友口中判斷係有足夠能力但過唔到關。
因為我係可以比較容易同人傾計嗰種人,正常見三次面可以有晒聯絡方法。
既然過唔到關點解仲要繼續?

舊 07-05-10, 01:59 PM   #97
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

引用:
既然過唔到關點解仲要繼續?
因為我最近發覺個關"好似"有個缺口,我想知道究竟個缺口過唔過到。
如果都過唔到,就索性填左佢,收心養性。

舊 07-05-10, 03:44 PM   #98
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: House 查看文章
我真係咁差咩

我近排識左幾個女仔
佢地d性格同對我既方法十足十之前浪費左年半時間落去既女仔果度

其實我都唔係話要去溝佢地 只係想識多幾個女性朋友 睇下可唔可以擴大下生活圈子

我上次單獨約個女仔出街行 佢星期日話去南丫島玩
佢話佢同令一個fd 一齊出去only

我就話不如fd搭fd一齊出黎玩下
佢呆左2sec 話佢只係同一個男仔去

咁算囉 我都知你係講大話架啦

我之後同另一個女仔朋友傾開計 佢話佢講既版本係一大班人去玩

我約親佢去街佢都唔會點樣推 但係我想識佢班fd 佢話呢樣果樣

其實唔只佢 我叫我d女仔fd介紹d朋友比我識 都係推三推四 我都唔係話only 介紹
我都交換番男仔朋友比佢識下

唉 我而家唔會好似以前咁優 但我真係唔知自己做錯乜 佢地咁想收我做兵
你自己logic有問題就唔好話人
個女仔同一大班人去南丫島, 仲要係你唔識既"佢既fd"
咁個女仔唔叫你去好正常遮
唔通無拿拿帶個三唔識七又唔熟異性朋友去自己朋友既活動?
啲朋友個個都會以為你係佢男朋友啦?
佢就係唔想咁樣, 唔想你跟住去
先話同一個男仔去等你死左條心
點知你自己就係度又乜又乜
又話自己唔夠壞男人唔夠, 又話人地想收你做兵
低能
woodlcw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-10, 12:31 AM   #99
雷火武
ワールド・エンド

樓主幾日無出現.
到底有無睇到我地比既意見
舊 07-06-10, 12:20 PM   #100
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
樓主幾日無出現.
到底有無睇到我地比既意見
可能買緊兵器

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:19 AM

手機版 | APP版