Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 49  ... 最後
日本動漫畫討論版>川原礫「ソードアート・オンラインII」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.3
ouki 09:58 AM 07-28-14
作者: Van仔:
我開始懷疑依隻 GGO D 所謂職業玩家係點玩隻Game

預測(提示彈道) 依D唔係應該職業玩家既基本本能黎咩 , 定係班人已經退化到根本按照提示玩隻 Game 就算, 完全唔諗自己或者下一步會出現咩問題? 戰略Game黎架wo wwww

桐子入到 Game 把聲變左已經笑左, 再格硬變聲真係笑左出黎, 突然覺得睇緊BL動www

=================================================

有玩過ALO 同 現實有揸電單車 我相信唔係D咩大秘密掛 wwww

桐子: 係ALO 裡面收埋左四個老婆啊一定唔可以講
詩奶成功巴結大婆一度上為2奶位置.....只係之後真2奶太強退去3奶位置

至於ALO 同 現實有揸電單車.....

玩過咩GAME係因為桐人目的不是玩GAME而係查死槍講太多他覺得冇必要(小說寫).....

電單車係因為要轉波GE電單車係當時已準備立法禁止....有牌的人就不多....加上大約年齡就好易查出本人身分
尼路 12:26 PM 07-28-14
作者: ouki:
詩奶成功巴結大婆一度上為2奶位置.....只係之後真2奶太強退去3奶位置

至於ALO 同 現實有揸電單車.....

玩過咩GAME係因為桐人目的不是玩GAME而係查死槍講太多他覺得冇必要(小說寫).....

電單車係因為要轉波GE電單車係當時已準備立法禁止....有牌的人就不多....加上大約年齡就好易查出本人身分
c奶後面重有出場?
Chris Redfield 12:35 PM 07-28-14
作者: 尼路:
c奶後面重有出場?
有,跟桐子與後宮們一齊玩ALO
money 06:34 PM 07-28-14
TVアニメ公式HPにて第5話「銃と剣」のあらすじと先行場面カットを公開しました!いよいよ予選トーナメントがスタートです!キリ子も戦います! http://t.co/IErihjYbGC #sao_aniime http://t.co/n7ttvLnyOC
phil077 01:29 AM 07-29-14
C9 今集的完全表現出一個軍械宅的模様
但她平時點吸收軍械知識的?
她在現實一聯想到槍械就會作嘔,一接觸到槍就會發作?
唔通她真係只在GGO 內吸收? 在現實就一D都唔去諗?
casio 01:38 AM 07-29-14
作者: phil077:
因為佢身邊有個軍械宅,另外開始玩GGO後,三奶只看照片基本上沒問題,只係睇到實物(包括戲內出現)就唔得了
harakuma 01:43 AM 07-29-14
我想問下,

二奶係指邊個?

妹?
Squall-Lucifer 01:57 AM 07-29-14
這排名正確否?
1:アスナ
2:直葉
3:シノ
4:リカ
5:シリカ
6:アリス

casio 02:00 AM 07-29-14
作者: harakuma:
我想問下,

二奶係指邊個?

妹?
UW女主角,愛麗絲

作者: Squall-Lucifer:
這排名正確否?
1:アスナ
2:直葉
3:シノ
4:リカ
5:シリカ
6:アリス
理論上正確排名
アスナ=アリス(正妻對同床半年)>シノ>直葉>>>>>>>>>>>>>>リカ=シリカ

harakuma 02:03 AM 07-29-14
依, 唔同人有唔同定義
佐佐木莊尼 09:33 AM 07-29-14
作者: casio:
UW女主角,愛麗絲

理論上正確排名
アスナ=アリス(正妻對同床半年)>シノ>直葉>>>>>>>>>>>>>>リカ=シリカ
我都覺得哩個排名正確 d
但我會話
其實二三奶打和
シノ = 直葉

ouki 10:26 AM 07-29-14
依, 唔同人有唔同定義
理論上正確排名

我都係E個排名

劇情上阿絲娜同愛麗絲地位上基本冇咩可以動到她們2人

GUSTAV 10:34 AM 07-29-14
作者: phil077:
你做得隻GAME RANKING 唔會連D ITEM 性能都唔知GA下
harakuma 11:47 AM 07-29-14
利茲, シリカ

呢兩位.......應該連奶都不如掛, 丫環似D
Squall-Lucifer 12:38 PM 07-29-14
舉牌組果然不是浪得虛名
ouki 01:15 PM 07-29-14
利茲, シリカ

呢兩位.......應該連奶都不如掛, 丫環似D
利茲仲好D...因為係大婆的好友...但シリカ基本上係SAO後先同其他人有交集
pet3 01:30 PM 07-29-14
利茲仲好D...因為係大婆的好友...但シリカ基本上係SAO後先同其他人有交集
玩遊戲一直覺得利茲好煩........
在討論怎樣做時
成日扮不知情地說 不如xxxx (xxx為只有她能親近和人的行動)

遊戲劇情是作者有份參與的
無得瀨製作組

桐人,西莉卡和結衣玩家家酒時
她加入做女兒
第1件事就是 爸爸 抱抱和親親 (超認真)
戶松說不行時又扮開玩笑說 開玩笑啦 只是開玩笑啦
ouki 01:42 PM 07-29-14
作者: pet3:
玩遊戲一直覺得利茲好煩........
在討論怎樣做時
成日扮不知情地說 不如xxxx (xxx為只有她能親近和人的行動)

遊戲劇情是作者有份參與的
無得瀨製作組

桐人,西莉卡和結衣玩家家酒時
她加入做女兒
第1件事就是 爸爸 抱抱和親親 (超認真)
戶松說不行時又扮開玩笑說 開玩笑啦 只是開玩笑啦
上面講緊係丫環定奶....但睇完都理解不到你的內容同丫環定奶有咩關.....
不過你講開PSV我有D野想問你.....你個人覺得隻野戰鬥GE遊戲性如何.....(比較例子用G.U.啦XD我知你有玩G.U)....
PSP我真係覺得好Q HEA
Kinny Riddle 01:51 PM 07-29-14
西莉卡係當大婆同其他後宮唔喺度嘅時候供桐人玩樂嘅蘿莉安慰。
pet3 02:04 PM 07-29-14
上面講緊係丫環定奶....但睇完都理解不到你的內容同TOPIC有咩關.....
不過你講開PSV我有D野想問你.....你個人覺得隻野戰鬥GE遊戲性如何.....(比較例子用G.U.啦XD我知你有玩G.U)....
PSP我真係覺得好Q HEA
不斷想上想位又在扮善良不會爭的劍 連丫環都不是啊

psv 版就是gu 的快版嘛
除左無得中途轉劍

拿到oss系統後
你sp足夠按鍵接得好可以 不斷劍技接劍技 (就是gu 雙劍>大劍>鐮刀>雙槍 果種不斷連)

同伴系統
有一名跟班 可以叫她回復強化攻擊
她做完一件事時你稱讚她 會回復sp50

看到敵人按o
會跳去斬開場 (和gu一樣)

拔刀後
不按任何鍵會變自動普通攻擊 (psp 果時咁)

你按任何鍵就變回你控制
可自由走動
預設o 鍵是強化普攻
會扣行動棒 (等幾秒會回復果種)

預設x鍵是迴避 (如果被敵人打中之前先避,成功的話有強化能力/回復)
畫面斬不中你就絕對不會中 (不像白騎士物語 你跑到老遠都會中)
所以迴避有用

預設口 是打暈敵人 (0sp 有冷卻時間,但未冷卻完可再出,成功下跌,這是特例)
預設三角是擋2秒 (0sp 有冷卻時間,擋成功會回復/暈人)

如果有裝盾按後行會用盾擋(不是劍技,可無限用)

R1+OX口三角 =4格技
L1+OX口三角 =4格技
OX口三角 =4格技
合計12快速格 你可自由放

R1+L1=全技列表 (位置可以自己排)
戰鬥中也可以按全表出 ,所以會有不是必須不斷按強化技放這就可以

各劍技由0sp-200sp 不等
雙刀流的攻擊劍技是100sp 2招奧義150 (星爆和日食)

oss修練完全後第2招開始sp 消費-30%
sp預設上限值為300
可以用支援技 +150和+300
理論上750最大

奧義後不能接其他招
所以750sp下 最少可以連14次劍技+1招奧義(中途不斷稱讚同伴回50)

最後因為這是rpg遊戲
你就別追求什麼打擊感了

畫面在日系psv系統黎講
算ok啦 (比psp 版強n倍)
ouki 02:08 PM 07-29-14

除左無得中途轉劍

拿到oss系統後
你接得好可以 不斷劍技接劍技 (就是gu 雙劍>大劍>鐮刀>雙槍 果種不斷連)

看到敵人按o
會跳去斬開場 (和gu一樣)

拔刀後
不按任何鍵會變自動普通攻擊 (psp 果時咁)

你按任何鍵就變回你控制
可自由走動
預設o 鍵是強化普攻
會扣行動棒 (等幾秒會回復果種)

預設x鍵是迴避 (如果被敵人打中之前先避,成功的話有強化能力/回復)

預設口 是打暈敵人 (0sp 有冷卻時間,但未冷卻完可再出,成功下跌,這是特例)
預設三角是擋2秒 (0sp 有冷卻時間,擋成功會回復/暈人)

如果有裝盾按後行會用盾擋(不是劍技,可無限用)

R1+OX口三角 =4格技
L1+OX口三角 =4格技
OX口三角 =4格技
合計12快速格 你可自由放

R1+L1=全技列表 (位置可以自己排)
戰鬥中也可以按全表出 ,所以會有不是必須不斷按強化技放這就可以

各劍技由0sp-200sp 不等

不過因為這是rpg遊戲
你就別追求什麼打擊感了

畫面在日系psv系統黎講
算ok啦 (比psp 版強n倍)
比psp 版強n倍已好吸力
pet3 02:20 PM 07-29-14
比psp 版強n倍已好吸力
https://www.youtube.com/watch?v=McmUmRo7eXg

12分鐘
睇左佢
他出劍技後停好耐是因為等級低, 可以用裝備和強化技能改善
如果用oss 連技的話直接0間斷接著斬

作為jrpg 我覺得ok
戰鬥=gu 快版+大地圖+同場多怪

最重要是日文版好平

----------------------------
https://www.youtube.com/watch?v=4KsrzAYwEm8
單是這段頭3分鐘就覺得A1動畫版 可以去死
tat0gd 02:26 PM 07-29-14

除左無得中途轉劍

拿到oss系統後
你sp足夠按鍵接得好可以 不斷劍技接劍技 (就是gu 雙劍>大劍>鐮刀>雙槍 果種不斷連)
你可以set用左某招技能自己轉裝備

感覺依隻game 係fans 向 同難度方面尚算取得平衡

劇情主線, 只看故事的話 好易玩
打D 勁boss級既怪要先刷下裝, 配好裝先打得
跟著去到OSS, 又變返FANS向, 得OSS得天下, 咩boss都好易打

莉茲還可以... 西莉卡先真心煩......
pet3 02:30 PM 07-29-14
作者: tat0gd:
你可以set用左某招技能自己轉裝備

感覺依隻game 係fans 向 同難度方面尚算取得平衡

劇情主線, 只看故事的話 好易玩
打D 勁boss級既怪要先刷下裝, 配好裝先打得
跟著去到OSS, 又變返FANS向, 得OSS得天下, 咩boss都好易打

莉茲還可以... 西莉卡先真心煩......
但無得單劍接雙劍接大劍
西莉卡別說怪獸

松鼠都可以輪姦佢
都不知是她是有心做比桐人欣賞定真係咁弱
ouki 03:42 PM 07-29-14
但無得單劍接雙劍接大劍
西莉卡別說怪獸

松鼠都可以輪姦佢
都不知是她是有心做比桐人欣賞定真係咁弱
真係咁弱......

故事別說桐人/阿絲娜/克萊因/艾基爾 E D最前線玩家
莉茲也因工作要上打一D上位素材
但西莉卡基本上都係係下層玩....同埋冇人物戰力定位.....雖則上面講的人都係輸出型
標籤:ソードアート・オンライン, 刀劍神域
第一 ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 49  ... 最後

返回主題版面