Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後
日本動漫畫討論版>劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 12月25日発売丨 Vol.19
Bonejack 10:47 AM 09-22-10
作者: 秋山澪:
セラヴィーガンダムII

古語云: 分久必合, 合久必分。:-)
肉羊哩咖 11:00 AM 09-22-10
作者: 風萌翔:
咁樣先可以慢慢咁走去uc年代
嗰個似SEED多d, 若果冇CB班人阻住, 自然人同班新Innovators九成九晨早開咗片, 如果新Innovators唔夠多人, 就會似多d俾地連當兵器咁使, 去鏟除異己囉~
GN80667 06:59 PM 09-22-10
作者: 肉羊哩咖:
嗰個似SEED多d, 若果冇CB班人阻住, 自然人同班新Innovators九成九晨早開咗片, 如果新Innovators唔夠多人, 就會似多d俾地連當兵器咁使, 去鏟除異己囉~
始終同SEED唔同,調整者係有錢人幫自己仔女改造基因
再加上背後有LOGOS煽動,先至產生好大矛盾
相反變革者係自然進化,而且多數人都有得變革
短短幾十年已經有40%人類完成變革,唔係小事
自然人面對變革者既優勢,只會期待自己盡早變革
到最後自然人得番一兩成既時候,咪用福利政策養到佢地變革埋/絕種為止
而且戲入面聯邦都有擔心將來兩者會有衝突
及早處理,爆發戰爭既機會就會減少

熾天使R隻腳係big cannon變出來,而且頭胸腰部份都係背包既部份
我諗唔係披上去而係自己變形,劇透好似都有話本體爆左背包飛出去獨立行動
kakajit 07:37 PM 09-22-10
果然會合甲呢
雖然未睇 , 但都覺得係自己變MS而唔係變套甲
我諗佢真係唔會無聊到設計部MS咩住件甲帶出去但又唔係著住囉
唔著但咩上身又唔會快左:-)
已經唔係科幻機設洗唔洗理合理性O既問題 ,
而係common sense O既問題
GN00508771 07:57 PM 09-22-10
作者: POKA:
唔計換票,幾時有得睇?
出碟或者去戲院睇(HK)
10月台灣

11月好似先到香港
zzzdx 11:31 PM 09-22-10
GN008-RE

ゆり 11:36 PM 09-22-10
spoil左好d?

話晒都叫可能劇透:-)?
連合一等兵 12:37 AM 09-23-10
果然會合甲呢
果然有追裝...咁 d 模型...:-)
苯大果然死性不改...:-)
GN00508771 04:29 AM 09-23-10
http://www.my-cartoon.com.tw/gundam/...0101006_04.htm

http://www.my-cartoon.com.tw/gundam/...0101006_02.htm

係咪應該再一次慨歎...呢..

台灣真多活動
風萌翔 04:37 PM 09-23-10
作者: kakajit:
雖然未睇 , 但都覺得係自己變MS而唔係變套甲
我諗佢真係唔會無聊到設計部MS咩住件甲帶出去但又唔係著住囉
唔著但咩上身又唔會快左:-)
已經唔係科幻機設洗唔洗理合理性O既問題 ,
而係common sense O既問題
其實我唔想諗佢係合甲ge
只係佢幅圖又似話比我知
件甲係係肩上個舊野黎
GN80667 05:14 PM 09-23-10
其實我唔想諗佢係合甲ge
只係佢幅圖又似話比我知
件甲係係肩上個舊野黎
如果以清晰圖既構造
所有部份都可以係大背包搵到
相反就冇本體既零件
應該只係背包分離出去變形,解說文都係差唔多意思
神風@AMD 05:27 PM 09-23-10
轉貼友台
EMax(九展) 多謝各位Emax Fun Card 會員支持﹗劇場版『機動戰士高達00 ~先驅者的醒覺』電影首映禮VIP門票火速換罄﹗我地特別加推門票換領第2擊 – EMax Fun Card會員憑10個印花,由9月25日起可換領電影首映禮"普通門票" 兩張﹗(數量有限,換完即止﹗), 立刻行動啦
HAKAIDER 05:51 PM 09-23-10
作者: GN80667:
如果以清晰圖既構造
所有部份都可以係大背包搵到
相反就冇本體既零件
應該只係背包分離出去變形,解說文都係差唔多意思
本體摺左係背脊.........................彩圖留意右下

GN80667 06:48 PM 09-23-10
作者: HAKAIDER:
本體摺左係背脊.........................彩圖留意右下

我就話頭身手腳都係背包部份
而且預告有得番本體既影像
上面張清晰圖有講明背包係無人機
所以係個背包自己飛左出去
原本個人形先至係坐左人既本體
HAKAIDER 06:58 PM 09-23-10
我就話頭身手腳都係背包部份
而且預告有得番本體既影像
上面張清晰圖有講明背包係無人機
所以係個背包自己飛左出去
原本個人形先至係坐左人既本體
背脊咩住果隻無人型MS就係GN-008RE セラヴィーガンダムII (黒色)

坐人果部係CB-002 ラファエルガンダム (白色)
~牙~ 10:09 PM 09-23-10
新加坡睇完返嚟, 一樣有模型賣, 但好貴..
講番套片, 個院好細, 畫質都唔太好, 聲音不過不失,
但D英文字幕做得好好, 睇得出係睇晒全套片再落字幕
至於套片, 我最後都係囧左
拖羅仔 10:54 PM 09-23-10
今日終於睇完
全院滿座
結論
唔當佢係gundam,感覺會好好多
肉羊哩咖 12:19 PM 09-24-10
始終同SEED唔同,調整者係有錢人幫自己仔女改造基因
再加上背後有LOGOS煽動,先至產生好大矛盾
相反變革者係自然進化,而且多數人都有得變革
短短幾十年已經有40%人類完成變革,唔係小事
自然人面對變革者既優勢,只會期待自己盡早變革
到最後自然人得番一兩成既時候,咪用福利政策養到佢地變革埋/絕種為止
而且戲入面聯邦都有擔心將來兩者會有衝突
及早處理,爆發戰爭既機會就會減少
當人人都覺得遲有得升呢做變革, 眼紅症爆發嘅程度當然細好多, 呢個地連又無嗰個咁無能做到嘢~ (咁算唔算多婊咗福田一嘢先?)
mso123 02:04 PM 09-24-10
睇來都係騙 $$
Leaf 02:15 PM 09-24-10
我想問句;仲有冇人記得廣志?
ゆり 06:17 PM 09-24-10
作者: Leaf:
我想問句;仲有冇人記得廣志?
S2唔係死左喇咩:-)
細路翔 06:30 PM 09-24-10
去左做鋼鐵人:-)
GN00508771 02:50 PM 09-26-10
星期三就係...

唔知會場有冇野賣呢-.- T恤 之類
Leaf 03:23 PM 09-26-10
本來s1都已經死;都冇解釋過s2佢點解未死
GN00508771 03:26 PM 09-26-10
作者: Leaf:
本來s1都已經死;都冇解釋過s2佢點解未死
一早講左啦-.-
S1都冇死 半身燒熟左咁解
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後

返回主題版面