Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-12-09, 02:11 AM   #451
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 02-12-09, 03:40 AM   #452
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
今集tiger 啊
但係 minori 同 ami 我都幾鍾意的

首插入曲 holy night 好好聽啊~
很襯 party氣氛, 但ending 再播時...
跟今集內容(主角們的心情?)有點違和...
歌詞聽起來反而有點傷感(?)啊 (淚目

舊 02-12-09, 06:59 AM   #453
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
套野突然咁認真~
看完之後覺得選亞美吧~不過主角會唔會由頭到尾都察覺唔到呢.....

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 08:34 AM   #454
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
作者: AiStudio 查看文章
套野突然咁認真~
看完之後覺得選亞美吧~不過主角會唔會由頭到尾都察覺唔到呢.....
其實龍兒既遲鈍可以話係去到過左火既地步

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 09:47 AM   #455
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
亞美美

舊 02-12-09, 12:23 PM   #456
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
今集個feel 幾好....老虎同亞美合唱唔錯......ed 用返佑插入曲交代左今集重點..有冇人知隻插入歌幾時出~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 02:11 PM   #457
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
亞美美同大河唱歌時,唔知點解看上去好似母女……
唔止龍兒遲鈍連大河都遲鈍到過火,唔係就唔會咁,唯一唔遲鈍的只有亞美美吧……
不過有樣好想吐槽的是,女角們不冷的嗎……

舊 02-12-09, 02:22 PM   #458
zurg
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 尼路 查看文章
唔止龍兒遲鈍連大河都遲鈍到過火,唔係就唔會咁,唯一唔遲鈍的只有亞美美吧……
見到北村仲冷
zurg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 04:02 PM   #459
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
想講既上面都講左, 龍兒好遲鈍....亞美講到咁明佢都仲傻下傻下....

北村搞乜....變態超人???

舊 02-12-09, 04:06 PM   #460
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 尼路 查看文章
現實中也不少女生零下也穿迷你裙喔
要"令"唔要命ga

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 04:16 PM   #461
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
要"令"唔要命ga
現實中每次見到都會自己問自己……結果有次忍唔住走去問表妹,得出的答案是……冬天不會曬黑所以可以露,夏天會曬黑所以長衫長褲……雖然有這答案,但依然都係會咁問……

舊 02-12-09, 04:44 PM   #462
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
即係點呢.....冇睇小說
今集有d迷............

實乃梨鍾意龍兒?
但佢以為tiger鍾意龍兒, 又見佢喊
決定讓比tiger?
而tiger又真係開始鍾意龍兒?

次次實乃梨咁既樣都有心痛

此篇文章於 02-12-09 04:49 PM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 05:05 PM   #463
星旅人
Senior Gamer
星の旅人

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDDreamsfb
動畫其實表現得都好好
不過有機會既話見意睇睇小說最尾
由其係龍兒趕返去會場,之後大河獨白果段
星旅人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 07:56 PM   #464
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
睇黎老虎end 確定?
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 07:57 PM   #465
呀正
Crazy Gamer
小飛俠

註冊日期: Mar 2004
Nintendo Switch ID0451-6668-9114
PSN  IDShekChing
好複雜既四輸局面
睇到好心up

黎個齊人之福得唔得呀
呀正 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 08:54 PM   #466
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
睇完今集-.- 唔知點解好想係 龍+亞美-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 09:32 PM   #467
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
今集做得唔錯,但總覺得冇小說咁正
隻聖誕歌唔錯,如果係兩個月前播一定非常應節
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 10:20 PM   #468
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
結果都係向官配線傾斜嗎
亞美線基本上由始至終都無戲唱
小實因為大河既關系,決定發卡俾龍兒,亦發卡俾自已
大河最終都體會到自已既感情取向
龍兒整晚最在意既都係大河,黎緊都係睇下佢點察覺自已既心意

亞美

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 10:35 PM   #469
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 呀正 查看文章
好複雜既四輸局面
睇到好心up

黎個齊人之福得唔得呀
4個人同時失戀

今集幻聽:
大河:あ......重(廣東話)....おもっ 

舊 02-12-09, 10:37 PM   #470
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235

笑jor

舊 02-12-09, 10:38 PM   #471
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
看完今回...
龍兒本身是喜歡實乃梨..(自我認為)...
但下意識好多時候是想起大河(第一時間)..
其實他不算被甩..只是還未憶起自己真正的喜歡人是誰..!
大河就終於到了此時...先知道自己很喜歡龍兒(好多是都係下意識)..
係之前都仲係撮合"實乃梨"及"龍兒"..但本能還是幫他們
實乃梨認為喜歡上好友的男朋友..而感到罪惡感..雖然早前知道了不是..
結果最終都是如此..而更看到大河留淚叫龍兒那一幕...更加覺得自己應該放手..
而亞美就於他們之間看得很清楚..所以才對龍兒說那句話..因為最終會大家一起傷心..沒有開心..!
在下沒看過小說..以上只是屬於個人觀感..!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 11:01 PM   #472
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: メソウサ 查看文章

笑jor
謎之技術
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 11:21 PM   #473
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
這是什麼.....-.- 可怕 不愧係老虎

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 11:27 PM   #474
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
亞美.....對戰局太清楚反而入不了戰局......

聽見大河不斷叫龍兒真係心傷....

釘宮難得要演出有內心戲角色.(唔駛下下都傲嬌)釘宮演技可以更上一層樓.

其實整本第七期小說龍兒不斷都想每個人都要有『回報』.

只是不斷付出沒有回報的大河,龍兒接受不了.最後衝了出去.

還有扮聖誕熊之前那段內心話要看小說才可以了解.加上這段後聖誕熊出現衝擊力更加大都是只有小說才有.

動畫這段連貫性同氣氛完全沒有問題. 不....應該說是做得非常好.

制作組做得非常好.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 11:32 PM   #475
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
要"令"唔要命ga
因為女性 耐寒能力比男性高.

定係一個"靚"字女性會自動發出什麼AT力場?
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
士郎正宗「攻殻機動隊 新劇場版」6月20日公開決定!丨主題歌:坂本真綾 コーネリアス 歌絲˙暮斯 日本動漫畫討論版 484 02-01-24 05:04 PM
[動畫] 高畑 勲「かぐや姫の物語」2013年秋公開決定丨ジブリ「もののけ姫」と「猫の恩返し」が12月4日にBD化 money 日本動漫畫討論版 65 06-24-15 08:47 AM
BD 播放 capture 圖 jaycom 手機資訊/電腦軟硬討論 16 09-11-11 06:43 PM
松下將推出PC用BD燒錄機產品支援雙層BD光碟讀寫功能 kevinhty 手機資訊/電腦軟硬討論 50 04-26-06 03:27 PM
[ETC]BD 陣營預定明年推出小型 BD 光碟產品 neo2046 電視遊戲討論版 0 10-08-04 12:28 AM

現在的時間是 12:36 PM

手機版 | APP版