Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-06-07, 10:01 PM   #76
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: wai1014 查看文章
想問下...以上D APP係咪淨係上住WIFI先用得???
有邊D APP係真係可以裝落部IPOD TOUCH/IPHONE 度??
係Wi-Fi時專用
download落o黎o既App就要另外搵啦
而且Apple o既software update分分鐘會lock死你部hacked iPhone/iPod touch
不過有說Apple會於月尾新Mac OS X推出後對iPhone App控制作有限度放寬

Metal Gear NT 目前離線  
舊 10-06-07, 10:13 PM   #77
wai1014
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
係Wi-Fi時專用
download落o黎o既App就要另外搵啦
而且Apple o既software update分分鐘會lock死你部hacked iPhone/iPod touch
不過有說Apple會於月尾新Mac OS X推出後對iPhone App控制作有限度放寬
sorry...對ipod touch/iphone認識真係唔深
因為睇其他 forum....有d 可以裝入iphone度打中文sms...
所以就唔知邊d 裝得入機邊d要through wifi
wai1014 目前離線  
舊 10-06-07, 11:21 PM   #78
[KIT]
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
我想問個keyboard 係咪有D 符號打唔到?

我個account 用 ipod touch login 唔到GAF

[KIT] 目前離線  
舊 10-06-07, 11:25 PM   #79
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: [KIT] 查看文章
我想問個keyboard 係咪有D 符號打唔到?

我個account 用 ipod touch login 唔到GAF
有得打[同]
keyboard上先按.?123再按#+=就會見到

舊 10-06-07, 11:30 PM   #80
Ysla
Junior Member

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: alexc 查看文章
好奇怪,我之前convert mp4 用ipod video睇係無問題
但用touch 就睇幾十秒會自動跳番出menu
我個部都係咁,有D片無事,但如果條片長少少,有好大機會到某個地方自動彈番出MENU,仲試過搞到部機自動RESET。出事既地方永遠都係同一個位置。

如果將條片重新SNYC過問題就會解決,但唔保證其他部份唔會有同樣問題……

除左片之外,有D歌都會未播完就自動SKIP下首,我懷疑自己部機D RAM有問題…
聽日去唔去換好呢?
Ysla 目前離線  
舊 10-06-07, 11:39 PM   #81
alexc
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Ysla 查看文章
我個部都係咁,有D片無事,但如果條片長少少,有好大機會到某個地方自動彈番出MENU,仲試過搞到部機自動RESET。出事既地方永遠都係同一個位置。

如果將條片重新SNYC過問題就會解決,但唔保證其他部份唔會有同樣問題……

除左片之外,有D歌都會未播完就自動SKIP下首,我懷疑自己部機D RAM有問題…
聽日去唔去換好呢?

我諗係佢個firmware有bug...

宜家用PSP Video Express轉片又無事
alexc 目前離線  
舊 10-07-07, 12:02 AM   #82
yefai
Insane Gamer

PSN  IDyefai
唔知點解我部ipod touch
去google想search野, 個text box打唔到字...
其他text box就打到...淨係入search keyword個text box打唔到...
有冇人都有咁既問題...
yefai 目前離線  
舊 10-07-07, 12:05 AM   #83
[KIT]

引用:
我諗係佢個firmware有bug...

宜家用PSP Video Express轉片又無事
我都試過一次睇片變晒色, reboot 後無事

[KIT] 目前離線  
舊 10-07-07, 12:05 AM   #84
alexc

引用:
作者: yefai 查看文章
唔知點解我部ipod touch
去google想search野, 個text box打唔到字...
其他text box就打到...淨係入search keyword個text box打唔到...
有冇人都有咁既問題...

我都係,但係內置o個個google search又無事
alexc 目前離線  
舊 10-07-07, 12:09 AM   #85
yefai

引用:
我都係,但係內置o個個google search又無事
原來依個唔係個別事件
等我仲諗係咪我部機有問題
依家我都係用內置個GOOGLE ENGINE去SEARCH
yefai 目前離線  
舊 10-07-07, 12:15 AM   #86
alexc

引用:
作者: yefai 查看文章
原來依個唔係個別事件
等我仲諗係咪我部機有問題
依家我都係用內置個GOOGLE ENGINE去SEARCH
話時話佢個browser真係100分
我用個咁多手提機既內置browser(plam, wm, psp, clie...)都無一個咁勁咁好用
最緊要係unicode同字體靚
alexc 目前離線  
舊 10-07-07, 12:25 AM   #87
Moderator
核搭載二足步行戰車

你地係咪去Google HK, TW, CN時有問題?
我試呢三個時都會咁
不過美國、英國、澳洲甚至法國等非中文系Google時就冇問題

Yahoo香港都冇問題

此篇文章於 10-07-07 12:28 AM 被 Metal Gear NT 編輯。
舊 10-07-07, 12:32 AM   #88
yefai

引用:
你地係咪去Google HK, TW, CN時有問題?
我試呢三個時都會咁
不過美國、英國、澳洲甚至法國等非中文系Google時就冇問題

Yahoo香港都冇問題
我係GOOGLE HK出事, 其他我無試
依個問題好似淨係GOOGLE先有
yefai 目前離線  
舊 10-07-07, 12:38 AM   #89
Moderator
核搭載二足步行戰車

睇到外國有用家有一句幾好笑但又係事實o既評價
雖然有點唔好意思不過我都好認同
iPod touch真係one of the best toilet gadget

舊 10-07-07, 03:28 AM   #90
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
http://www.gaforum.org/showpost.php?...4&postcount=61
各位係咪未見過有得賣?
之前完全冇留意,可能真係買唔返...
聽日出去碰下運氣先...
玄武 目前離線  
舊 10-07-07, 03:49 AM   #91
GSX
Senior Gamer
吟遊詩人

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: 玄武 查看文章
http://www.gaforum.org/showpost.php?...4&postcount=61
各位係咪未見過有得賣?
之前完全冇留意,可能真係買唔返...
聽日出去碰下運氣先...
I didn't see this at Golden & Causeway Bay
You can try to find it at Wan Chai
(I brought same brand BT for nano some years ago at Wan Chai)
GSX 目前離線  
舊 10-07-07, 07:18 AM   #92
Guy
Game Master
Taylor

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDguyyiu
...睇黎touch真係好多問題咁喎...

GUY修行中
Guy 目前離線  
舊 10-07-07, 07:20 AM   #93
Guy
Game Master
Taylor

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDguyyiu
引用:
作者: wai1014 查看文章
sorry...對ipod touch/iphone認識真係唔深
因為睇其他 forum....有d 可以裝入iphone度打中文sms...
所以就唔知邊d 裝得入機邊d要through wifi
http://www.iphone.org.hk/cgi-bin/ch/forum_show.cgi
呢度幫到你,打中文sms已經去v0.5

GUY修行中
Guy 目前離線  
舊 10-07-07, 07:49 AM   #94
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
其實,我想問下有無人用iPod classic掛頸架?

會唔會好易壞呢?因為佢用硬碟,但掛頸成日飛飛下?或者好重?又或者大部,似掛psp果D人…

因為我見到touch成二千四至三千幾,但classic百六極只要二千七炸喎!!

大家覺得點?

舊 10-07-07, 10:59 AM   #95
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
其實,我想問下有無人用iPod classic掛頸架?

會唔會好易壞呢?因為佢用硬碟,但掛頸成日飛飛下?或者好重?又或者大部,似掛psp果D人…

因為我見到touch成二千四至三千幾,但classic百六極只要二千七炸喎!!

大家覺得點?
點會拎部full size iPod掛頸

16GB vs 160GB的確好難揀
睇你需要係乜啦
160GB可以放晒所有野落去的確好方便
但係iPod touch雖然較貴又少容量
不過個multi touch, wide screen同Wi-Fi (個Safari真係好掂)都係iPod touch先有(你想買水貨iPhone就另計)
個人暫時都冇後悔買部iPod touch
16GB...只好妥協一下,Playlist/Smart playlist會係你o既好朋友
當然你等得到的話咪等佢有大容量型號先買囉
但係我覺得就算出年都唔會有多過40GB......

舊 10-07-07, 12:24 PM   #96
wongja0708

註冊日期: Dec 2004
touch 16GB 旺角有無貨?
想等陣去買+去先達貼埋...
無就唔出lu

wongja0708 目前離線  
舊 10-07-07, 02:10 PM   #97
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
點會拎部full size iPod掛頸

16GB vs 160GB的確好難揀
睇你需要係乜啦
160GB可以放晒所有野落去的確好方便
但係iPod touch雖然較貴又少容量
不過個multi touch, wide screen同Wi-Fi (個Safari真係好掂)都係iPod touch先有(你想買水貨iPhone就另計)
個人暫時都冇後悔買部iPod touch
16GB...只好妥協一下,Playlist/Smart playlist會係你o既好朋友
當然你等得到的話咪等佢有大容量型號先買囉
但係我覺得就算出年都唔會有多過40GB......
咁算…都係「癲勞」算…

touch…太貴,大佬,16極三千幾…買手機好過…

舊 10-07-07, 02:42 PM   #98
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
咁算…都係「癲勞」算…

touch…太貴,大佬,16極三千幾…買手機好過…
如果想睇片買返iPod classic啦
計返價錢容量比最抵買係佢(我都諗過,不過玩過multi touch之後真係忍唔到手 )
nano個mon點清始終都係細
我唔覺得可以舒服地睇比較長o既影片
除非你非要nano便攜性不可......

三千二買部手機係得,不過我寧可等iPhone都唔想用三千幾或更貴去買SE/Mo記o的頹機

舊 10-07-07, 03:20 PM   #99
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
如果想睇片買返iPod classic啦
計返價錢容量比最抵買係佢(我都諗過,不過玩過multi touch之後真係忍唔到手 )
nano個mon點清始終都係細
我唔覺得可以舒服地睇比較長o既影片
除非你非要nano便攜性不可......

三千二買部手機係得,不過我寧可等iPhone都唔想用三千幾或更貴去買SE/Mo記o的頹機
係喇!!

我就係要nano便攜性喇!

所以咪問有無人用classic但掛頸囉!!!!不過,我在香港從未見過有人掛頸…

舊 10-07-07, 03:43 PM   #100
wongja0708

註冊日期: Dec 2004
無乜人理我...
anyway 我都入手了
是日戰利品Itouch 同SOny 部S615F
當然部Sony 係我老婆架啦

wongja0708 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
娛樂新聞報告 Busconcamp Neo Entertainment TREND 1032 02-02-08 05:17 PM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM
仁濟醫院驚現「吸血殭屍」 windart ~清談館~ 83 09-19-07 03:50 AM
影 視 處 開 綠 燈 : 時 代 變 遷 ‧ 港 產 粗 口 電 影 不 列 三 級 IamO 電影版 17 09-15-07 05:14 PM
港 客 拉 角 子 機 $5 贏 4000 萬 ,星 際 稱 機 械 故 障 拒 賠 凍檸茶 ~清談館~ 78 09-03-07 11:57 AM

現在的時間是 08:34 AM

手機版 | APP版