Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-02-19, 09:09 PM   #51
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
ペトラ暫時隊中最強
冇人打中佢咁濟

此篇文章於 08-02-19 09:24 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-19, 10:11 AM   #52
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
好想升最上位職
其實喺咪要轉返下位職升唔夠熟練嘅技能會快啲
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-19, 11:04 AM   #53
野良猫
肥倫

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
好想升最上位職
由手機版發出
一路玩都夠升吧
我皇女隊都已經全部最上位,除ペトラ
不過佢上位職都好強
舊 08-03-19, 11:06 AM   #54
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 野良猫 查看文章
一路玩都夠升吧
我皇女隊都已經全部最上位,除ペトラ
不過佢上位職都好強
黃色線,無乜人騎得
四眼弓兵哥哥應該升唔到最上位添
由手機版發出
舊 08-03-19, 11:54 AM   #55
野良猫
肥倫

引用:
黃色線,無乜人騎得
四眼弓兵哥哥應該升唔到最上位添
由手機版發出
咁皇女都係得一個騎兵
其他我都係由e升上去,夠60%就轉
舊 08-03-19, 01:36 PM   #56
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
好想升最上位職
由手機版發出
有兩件道具裝左可以雙倍技能經驗
之後可以配重甲軍團該回合打人同被打都只扣1血個指令
扔你要升個隻上最前線硬打其他人後退慢慢升
當然比如升騎馬或飛行,首先要學院升到夠可以第一次轉騎或飛職先
另外60-70%我已經考,今次考唔到SL返之後下星期再考
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-19, 02:51 PM   #57
野良猫
肥倫

引用:
作者: X&Y 查看文章
有兩件道具裝左可以雙倍技能經驗
之後可以配重甲軍團該回合打人同被打都只扣1血個指令
扔你要升個隻上最前線硬打其他人後退慢慢升
當然比如升騎馬或飛行,首先要學院升到夠可以第一次轉騎或飛職先
另外60-70%我已經考,今次考唔到SL返之後下星期再考
其實戰鬥唔升得幾多
最高難度野外戰冇得狂打
所以基本靠散策食飯升やる気(順便升先生嘅能力同指導力)再個別指導去升
有時只會升一樣咁就有1.5倍EXP,反正唔一定要100%合格,一樣升夠咗再升另一樣都可以
依家已經集中睇下爆機有多人升到主武器去到S,暫時ペトラ劍已經S咗
SKILL雖然只係必殺+10,但配啲本身有50%必殺漑武再加2回攻擊都唔差
舊 08-03-19, 03:11 PM   #58
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: 野良猫 查看文章
其實戰鬥唔升得幾多
最高難度野外戰冇得狂打
所以基本靠散策食飯升やる気(順便升先生嘅能力同指導力)再個別指導去升
有時只會升一樣咁就有1.5倍EXP,反正唔一定要100%合格,一樣升夠咗再升另一樣都可以
依家已經集中睇下爆機有多人升到主武器去到S,暫時ペトラ劍已經S咗
SKILL雖然只係必殺+10,但配啲本身有50%必殺漑武再加2回攻擊都唔差

重點升一兩隻騎同飛行都ok既,重騎軍團個指令可以出5次
本身騎/飛行得快,可以返後防收指令再舞者推返佢上去
每回合draw到4次戰鬥,差唔多每關都加到過百幾,仲可以同時升武器同指揮

相性唔岩個啲個別指導好難推上去
岩相性個啲個別指導可以成日great/perfect, 唔岩成日good

不過其實都唔洗太急,我無打過野戰5年後既3月都已經升到唔夠准考證再考最上位

此篇文章於 08-03-19 03:14 PM 被 X&Y 編輯。
舊 08-03-19, 06:07 PM   #59
iu fu pig
塵埃...

終於打到5年後,個故事可能有中文,比我預期嘅有feel
由手機版發出
舊 08-03-19, 10:10 PM   #60
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
終於打到5年後,個故事可能有中文,比我預期嘅有feel
由手機版發出
我都就到5年後
但我覺得個故事真係好多位好夾硬黎 為左個遊戲系統夾硬話主角係教師
真係令到好多野都好唔合理

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-19, 10:49 PM   #61
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
其實打任務戰定外傳好?
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-19, 10:51 PM   #62
野良猫
肥倫

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我都就到5年後
但我覺得個故事真係好多位好夾硬黎 為左個遊戲系統夾硬話主角係教師
真係令到好多野都好唔合理
5年後你會覺得更唔合理
吐嘈點一大堆
唔講其他,點解次次開戰都係月尾
舊 08-03-19, 11:37 PM   #63
X&Y
Game Master

5年後個個月都有29日喺校園
剩返每個月最後一星期會有一日成個大陸四圍走
到底係個大陸太細定有團隊轉移魔法
舊 08-05-19, 09:13 AM   #64
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: X&Y 查看文章
5年後個個月都有29日喺校園
剩返每個月最後一星期會有一日成個大陸四圍走
到底係個大陸太細定有團隊轉移魔法
教會騎士團應該有大量識轉移魔法嘅人
反正都係學級果幾丁友,跟身啲騎士團可能係當地召集嘅街坊
舊 08-05-19, 09:38 AM   #65
野良猫
肥倫

最後之戰
望下BOSS嘅能力同個戰場配置,哩啲先叫打BOSS嘛
之前嗰啲一刀死都唔知咩玩法嚟

故事方面前期學院還好,後面可以用崩壞嚟形容
舊 08-05-19, 10:39 AM   #66
Eking

註冊日期: Feb 2006
隻GAME好短下.......大部份時間去哂育成入面.....

舊 08-05-19, 06:37 PM   #67
野良猫
肥倫

帝國線係咪一定要皇女?
二週目我揀咗黃隊
舊 08-05-19, 09:31 PM   #68
X&Y
Game Master

岩岩完一週目
王國線我到最後都唔明敵人目的係咩

抖下先開二週目, 王國線5年後幾乎無見過同盟, 唔知揀黃隊5年後有咩睇
舊 08-11-19, 11:10 AM   #69
iu fu pig
塵埃...

回樓上,金鹿應該喺同盟線,成日見到紅色啲人(反而無見過藍色,有嘅我都當見唔到),不過照咁睇應該立場唔同
正題,金鹿打到差唔多完,後期故事果然喺一團糟,唔知其他線喺咪咁
(完全無三國分立嘅局面,某啲人仲要死得好老土)
轉入最終戰都仲要上堂,有冇咁鍾意上堂呀,5年後個個獨當一面仲要上堂?
下一轉應該會玩藍色⋯⋯
由手機版發出
舊 08-11-19, 12:02 PM   #70
野良猫
肥倫

引用:
回樓上,金鹿應該喺同盟線,成日見到紅色啲人(反而無見過藍色,有嘅我都當見唔到),不過照咁睇應該立場唔同
正題,金鹿打到差唔多完,後期故事果然喺一團糟,唔知其他線喺咪咁
(完全無三國分立嘅局面,某啲人仲要死得好老土)
轉入最終戰都仲要上堂,有冇咁鍾意上堂呀,5年後個個獨當一面仲要上堂?
下一轉應該會玩藍色⋯⋯
由手機版發出
我覺得似開會多過上堂
不過第二學期嘅學院生活真係好乏味,變咗機械式操作
舊 08-12-19, 02:17 PM   #71
iu fu pig
塵埃...

正式打完金鹿,雖然前半真係幾好)
最後個boss好似鋪咗好耐而出,

我原來一條仔都溝唔到,打飛機end⋯⋯
由手機版發出

此篇文章於 08-12-19 02:29 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 08-22-19, 11:40 AM   #72
iu fu pig
塵埃...

玩到藍線5年後,王子行為完全唔知想點⋯⋯(雖然做得槍兵都預咗)
(仲有王子做領主無馬騎,明明騎術開花喎)
不過都想堅持玩哂4條線先
由手機版發出
舊 09-09-19, 10:26 PM   #73
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
今日爆左藍線,由復仇鬼變番國王都算做得唔錯……

但藍線既人真係個個都超高回避……基本放出去就唔使點理……

知道點先叫學生轉班...只要關係度有B就可以...

此篇文章於 09-10-19 05:26 PM 被 Orage 編輯。
Orage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 11:07 AM   #74
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
打左藍再打紅,紅線劇情..........

舊 09-23-19, 03:09 PM   #75
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
終於將所有學生歸入我學系……

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ファイアーエムブレム 風花雪月 | Fire Emblem: Three Houses | enishi 電視遊戲討論版 213 01-20-20 12:03 AM
> >> > > 全新未開 XBOX 360 ACTIVISION 行貨 DESTINY < < < < < 已減價$$$180 超合Game魂 買賣專區 5 02-16-15 12:53 AM
[廣告 - CW] [CW32 U9] Sio2 新刊 <<No.6 FANBOOK「たからモノ」>> 與既刊<<慶次日記 バサラ村~!>>等 poyumoz Cosplay同人MIX討論區 0 08-08-11 10:57 PM
@@~~出左啦,最靚呢D GAME~~<<Dungeon Siege II>><< 末日危城2>>!!@@ Squalllg PC電腦遊戲討論版 45 09-10-05 04:52 PM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 02:08 PM

手機版 | APP版