Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31 71 121  ... 最後
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0)
ROCAS 05:05 PM 08-09-17
作者: Eking:
食2千幾餐飯, 俾500TIPS 合唔合理?
怕呢度會有人答你"比多500蚊tips就唔洗同人一樣捱餓..其實好合理"
(唔係我..)
Eking 05:09 PM 08-09-17
作者: 赤武神:
睇你覺得值唔值(tips呢樣野),我就覺得呢5個月switch都玩左好幾百過小時
仲同d小學同學約出黎打或online打,重拾不少打機既熱情
淨係splatoon 2家下都打左135小時,昨晚同小學同學仲打到4am..
打得多同值唔值冇直接關係, 我打PS4一樣多唔代表我要另外補水俾SONY 吧.....

例子如日本, 點解一間鋪得40-50部機, 人地要用咁多人力物力搞咁多野去俾人抽, 點解唔好似香港咁, 抄高個價, 50部機成本賺夠佢60-70部機利潤呢? 明顯就係消費者/ 零售商心態問題
SilverShadow 05:17 PM 08-09-17
作者: 赤武神:
睇你覺得值唔值(tips呢樣野),我就覺得呢5個月switch都玩左好幾百過小時
仲同d小學同學約出黎打或online打,重拾不少打機既熱情
淨係splatoon 2家下都打左135小時,昨晚同小學同學仲打到4am..
打得多同值唔值冇直接關係, 我打PS4一樣多唔代表我要另外補水俾SONY 吧.....
呢個tips仲要唔係畀provide product的老任/遊戲廠
只係畀左無良中介
LOL
MultiPASS 06:09 PM 08-09-17
個價呢幾月不斷起起落落,有心買就心中有口價,價到就買。
唔啱價就唔好買喇!
供應唔夠令價格上漲係現代經濟基本事實,
我地無力控制。
忍到手就等價啱,
忍唔到買左但可以即時玩到自己心儀遊戲,
未嘗唔係一種心靈滿足!
yuhchan5 06:28 PM 08-09-17
作者: cat722:
2880淨機(紅藍)唔駛食合唔合理 @@
由手機版發出
我見到2780
qwe 06:55 PM 08-09-17
作者: MultiPASS:
唔啱價就唔好買喇!
我地無力控制。
忍到手就等價啱,
未嘗唔係一種心靈滿足!
有少少唔同,首先件貨係足夠有供應(間間舖都有玩貨,除左正價舖),又唔係限量品
電子產品應該隨住生產日子耐左>生產技術/效益提高>價格下降
而家只係有人屯貨居其

不過值唔值好個人,本人就俾價左大拿拿60蚊買
MultiPASS 07:08 PM 08-09-17
作者: qwe:
有少少唔同,首先件貨係足夠有供應(間間舖都有玩貨,除左正價舖),又唔係限量品
電子產品應該隨住生產日子耐左>生產技術/效益提高>價格下降
而家只係有人屯貨居其

不過值唔值好個人,本人就俾價左大拿拿60蚊買
冇正價貨即係需求(所有入貨嘅鋪)大過供應所以啲鋪要用高啲嘅價去入貨(或者食骨),
好似以前Wii初年供應不足嘅情況咁,當供應增加自然售價回落。
零式 07:15 PM 08-09-17
食2千幾餐飯, 俾500TIPS 合唔合理?
請受一拜

我係好認同物以罕為貴, 但係而家係"物好多仲貴",當人水魚咩
信長 07:19 PM 08-09-17
NS 真係hardcore + lightuser 都中晒...
D 鋪見咁多 lightuser 問, 抬價食骨都有人要..
又唔見Xbox 有人問津
赤武神 08:20 PM 08-09-17
我自己係正價買,也不鼓吹炒價~
不過有時真係想玩咪買,唔通等到2046 (想買平d或正價實有方法,睇你有冇心買)

唔想玩你送比我都無意思玩,每人心目中既價觀都不一樣....我自己就唔會為幾百蚊呢樣果樣婆婆媽媽
風間鈴木仁 08:56 PM 08-09-17
作者: SilverShadow:
呢個tips仲要唔係畀provide product的老任/遊戲廠
只係畀左無良中介
LOL
絕對要拒絕炒價 ! 官方價 $ 2340 , 再咁炒法就準備見海關 ! 哼 !!!
不會屈服比無良中介 , 如果係任天堂 我都係不能接受 香港行貨已經全球最貴 !

作者: yuhchan5:
我見到2780
$ 2780 - 2340 ~~~ 重係炒價 $440 食 x la 中介 !

絕對要拒絕炒價 ! 官方價 $ 2340 , 再咁炒法就準備見海關 ! 哼 !!!
不會屈服比無良中介 , 如果係任天堂 我都係不能接受 香港行貨已經全球最貴 !

作者: MultiPASS:
唔啱價就唔好買喇!
我地無力控制。
忍到手就等價啱,
未嘗唔係一種心靈滿足!
作者: 零式:
請受一拜

我係好認同物以罕為貴, 但係而家係"物好多仲貴",當人水魚咩

好重要所以要講3次 ! 佢地再炒價 , 咁我真的 2018 先可能入手 任天堂 NS 。
你好野 !
風間鈴木仁 08:58 PM 08-09-17
作者: ROCAS:
怕呢度會有人答你"比多500蚊tips就唔洗同人一樣捱餓..其實好合理"
(唔係我..)
我最多比 $ 20 ~ 30 Tips !
我可以唔食 , 不緊要的 !
mrk 10:57 PM 08-09-17
作者: 天野:
照計如果大陸真係要貨
冇理由現在香港仲有貨賣
我覺得係因為未有中文大陸果邊先冇咁搶手
哈哈!估唔到係因為未有中文Menu,而變相令香港呢個水貨天堂冇咁搶手(今次真係錯有錯著呀!!)

作者: 信長:
MHXX ...
火紋無雙又有中文(隻GAME 唔太期待)
Mario 又係必買... 可能2018 online 要收錢,香港會少D 人想出機

幾時有下一輪新作Direct公怖
你漏左9月重有隻Pokemon格鬥
照個人推測下一輪新作Direct,應該9月TGS前(或者期間)會公佈(因為TGS係SONY主場,反而好想知今年MS部X1X參唔參展TGS呢??)

作者: lineage19:
呢2隻你放心啦, MK8同SP1 O係出NS版之前果幾日, WIIU版都仲有好多人玩
另一原因:外國好多人出唔到NS,而本身有WiiU的玩家,
唯有繼續/買番隻SP1玩著先!(6月中去美國時,留意到SP1中古價比全新相差好少ge!!!)

PS:由於NS玩唔番WiiU/3DS D Game,加上WiiU已停產,變相NS出左後,D中古WiiU主機價冇咩跌到!!
DMRevolution 01:07 PM 08-10-17
如果淨講機價...我比少340...
不過好老實...有GANE岩咪買, 沒GAME岩咪等下, 好過有人買完得個擺字, 都唔係玩....
為潮流而買...XD

有時就係覺得個堆人幫緊炒家推高個價..
風間鈴木仁 01:25 PM 08-10-17
作者: DMRevolution:
如果淨講機價...我比少340...
不過好老實...有GANE岩咪買, 沒GAME岩咪等下, 好過有人買完得個擺字, 都唔係玩....
為潮流而買...XD

有時就係覺得個堆人幫緊炒家推高個價..
講得好 中肯 ! 2017 NOW ~ 2018 目標 NS 入手
ELT 01:29 PM 08-10-17
我既最大目標係xenoblade2, 一日未出都仲可以慢慢等
黎緊mhxx肯定又炒一輪,到mario又會升一段
慢慢等下啦,各位民難同志
風間鈴木仁 01:35 PM 08-10-17
作者: ELT:
我既最大目標係xenoblade2, 一日未出都仲可以慢慢等
好呀 ! 等待公平價格 拒絕炒價 的各位民難同志 ! 慢慢等下啦 !

NS
https://www.nintendo.co.jp/software/switch/index.html
HK NS : http://www.nintendo.com.hk/hardware/switch/
http://www.nintendo.com.hk/
WiiU
http://www.nintendo.co.jp/wiiu
Wii 
https://www.nintendo.co.jp/wii/index.html
GC
https://www.nintendo.co.jp/ngc/index.html

CAPCOM / SEGA / SONY / 任天堂 超級 FANS 
PS PS2 PS3 PS4 PSV PSP NDS GC Wii WiiU

好重要所以要講3次 ! 佢地再炒價 , 咁我真的 2018 先可能入手 任天堂 NS 。
你好野 ! 
DMRevolution 03:51 PM 08-10-17
試完隻MH....同PSP年代真係差唔多...
唔覺得有咩驚喜..
應該唔會買....繼續做尤魚算
IDGAF 04:22 PM 08-10-17
作者: 信長:
NS 真係hardcore + lightuser 都中晒...
D 鋪見咁多 lightuser 問, 抬價食骨都有人要..
又唔見Xbox 有人問津
XBOX ONE呢期其實幾雞肋,
有XBOX ONE S,無論幾平都好都唔會買返元祖XBOX ONE,
但對畫面有要求,追求4K 60fps、HDR的,
一係等年尾XBOX ONE X,一係就砌部勁的PC玩WINDOWS 10版XBOX GAME,
(內容一樣,又係用返XBOX LIVE做配對網戰,宜家PC好似唔駛比XBOX LIVE年費添)
變咗根本唔需要買XBOX ONE主機玩"獨佔"的XBOX GAME…

不過,如果XBOX ONE S(500GB版)淨機跌到低過$1100會買嚟做4K Blu-ray碟機…

NS方面,我自己4月尾出Mario Kart 8 Deluxe時做機主,
暫時手上有呢堆game:
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Mario Kart 8 Deluxe
ARMS
LEGO City Undercover
Splatoon 2
都玩得幾開心同幾滿足了~!

不過,有少少失望的係香港任天堂到宜家都仲未提供到香港地區eSHOP服務,
個Nintendo Switch Online apps都仲未可以正式經官方途徑拎到…
IDGAF 04:25 PM 08-10-17
作者: DMRevolution:
試完隻MH....同PSP年代真係差唔多...
唔覺得有咩驚喜..
應該唔會買....繼續做尤魚算
我試完個demo都唔會首發時同人搶了…
呢兩個月專心打埋手上堆NS GAME等10月Super Mario Odyssey 中文版出好過~!
IDGAF 04:29 PM 08-10-17
我覺得可以留意下百貨公司有無返行版$2340主機連1至2隻公價GAME的套裝,
以目前香港的情況嚟係果度出機算無咁搵笨。

同埋早D出到機,可以享用埋官方免費提供的ONLINE對戰服務(18年之後要收費)。
holsety 04:35 PM 08-10-17
mhxx demo 同mhx 差唔多
alexmichael 08:21 PM 08-10-17
NS隻MHxx其實同3DS版有乜大差別?
如分別唔大,我考慮執返3DS嗰隻玩下算
MultiPASS 08:51 PM 08-10-17
作者: alexmichael:
3DS版XX嘅圓滑高清版,玩慣3DS各版本就要重新適應啲掣同睇地圖!
對高清冇感覺又唔會放上TV玩的話就玩返3DS版啦!
赤武神 09:00 PM 08-10-17
作者: alexmichael:
昨晚用3DS同NS手提畫面拍埋對比,係兩個世界黎~~睇得舒服好多倍
如果你有NS,在NS玩吧
標籤:Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31 71 121  ... 最後

返回主題版面