Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-04-06, 01:11 AM   #126
realpeople
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
終於睇晒全套…最後個結局真係好好好感人!
只可以用一句形容朧同弦之介:命運弄人…
呢套野確實值得一睇再睇!

舊 12-04-06, 10:57 AM   #127
edison1610
Crazy Gamer
九一終結者

註冊日期: Jul 2006
小弟看過山田風太郎的另一套作品 - くノ一忍法帖
故事裡的主人家都是死清光, 難道這是他老哥的風格?
真是倒特別, 不像無線九唔搭八一定要大團圓結局.

絕殺 車輪斬 去舊迎新
=========================女忍殺==
edison1610 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-06, 11:17 AM   #128
[KIT]
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
我成日覺得天膳好似碌葛咁, 好搞笑

[KIT] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-06, 05:49 PM   #129
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
Oh My God, They Killed 天膳!
You Bastard!

舊 12-09-06, 11:25 PM   #130
ambrose35hk
Game Master

註冊日期: Nov 2005
今日冇得做姐.............即刻去左page3~
ambrose35hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-06, 01:58 AM   #131
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: edison1610 查看文章
真是倒特別, 不像無線九唔搭八一定要大團圓結局.
唔大團圓只怕會出現莫探員事件

舊 12-11-06, 02:26 AM   #132
relight
Game Master
普通的魔法使

XBox Live GamertagHKrelight
我miss左幾集

天膳點死架,佢吾係不死架咩?
relight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 05:59 PM   #133
Crazy Gamer
Grabber

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: relight 查看文章
我miss左幾集

tv版天膳未死
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 06:43 PM   #134
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
我miss左幾集

睇下集

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-06, 12:10 PM   #135
法修
Game Master
Ace Killer

註冊日期: May 2004
引用:
我miss左幾集

佢死左好多鑊喇, 佢唔係不死, 係每次都死左之後復活
左衛門已經confirm左佢死先至扮佢, 好明顯係死完之後返生

法修 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-06, 12:13 PM   #136
法修
Game Master
Ace Killer

引用:
作者: ambrose35hk 查看文章
今日冇得做姐.............即刻去左page3~
唔係今週有無得播的問題, 呢度的topic, 唔理佢一日半日都可以沉到p2唔出奇, 何況一個星期先至播一次的動畫topic呢

舊 12-12-06, 12:17 PM   #137
法修
Game Master
Ace Killer

引用:
作者: Rance 查看文章
Oh My God, They Killed 天膳!
You Bastard!
呢套片裡面天線成日都比人殺ga啦 ,
地虫殺過佢,
典韋殺過佢,
電池俠駕駛員殺過佢,
御姊都殺過佢...
唔駛而家先咁大反應呀?

舊 12-12-06, 12:23 PM   #138
法修
Game Master
Ace Killer

引用:
作者: iamleoluk 查看文章

不過我一直都覺得陽炎要殺朧係損人不利已
佢如個想同弦之介, 唯一方法就是朧係隔離睇住佢地...

者係話佢地3p就會冇事...
唔係掛, 隔離睇住應該都係唔得喎~
唔係話破幻之瞳睇親識忍術的人, 該人都會想死咁ga咩?

其實御姊唔係話要kiss先至毒人咩? 唔kiss咪得囉~

舊 12-12-06, 12:29 PM   #139
法修
Game Master
Ace Killer

引用:
作者: K死狗(K9999)京 查看文章
條死天線唔係因為有佢細路加佢hp
佢根本仲廢過d路人
所以天線係屈機的

引用:
作者: HTW 查看文章
再講清楚d係,扮卒仔的天膳自白有不死身,命侍衛插死一次扮天膳的左衛門"試探"係咪真天膳.
其實以如月習慣置身敵陣居安思危的本能, 應該feel到唔對路盡快跳橋走人~
故事要埋尾唯有講到佢咁就比D雜卒篤死, 真無奈

舊 12-12-06, 03:30 PM   #140
edison1610
Crazy Gamer
九一終結者

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 法修 查看文章
其實以如月習慣置身敵陣居安思危的本能, 應該feel到唔對路盡快跳橋走人~
故事要埋尾唯有講到佢咁就比D雜卒篤死, 真無奈
其實做觀眾既我地都feel到, 但係成排人係到, 點走? 果時真係等死

絕殺 車輪斬 去舊迎新
=========================女忍殺==
edison1610 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-06, 06:50 PM   #141
ambrose35hk
Game Master

引用:
唔係今週有無得播的問題, 呢度的topic, 唔理佢一日半日都可以沉到p2唔出奇, 何況一個星期先至播一次的動畫topic呢
朋友,你又出忍術wo............
ambrose35hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-06, 09:06 PM   #142
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
其實做觀眾既我地都feel到, 但係成排人係到, 點走? 果時真係等死
左衛門又冇殺敵既忍術

引用:
叫佢用多重引用

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-06, 01:54 AM   #143
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
引用:

破幻之瞳只會令人忍術失效, 同弦之介和豹馬既瞳術係唔同

舊 12-13-06, 08:34 AM   #144
法修
Game Master
Ace Killer

引用:
雖然如月的身法在眾上忍當中唔見得係最強, 但對手係:
1) 級數相距好多的雜魚
2) 公認除左返生之外就一無是處, 經常被殺的天線

只要佢在雜魚們未篤槍前係咁意向後跳 , 彈入河就有很大機會甩身了~
就算雜魚當中有人反應快, 照我睇都只係中一兩槍非要害的傷, 都應該甩到身...

舊 12-13-06, 08:48 AM   #145
法修
Game Master
Ace Killer

引用:
咁耐無出場, 梗係要出下忍術撐下場
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
左衛門又冇殺敵既忍術
叫佢用多重引用
順下你意喇
引用:
作者: 銀色流星 查看文章
破幻之瞳只會令人忍術失效, 同弦之介和豹馬既瞳術係唔同
因為見鼻涕比朧朧望住時好似想死咁款,
所以覺得識忍術的人比佢望下都會有想死的感覺...
不過又記得如月比佢望果陣只係破左術,
無突別想死的感覺... 係因為望得時間太短?
定係真係只是單單的破術效果... 我都唔敢太肯定~

舊 12-13-06, 10:28 PM   #146
BenEX
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
因為見鼻涕比朧朧望住時好似想死咁款,
所以覺得識忍術的人比佢望下都會有想死的感覺...
不過又記得如月比佢望果陣只係破左術,
無突別想死的感覺... 係因為望得時間太短?
定係真係只是單單的破術效果... 我都唔敢太肯定~
破幻之瞳係令人忍術無效je..
果次陣五郎想死咁款係因為太乾
朧又唔俾佢變返人= ="
所以咁痛苦je..
BenEX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-06, 07:51 PM   #147
6eo
美波様!

引用:
雖然如月的身法在眾上忍當中唔見得係最強, 但對手係:
1) 級數相距好多的雜魚
2) 公認除左返生之外就一無是處, 經常被殺的天線

只要佢在雜魚們未篤槍前係咁意向後跳 , 彈入河就有很大機會甩身了~
就算雜魚當中有人反應快, 照我睇都只係中一兩槍非要害的傷, 都應該甩到身...
第1, 佢冇估到天膳咁都冇死
第2, 佢以為個個都當佢係天膳, 而且佢要番去同陽炎裡應外合, 跳河只會露出破綻

不過我都想過佢比人插左第1野之後, 斬左技矛之後跳河
但可能佢為左伊賀的面子, 又唔ger天膳靠卒贏, 所以先咁勇去斬天膳 (想起賈圖...)
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 08:28 AM   #148
法修
Game Master
Ace Killer

引用:
作者: BenEX 查看文章
破幻之瞳係令人忍術無效je..
果次陣五郎想死咁款係因為太乾
朧又唔俾佢變返人= ="
所以咁痛苦je..
大概是吧, 陣五郎係特別例子(易死)

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
第1, 佢冇估到天膳咁都冇死
第2, 佢以為個個都當佢係天膳, 而且佢要番去同陽炎裡應外合, 跳河只會露出破綻

不過我都想過佢比人插左第1野之後, 斬左技矛之後跳河
但可能佢為左伊賀的面子, 又唔ger天膳靠卒贏, 所以先咁勇去斬天膳 (想起賈圖...)
不過如月應該估到d啦, 之前舖咁多伏線話佢懷疑天線的死:
1. 覺得天線至死都無顯露其忍術很可疑
2. 朱娟與朧朧的說話透露了少少玄機
3. 當時勢色真係好唔妥 重傾左咁耐...

舊 12-16-06, 11:21 PM   #149
kcf1201
Game Master

引用:

陽炎只要一
就會由口吐出有毒o既氣體
D人只要一吸就會中招死
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-06, 11:58 PM   #150
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
提醒一下,一陣大結局
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具