Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-03-17, 04:02 PM   #151
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 信長 查看文章
what happened to Monday
瑞典影后
呢套勁吸引, 希望唔係啲 Dysoptian 老梗

舊 08-19-17, 12:28 PM   #152
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
看完捍衛者聯盟了,不過不失啦
4人組互動都不錯,但打仍是沒dd那種爽快,很多時是暗畫面和近鏡,省錢省到這樣。。。。。。
基本上是為之後4人組個人影集留下伏線
最尾罰叔的預告其實更吸引

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-17, 04:28 PM   #153
Eking

註冊日期: Feb 2006
應該話當初DD第一季多特效, 冇左畫面變得普通, DD第2季都有同樣問題, 只不過多左PUNISHER玩槍好睇左~

唔知有冇記錯...高老太冇死?

舊 08-22-17, 02:05 PM   #154
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
Marvel's The Punisher | Demolition [HD] | Netflix(1:01)
https://www.youtube.com/watch?v=ePZjoN-KMlA

Coming to collect. Marvel's The Punisher premieres globally █████ 2017, only on Netflix.

此篇文章於 08-22-17 02:12 PM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 07:06 PM   #155
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
今次個十號風真係幾勁,
連免費電視個訊號都斷斷續續受到干擾,
結果都係要留係屋企Netflix煲劇同電影。

睇咗War Machine,
佢嘗試用一個比較輕鬆的方式去睇戰爭呢回事,
雖然拍得唔算悶,但始終文戲部份太多,
但唔似另一套Netflix戰爭電影The Siege of Jadotville咁有比較熱血的戰鬥場面,
同時又講到做軍人的悲痛。

引用:
睇完玉子.. 唔想食肉
飯前及飯後睇了Okja同Sausage Party…
係咪應該要重新思考屋企碟餸的感受呢?
但我肚餓喎,次次食晒無浪費食物個罪惡感會低d…

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
[YOUTUBE]

引用:
what happened to Monday
瑞典影后
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
呢套勁吸引, 希望唔係啲 Dysoptian 老梗
但我用香港Netflix A/C睇,搜查完又無呢套What Happened to Monday的…
定未做好字幕,遲D先有得睇?

舊 08-24-17, 03:47 PM   #156
IDGAF
The One

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
看完捍衛者聯盟了,不過不失啦
4人組互動都不錯,但打仍是沒dd那種爽快,很多時是暗畫面和近鏡,省錢省到這樣。。。。。。
基本上是為之後4人組個人影集留下伏線
最尾罰叔的預告其實更吸引
想睇The Defenders(8集完),
但我未睇Iron Fist(13集),
實際上有無需要睇咗Iron Fist先睇The Defenders?

其他Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage等就睇咗的,
開始有點唔鐘意呢種幾套劇個故事上有連動、衍生劇類的模式,
當集數越來越多的時候,做觀眾會追得有點辛苦…
遲D仲有The Punisher要追!!!

Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow果邊又係咁…
搞到我本來睇睇下Arrow系列都半放棄咗。

舊 08-24-17, 03:54 PM   #157
IDGAF
The One

睇咗Castlevania(4集)都幾好睇同估唔到有咁多搞笑的笑位。
宜家都有幾多日本動漫類作品拍成Netflix電影或製作動畫值得睇~!

希望明天播果套美版死亡筆記本唔會太爛就得。

最正係宜家Rick and Morty第3季有同步播放~!
呢套堅好笑,同埋個節奏好快唔會拖戲,推介!

https://en.wikipedia.org/wiki/Rick_and_Morty_(season_3)

https://www.youtube.com/watch?v=U1_DAH1wCSY

舊 08-24-17, 03:57 PM   #158
Eking

你自己慢慢睇就可以吧, 而且NETFLIX呢邊直線睇就可以, 唔駛好似GA咁睇睇下又要睇埋另一邊, 睇左IF先睇DEF會好些, 因為IF有部份角色(奸角)會出現係DEF, 會有劇情交代

舊 08-24-17, 04:03 PM   #159
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Rick and Morty 睇左幾集
個阿爺對白都係Morty ....Morty ....Morty ....Morty ....Morty
煩到頂唔順

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 06:57 PM   #160
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
Rick and Mort真心掂:
重有愈玩愈喪嘅趨勢

舊 08-25-17, 10:03 AM   #161
IDGAF
The One

引用:
作者: Eking 查看文章
你自己慢慢睇就可以吧, 而且NETFLIX呢邊直線睇就可以, 唔駛好似GA咁睇睇下又要睇埋另一邊, 睇左IF先睇DEF會好些, 因為IF有部份角色(奸角)會出現係DEF, 會有劇情交代
所以最後都係要要睇晒…

引用:
Rick and Morty 睇左幾集
個阿爺對白都係Morty ....Morty ....Morty ....Morty ....Morty
煩到頂唔順
阿爺係一個長期好似飲醉酒的瘋狂科學家,
佢成日急口令式講嘢又重複叫Morty同打思肊,
反而覺得佢個角色好好笑~!!!

同埋阿爺個孫其實係由同一個人配音的~!!!

http://www.imdb.com/title/tt2861424/epcast

https://www.youtube.com/watch?v=EAT0nWoEzJ8

引用:
作者: 神龍 查看文章
Rick and Mort真心掂:
重有愈玩愈喪嘅趨勢
睇睇下覺得佢個故事,
好似把Doraemon的如果電話亭、時光機、隨意門等的概念帶到美國同其他電影及電視劇crossover咁~!
(今季已經出現向Mad Max、The Avengers等電影"致敬"的情節)

此篇文章於 08-25-17 10:07 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-17, 09:53 PM   #162
IDGAF
The One

睇咗Netflix版Death Note,
ok喎同原作幾唔同,
唔算聰明的KIRA同會失去理性的L,女權至上的女主角。
班主角無咁神反而合理返。

雖然今次有提可以控制死前行動,
但無好似漫畫版咁,
提到有其他死神同死亡筆記、可以用一半生命交換死神眼睛等玩法,
應該仲有空間可以拍續集。

另外,片中各人的死法似睇緊Final Destination(死神來了)系列作品咁…!!!

《 死亡筆記本 》- 正式預告 - Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=V-tgR6JREDA

此篇文章於 08-26-17 12:38 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 03:07 PM   #163
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
Defenders

到最後Blacksky都係無乜特別,Defenders都只係當佢係DD條女,連the Hand都質疑Blacksky既能力

如果下一個故事係Shadowland唔該加番d忍者落去

以為個新招牌係Heroes for Hire

舊 08-27-17, 03:12 PM   #164
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
只是稍為看過原作,單以一套電影來說套美版死筆算不錯,比較合理無那麼神化,也捉到原作的設定不會太亂改

不過L改成這樣能理解部份原作FANS會不滿

結尾用這形式也好,這樣完結也可,有續集也有機會

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 05:06 PM   #165
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
都係10幾年前睇過下漫畫同電影版 再睇Netflix版
係有d急加上好美國化
但Netflix電影來說不錯

咁當然之後睇左幾個熟原作的Review
就一味講原作設定點樣好好多...
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 09:05 PM   #166
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
death note原作本身未死L之前係真係神作
今次美版改編好易入口,用原作漫畫比就一定覺得差好遠
個人覺得日版電影好d,跟返多d原作原素

舊 08-27-17, 09:15 PM   #167
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
另,九月一有ff14套日劇,個人幾期待

套日動little witch academia原來都幾好睇,出左第二季

舊 08-28-17, 01:19 AM   #168
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
估唔到大家對套DN評價咁高, 我睇完感想係仲差過年頭個套Light Up The New World。

改左角色設定我都算, 但無論Light定L嘅智力都只係同凡人一樣, 渡竟然用真名開工, L只係憑估計就公開現身, Mia同Light互相寫對方名嘅Bug, 最後半小時劇情嘅不合理等等, 作為一套戲完全唔合格。

單以戲黎講甚至連龍珠真人版都不如

舊 08-28-17, 10:57 PM   #169
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
L

咪就係,咁緊張渡, 就唔好比佢用真名開工, 揸槍暴走..真係推番晒L 形象
仲意為Mia 可贏到最後...
light 最後都無贏晒..L 有無落筆
反正都要整死Mia, 如果係漫畫智力級數,一定做偽證推晒去Mia係Kira..
light 同L 所有對手戲都認晒自己係Kira 咁濟

PS.. 算唔算有推晒去Mia係Kira.. light 同微積分無關,Mia有讀微積分
L 只知寫名去那頁紙會殺人.唔知有death note 存在

應該推左昏迷期間, 偽證kira 仲有殺人.. 不過light都透露過能力轉移
三個主角都仲係差少少.

此篇文章於 08-28-17 11:21 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-17, 11:19 PM   #170
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
但無論Light定L嘅智力都只係同凡人一樣
渡竟然用真名開工
L只係憑估計就公開現身
Mia同Light互相寫對方名嘅Bug
又咁,以上始終都係有原作 o既知識先會有呢方面的睇法同反差 ge
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 12:34 AM   #171
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
估唔到大家對套DN評價咁高, 我睇完感想係仲差過年頭個套Light Up The New World。

改左角色設定我都算, 但無論Light定L嘅智力都只係同凡人一樣, 渡竟然用真名開工, L只係憑估計就公開現身, Mia同Light互相寫對方名嘅Bug, 最後半小時劇情嘅不合理等等, 作為一套戲完全唔合格。

單以戲黎講甚至連龍珠真人版都不如
看了半個鐘已頂唔順、唔睇!竟然可以仲爛過照亮新世紀
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-17, 08:35 AM   #172
肉羊哩咖
griffin611

DN 一下子睇完, 咁, 算唔錯, 完全唔及日版頭兩套電影。

幾時漫畫變成「神作」㗎? 當年唔係好多人鬧佢先讀、夾硬加規則、同L個死法......

本人諗主要係因為三個主角嘅改變, 本人覺得無咁「離地」, 當然搞到個故仔無咁緊張。

講呢啲

1. 呢人物改到好唔同, Light 叫做比一般人醒, 但唔係神, 唔係傳統嘅「乖仔」, 係熱血過月, 應該講個人比較倔, 做人有底線, 唔係好賤格一味利用人, 比較有人性; Mia 唔係咁單純, 改到自私好多, 但係都唔夠醒, 仲要迫人埋牆角, 搞到命都無埋;

2. 最有爭議應該係L 個改法, 佢有幾醒開頭輕輕帶過, 之後反而突顯佢好鬼死自負, 記得佢拆穿到 Light 要有樣有名先殺到人, 但估唔到Light 可以控制人死前嘅行動? 防備唔到近身咁死法, 搞到要動私刑去報仇, 呢樣最大敗筆囉; 點解死都要有追逐場面呢啲老梗㗎!

3. 另一個粉會割櫈嘅地方係基本上無晒 Light 同 L 鬥法, 本人又覺得幾好噃, 避咗好多原作嘅問題, 而節奏都比較快, 老老實實, L 咁樣踩到上心口, Light 唔做嘢搞 L, 仲好似漫畫咁扭扭下拖長嚟玩, 講唔通, 不過L 個反應係似返個細路, 但離晒罩囉

4. 反而另一個改變好多評論無乜提嘅, 係「死神」佢想點玩緊乜? 佢唔似漫畫同電影咁, 齋食花生同做月隻「寵物」, 佢係有啲嘢但無/未交待; 好明顯佢之前放過本 DN 畀其他人, 但係某啲原因唔老嚟而收返(個用家應該死埋), 而呢度唔止一次講見 Light 腳軟想收返本 DN 畀過 Mia (定係佢玩挑撥離間?), 開頭已經講明死神條友信唔過養唔熟, 又神出鬼沒, 佢好似可以知道晒本 DN 入面寫啲乜, 已經好正, 最正嘅改變係居然 DN 殺得死佢, 爭在無人估到佢個名點串啫~

5. 呢部講多好多 Light 同佢老豆嘅關係, 呢度改得最好, 畀到 Light 個初衷去改變世界, 同埋有好多幕係靠佢老豆保先過到關; 而最後嗰度咁扭, 有下一部嘅話會唔會兩仔爺拍住上?

6. Light 居然被個厨房工救咗, 幾正

7. 諗諗下真係有 DN 嘅話, 除咗罪犯之外, 最震嘅會係啲政客囉, 抵死在呢部片有個被 DN 整死嘅, 疑似係北韓軍佬嚟~

此篇文章於 09-01-17 08:39 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-17, 08:41 AM   #173
肉羊哩咖
griffin611

-- del --

此篇文章於 09-01-17 09:20 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 08:23 AM   #174
IDGAF
The One

引用:
作者: westpat 查看文章
另,九月一有ff14套日劇,個人幾期待

套日動little witch academia原來都幾好睇,出左第二季

睇咗2013同2015果兩套Little Witch Academia(小魔女學園),
未睇Netflix TV版,暫時次次都係用魔法箭KO BOSS完場的…

另外,睇咗Paprika(盜夢偵探),幾奇異的作品,
睇完覺得電影Inception(潛行空間)都係向佢偷師吧…

宜家Netflix有Mobile Suit Gundam Unicorn睇,
雖然呢套早前可以經官方youtube channel免費睇,
但都希望更多Gundam舊作可以經Netflix睇到,
因為可以佢比你下載落手機sd card拎出街睇。

https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Witch_Academia
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%B0...AD%B8%E5%9C%92

https://en.wikipedia.org/wiki/Paprika_(2006_film)

舊 09-02-17, 11:03 PM   #175
Eking

"她們的百萬日圓"冇諗過幾好睇, 有驚喜~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:04 PM

手機版 | APP版