Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-28-12, 01:54 AM   #3226
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: W!LL 查看文章
其實係咩內容?
我有追開nintendo video d片, 可能有睇過
有毛飄下
之後有花有地有草
最後係地球

nintendo video而家係咪停左無配信了??
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 01:59 AM   #3227
猩猩~
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code0645 6960 2274
引用:
其實係咩內容?
我有追開nintendo video d片, 可能有睇過
一開波有雪,跟住有地球,跟住有隻雀,有花,有海洋生物
猩猩~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 02:00 AM   #3228
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
剛剛check過
7月11日果條.
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 02:06 AM   #3229
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
有毛飄下
之後有花有地有草
最後係地球

nintendo video而家係咪停左無配信了??
停左果個係3DTV, Nintendo video keep住每星期有條新片
LL跟機呢條片係上兩星期Update
引用:
作者: 猩猩~ 查看文章
一開波有雪,跟住有地球,跟住有隻雀,有花,有海洋生物
咁係喇, 2分12秒呢條
熱帶魚果幕3D得最勁, D魚好似游出黎咁, 試聲呢條片都好正
如果有心追黎睇, 煩小小整個VPN我個人覺得值架

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 02:08 AM   #3230
usayarE
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: 猩猩~ 查看文章
跟機張記憶卡,一開機就有
換咗另外張卡就冇咗,要插跟機張先有
最慘係連舊卡資料都無埋

唯有一陣間試下搞VPN
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 03:11 AM   #3231
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: nick 查看文章
信和見一個人出五部紅黑
我今日信和見到有人一次買買三部紅黑。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。

此篇文章於 07-28-12 03:16 AM 被 Y.Bird 編輯。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 03:22 AM   #3232
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

呢個卡盒真係幾頂癮

大乱闘X
舊 07-28-12, 03:24 AM   #3233
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
出面鋪頭有得trade?
有我又想換
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 08:59 AM   #3234
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
呢個卡盒真係幾頂癮
啪-一聲 好實淨

舊 07-28-12, 10:42 AM   #3235
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
新機通常會見到...

ニンテンドー3DS LL本日発売、秋葉原では朝早くから行列発生
http://www.inside-games.jp/article/2.../28/58511.html

ニンテンドー3DS LL販売開始、ヨドバシカメラでは好調な滑り出し
http://www.inside-games.jp/article/2.../28/58515.html

また、アクセサリーなど当日会計する際もここで済ませることができてスムーズでした。しかし予約組みより当日購入組の方が圧倒的に多く、3DS LL本体と同時発売の『New スーパーマリオブラザーズ2』や『鬼トレ』と一緒に買う方が目立ち、人気のカラーはやはりレッド×ブラック。ソフトの売れ行きはパッケージ版『New スーパーマリオ2』がやはり多くの方が手に取っている様子でした。
(早朝の段階で『鬼トレ』は女性の方がかなりの割合で手に取っていました)

此篇文章於 07-28-12 10:45 AM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 10:54 AM   #3236
cknjoshua
Crazy Gamer

唯有研究下VPN

想問之前教學係邊page
舊 07-28-12, 11:04 AM   #3237
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
岩岩先發現新機入面有個內置"3d體驗影像"
好靚....

但知唔知點backup??

同埋個mon真係幾黃
特別係home screen

每一格晶格變大了
邊緣也變大
自然會比 3DS 好似暗少少
我試了幾部 3DS LL 也是一樣情況, youtube 試玩片段也一樣
所以是正常的, 沒問題
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 11:16 AM   #3238
cknjoshua
Crazy Gamer

點解我transfer完data
入左eshop後
我有一半data消失左....
demo無左一半
3ds ware無左一堆
大使game又冇左一半...

sd卡空位多左...(佢唔係自動delete呀....我冇backup- -)
舊 07-28-12, 11:38 AM   #3239
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
等下先換....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 11:43 AM   #3240
Netnet
Game Master

引用:
點解我transfer完data
入左eshop後
我有一半data消失左....
demo無左一半
3ds ware無左一堆
大使game又冇左一半...

sd卡空位多左...(佢唔係自動delete呀....我冇backup- -)
我昨晚轉移 3DS > 3DSLL, 無問題
你轉移那時要跟住以下做
http://mauryjoech.blogspot.hk/2011/12/3ds.html?m=f
http://3ds.tgbus.com/wiki/201112/20111207164410.shtml
其中一步驟, 佢會叫你將張 sd 卡由舊 3DS 改插去 3DSLL (真係唔好心急, 認清步驟慢慢做)
轉移真係要小心 D.......

此篇文章於 07-28-12 11:54 AM 被 Netnet 編輯。
舊 07-28-12, 11:53 AM   #3241
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: holsety 查看文章
啪-一聲 好實淨
好過哂以前果d, 呢隻唔怕佢跌出黎
取game時又唔需要大力啪返佢出

大乱闘X
舊 07-28-12, 12:00 PM   #3242
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: Netnet 查看文章
我昨晚轉移 3DS > 3DSLL, 無問題
你轉移那時要跟住以下做
其中一步驟, 佢會叫你將張 sd 卡由舊 3DS 插去 3DSLL
轉移真係要小心 D.......
我無依一步....
當時我覺得好奇怪
因為上網睇圖會有依步比你換sd卡

未知係咪完成左之後佢斷左線
3DSLL成日都出現電波問題斷線....

咁佢之後已經變左HOME畫面了...
然後就一堆新app出現係新機...&又問我連唔連上網update,,,etc

咁我之見唔對路...但都要換sd卡就熄左機先換...
然後開機果陣堆野係存在
但係上面screen係睇唔到任何野
之後是但click一個就會話入eshop update之類
但load左一大輪之後佢就唔見哂d野....

奇怪係某堆仲存在....(正路應該唔係save係本體!?!?)
損失就一隻櫻侍game既save
好彩新pokemon ar game無乜點玩過....
VC亦少玩

btw~沉日講果條片自動出現左係購入紀錄到

此篇文章於 07-28-12 12:04 PM 被 cknjoshua 編輯。
舊 07-28-12, 12:41 PM   #3243
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
打新馬仔2打到粒slidepad裂開晒,呢鋪真係要提早買機

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 12:45 PM   #3244
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

新馬用十字掣算啦, 粒菇留黎玩MONHUN丫嘛
灰機啦, 超靚

大乱闘X
舊 07-28-12, 12:48 PM   #3245
Netnet
Game Master

發覺用 3DS LL 玩 G Gen 3D 好正呀
好有太空浮游感 ..... 勁開心o羅
舊 07-28-12, 01:07 PM   #3246
藍鞋子
Senior Gamer

註冊日期: May 2010
有冇人覺得3DSLL 螢幕光度好似低左?
3DS果時用3玩,依家3DSLL要開到5
藍鞋子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 01:14 PM   #3247
Netnet
Game Master

引用:
作者: 藍鞋子 查看文章
有冇人覺得3DSLL 螢幕光度好似低左?
3DS果時用3玩,依家3DSLL要開到5

3DS LL 每一格晶格變大了
晶格邊緣也變大
自然會比 3DS 好似暗少少
我試了幾部 3DS LL 也是一樣情況, youtube 試玩片段也一樣, 外國情況也一樣
所以是正常的, 其他3DSLL 都一樣, 不用擔心

此篇文章於 07-28-12 02:06 PM 被 Netnet 編輯。
舊 07-28-12, 01:31 PM   #3248
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
http://www.neogaf.com/forum/showthre...480104&page=91
引用:
作者: hongcha 查看文章
I got my white 3DS LL about an hour ago, with NSMB2 and a case. Here are a bunch of pics, showing it up against the 3DS and the white Vita.

So far I like it better than the original 3DS, but the d-pad position still isn't too comfortable which is a bummer. The Vita blows it away in this regard (and in many others). It is much lighter than I thought it would be, and it feels very well balanced. There is a yellowish hue to the screens, as others have mentioned, but it doesn't matter much once you start playing a game.

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 01:36 PM   #3249
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

http://www.youtube.com/watch?v=FHp2g3aIAfE
引用:

任天堂、DSシリーズ集大成「LL」を28日発売 「画面大きく、価格2万円以下」
http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20...03-san-bus_all
舊 07-28-12, 01:39 PM   #3250
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 12:06 PM

手機版 | APP版