Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-13-18, 02:37 PM   #1101
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
咁睇好似係....
當初估佢固定左咁俾一個,
而家限量洗, 抽完堆5星AF唔中就GG, 邊個諗架 ....
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 02:42 PM   #1102
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
要用5星專af合先有機會出新技?有咁易中咩?限量好少

結果都係凸爆左echo專,因為0凸原來冇恩惠岩岩得1萬brave太少,仲要buff晒,唔夠凸石又要凸埋相性,因為相性個加攻同brave buff會再勁d

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 04:01 PM   #1103
Gustavi
Crazy Gamer

好似話平時d4星都有機會, 不過5星機會高d.

試合左3次5星yuna AF,
第一次攻108+冇用既紅,
第二次冇用1星x2,
第三次 冇用2星+65攻

有排刷....
舊 06-13-18, 04:14 PM   #1104
ShinDou

即係5星做base凸3下再食肥咁升?

舊 06-13-18, 04:18 PM   #1105
Gustavi
Crazy Gamer

引用:
作者: ShinDou 查看文章
即係5星做base凸3下再食肥咁升?

係... 好麻煩...
應該拎走埋個升經驗啦... 甲硬阻人時間
舊 06-13-18, 04:20 PM   #1106
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
好易見紅 好正
SERA 洗左2個
一個敵有DEBUFF, 自全BRV+10% 攻+10%
一個2技數+1, 自BRV+20%
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 04:39 PM   #1107
ShinDou

咦力魔破原來仲有21時間?咁今晚可以再試喎凸爆左echo專應該會快左

尋日睇明明話仲有1日,仲以為新活動開既同時完添

舊 06-13-18, 04:48 PM   #1108
ShinDou

第1次出3金仙人掌,打好耐,又預期error左蝕晒,原本應該有兩3百金

舊 06-13-18, 09:10 PM   #1109
ShinDou

跟多次RAY打反而仲跟唔足,得14萬分,算了由佢
舊 06-14-18, 09:18 AM   #1110
Gustavi
Crazy Gamer

其實相比最近既其他EX算易d d wo

yuna 抽左一半, 0新能力.....
舊 06-14-18, 09:31 AM   #1111
ShinDou

我覺得破難過deuce,女性騎同美弓ex

4隻都鬼咁多血又冇得拖慢打,1殺唔夠快就出勁招屈機

舊 06-14-18, 11:38 AM   #1112
Gustavi
Crazy Gamer

引用:
作者: ShinDou 查看文章
我覺得破難過deuce,女性騎同美弓ex

4隻都鬼咁多血又冇得拖慢打,1殺唔夠快就出勁招屈機

唔會吧...
你邊隻打慢左? 頭兩隻 25+ 25 turn左右得唔得
舊 06-14-18, 12:03 PM   #1113
ShinDou

我上次未凸echo去到wave4好似仲快過條片,但後尾d行動順跟唔到吹飛之後慢番,好似有技剩

尋日凸爆echo再試,頭兩wave都慢左2turn,又係因為行動順問題我要開多左技先追得番,搞到後面唔夠技用,wave3慢佢好多,wave4玩晒d技更加

舊 06-14-18, 01:35 PM   #1114
recca
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
非洲人合完Yuna
双红6/30
双白7/30

此篇文章於 06-14-18 01:53 PM 被 recca 編輯。
recca 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 02:53 PM   #1115
ShinDou

共鬥d人點解咁鍾意殺龜先?縮龜殼都照打扣少1半,我成場冇理隻龜淨係燒怪獸,明明怪獸勁好多,識buff又大力好易過萬brave,個host雪糕又亂打,係咁出技1但太多brave冇加唔識自己hp,應該技2既又出技1,調轉晒,而家共鬥仲用雪糕打果d好似真係未見過唔伏

舊 06-14-18, 05:42 PM   #1116
recca
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
Co-op
https://www.kekeke.cc/dffoo

recca 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 05:59 PM   #1117
Gustavi
Crazy Gamer

真係squall 中伏率係好高.

其實打邊隻先我就冇乜所謂,
但係今次d 特效角比較弱,
用番FFT 打仲快咁
舊 06-14-18, 06:22 PM   #1118
ShinDou

今次要刷幾千金COIN先齊喎,唔用BONUS好慢,以前D活動刷幾百金就夠啦,爭成十倍,所以先特登升隻比比,但隊野1冇BUFF OR 分配 OR 有伏人就會用晒火,搞到而家要裝定火+1下黎打,攻低左

今次活動BONUS打手得比比OR不意打女咋麻,不意打女冇AURON既話好細力比比已經係最大力果隻,其他幾隻BUFF分配仲少過D冇BONUS但勁既BUFF分配角

正常都係用比比打

有幾次佢地淨係打隻龜殺得好慢,佢地殺完隻龜我自己打隻怪獸仲剩萬幾2萬血,冇俾人BREAK佢1招ALL電都上萬4BRAVE,佢地又冇DEBUFF冇得推走D BUFF,爭D削唔切,好彩有個伏人岩岩開到慢召,好心D人唔係殺得快就裝風OR陸行鳥啦,除非好似FFT咁易,女性騎9出儲氣亂打都秒先會裝地召

原來不意打女打偷襲冇AURON都大力喎,不過相性好耐之前賣左,又冇專,都用唔到,繼續比比算

岩岩隻雪糕成場出左十幾次普攻,痴線架,另外果隻SERA又廢,不過係本身隻人廢,唔係用佢果個廢,唔怪佢啦

此篇文章於 06-14-18 07:24 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-14-18, 07:33 PM   #1119
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
洗10次左右
雙武0突 都唔知用唔用好
怕到時抽唔到EX 又係哂氣

plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 07:41 PM   #1120
ShinDou

有咁易抽架咩﹖我得1個兩星BUFF同兩星火叉,不過分開中

比比EX好似未出﹖你唔覺黎用既﹖洗十次即係淨係合左十下就3個神AF﹖

岩岩隻YUNA仲精彩,成場冇出過技2,有人俾人扣血又唔補佢,另1個廢既ACE就明知俾龜LOCK緊都照HP打怪獸,俾人BREAK完即秒,平時所有招連EX都淨係打怪獸,打怪獸係岩但都要睇情況架麻 @@

結果我1個打晒兩隻咁濟,隻YUNA淨係識出技1,滿BRAVE又唔放HP,不過就算放都冇用扣得1萬 @@

後尾殺剩1隻果陣仲要HOST走佬,我都熄過再開自己控好過

自己打38TURN先完 =.= 不過冇俾人扣過血輕鬆過,1場中兩個伏人真係好難打

此篇文章於 06-14-18 07:50 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-14-18, 09:15 PM   #1121
ShinDou

終於有6星BUFF ATTACK SPEED,加60%攻30%速,睇下勁唔勁先,不過另外得兩個最大330,1個最大200

太高BRAVE成2萬7,搞到火燒唔WEAK既話唔會自動HP,同埋又拍左個伏王子,而家D人1唔用BUFF/分配角就好伏,都係裝晒D火叉算,靠自己打

又有隻留技VAAN,出EX前出普攻唔要個加=.= 另外果隻係有召成場都唔開既比比,火又冇PASSIVE,又打到爭D俾人秒晒

開1次技之後普BRAVE攻既PRISHE,又冇人打佢,之後行動順都係順到佢既 咩事呀今日 @@

EX腳唔知佢等咩,原來等隻龜縮入龜殼先踢 =.= 扣少1半

已經裝兩個火叉成十下都玩得晒,真係好堅

而家D人伏到真係唔想打,但單機又刷慢2倍 =.= 仲要每日得5場

比比除晒D最大BRAVE之後好用左好多,好易夠80%自動燒完出HP XD 除晒都有2萬5 BRAVE,開陸行鳥3萬

此篇文章於 06-14-18 09:58 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-15-18, 09:38 AM   #1122
Gustavi
Crazy Gamer

之前我都話見好多留技怪人架啦XD
-------------------------------------------
我試過去bonus 組, 3x yuna 用既時間可以打到兩場.
就決定唔用bonus 角, 打快d 算.
------------------------------------------
話說prishe EX 唔係無視防咩...
舊 06-15-18, 09:44 AM   #1123
ShinDou

Yuna buff又少brave又低攻又低分配又低梗係慢啦,最好都係比比兩3萬咁打,不意打應該都扣到近2萬,sera要隊野有勁brave hp打手先得,佢分配太少

唔記得佢實際打幾多,感覺上扣好少,好似打唔到4條9,1hit唔知2千定4千?

舊 06-15-18, 02:38 PM   #1124
ShinDou

有fd開共鬥,識打既就算3bonus都好快,十幾action廿萬分,賣花個分配好似勁過yuna好多,隻sera都做到野,個個下下兩3萬咁扣,冇留意佢地係咪都係新技6星

舊 06-15-18, 07:58 PM   #1125
ShinDou

睇睇下好似果6隻就算洗晒6星神技好似都唔係話好勁咁,都係取代唔到而家用開果D強角﹖唔刷了,得閒打下算等新活動 XD

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 12:53 AM

手機版 | APP版