Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-06-13, 01:09 AM   #26
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
想玩dual wield crit mar
但係好似好難生存
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-13, 03:18 AM   #27
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 驚寂 查看文章
想玩dual wield crit mar
但係好似好難生存
我淨升物攻打到act 2尾已經想死
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-13, 03:39 AM   #28
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: Sito 查看文章
淨升物攻打到act 2尾已經想死
呢隻GAME純DPS=死緊
普通難度金怪秒你
第二個難度藍怪秒你
第三個難度白怪小兵都秒到你

而且第二個難度開始死咗會扣EXP

唔加血(或ES)唔加抗=幫隊友增加難度的裝飾品,更加唔好話單刷

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-13, 04:00 PM   #29
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
我淨升物攻打到act 2尾已經想死
POE係無所謂GLASS CANNON,唔夠頂比怪秒係好平常。

RESISTANCE到後期係超重要。

想學好師就請玩HARDCORE。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-13, 05:57 PM   #30
頹廢人辨
Game Master
-.-

註冊日期: Dec 2004
去官網forum 睇下人地post d build來學下野

(或者直接抄人 / 神kripp 個build)

舊 02-06-13, 06:32 PM   #31
david
The One

引用:
作者: 頹廢人辨 查看文章

kripp前幾日被移民去NOOBIELAND啦...

講真,自己諗O下研究O下先好玩,O係HARDCORE死多幾次就會明要點BUILD先啱自己玩,同頂得耐O的。

---
舊 02-06-13, 09:25 PM   #32
ayato
God of Gamer
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
有無人換MAP果陣成日彈GAME??
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-13, 05:33 PM   #33
Sito
人修羅

引用:
作者: ayato 查看文章
有無人換MAP果陣成日彈GAME??
原本無,呢兩日開始有
舊 02-07-13, 06:03 PM   #34
驚寂
Game Master

試下呢個build work 唔work先
舊 02-08-13, 01:02 AM   #35
Sito
人修羅

今日彈game更加嚴重
舊 02-08-13, 01:32 AM   #36
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

引用:
今日彈game更加嚴重
其實只要唔係深夜(美國時間早上)玩,基本上都好順

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
舊 02-08-13, 09:46 AM   #37
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

我仲以為我部機問題,重裝左1次都唔得,原來唔關事
舊 02-08-13, 11:29 AM   #38
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
仲以為gaf無人玩添

引用:
作者: 頹廢人辨 查看文章

其實我覺得kripp d build參考價值唔大
因為佢有太多神裝係手先造就到佢有得用"神build"
我地呢d凡夫俗子都係正正常常用番d普通build算
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 02:40 PM   #39
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
而家度緊隻 witch
但好似三屬性都走唔甩 = =?

chill 要來 CC
shock 要來加 dmg
火屬性就本身大力

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 03:05 PM   #40
david
The One

引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
而家度緊隻 witch

chill 要來 CC
火屬性就本身大力
FIRE係三屬中最弱。

專注一屬好過週身刀無張利,同埋如果你想玩純攻O既話...

---
舊 02-08-13, 03:09 PM   #41
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

不如大家拿D唔岩用的裝交換
我係FROST WITCH
今晚POST D唔岩用的金裝上來
舊 02-08-13, 04:21 PM   #42
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
而家度緊隻 witch

chill 要來 CC
火屬性就本身大力
我同意樓上板友所講
專注一屬絕對易玩d
因為PoE你玩純DPS去到後面真係同玩魂斗羅無分別
其實個build有大約2/3既點都應該放落defence passive度,咁剩番個1/3如果你仲要分三份,點睇都唔太夠用 (話說Build個d你要預用到80-90點就要成形,唔好當自己有哂111點玩)
btw... 除左三種屬性,主流玩法仲有召喚流,可以考慮下

此篇文章於 02-08-13 04:24 PM 被 kcf1201 編輯。
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 07:26 PM   #43
驚寂
Game Master

請問passive tree +spell damage對lighting strike有無影響?
我只知道 lightning damage, physical damage &projectile damage會有影響
舊 02-08-13, 07:31 PM   #44
david
The One

引用:
作者: 驚寂 查看文章
請問passive tree +spell damage對lighting strike有無影響?
我只知道 lightning damage, physical damage &projectile damage會有影響
睇TOOLTIP,係SPELL O既會有TAG,無就唔會對應。

幫你CHECK佐,係:

Type

Lightning, Projectile, Attack, Melee

即係唔會對應。

http://en.pathofexilewiki.com/wiki/Lightning_Strike

另外,頭POST加佐WIKI條LINK。

---
舊 02-10-13, 02:56 AM   #45
Sito
人修羅

update左後無彈game啦
舊 02-11-13, 08:53 AM   #46
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
決鬥本來行双持, 生存痲痳又轉返持shield. 跟住又覺得射箭好玩orz
隻game有冇得auto item stack ga? 手動好煩

舊 02-11-13, 12:11 PM   #47
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
咁我諗隻 witch 都係跟主流玩冰好了

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-13, 02:34 PM   #48
david
The One

引用:
作者: holsety 查看文章
決鬥本來行双持, 生存痲痳又轉返持shield. 跟住又覺得射箭好玩orz
隻game有冇得auto item stack ga? 手動好煩
無。

DEV之前講過這是遊戲原本設定。

---
舊 02-11-13, 05:05 PM   #49
Sito
人修羅

開多隻shadow黎玩,好快就成手冰魔法了……
舊 02-11-13, 11:11 PM   #50
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

引用:
而家度緊隻 witch

chill 要來 CC
火屬性就本身大力
WITCL主流係召喚
骷髏:看南斗屍間爆彈!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DC Universe Online - 10月尾轉F2P david PC電腦遊戲討論版 42 11-05-11 12:17 PM
[NDS] Black Sigil: Blade of the Exiled (Project Exile / 即時戰鬥RPG) 信長 手提遊戲機討論版 30 03-18-09 01:08 AM
《Last Exile》港台 DVD 比較 HK-X-Force 日本動漫畫討論版 3 09-04-06 01:29 PM
last exile的書 主人 日本動漫畫討論版 9 12-12-05 01:40 PM
呢度有無人鐘意《Last Exile》? HK-X-Force 日本動漫畫討論版 11 09-01-04 03:06 PM

現在的時間是 10:06 PM

手機版 | APP版