Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-24-15, 09:36 PM   #2626
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
佢4星果3%等於其他GAME既SSR 機率黎
所以我咪講過你中4星真係要喊
因為真係中左張SSR

此篇文章於 08-24-15 09:38 PM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-15, 09:47 PM   #2627
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 小嘉 查看文章
佢4星果3%等於其他GAME既SSR 機率黎
所以我咪講過你中4星真係要喊
因為真係中左張SSR
3% SSR最有印象係
1,CC 但而家變左6/7%
2,GBF 但人地有超得 / 有時會2倍 -> 6%

佢1% 5星好明顯係跟左mobage d網頁game

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-15, 10:04 PM   #2628
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
明顯係

GBF又係人裝獸1個POOL

但人地有超得呢庄司你食st eak啦

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-15, 10:16 PM   #2629
小嘉
The One

呢隻想抽SSR人得果1%咋
邊有3%比你
舊 08-24-15, 10:18 PM   #2630
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
明顯係

GBF又係人裝獸1個POOL

但人地有超得呢庄司你食st eak啦
而且個人覺得GBF SSR獸難抽過人囉

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-15, 10:22 PM   #2631
小嘉
The One

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
而且個人覺得GBF SSR獸難抽過人囉
你呢句我當無聽過

因為CYGAME知道玩家係玩緊乜....

FGO營運就唔知隻GAME係玩緊乜...

此篇文章於 08-24-15 10:29 PM 被 小嘉 編輯。
舊 08-24-15, 10:39 PM   #2632
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
又中五星,果4%

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-15, 10:44 PM   #2633
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: MoegenNagi 查看文章
今朝靈感到散抽左1下
孔明.....
嚇左嚇
恭喜晒

引用:
作者: ~Alex~ 查看文章
龍牙可以去邊度打最快
我係1章洗左一條疲 一粒都冇
我之前都打大空洞
但後來覺得好似第一章既刃物之町好跌少少咁多
之後轉左個邊打
加油~~~
呢段時間會好苦悶

舊 08-24-15, 10:57 PM   #2634
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
所以而家玩開乖離性
Ur起碼有4%,有時6%
又唔洗抽幾張重複來突
有可以自選換卡
算唔錯

FGO真係課唔_落
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-15, 11:01 PM   #2635
蛋撻王子
功德完滿

分享一下RIDER美杜莎既絆劇情小小野

RIDER美杜莎絆劇情

經典嘍囉對白

好好笑w

但正因有佢先會有呢d咁甜既對白出現
真係多得佢w

而且笑顏最高~~~

另外今日講緊既話題..永遠都係最後一野..w

舊 08-24-15, 11:02 PM   #2636
gingq7

註冊日期: May 2008
唔知係巧合定點,但今日刻意用借將呆毛王或黑呆毛王(幸運A+)尾刀銀手,打了差唔多十場上級以上,差唔多場場都出金肥
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-15, 11:04 PM   #2637
T.K.
很黃很暴力

硬爆,一劃令咒都無用
右邊兩位肉盾很重要啊

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 08-24-15, 11:07 PM   #2638
蛋撻王子
功德完滿

話說搵番了今日晏就傾過既星星比例問題

巴哈連結:
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...26444&subbsn=0

外國連結:
http://blogs.nrvnqsr.com/entry.php/3...rs-distributed

簡易結論:
Saber、Assassin與Ruler約為100。
Archer約為150。
Lancer約為90。
Rider約為200。
Caster約為50。
Berserker為0。

詳細計算方法大家可以分別入連結研究下~
不過其實呢樣野望過一次
再試幾場就好快feel到個setting

舊 08-24-15, 11:32 PM   #2639
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
能登一突ed

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-15, 11:43 PM   #2640
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 雷火武 查看文章
所以而家玩開乖離性
Ur起碼有4%,有時6%
又唔洗抽幾張重複來突
有可以自選換卡
算唔錯

FGO真係課唔_落
課黎打料可以,抽就多謝

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-24-15, 11:47 PM   #2641
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
分享一下RIDER美杜莎既絆劇情小小野

RIDER美杜莎絆劇情

經典嘍囉對白

好好笑w

但正因有佢先會有呢d咁甜既對白出現
真係多得佢w

而且笑顏最高~~~

另外今日講緊既話題..永遠都係最後一野..w

點可以唔支援
再用黎賀你過絆

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-24-15, 11:48 PM   #2642
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: T.K. 查看文章
點可以唔支援
再用黎賀你過絆
多謝

亦恭喜你過到海格力斯個到~
我都無信心可以唔con咁打贏
要有d運氣下下齊卡先有機會爆贏佢..我諗..

舊 08-24-15, 11:51 PM   #2643
T.K.
很黃很暴力

好多b卡出
本來預一劃

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-24-15, 11:59 PM   #2644
小嘉
The One

引用:
作者: T.K. 查看文章
硬爆,一劃令咒都無用
右邊兩位肉盾很重要啊
我用一隻穿刺無CON打嬴左巴叔
之前咁辛苦用槍哥做咩
舊 08-25-15, 12:02 AM   #2645
T.K.
很黃很暴力

我家中再用槍哥唔辛苦啊
女神微笑、不還匕首、死槍一次combo
一下即死左

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-25-15, 12:10 AM   #2646
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
打能登第一個姅Quest
最後出隻15萬血既奇米拉

佢比全力全壞既黑Neet兩張B一張寶具打到得番20000血

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 12:13 AM   #2647
蛋撻王子
功德完滿

搵到D數據幾得意

☆4ステ値合計を計算してみたけどまさかのジークさん最強だった

セイバーオルタ  21837
セイバー・リリィ  18349
ネロ          21202
ジークフリート   22346
デオン        22021 
エミヤ         20919
エリザベート     20992
マリー         20641
マルタ         21082
ステンノ        20503
カーミラ        19881
ヘラクレス      20982
タマモキャット    20484

簡單翻譯同注釋同排序後

試了一下將4星英靈的數值合算後
出現的結果竟然是すまないさん最強呢..(笑

22346 齊格飛 (すまないさん
22021 夏爾 (偽娘
21837 黑Saber
21202 尼祿
21082 瑪爾大 (修女/聖女
20992 伊莉莎白 (龍槍女
20982 海格力斯 (B叔
20919 衛宮 (紅A
20641 瑪莉皇后
20503 紫蘿
20484 B狐
19881 卡米拉 (鐵處女
18349 Saber Lily

有人話卡米拉會係尾二位置係因為攻擊特化
所以血量比較少

估唔到夏爾同瑪爾大都有咁高數值就真既..

舊 08-25-15, 12:18 AM   #2648
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: ~Alex~ 查看文章
龍牙可以去邊度打最快
我係1章洗左一條疲 一粒都冇
見有其他人分享龍之牙~
話星期五既四騎初級曜日任務
同埋呢刻騎士EVENT都算好跌~

你去試完話我知啦

舊 08-25-15, 12:37 AM   #2649
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
我估只要係龍牙兵或者小飛龍就會跌?
頭先係ラ・シャリテ個FQ執左一粒

原來我連銀棋都未打夠數
幾時出個素材rush造福人群

舊 08-25-15, 12:41 AM   #2650
MoegenNagi
Game Master
二代社畜化

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDNidaime2ND
XBox Live GamertagMoegenNagi
打到家下都未出過一粒八連双晶SOSAD

MoegenNagi 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 09:21 PM

手機版 | APP版