Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 
學術文化綜合研討區>黃易系列小說討論區
亍 ◣ 11:13 PM 06-27-06
又話時代劇....做咩變左明朝.....?
GUSTAV 12:04 AM 06-28-06
作者: jaVaj ◣:
又話時代劇....做咩變左明朝.....?
時代劇....開場b
Zaku 08:33 PM 06-29-06
冇歷史人物??

40萬字.......... 講緊頭 4 期定係全書呀??
幾期玩完??
M-eye 12:07 AM 07-03-06
我正正在online game的黃易群俠...
先知會有新的雲夢城之謎....
我以為(睇名)係玄幻...
現在看介紹.....
好似係又玩時代的異俠類...
....
希望書展有得看啦...
如果一口氣出四話...仲正...
但...
我想問...
四十萬字...咁咪得大約4-5集???(袋裝書計)
亍 ◣ 09:37 PM 07-03-06
其實出左未?????
Zaku 10:58 AM 07-04-06
其實出左未?????
未~
Zaku 03:00 PM 07-12-06
《雲夢城之謎》已出!!!!

係玄幻, 非異俠~
不過真係短篇.....
全 6 卷完~

今日出 1/2
下個禮拜出 3/4
下下個禮拜出埋 5/6...... 全卷完~
GUSTAV 03:08 PM 07-12-06
咁唔買lor~~
Zaku 03:22 PM 07-12-06
作者: GUSTAV:
咁唔買lor~~
雖則係短篇.... 都可以支持下掛~ /\
GUSTAV 04:35 PM 07-12-06
作者: Zaku:
雖則係短篇.... 都可以支持下掛~ /\
其實邊荒後半已經睇到我火滾
依家搵唔到理由盲目支持佢...
亍 ◣ 07:49 PM 07-12-06
都係搵下有冇邊度打到釘先.....而家傷冒都包實晒.......
fatraymond 09:32 PM 07-12-06
今日見到
但因為無折
所以無買
等星期五先買

不過得6期,會唔會出完又停好耐....
Zaku 11:09 PM 07-12-06
都係搵下有冇邊度打到釘先.....而家傷冒都包實晒.......
唔使諗啦~
今次係全線用膠包實的~
Leong 11:23 PM 07-12-06
今日我都係書報攤見到有得賣第1,2期,但一來無折,二來是玄幻系列,無乜信心,想聽吓其他讀者的評語先決定買唔買

如果有尋秦記七八成好睇,都買得過
Zaku 11:10 AM 07-13-06
今次 d 紙轉左做輕 d 既草紙..... 好唔鐘意!!!!
GUSTAV 03:50 PM 07-14-06
邊荒後期表現已經令我放棄左支持黃生既心
大家如果覺得非常正就單聲啦
fatraymond 07:19 PM 07-14-06
作者: Zaku:
今次 d 紙轉左做輕 d 既草紙..... 好唔鐘意!!!!
今日買左

d紙真係差到爆
Zaku 02:45 AM 07-15-06
作者: fatraymond:
今日買左

d紙真係差到爆
搞到好似揸住本英文小說咁!!!

同埋好唔鐘意佢卷數個度用阿拉伯數字...... 搞到放落書櫃時同以前作品好唔協調!!!
亍 ◣ 07:54 PM 07-18-06
3,4都出鳥........

真係書店都包實晒
M-eye 03:50 PM 07-21-06
我仲以為書展會有添....但唔見....
大家係在那裡的書報攤買到呢??
Zaku 11:53 PM 07-21-06
作者: M-eye:
我仲以為書展會有添....但唔見....
大家係在那裡的書報攤買到呢??
我見好多報攤都有喎~

有冇去開上樓鋪?? 有就去個 d 地方買啦, 有折的~
亍 ◣ 07:57 PM 07-25-06
5,6又出埋.....其實有冇人睇左?
倉成武 08:13 PM 07-25-06
第一期勁悶,第二期先睇左四分一.一班人為左寶盒出盡手段,其雲夢澤更非一般人可以去到(有緣人先得?).
雖然係明朝,又有武功高手,但打鬥太少,成日用鬼神之說講雲夢澤有幾玄......每次不到20頁就睇到眼訓.(個人意見)
kingtin1 05:14 PM 01-21-07
突然之間醒起......
阿肉狼完左本邊荒之後,唔知會唔會對依本有興趣.....
fatraymond 08:05 PM 04-09-08
出左本新書
叫"封神記"
全書12冊

不過此封神不同彼封神
係講異世界的
同埋好似係大size.......
未買,有無人買左?

內容:
於人類被外空異族殘暴滅絕一億二千萬年後,最後一個人類伏禹於遠離銀河系的星球以奇異的方式重生,可是卻失去了人類的記憶。
此時宇宙陷入三國爭霸的時代,阿米佩斯王國,魔洞部和拜廷邦三足鼎立,合縱連橫,以萬億計的河系被捲進戰火中。
際此強者稱雄的年代,伏禹不但須掙扎求存,更要尋回自己的根源,奮起反擊,征戰宇宙,於沒有可能中尋找可能性,延續人類。
他的榮辱,就是全人類的榮辱
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 

返回主題版面