Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-11-17, 11:09 AM   #26
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
拉到人唔出奇而家咁電子化既社會行蹤好易被追查到
但積犯坐慣監好難相像會自殺
覺得比人打死機會幾大
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 11:13 AM   #27
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
案情算嚴重, 同單野上哂頭條, 理論上警察都應該會重點監視佢

但而家人拉左未夠一日,
理論上筆錄室有CAM, 拘留室都有人看守
自縊咁大動靜都俾佢死到
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 11:20 AM   #28
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
疑犯又唔係第一次坐監, 點會無端端去自殺, 件事好可疑, 戲劇過做戲
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 11:25 AM   #29
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有樣野好奇怪,大家起任何媒體上面有無見過佢真樣?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 11:29 AM   #30
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
1. 差佬打佢幾拳,個道友身體弱就咁死左

2. 被自殺

3. 根本係搵人頂罪,依家死無對症(話說前兩日唔係話30歲左右?佢就快50喎)
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 11:34 AM   #31
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: kev00269270 查看文章

2. 被自殺

3. 根本係搵人頂罪,依家死無對症(話說前兩日唔係話30歲左右?佢就快50喎)
拳頭打死再孱都好難整到變吊死(雖然今時今日香港既法醫信唔信得過又係另一回事),而且警察根本冇咩動機打佢…

似2+3多D。

舊 05-11-17, 12:07 PM   #32
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
有樣野好奇怪,大家起任何媒體上面有無見過佢真樣?
由手機版發出
你有幾可見到媒體上有犯人既樣...
(佔中果D就咩媒體都影到晒冇得講)
呢單野差人查案邊到記者跟得咁貼
如果唔係出到通緝,你連拼圖都冇機會睇

引用:

2. 被自殺

3呢點我覺得唔可以用咁理性既諗法去講
一來個女仔本身精神受創,對面相既判斷有誤人之常情
二來大把人既樣同歲數都唔相稱

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 12:13 PM   #33
david
The One

註冊日期: Mar 2002
音毛論:個犯係權貴->唔搞得->搵替死鬼?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 12:27 PM   #34
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: david 查看文章
音毛論:個犯係權貴->唔搞得->搵替死鬼?
理論上講
本來就只係要搶錢
你追上黎先強姦

應該冇權貴要咁樣搶錢
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 12:28 PM   #35
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
假設個犯係無辜,點解會有贓物?即係贓物一早係差佬手上,
差佬手上點解有贓物,因為差佬識得個犯人,咁個犯人係咩職業呢?

舊 05-11-17, 12:30 PM   #36
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
這是為了和7.1遊行被拒 搶頭版吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 12:38 PM   #37
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Rance 查看文章
假設個犯係無辜,點解會有贓物?即係贓物一早係差佬手上,
差佬手上點解有贓物,因為差佬識得個犯人,咁個犯人係咩職業呢?
猶太人
由手機版發出

此篇文章於 05-11-17 12:45 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 05-11-17, 12:42 PM   #38
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: fami~yan 查看文章
你有幾可見到媒體上有犯人既樣...
(佔中果D就咩媒體都影到晒冇得講)
呢單野差人查案邊到記者跟得咁貼
如果唔係出到通緝,你連拼圖都冇機會睇
唔只樣 wor, 姓甚名誰都無.

以E+ 既資訊, 既知經常犯案, 又住觀塘, 再加個花名都起到底啦下話
由手機版發出
舊 05-11-17, 12:45 PM   #39
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
想知重興唔興用黃頁?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 12:47 PM   #40
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
這是為了和7.1遊行被拒 搶頭版吧
唔會卦,九成報紙就算冇新聞都唔會將71遊行申請用維園被拒呢啲放頭版

此篇文章於 05-11-17 12:59 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 01:38 PM   #41
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
我睇fb,好似好多人撲出黎維護四眼既人權
話其他人未審先判,但完全無注意自己同樣未審先武斷為『被自殺』

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 01:39 PM   #42
真!DC
Banned User
奉行我道

唔係話姓林咩
疑犯未定罪向來都唔公開全名同樣
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 01:47 PM   #43
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
其實都係因為香港公營機構都無哂公信力先會有咁多幻想O既O者....

舊 05-11-17, 01:56 PM   #44
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
本身佢地咁快拉到人都幾威
家陣:-)
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 01:57 PM   #45
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
有幾奇
就似曹永廉同chilam咁
外貌跟實齡相差1X年

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 02:17 PM   #46
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
點錯相拉錯人都仲講得過去,搵替死鬼頂罪好難講得通;要好多個差佬、隨時成team人合謀先搞得掂。

舊 05-11-17, 02:21 PM   #47
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
唔只樣 wor, 姓甚名誰都無.

以E+ 既資訊, 既知經常犯案, 又住觀塘, 再加個花名都起到底啦下話
由手機版發出
姓甚名誰樓上講左

以E+ 既資訊, 既知經常犯案, 又住觀塘, 再加個花名都起到底啦下話 << 你估而家娛樂圈花邊公子哥兒新聞?

引用:
作者: Fean 查看文章
點錯相拉錯人都仲講得過去,搵替死鬼頂罪好難講得通;要好多個差佬、隨時成team人合謀先搞得掂。
而且各位認為替死鬼有可能既師兄,試諗下件事,受害人係見過佢個樣架

點可能有"替死鬼"呢種可能性...

非洲人...

此篇文章於 05-11-17 02:25 PM 被 fami~yan 編輯。
舊 05-11-17, 02:32 PM   #48
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
以我理解
警方係翻查有賣樽裝水的地方懷疑疑犯
再係疑犯使用女向受害者張咭時確認疑犯使用
之後再拉既

有人話慣犯無理由自殺,慣犯罪唔係慣強姦
強姦犯係監獄係被其他囚犯欺凌,呢單野咁揚,如入到去一定好好招呼

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 02:37 PM   #49
fami~yan
Game Master

引用:
作者: T.K. 查看文章
以我理解
警方係翻查有賣樽裝水的地方懷疑疑犯
再係疑犯使用女向受害者張咭時確認疑犯使用
之後再拉既

有人話慣犯無理由自殺,慣犯罪唔係慣強姦
強姦犯係監獄係被其他囚犯欺凌,呢單野咁揚,如入到去一定好好招呼
聽講,係聽講

"情較"對性罪行犯係特別友善

非洲人...
舊 05-11-17, 03:01 PM   #50
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
我覺得個犯自殺唔係咁難理解。
入左冊咁多次,人生冇乜希望;嚟到中年,完全睇唔到前路。佢個人已經企左喺崖邊,爭嘅只係跳落去嘅勇氣,又或者背後有人推佢一把。

當初要搶野,有好多更加「安全」同「快捷」嘅途徑,冇必要揀呢個咁張揚嘅位;一直到後來決定強姦果一刻…… 我覺得呢個位佢已經完全括左出去: 走得甩就繼續鋌而走險嘅刀尖生活,搵更多人陪葬;到有一日走唔甩就引刀成一快,結束悲劇人生。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 求幫忙 部PS3話要更新4.31資料可以邊度拎更新 遊戲怪 電視遊戲討論版 8 12-17-13 05:42 PM
自創同人漫畫!!HYALINE OF WORLD!!更新第1名女主角日向未來!!小白龍登場!!!更新4 蚊蚊 Cosplay同人MIX討論區 10 12-24-07 01:47 AM
[漫畫] [分享]Death Note 死亡筆記 001-020 話 (自己個blog到不日更新)(最後更新:26/04 020話) lotaro 日本動漫畫討論版 0 04-26-07 01:46 PM
上映電影資料區- (新片上映本週三重新更新)(post #1)[逢星期三更新] JACKY 電影版 5 01-28-05 01:07 AM
我的少少收蔵品Ver2.15(22-06-2004P.07更新 不定期更新中) ★星人44★ 收藏品討論版 182 07-04-04 01:37 PM

現在的時間是 07:01 PM

手機版 | APP版