Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-11-17, 11:25 AM   #951
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
其實唔明依隻有咩唔好?(只係想知對戰系統,唔計無online無ai頂,無故事等等)
我本身屬於上網魚腩,但覺得今集易左,幾funny,最少架援助幫到手,
但唔明上面BOOST DIVE有咩問題?最唔明係多魯基斯後格和BOOST DIVE分別。
雖然我喜歡援助,但我唔支持加多兩個掣。

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 11:33 AM   #952
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: ai. 查看文章
其實唔明依隻有咩唔好?(只係想知對戰系統,唔計無online無ai頂,無故事等等)
我本身屬於上網魚腩,但覺得今集易左,幾funny,最少架援助幫到手,
但唔明上面BOOST DIVE有咩問題?最唔明係多魯基斯後格和BOOST DIVE分別。
其實大家只係覺得比5舊水覺得唔值者...
沒故事mode, CG又求其, BGM又廢...仲要大把DLC要你買,
而且又唔係100%移植街機...

最重要係....沒1機雙人對電腦...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 12:10 PM   #953
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: rubyyu 查看文章
行版有冇得透過買code追加日限嗰30首BGM?

Sent from my iPhone using Gaforum
冇,歌仔一定要買日限

引用:
作者: ai. 查看文章
同樓上講嘅差唔多
仲有好多主角機冇咗,已經可以聞到好大陣dlc嘅味道
連線要求高咗搞到有部份人online玩唔到
香港好多唐樓/村屋/長洲都仲被迫用緊8m歡貧,呢啲人全部gg
我都有啲fd為咗玩呢隻嘢買ps4,而家搞到自閉打cpu,中晒伏
我自己玩到但少咗fd玩都係少咗樂趣
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 12:14 PM   #954
yorkyork

註冊日期: May 2010
睇巴哈仔講話之前笨大做過問卷,
個時有好多人填話要多D量產機,
結果佢就明正言順出多D非主角機,
跟住放其他落dlc,
如果係真以後填問卷要小心
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 12:27 PM   #955
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
http://www.techbang.com/posts/22154-...d-25mbps-3mbps

因為而家8Mb已經唔係寬頻

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 12:41 PM   #956
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
對我黎講
無Custom SoundTrack迫人買限定就係死罪之一
前作做到既野同我講今作唔得?
所以堅決唔買w

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 12:54 PM   #957
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: yorkyork 查看文章
睇巴哈仔講話之前笨大做過問卷,
個時有好多人填話要多D量產機,
結果佢就明正言順出多D非主角機,
跟住放其他落dlc,
如果係真以後填問卷要小心
我諗d人冇預佢會cut機
好似G gundam想出埋其他幾個都好正常

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 12:54 PM   #958
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
都係唔鐘意d質感變晒gundam breaker
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 12:58 PM   #959
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
我諗d人冇預佢會cut機
好似G gundam想出埋其他幾個都好正常
g gundam呢啲人氣機體都唔出
就知嚟緊滿滿嘅dlc惡意
而好多人睇左宣傳片見佢有同屏四打畫面
都分分表示中伏,跟手sony個fb推呢隻game又買機送多個手制
即刻啲留言好睇/玩過隻game

舊 07-11-17, 01:36 PM   #960
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
已經少左好多機(G, seed d, X依啲直頭成個系列抽走擺明做dlc **還我luna渣!), 內容都仲要少(雖然都無可能有番DX同Z gundam咁正嘅mission mode; exvs fb果隻其實又好無聊....不過有埋就叫感覺好D)
已經無分割畫面, 但online對戰限制又大, 無得開房同fd 1vs1
我有個fd唔係好識對戰, 諗住同佢合作打下電腦開心下算, 點知街機mode又無得合作, 得持久戰有.

左cut右cut, 無誠意

相薄

此篇文章於 07-11-17 01:41 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 01:40 PM   #961
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
講真...今時今日網站和廣告量...8mb真係好慢....
仲要記住8mb唔係食哂...

講真...8mb連remote play都行唔到啦...
舊 07-11-17, 01:42 PM   #962
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
已經少左好多機(G, seed d, X依啲直頭成個系列抽走擺明做dlc **還我luna渣!), 內容都仲要少(雖然都無可能有番DX同Z gundam咁正嘅mission mode; exvs fb果隻其實又好無聊....不過有埋就叫感覺好D)
已經無分割畫面, 但online對戰限制又大無得開房同fd 1vs1
我有個fd唔係好識對戰, 諗住同佢合作打下電腦開心下算, 點知街機mode又無得合作, 得持久戰有.

左cut右cut, 無誠意
係囉...明明做到係都要左cut右cut...
以前都做到, 而加做唔到, 剩係識得玩dlc屈錢..
又怕整死街機...結果做左隻虎頭蛇尾既爛作出黎...

btw...DX同Z gundam嘅mission mode真係神作....好似睇完個story咁~
舊 07-11-17, 01:46 PM   #963
Nemesis09
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
唐樓8M+1
而家用緊電話4g放wifi出黎玩到2on2,亦好順
但1場20mb左右流量玩左幾日就快爆流量
有心人可以試下
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 01:50 PM   #964
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Nemesis09 查看文章
唐樓8M+1
而家用緊電話4g放wifi出黎玩到2on2,亦好順
但1場20mb左右流量玩左幾日就快爆流量
有心人可以試下
https://www.hkcsl.com/tc/New-Smart-Pama-Service-Plan/

有無睇過呢個PLAN
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 01:55 PM   #965
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
我有friend用電話4g,同佢一齊打電腦好流暢,一2v2就lag到hihi。
我見網絡差算係日系game普遍問題,其實開game前用三四秒check下網絡,見連得差就斷左佢重搜好要人入game受罪。

舊 07-11-17, 01:59 PM   #966
ayane123

引用:
作者: liar 查看文章
我有friend用電話4g,同佢一齊打電腦好流暢,一2v2就lag到hihi。
我見網絡差算係日系game普遍問題,其實開game前用三四秒check下網絡,見連得差就斷左佢重連好要人入game受罪。
都話左好多次流動網絡PING超高,根本唔適合打機

用流動網絡只係無辦法之中既辦法

如果四個條線都係靚,一入場根本唔會見到 [同步化]呢行字

此篇文章於 07-11-17 02:01 PM 被 ayane123 編輯。
舊 07-11-17, 02:03 PM   #967
Nemesis09

註冊日期: Aug 2009
引用:
作者: ayane123 查看文章
我而家都係csl 6g
入房互戰大概1個鐘400mb左右尼個方法只係得閒會用下,玩多幾個鐘真係唔得
D fd建議我去鴨記買d乜乜太空卡試遲d得閒再攪
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 02:14 PM   #968
NeGi

註冊日期: May 2007
Nintendo Switch ID6420-4282-0444
3DS Friend Code3110 4809 0917
PSN  IDtookalu
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
其實大家只係覺得比5舊水覺得唔值者...
沒故事mode, CG又求其, BGM又廢...仲要大把DLC要你買,
而且又唔係100%移植街機...

最重要係....沒1機雙人對電腦...
岩岩睇番出擊動畫係定格影片

吸錢Game feel 所以先唔爽

(and無續plus會員幾個月都連都線)
NeGi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 02:15 PM   #969
ayane123

引用:
作者: Nemesis09 查看文章
我而家都係csl 6g
入房互戰大概1個鐘400mb左右尼個方法只係得閒會用下,玩多幾個鐘真係唔得
D fd建議我去鴨記買d乜乜太空卡試遲d得閒再攪
我講呢個PLAN加$$150變無限架喎

不過要老人家去出
舊 07-11-17, 02:20 PM   #970
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
以前D mission mode, 越諗越正,不要再提了w 笨大只是一間玩具廠

舊 07-11-17, 02:24 PM   #971
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
唔好唔記得以前係有PS2 Seed、無印GVG呢樣野

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 02:31 PM   #972
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: Kain 查看文章
都係唔鐘意d質感變晒gundam breaker
由手機版發出
gundam breaker起碼可以變舊化質感
依家gvs搞到好似d模型噴光澤噴到一笪笪咁

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 02:44 PM   #973
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
係囉...明明做到係都要左cut右cut...
以前都做到, 而加做唔到, 剩係識得玩dlc屈錢..
又怕整死街機...結果做左隻虎頭蛇尾既爛作出黎...

btw...DX同Z gundam嘅mission mode真係神作....好似睇完個story咁~
家用機最起碼要有故事 mode 呀 !

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 04:28 PM   #974
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
其實街機大制銷路應該已影響不小。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 07-11-17, 04:59 PM   #975
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
其實移植MB
街機升晒做MBON唔得既咩?

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新行普版閃乱カグラ ESTIVAL VERSUS -少女達の選択-』 bryanlakers 買賣專區 0 03-27-15 09:23 AM
Final Fantasy Versus XIII丨具体的な解禁日も決まっておりまして、今はそこに向けて着々と準備をしております。 神祕人1號 電視遊戲討論版 1033 06-07-13 07:52 AM
[ETC]SD Gundam 新作年末發售預定 (冇圖冇詳情) neo2046 手提遊戲機討論版 0 08-01-05 05:49 PM
Capcom新作Gundam SEED(仮)予定2005年春推出 神祕人1號 街機遊戲討論版 80 11-23-04 02:47 PM
新作--Strike Gundam+我的小小收藏2+1 Asurada 收藏品討論版 16 11-26-03 10:42 AM

現在的時間是 02:39 PM

手機版 | APP版