Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-14-12, 01:29 PM   #151
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
小弟仲未開始打,
想問下無限彈係每一篇打完後至有得買,
定打哂四篇至有的?
同埋係咪要逐樣武器咁買?
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 01:34 PM   #152
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 暉暉816 查看文章
小弟仲未開始打,
想問下無限彈係每一篇打完後至有得買,
定打哂四篇至有的?
同埋係咪要逐樣武器咁買?
打哂4篇先有

要逐樣武器買
大約8萬幾至9萬幾sp不等
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 02:01 PM   #153
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
我試過個BOSS down左後拿支避雷針直接插BOSS隻眼直接KO左佢 (我玩的是EASY MODE,NORMAL以上就不知有沒有不同)
normal都得,其他難度我諗一樣WORK

舊 10-14-12, 02:01 PM   #154
zannen
Junior Member

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: クラウド 查看文章
傭兵最難用應該係p仔同chris
Chris無藥,p仔枝sniper一定要qs
我覺得chris好好多, 起碼支機槍比PIERS果支大力.
Piers果支真係9唔搭8, 兩槍中頭有時都停唔到喪屍, 我覺得全部人物基本武器最唔掂係呢支..
而且chris掟人同橫邊鎚範圍勁大,
對比piers d體技幾乎都係單人向.

暫時8個人物我覺得最難用都係piers, 一定要用熟換武器cancel硬直先可以用得好.
但偏偏支sniper qs硬直好似無得cancel..
zannen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 03:01 PM   #155
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
join game點解咁奇怪
人地揀normal,但我入去係professtional
唔係應該跟人地個setting既咩= =

引用:
作者: クラウド 查看文章
傭兵最難用應該係p仔同chris
Chris無藥,p仔枝sniper一定要qs
其實打爆d time bonus既時候周圍走都執到唔小藥/first aid

我自己唔太鍾意/唔太識用手槍
所以就覺得sherry/jake麻煩小小
用costume還好

不過piers就算係難操作
再睇埋個leaderboard
大部地圖既top 100...什至去到top1000
都什少piers出現
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 03:51 PM   #156
言若~
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
chris個故事mode好唔夠子彈
第2章仲打2隻大型BOW 卡住過唔到
言若~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 03:59 PM   #157
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
https://www.residentevil.net/ja/playstation/event.html

今晚有event

引用:
作者: 言若~ 查看文章
嗰隻先口爆佢,然後跳上去插佢吧

唔上去插都可以睇啱位用炮台射弱點

此篇文章於 10-14-12 04:15 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 04:41 PM   #158
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: 言若~ 查看文章
入去地下道, 大把彈執, 仲有藥草

連續一閃3次個杯 有無個間4限制? 者係有無限幾多時間內要第2次, 第3次?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

此篇文章於 10-14-12 05:01 PM 被 martinyau1979 編輯。
martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 05:23 PM   #159
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: 如月刃 查看文章
https://www.residentevil.net/ja/playstation/event.html

今晚有event

嗰隻先口爆佢,然後跳上去插佢吧

唔上去插都可以睇啱位用炮台射弱點
好似仲有1個鐘就開始

係咪玩任何mode,殺得多喪b就win?!?!
只計 leon篇果堆zombie??
舊 10-14-12, 05:56 PM   #160
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
入去地下道, 大把彈執, 仲有藥草

連續一閃3次個杯 有無個間4限制? 者係有無限幾多時間內要第2次, 第3次?
上網找找YOUTUBE吧,我看過段片講LEON第2章同HELENA分開那裏可以比較易解,
而且用RESTART CHECKPOINT方法解的(我自己還未解,等爆機後再解)

另外,rising up奬盃怎解?看ps3T網好像是死50次還是甚麽的

此篇文章於 10-14-12 06:03 PM 被 SHCEHUK 編輯。
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 06:31 PM   #161
martinyau1979

PSN  IDmartin1979
引用:
上網找找YOUTUBE吧,我看過段片講LEON第2章同HELENA分開那裏可以比較易解,
而且用RESTART CHECKPOINT方法解的(我自己還未解,等爆機後再解)

另外,rising up奬盃怎解?看ps3T網好像是死50次還是甚麽的
THX!!!!!!!!!!!!!!

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 07:11 PM   #162
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
leon篇隻final boss 真係好好玩
基本上 你唔係求快速過
可以慢慢同佢玩體技 一粒彈都唔用
(其實係咪咁多集都特登set 成咁?)
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 07:20 PM   #163
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

剛剛係waiyip慢慢參觀~我覺我最正招牌係"偷食粥粉麵"~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 07:31 PM   #164
SHCEHUK
Game Master

引用:
作者: izumo 查看文章
leon篇隻final boss 真係好好玩
基本上 你唔係求快速過
可以慢慢同佢玩體技 一粒彈都唔用
(其實係咪咁多集都特登set 成咁?)
請敎一下點玩體技,不是要射個BOSS,才可以令佢回復時吸支針嗎?
舊 10-14-12, 07:39 PM   #165
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
爆埋ADA
去到最後果段我冇聽晒段片就行左入去Ending

呢集我好滿意

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 07:57 PM   #166
izumo

引用:
請敎一下點玩體技,不是要射個BOSS,才可以令佢回復時吸支針嗎?
我插左針之後 就慢慢同d 慢到死的喪屍玩一擊殺體技
之後 隻boss就自己吸支針
唔通係helena打?

呢個 我控制唔到
舊 10-14-12, 08:18 PM   #167
cknjoshua
Crazy Gamer

大家個re.net有冇delay??
我沉日打既data到家陣都upload唔到...
舊 10-14-12, 08:22 PM   #168
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 雷火武 查看文章
Leon算好用架啦,可以二槍流
無手槍用個d人仲難上手
就咁講,唔怪知jake好似好易用.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 08:30 PM   #169
Hunter

註冊日期: Jan 2002
Mercenaries入面一個人有幾多件服裝?
暫時我羅左3女角+LEON件衫

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 08:32 PM   #170
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: Hunter 查看文章
Mercenaries入面一個人有幾多件服裝?
暫時我羅左3女角+LEON件衫
計埋本身就暫時有3件
1件本身
1件係拎到a/s grade以上開到
1件上re.net用points換
舊 10-14-12, 08:48 PM   #171
SHCEHUK
Game Master

引用:
作者: cknjoshua 查看文章
大家個re.net有冇delay??
我沉日打既data到家陣都upload唔到...
我每次UPLOAD DATA後要等一日啲資料才UPDATE
舊 10-14-12, 08:52 PM   #172
izumo

引用:
作者: ai. 查看文章
就咁講,唔怪知jake好似好易用.
死儲爛儲 儲左體術格仔先
舊 10-14-12, 09:14 PM   #173
大企鵝
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
計埋本身就暫時有3件
1件本身
1件係拎到a/s grade以上開到
1件上re.net用points換
傭兵拍到個勁人真非一般的好,我呢d廢渣好輕鬆玩幾場就全衫全S。ww
大企鵝 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 09:18 PM   #174
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
傭兵Piers用到想飛掣
真係支槍累事
ada唔敢亂用爆破箭
試過人地大箭後飛埋黎
結果爆炸到我重傷

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 09:25 PM   #175
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
我每次UPLOAD DATA後要等一日啲資料才UPDATE
但我依次而家都超過30小時了

不過佢近日好似維修緊...好慢

引用:
作者: 大企鵝 查看文章
傭兵拍到個勁人真非一般的好,我呢d廢渣好輕鬆玩幾場就全衫全S。ww
練下囉...開頭都係渣渣
玩熟左就易handle d

btw~我見leaderboard有個人3百幾萬分
比第2位高成2-3倍

引用:
作者: jason_kasim 查看文章
傭兵Piers用到想飛掣
真係支槍累事
ada唔敢亂用爆破箭
試過人地大箭後飛埋黎
結果爆炸到我重傷
有咁嚴重嗎=0=
我印象只係用過2,3次
冇大家講到咁差...
可能係自己太鍾意個角色掛

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
熊出沒注意!!+櫻出沒注意!!+EXTRA(30-3-07 updated) z_plus 照相館 2 03-30-07 11:33 PM
黑化注意~!!可愛生物出沒注意~ 星野薰 Cosplay同人MIX討論區 9 09-22-06 11:40 PM
[萌度注意][含蘿莉注意]最後的一撃!(貼), 萌殺衝動!! 星野薰 Cosplay同人MIX討論區 16 06-21-06 01:57 PM

現在的時間是 07:51 PM

手機版 | APP版