Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-27-19, 02:56 PM   #301
Montague
God of Gamer
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
Hardcore S-rank爆機2:20
用支無限手槍打再加隻game既adaptive difficultly,有時開左廿槍D喪屍都未死

舊 01-27-19, 03:28 PM   #302
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
玩到實驗室開始好多子彈可以放心殺敵
係咪劇情改晒?
印象中舊版leon同ada冇咁多交流?
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-19, 03:32 PM   #303
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: 真!DC 查看文章
玩到實驗室開始好多子彈可以放心殺敵
係咪劇情改晒?
印象中舊版leon同ada冇咁多交流?
改咗8成有多
舊版ADA成日自己走咗去,終於一齊行動果時又俾G插傷
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-19, 04:15 PM   #304
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
隻G5原來要打頭
搞到我con左勁多次

btw係Leon佢地逃出果陣時...阿Jill仲訓緊

舊 01-27-19, 06:11 PM   #305
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: darkvolver 查看文章
坦白講句,今時今日c記有底氣製作re engine真係不容易。我估應該用了2-3年時間攪....

看來小島隻game由零開始,時間應該更耐..

Sent from my iPhone using Gaforum
題外話問一下,大家覺得re engine勁定fox engine勁d?
Decima未有完成品唔計住

講返game解謎有中文唔難,又無四以三為鄰呢d怪句
反而認路真係考起我,浪費好多時間同子彈
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-19, 06:46 PM   #306
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
彩蛋, 森氣樓?

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-19, 06:52 PM   #307
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Leon表爆機

引用:
作者: Akira 明 查看文章
講返game解謎有中文唔難,又無四以三為鄰呢d怪句
反而認路真係考起我,浪費好多時間同子彈
>四以三為鄰
果時唔知佢寫乜 出game轉日文字幕睇先明

覺得今集地圖好清楚唔易迷路了
有晒標示又分紅色藍色好user friendly
唔怕攞漏野
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-19, 07:41 PM   #308
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
Leon表爆機

>四以三為鄰

果時唔知佢寫乜 出game轉日文字幕睇先明

覺得今集地圖好清楚唔易迷路了

有晒標示又分紅色藍色好user friendly

唔怕攞漏野

由手機版發出

我玩clair已經迷路,好在有地圖...現在習慣mr.x,手上總有閃光在手..

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-27-19, 07:42 PM   #309
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: LTKS 查看文章
Sherry咁問正常喎,反而舊版Sherry明明未接觸過Leon,Sherry一上來就好熟咁先唔正常

我比較唔滿意佢cut咗對講機,搞到兩邊唔洗理對方咁。
舊版明明時不時就通知對方自己喺邊叫對方跟來,咁先有partner感
哈哈
係leon問架,好似嚇親claire邊度執咗個野仔返嚟咁,原本諗住2人世界,點知變3人行

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-19, 09:02 PM   #310
Sar8
The One

4條線都打爆了

舊 01-27-19, 09:04 PM   #311
darkvolver
頹冗

今日,玩到去球場,變化很大。

以前應該沒有交代署長心理變態及署長大屋,向Bio7致敬bbb

舊 01-27-19, 09:31 PM   #312
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
有用提示
裡線Claire只要唔去沖涼房用轉盤開路
隻T係唔會出現
可以盡量拎哂需要嘅野再同T玩追逐戰
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-19, 09:49 PM   #313
darkvolver
頹冗

其實表線及內線,對武器有什麼影響?

係唔係不要加強武器好?雖然本人玩assit mode

舊 01-27-19, 10:11 PM   #314
Sar8
The One

引用:
作者: darkvolver 查看文章
其實表線及內線,對武器有什麼影響?

係唔係不要加強武器好?雖然本人玩assit mode
除左把手鎗+手鎗彈轉哂.45之外好似冇分別
只要記住火藥+火藥一樣係9mm彈,即係話裡線把手鎗係冇辦法用火藥合,只能夠執

舊 01-27-19, 10:30 PM   #315
Sar8
The One

Leon裡關諗住當交差打完居然有S低空飛過

拿左把無限手鎗試下打hard,發覺打足12鎗去到換彈都唔死
而執一排彈仲要減半...

舊 01-27-19, 10:51 PM   #316
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
2:30爆左chaire A
最痛苦真係冇時間拎彈拎草合,所以係幾緊張

舊 01-27-19, 11:24 PM   #317
權愛真

註冊日期: Oct 2010
個隻暴君,真係好恐佈好煩,搞到我好大壓迫感!
只要開槍射屍,佢就會無啦啦又追住黎……
最大問題係,就算入左房,佢都要跟……除非間房有得save或者有劇情…
究竟點樣玩,先可以無咁大壓力?我真係好憎呢隻野!

如果有個選項可以俾玩家自行選擇是否弱化暴君個追蹤程度…咁就好。
可惜係無……咩難度都係咁樣追。
有無咩高手,有攻略可以提供?

此篇文章於 01-28-19 12:36 AM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-19, 11:59 PM   #318
LTKS

註冊日期: Jan 2011
Biohazard: Damnation個Tyrant都係咁上下
今次只係更新返個STATUS啫
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-19, 12:05 AM   #319
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
我想問仲有無捉腳踩爆頭
係隨機定無咗?
唔明刀仔點解只會插身
Thanos講得啱,應該插頭
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-19, 12:19 AM   #320
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
點解謎之敵人真身好似弱過以前咁,明明舊改版係將洋館tyrant改良成雙手爪

睇怕如果remake bio 3,隻追蹤者一定好麻煩

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-19, 12:41 AM   #321
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 權愛真 查看文章
最大問題係,就算入左房,佢都要跟……除非間房有得save或者有劇情…
今次隻暴君真係有辣有唔辣,
無佢時我會慢慢睇吓個整得好好的背景, 每個角落都行吓睇吓有無野執, 子彈又十分有餘, 但就無乜壓迫感和危機感,
但俾暴君追住時, 危機感有了, 但就變左好趕咁要不停衝

但綜合黎講, 我覺得今次有隻暴君係好事
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-19, 12:42 AM   #322
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
行版有英日語音同埋可以dl中文語音(免費)
由手機版發出
PC版自帶埋國語語音, 但我估無人會用
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-19, 02:34 AM   #323
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
拎左無限刀再開二週輕鬆好多
二週係得警局開頭辛苦d, 到停車場之後基本同一週差唔多, 同埋解謎位置唔同晒

角色平衡好有問題
Claire個邊武器勁太多, Leon完全無優勢

對喪犬我係企牆邊等佢過黎用刀仔鋸, 意外地多數唔駛受傷

記得以前有亞種licker,變種飛蛾同小強
Claire根本係移動火藥庫 佢成身都係高火力重火器
Leon除左真係好多藥之外 武裝面完全係貧弱
噴火槍除左用黎燒草之外完全無用

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-19, 03:38 AM   #324
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 權愛真 查看文章

如果有個選項可以俾玩家自行選擇是否弱化暴君個追蹤程度…咁就好。
可惜係無……咩難度都係咁樣追。
有無咩高手,有攻略可以提供?

其實兩個主角都跑得快過暴君。
佢追既時候都係你打通/開鎖地圖各通道既時候。

佢警局左邊,你去警局右邊。
圖書館最好用。

Save Room整理下物品,聽腳步聲大約知佢近唔近。
腳步聲越大,就去相反方向。上樓上/樓下。

此篇文章於 01-28-19 03:41 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-19, 04:08 AM   #325
權愛真

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: gingq7 查看文章
今次隻暴君真係有辣有唔辣,
無佢時我會慢慢睇吓個整得好好的背景, 每個角落都行吓睇吓有無野執, 子彈又十分有餘, 但就無乜壓迫感和危機感,
但俾暴君追住時, 危機感有了, 但就變左好趕咁要不停衝

但綜合黎講, 我覺得今次有隻暴君係好事
我本身係好唔鍾意一味趕路既遊戲元素…
而且就算無暴君係咁追,我都感覺個種危機感係夠。
我真係唔太頂得順依家呢種壓迫感,我係其他地方都見到有呢個感覺既玩家係大有人在。
所以我就話…俾多個選擇我地玩家揀就最好!
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 09:49 AM

手機版 | APP版