Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-06-18, 01:14 AM   #576
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
隻GAME係咪好伏...勁多人放二手....
500蚊入左皮神+波版...
夢夢原來拎左就沒...如果沒左SAVE或重玩就好麻煩...
反正GB黃版個時都係拎唔到, 沒咩所謂...
500蚊 一手定二手
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-18, 09:50 AM   #577
蝦片人

註冊日期: Jul 2006
deleted

此篇文章於 12-06-18 10:23 AM 被 蝦片人 編輯。
蝦片人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-18, 11:50 AM   #578
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: zzzdx 查看文章
1.呢隻GAME超級多人買,早兩日望GAME鋪都仲有唔少人買,咁二手自然都會多左
2.D人唔玩對戰咪打完故事咪放GAME,PM系列一向都係咁

伏唔伏睇你係咪正傳HARDCORE,唔係既呢隻算係易上手同好玩

我依家同人打呢隻多過正傳,因為無特性、無道具同有任意MEGA(指可以對戰可以因戰況決定MEGA邊隻)
唔會因為出錯隊伍直接等死或棄局而係有得番身,又唔怕俾D META隊老屈
沒唸住D人快得咁緊要....隻GAME11/16出....
一個月都未有就賣...

隻GAME真心不差...不過真係要習慣下"升LV"和"捉怪"呢個簡化...
但個波真心不好用...我唸我用一排都係用返JOYCON....
想簡單按Y制...用波要變左CHOK兩下..
當個波係EXP增值器算...

引用:
作者: 1pi 查看文章
500蚊 一手定二手
二手...沒夢夢..99%新...仲要係比卡超版...
如果伊貝版應該500樓下就有交易...

反正隻GAME如果重玩要洗SAVE, 咁樣就會沒左夢夢, 因只可拎一次...
而且佢又唔係特別勁...性格又沒得刷...除左可以學全部招呢個優點...
搵FD過比我儲圖鑑算...慳返兩舊...
如果佢有得無限DL都話買全新...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-18, 07:16 PM   #579
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
如果有無限拎你估仲有幾多人會買粒無得靜音扔波ge波丫喇?

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-18, 07:42 PM   #580
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
個波留俾GO用算啦,LET'S GO同用石頭打自己腳差唔多,用波打連線對戰按A果下好易按埋方向出錯招,嬴都變輸

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-18, 08:22 PM   #581
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
再唔賣,未必有人肯合理價錢要⋯
500連沒波都仲合理,但喺再平就好難願意賣
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-18, 09:12 PM   #582
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
真係因為個波玩返go
letgo第一日拎粒波玩一個鐘就手軟

此篇文章於 12-06-18 09:19 PM 被 anyone 編輯。
anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-18, 09:33 PM   #583
HM

註冊日期: May 2007
引用:
1.呢隻GAME超級多人買,早兩日望GAME鋪都仲有唔少人買,咁二手自然都會多左
2.D人唔玩對戰咪打完故事咪放GAME,PM系列一向都係咁

伏唔伏睇你係咪正傳HARDCORE,唔係既呢隻算係易上手同好玩

我依家同人打呢隻多過正傳,因為無特性、無道具同有任意MEGA(指可以對戰可以因戰況決定MEGA邊隻)
唔會因為出錯隊伍直接等死或棄局而係有得番身,又唔怕俾D META隊老屈
無左特性
滾動岩只會係垃圾
明明已經進化到可以起碼挨兩下先死,有得臨死前婊番對手轉頭
而家只係一隻水四倍草四倍又慢速既廢物

說好的只要有心培育,任何小精靈都會變強呢?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-18, 10:01 PM   #584
12號四分衛
Game Master

XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
由手機版發出
始終貨多
加上game配件價錢跌得更快
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-18, 10:40 PM   #585
1pi

引用:
二手...沒夢夢..99%新...仲要係比卡超版...
如果伊貝版應該500樓下就有交易...

反正隻GAME如果重玩要洗SAVE, 咁樣就會沒左夢夢, 因只可拎一次...
而且佢又唔係特別勁...性格又沒得刷...除左可以學全部招呢個優點...
搵FD過比我儲圖鑑算...慳返兩舊...
如果佢有得無限DL都話買全新...
聽完你咁講,咁大減價時 入隻普通版就算了
舊 12-06-18, 10:43 PM   #586
1pi

引用:
作者: HM 查看文章
無左特性
滾動岩只會係垃圾

所以,舊fans見到呢隻GO,會憤怒同難過係好合理嘅
舊 12-06-18, 11:34 PM   #587
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
無左特性
滾動岩只會係垃圾

2打2你保到隻滾動岩就好好打,2打2街場出場率幾高下

引用:
所以,舊fans見到呢隻GO,會憤怒同難過係好合理嘅
點舊先,初代同金銀?

特性係令到D下位寵有番出場機會,但同時都令D勁寵更加勁,如果呢集有特性,鯉魚龍同奉神犬又會繼續開無雙、已經忍左呢兩隻好多集,而且要出特性,即係連天氣都要出埋,咁咪同正傳一樣,咁洗咩19年出新作

呢隻出黎主要呃GO果邊D人錢,目標根本唔係你所謂既舊fans,咪好似上頁講,當GO同LG從來無出現過咪算

而且我覺得有呢隻試新野反應,加上8世代可資源再用,正傳新作應該唔會唔夠時間整,整到好似SM咁伏,未嘗唔係好事

1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
舊 12-06-18, 11:47 PM   #588
1pi

引用:
2打2你保到隻滾動岩就好好打,2打2街場出場率幾高下

點舊先,初代同金銀?

特性係令到D下位寵有番出場機會,但同時都令D勁寵更加勁,如果呢集有特性,鯉魚龍同奉神犬又會繼續開無雙、已經忍左呢兩隻好多集,而且要出特性,即係連天氣都要出埋,咁咪同正傳一樣,咁洗咩19年出新作

呢隻出黎主要呃GO果邊D人錢,目標根本唔係你所謂既舊fans,咪好似上頁講,當GO同LG從來無出現過咪算

而且我覺得有呢隻試新野反應,加上8世代可資源再用,正傳新作應該唔會唔夠時間整,整到好似SM咁伏,未嘗唔係好事
回帶

引用:
第一次重製既FRLG係有特性的
當時係Gen3,同原版RSG版同期出
RSG版第一次出現特性,FRLG系統上都跟RSG版所以同樣有特性
而兩邊可以互通,交換PM
堪稱劃時代設計

而金銀重製版HGSS重製時亦都比照辦理
系統上跟進晒當年最新既DPPt
除左特性,仲有屬性同物理特殊分家

咁我地期望既黃版重製應該係FRLG既更完全版
除左FRLG既要素之外要更完全
系統上完全跟進而家既USUM,兩者可以互通

至於吸GO玩家,我知官方意圖係咁,不過同我反感係無衝突既
坦白講,我甚至希望PMGO從來無係呢個世上出現過
引用:
精警
精闢獨到咁講出晒,fans的心聲
舊 12-07-18, 12:32 AM   #589
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

引用:
回帶
引用:
我都有呢句唔洗特登引用多次,呢隻你講到一文不值,老實真係二手都唔好買,你只會越玩越火

我就好享受LG對戰好似廿年前咁簡單玩唔洗諗太多,基本唔計未進化既大約70隻,試過曬除左要GEN2先有進化再MEGA果幾隻,又真係無咩邊隻無出場機會

另外用正傳完成度極高既火紅葉綠去比較,咁除左金心銀魂其他正傳都係伏,集集都有CUT野,要素加下減下,但又唔見好玩左

舊 12-07-18, 12:40 AM   #590
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
唔駛講幾句就走去串翻轉頭卦…唔係上一頁先話stop topic咩?
話人地郁d就出嚟嘈,你地又何嘗唔係敏感
唔係話唔比你地講,只係咪搞到好似霸住個場咁
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-18, 01:25 AM   #591
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
唔駛講幾句就走去串翻轉頭卦…唔係上一頁先話stop topic咩?
點解屎老屎忽硬係咁抗拒新人用同自己唔同方式入坑既姐,玩go入坑到底有乜鬼野問題? 我玩pk go識到一班朋友,十個九個都因為go既關系而出機買game,遊戲唔係越大眾越好咩 點解係都要搵自己由舊時玩過正傳而狂插go / let's go搵優越感姐

出game要成本,多人買let's go收入多左唔係對打後既開發更好咩? 反正let's go 本身就唔係話正傳,到去到正傳都改到咁"簡化"再插都唔遲啦,何苦要針住呢let's go

玩game都係求開心,岩玩未玩,唔岩玩未放左佢、收埋佢囉。

始終都係果句,世界唔係圍住"你"而存,你唔岩玩唔代表全世界都唔岩玩,反之亦然
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-18, 01:38 AM   #592
leungky1

註冊日期: Jul 2009
提提大家,有對應嗰隻嘅Save
可以到大亂鬥直接攞到拍檔比卡超或拍檔伊貝命魂
增強移動及攻擊速度 或 進食後效果

https://twitter.com/NintendoVS/statu...164215808?s=20

In Super #SmashBrosUltimate, those with save data for Pokémon: Let’s Go, Pikachu! will unlock the Partner Pikachu Spirit, and those with save data for Pokémon: Let’s Go, Eevee! will unlock the Partner Eevee Spirit! Be sure to have your #PokemonLetsGo save data ready on 12/7!
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-18, 08:33 AM   #593
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

引用:
作者: fortel 查看文章
點解屎老屎忽硬係咁抗拒新人用同自己唔同方式入坑既姐,玩go入坑到底有乜鬼野問題? 我玩pk go識到一班朋友,十個九個都因為go既關系而出機買game,遊戲唔係越大眾越好咩 點解係都要搵自己由舊時玩過正傳而狂插go / let's go搵優越感姐

出game要成本,多人買let's go收入多左唔係對打後既開發更好咩? 反正let's go 本身就唔係話正傳,到去到正傳都改到咁"簡化"再插都唔遲啦,何苦要針住呢let's go

玩game都係求開心,岩玩未玩,唔岩玩未放左佢、收埋佢囉。

始終都係果句,世界唔係圍住"你"而存,你唔岩玩唔代表全世界都唔岩玩,反之亦然
基本上都係果幾樣野

問題1.終於有黃版REMAKE但唔係正傳,浪費左一次重出機會

老任依家要一年左右出一隻正傳,連改少少就出得既灰版Z版奈克洛茲瑪版都無出,ORAS歷代遊戲網評價最低,我唔覺得無左LG既話正傳就會出黃版,DP都潛左水了

問題2.LG唔係正傳最新系統,仲刪一堆系統

佢地自己都明原因,但唔影響佢地可以唔滿意而反感,所以呢度唔再講,再講都係回帶

問題3.搶左正傳資源

雖然講過都簡單講多次,大部分同主機既遊戲都有人話,特別係仆拳,但相反地諗下,比起仆拳呢D完全0重用既遊戲,3代寶石資源出火葉,4代DP資源出心魂,LG作為比8代既正傳仲要早出既遊戲,反而因為大量資源可以重用,可以令8代正傳張果D資源放落其他位置優化隻正傳,我相信無人想老任再出隻BETA版正傳呃錢

FRLG係神作,但唔代表後面出到一樣既神作,以笨大為例

G Generation系列:不停資源重用,刪舊系統再重出又當賣點,之前出隻只有UC系列既又話回歸原點,加少少野刪多多野,上集既普通野變左DLC

VS系列:同PM一樣,每代出2集就出新一代,代代都大加大減令一堆喜愛舊玩法既玩家不滿,不過系列都出得好好地,15周年都過左都仲出緊新
果班玩家就繼續話聯自DX同ZDX先係最好玩,後面無曬系列味道,但玩家層不斷改變,連無雙都係由1代格GAME到斬草,依家8代OW雖然好失敗但叫做有試過,唔得咪再改,下下針對無意思

其他如FF系列之類都差唔多,出到一兩次神作就已經好好,如果硬要拎隻最神既去比較咁之後D集數隻隻都唔洗玩

此篇文章於 12-07-18 08:59 AM 被 zzzdx 編輯。
舊 12-07-18, 10:57 AM   #594
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: anyone 查看文章
如果有無限拎你估仲有幾多人會買粒無得靜音扔波ge波丫喇?
咁又唔係既...隻game本身沒多格save...重開一係開新帳...一係就del舊save...
又沒得刷性格...
其實好多人比錢買波都係為左莉夢夢...
我覺得個夢夢一定要跟波波先得, 但現在係一拎左就沒...就算洗左save都沒得拎返...
情願佢係入code, 起碼跟帳號...
舊 12-07-18, 11:05 AM   #595
charcsc2000
J神哥

引用:
個波留俾GO用算啦,LET'S GO同用石頭打自己腳差唔多,用波打連線對戰按A果下好易按埋方向出錯招,嬴都變輸
同意...個波好難用...有時戰鬥想睇下d招係咩特性..chok極都沒反應, 玩我咩...
好彩個波仲可以帶隻寵出去吸exp....
加上當收藏品玩都ok既...
引用:
由手機版發出
伊貝版已經跌到480以下...但明明伊貝係勁過比卡...
好多人係爆左機就放,
但隻game相信2周目先係開始...

引用:
聽完你咁講,咁大減價時 入隻普通版就算了
普通版先不低買...350一手...d人二手放300...
咁我情願入埋個波, 多一種玩法...自high下...
舊 12-07-18, 11:20 AM   #596
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

引用:
伊貝版已經跌到480以下...但明明伊貝係勁過比卡...
好多人係爆左機就放,
但隻game相信2周目先係開始...
頭幾日去黃金睇係伊貝貴皮神幾十,之後慢慢兩者開始換位,始終新接觸玩家正常都應該買皮神版多

至於伊貝係勁過比卡呢樣就兩睇,拍擋皮神有120速,加上有先制+2再機率麻痺,LG環境高速同先制有利下,加上有水技飛行技,連線單打雙打都不下伊貝和上位寵

拍擋伊貝速度慢,單打比較不利,不過雙打就好勁,必麻必灼雙牆,加上全遊戲唯一一隻隊醫,作為supporter真係幾破格

2周目先係開始,呢樣就大部分PM遊戲都係,連pinball都係

此篇文章於 12-07-18 11:24 AM 被 zzzdx 編輯。
舊 12-07-18, 12:14 PM   #597
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
皮神招電電加速常規化唔錯啊⋯
不過遊水同飛行就免了

我講好唔再繼續評論好壞
大家爭論感覺同喜好喺無結果嘅
喜歡就玩,唔喜歡就算⋯
同埋,始終要明白粉絲唔會阻撓到官方嘅決定,所以喜歡與否,都唔會影響到個遊戲

比新玩家覺得呢個遊戲小圈子又無謂嘅
明明喺老少咸宜嘛
今集最後悔喺買咗個波,無玩go嘅我真係除了經驗值都無乜用
由手機版發出

此篇文章於 12-07-18 12:17 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-18, 12:35 PM   #598
charcsc2000
J神哥

引用:
頭幾日去黃金睇係伊貝貴皮神幾十,之後慢慢兩者開始換位,始終新接觸玩家正常都應該買皮神版多

至於伊貝係勁過比卡呢樣就兩睇,拍擋皮神有120速,加上有先制+2再機率麻痺,LG環境高速同先制有利下,加上有水技飛行技,連線單打雙打都不下伊貝和上位寵

拍擋伊貝速度慢,單打比較不利,不過雙打就好勁,必麻必灼雙牆,加上全遊戲唯一一隻隊醫,作為supporter真係幾破格

2周目先係開始,呢樣就大部分PM遊戲都係,連pinball都係
pvp未知...pve來講伊貝真心勁...全屬性任選招..
一隻等如幾隻...
但比卡比卡超呢下真係聽到個心暈左...

引用:
皮神招電電加速常規化唔錯啊⋯
不過遊水同飛行就免了

我講好唔再繼續評論好壞
大家爭論感覺同喜好喺無結果嘅
喜歡就玩,唔喜歡就算⋯
同埋,始終要明白粉絲唔會阻撓到官方嘅決定,所以喜歡與否,都唔會影響到個遊戲

比新玩家覺得呢個遊戲小圈子又無謂嘅
明明喺老少咸宜嘛
今集最後悔喺買咗個波,無玩go嘅我真係除了經驗值都無乜用
由手機版發出
非常同意...除儲經驗值就沒咩用...
舊 12-07-18, 09:13 PM   #599
1pi

引用:
我都有呢句唔洗特登引用多次,呢隻你講到一文不值,老實真係二手都唔好買,你只會越玩越火

我就好享受LG對戰好似廿年前咁簡單玩唔洗諗太多,基本唔計未進化既大約70隻,試過曬除左要GEN2先有進化再MEGA果幾隻,又真係無咩邊隻無出場機會

另外用正傳完成度極高既火紅葉綠去比較,咁除左金心銀魂其他正傳都係伏,集集都有CUT野,要素加下減下,但又唔見好玩左
我唔覺得一文不值,你覺得一文不值咩?
未玩就預言,話會玩到發火
我唔會反對你覺得LG好玩,同樣地 你地有幾多個LG fans可以掉得返轉頭?
舊 12-07-18, 09:13 PM   #600
1pi

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
咁叫做串?
咁你認為係串的定義範圍都幾廣吓喎

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
[3DS] ポケットモンスター ウルトラサン/ウルトラムーン 2017年11月17日発売予定 ゆり 手提遊戲機討論版 42 11-15-17 07:06 PM
[3DS] [VC版]ポケットモンスター 赤・緑・青・ピカチュウ | 2DS 同梱版 | 2016年2月27日発売 seed2005 手提遊戲機討論版 33 03-24-16 09:58 AM
[3DS] ポケットモンスター オメガルビー・アルファサファイア (Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire) money 手提遊戲機討論版 264 05-26-15 08:16 PM

現在的時間是 05:49 PM

手機版 | APP版